Νέα αγορά...

angelob7

Established Member
17 June 2006
230
Τρίπολη
Έδωσα την φωτογραφική μου μηχανή στον αδερφό μου και τώρα είμαι στο ψάξιμο για καινούργια. Η μηχανή που είχα ήταν η πρώτη μου, η kodak V530 5ΜΡ η οποία έβγαζε πολύ καλές φωτογραφίες σε ανοιχτό χώρο και το πρωί, αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος για τις εσωτερικές λήψεις αλλά και για τις νυχτερινές. Δεν θέλω να πάω σε dslr αλλά σε κάτι ενδιάμεσο. Περιορισμό στα χρήματα δεν έχω αρκεί η μηχανή να τα αξίζει. Με ενδιαφέρει να βγάζει όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους και το βράδυ.
Μια αρχική σκέψη είναι η Canon G7 και κάπου είδα μια Kodak 712is
Ευχαριστώ.

Γενική χρήση(π.χ.διακοπές)όχι για να φωτογραφίζω τίποτα το συγκεκριμένο.Το μεγάλο zoom δεν με ενδιαφέρει.

Θα σου έλεγα να πάρεις μια PANASONIC TZ2 με φακό 28-280, από ευρυγώνιο μέχρι καλό τηλεφακό και τσέπης. Τιμή περιμένουμε, αλλά θα είναι γύρω στα 350. Επίσης μια CANON IXUS 850IS στα 360-380 ευρώ. Άλλη λύση είναι η FUJI F31 FD στα 250 ευρώ. Όλες είναι αξιοπρεπέστατες λύσεις και δίνουν καλές φωτογραφίες σε πρώτη φάση και πολύ καλύτερες, αν τις περάσεις από τον ΗΥ σου.

Βασικό κριτήριο για τηξν επιλογή τους ήταν και η φορητότητα.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Γενικά θέλω την καλύτερη compact όσον αφορά τις λήψεις με χαμηλό φωτισμό.Ποιό είναι το χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέξω?
Ευχαριστώ

Για το τελευταίο, θα πας είτε σε μοντέλο με σταθεροποιητή εικόνας είτε με καλή συμπεριφορά σε ψηλά iso (πρακτικώς σε fuji δηλαδή).

Γενικώς οι κόμπακτ κάπου σταματούν όσον αφορά στις εσωτερικές λήψεις. Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο δεν το κοιτάμε καθόλου, είναι η συμπεριφορά του ενσωματωμένου φλας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για λήψεις με χαμηλό φωτισμό με κόμπακτ.

Αν θέλεις να τραβάς οτιδήποτε (θέμα ακίνητο και κινούμενο) τότε μόνο FUJI F30/31 (όχι F40).

Αν σε ενδιαφέρουν ακίνητα θέματα (π.χ. αστικά τοπία) τότε με τη σειρά CANON G7, CANON IXUS850 IS, CANON 710IS, και από κάποιες άλλες εταιρείες με οπτικό σταθεροποιητή (π.χ. PANASONIC TZ2).