NELSON PASS ZEN-9 η' ZEN-XA???

niko Zed

Established Member
6 November 2008
297
Γνωριζει κανεις αυτο: http://www.kk-pcb.com/zen-xa.html

Μου κινησε την περιεργεια επειδη λεει οτι η ισχυς εξοδου ειναι 120WRMS στα 8 Ohm & 220WRMS στα 4 Ohm σε ταξη Α
Αραγε εχει καμια σχεση με τον Nelson Pass? Ειναι δικο του?

Τελος, επειδη αρχικα σκεφτομουν για τον ΖΕΝ 9 ποια ειναι η ισχυς εξοδου αυτου του ενισχυτη?

Λογω ηχειου χρειαζομαι αναγκαστικα κατι πανω απο 50WRMS στο καναλι τουλαχιστον, και μαλιστα οσο πιο κοντα στα 100W ακομα καλυτερα...

Ευελπιστω στη βοηθεια σας και στις γνωσεις σας!

Καλωσήρθες,
Λοιπόν, ο Zen V9 είναι πολύ καλός ενισχυτής όμως δίνει περίπου 30W το πολύ. Γενικά οι ενισχυτές του Pass είναι πολύ καλοί ηχητικά, όμως τρομερά απαιτητικοί σε θέμα ψύξης καθως ειναι σε τάξη Α και σε ισχείς άνω των 100W είναι τρομερά δύσκολη και ακριβή η ψύξη τους. Υπολόγισε χονδρικά οτι για κάθε 1W εξόδου θα χρειαστείς 3W θερμικής κατανάλωσης και φυσικά ανάλογες ψύκτρες για την αποβολή αυτής της θερμότητας.

Υπολόγισε χονδρικά οτι για κάθε 1W εξόδου θα χρειαστείς 3W θερμικής κατανάλωσης και φυσικά ανάλογες ψύκτρες για την αποβολή αυτής της θερμότητας.

Πολύ συντηρητικό σε βρίσκω. Στον δικό μου (ημιτελή) Zen v.9 καταναλώνω 100 W για να πάρω μόλις 12 βατάκια (!!!!!) ακουστικής ισχύος. Μιλάμε για ό,τι πιο αντι-οικολογικό...

οπως τα λενε και οι φιλοι που εγραψαν ποιο πριν οντως ειναι pass και τα τυπωμενα που δινει κριστιαν ειναι παρα πολυ καλα τα εχω χρησιμοποιηση οταν πηρα τα τυπωμενα για τον pro pass 1.7 ερχονται μαζι με οδηγειες κατασκευης με λιστα υλικων και σχηματικο

οπως τα λενε και οι φιλοι που εγραψαν ποιο πριν οντως ειναι pass και τα τυπωμενα που δινει κριστιαν ειναι παρα πολυ καλα τα εχω χρησιμοποιηση οταν πηρα τα τυπωμενα για τον pro pass 1.7 ερχονται μαζι με οδηγειες κατασκευης με λιστα υλικων και σχηματικο

εχεις φτιαξη τον 1.7?

θα με ενδιεφερε πως ακουγεται κατα τη γνωμη σου.

Να σας ευχαριστησω ολους για τις επι τις ουσιας απαντησεις σας οι οποιες ειναι ακρως χρησιμες για μενα.

Κατα τα αλλα, ισως να στραφω προς τον aleph x τελικα, μετα απο ολα αυτα που διαβασα βεβαια, αρκει ομως να καταφερω να "δαμασω" τις θερμοκρασιες που με περιμενουν...

Οσο για τον 1.7 θελω κι εγω να ακουσω εντυπωσεις γιατι αυτον εχω βαλει στο ματι για αμεσως μετα !

καλημερα

λοιπον ο 1.7 παιζει παρα πολυ καλα τουλαχιστον σε συγκρισει με τον προηγουμενο pro που ειχα f22 musical fidelity ειναι αρκετα καθαρος πολυ καλο μπασο χωρις καθολου φυσιμα και θορυβο.
τον εχω συγκρινει και με τον pv 14 που εχει φιλος και ειναι αρκετα κοντα του
δεν εχω ακουσει ποτε τον original οποτε δεν ξερω πως παιζει σε συγκρισει με τον δικο μου
τωρα παλι μετα απο 3 χρονια που τον εχω θα γινει μια τελικη αναβαθμισει η οποια περιλαμβανει αρκετα νεα υλικα θα ανεβασω καποια στιγμη και φωτο μολις αρχισει η αναβαθμισει μεχρι τωρα παραλαμβανα ακομα υλικα μιλαμε για γενικη ανακατασκευη οσο για την κατασκευη με τις οδηγεις που εχει μαζι με τα τυπωμενα ο κριστιαν των φτιαχνεις χωρις προβλημα.

και καπου που κολησα εγραψα μεσα απο το diy.com στον pass και πηρα οδηγειες
αν θελει κατι αλλο η οταν αποφασισεις να τον φτιαξεις ευχαριστως να σε βοηθησω

Ο pv14 είναι υβριδικος προ της Conrad Johnson με μια μονο λαμπα. Σε αντιθεση με τον διασημο τοτε pv10 αλλα και τον pv12 που ηταν κλασικες λαμπατες σχεδιασεις. Σε κάθε περιπτωση ομως το μπασο τους θεωρειται τραγικο οποτε λογικο να υπερτερει, τουλαχιστον, ο 1.7...
Στα υπολοιπα δεν ηταν και πιο καθαρος? Στα μεσαια ας πουμε.

Για τον 1.7 ο KRISTIJAN προτεινει τα εξης: Each channel can have it's own power supply PCB, but it is also possible to use one power supply PCB for both channels.
Στο δικο σου χρησιμοποιησες ένα και για τα δυο η’ εβαλες από ένα ξεχωριστα ?
Ευχαριστω

εχω βαλει δυο ξεχωριστα τροφοδοτικα φυσικα και με ξεχωριστους μετασχηματιστες απο τον γιατρα
σε σχεση με χωρις pro τα πραγματα ειναι καλυτερα με pro
φυσικα σε ολα ειναι ειναι καλυτερος και σε μεσαια και στα ψηλα

οσο για τον Conrad Johnson ειναι ο pr14 και οχι ο pv εκανα λαθος προσωπικα τον θεωρω παρα πολυ καλο

τακη πολυ ευχαριστα αυτα που ακουω.

το υπολοιπο συστημα σου απο τι αποτελειται;

υ.γ.θα περιμενουμε να ανοιξης ενα θεμα με φωτο και περιγραφη.

θα ανοιξω σιγουρα θεμα με την μετατροπη και φυσικα θα βαλω φωτο σε καμια εβδομαδα μαλλον θα αρχισω

απο εκει και περα το υπολοιπο συστημα ειναι
ηχεια PROAC 3.8
CD SONY CDRW66
DAC MUSICAL FIDELITY TRIVISTA
PRO PASS CLONE 1.7 Η MF 22
τελικος F15 MF με αρκετες μετατροπες αλλα μαλλον παμε για αλλον
CABLE VAN DEN HULL WIND ΓΙΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ
THE SECOND & FIRST για interconect
rca και μπανανες WBT
το επιπλο ειναι τις exelixis

Ωπ, περιμενε...
Μαλλον εννοεις τον Premier 14.
Τον ειχα καποτε στην κατοχη μου, καλος (μεχρι εκει ομως) για την εποχη του...
Δυναμικος,αρκετα καλο μπασο,πολυ ζεστο ηχο και χωρις καλη αναλυση.Φορουσε 4 X 6GK5. Ακριβος πολυ (5000/6000 ευρω) γι' αυτο που επαιζε...

Εγω παντως τωρα κοντα βαζω μπρος για τα μονομπλοκ aleph x, θα παραγειλλω οπου ναναι τα τυπωμενα απο τον κροατη και ευχομαι να ειναι αξιοπιστα...

Καμμια ιδεα για ψυκτρες μπας και μειωσουμε το κοστος?
Ευχαριστω για τη βοηθεια

Να προσθεσω κατι που ξεχασα...

Πολυ ωραιο το ηχειο σου (PROAC 3.8)

καλημερα

λοιπον ο φιλος που τον εχει τωρα τον πηρε πριν απο 5 χρονια περιπου μεταχειρισμενο λιγο ποιο κατω απο τα μισα που ειχε καινουργιος

το ηχειο ειναι το καλυτερο κομματι του συστηματος οντως απλα θελει ποιο καλο
τελικο για να αποδωσει τα μεγιστα

οπως εγραψα ο 1.7 ηταν αρκετα κοντα στον 14 φυσικα δεν τον εφτανε αλλα ελπιζω με τις αλλαγες που θα γινουν να παει ακομα καλυτερα

για ψυκτρες ο φιλος που εχει τον 14 τωρα ετοιμαζει των pass aleph-2 και εχει παρει καποιες απο τον μανωλη τζωρτζακη ( mtz) και ειναι ελληνικες τωρα αν θες το καλυτερο τοτε πας για φισερ αλλα πολλα τα λεφτα και ολοι οι ενισχυτες του pass δεν πολυ και καλη ψηξη

τωρα τι pro εχεις ;

δεν ξερω αν ρωτας εμενα η τον νικο.

ειχα τον nakamichi ca5e σχεδιο του nelson pass και αυτος.

τωρα δεν εχω καθολου και προσπαθω να αποφασισω αν χρειαζομαι

προ η να μεινω ετσι.

για τελικο αφου πιανη το χερι σου δες τα hypex.

ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

που βρισκουμε σχεδια η και τυπωμενα για τα hypex

αν δεν κανω λαθος και ο τελικος pa7 stasis τις nacamichi ηταν σχεδιο του pass

για τον pro ρωτουσα και τον νικο