Νέο δορυφορικό πιάτο (2,4 μ.) και πρόταση για τεχνικό

christos1984

New member
9 August 2009
98
Καλησπέρα , θέλω να βάλω ένα καινούριο πιάτο , μέγεθος 2,4μ . Έχει κανείς να μου προτείνει κάποιον στην Θεσσαλονίκη που θα μπορούσε να το αναλάβει και να κάνει σοβαρή και επαγκελματική δουλεια? Γιατί αυτόν που γνωρίζω έχω συχαθεί την ζωή μου να τον κυνηγάω και να τον ψάχνω... Παρακαλάμε δηλαδή να δώσουμε και δουλεία!!!

Επίσης έχει κάποιος εμπειρία από τόσο μεγάλο πιάτο ? Από ότι είδα τα 2,4μ βγαίνουν και σε σπαστά (ώστε να χωράνε απο την πόρτα) αλλά ο τεχνικός που μίλησα μου είπε οτι αυτά χάνουν πάρα πολύ

Last edited by a moderator:
Τα διαιρούμενα συνήθως χανουν σε λήψη, σε 2.4μ προτίμησε ενός τεμαχίου αλλα και πάλι πρεπει να ελέγξεις μην υπάρχει κάποια στρέβλωση απο χτύπημα (βαλε δυο τεντωμένα νήματα σε αντιδιαμετρικά σημεία και ελεγξε αν ακουμπάνε στην μέση). Σιγουρα καλό ειναι να βρεις και μερακλή τεχνικό

Εγκαταστατη δεν εχω να σου προτεινω αλλα ισως δυο μεγαλοπιαταδες κοντα σου που σιγουρα θα γνωριζουν. Ο ενας ειναι ο gabkon και ο αλλος ο musicares. Τα αποτελεσματα των ληψεων τους απλα καταπληκτικα.

@voreios , σε ευχαριστώ για την ενημέρωση

@George M. όχι δεν υπάρχει πρόβλημα στο οικονομικό , άλλωστε απτην στιγμή που θέλω να βάλω τέτοιο πιάτο , τότε σίγουρα θα πρέπει να το έχω πάρει απόφαση πως πρέπει να το χώσω βαθιά το χέρι στην τσέπι ´

@deepbluesky Τα 2 άτομα που αναφέρεις είναι members του forum ?

@lefteris με σκινιά ,αλλα αυτό προυποθέτει να μην υπάρχουν μπαλκόνια ωστε ανεβαίνοντας να ακουμπάει συνέχεια στον τοίχο της πολυκατοικίας ή παίρνεις σπαστό ( έρχεται σε 8 κομμάτια , αλλά όπως είπανε και τα παιδιά εδώ χάνει σε σήμα οπότε δόρο άδορο , παίρνεις 1,8μ) ή νοικιάζεις γερανό

Last edited:
Τα διαιρούμενα συνήθως χανουν σε λήψη, σε 2.4μ προτίμησε ενός τεμαχίου αλλα και πάλι πρεπει να ελέγξεις μην υπάρχει κάποια στρέβλωση απο χτύπημα (βαλε δυο τεντωμένα νήματα σε αντιδιαμετρικά σημεία και ελεγξε αν ακουμπάνε στην μέση). Σιγουρα καλό ειναι να βρεις και μερακλή τεχνικό

ΟΧΙ όλα τα διαιρούμενα.
Το συγκεκριμένο είναι prodelin που την αγόρασε η general dynamics και μετράει σχεδόν τα ίδια με precision 3.6 παραβολικό.
Και είναι transmit/receive!
Συναρμολόγησα το ίδιο σε σταθερό(το 1244) πριν 2 βδομάδες και η μηχανική κατασκευή του είναι αλλού.

http://www.gdsatcom.com/vsat/datasheets/1000-032.pdf
Δεν είναι θέμα δομής λοιπόν αλλά κατασκευής και πόσο κοστίζει
Αλλά η αγορά του θα πονέσει.....

Last edited:
Απ' ότι κατάλαβα δεν το έχεις αγοράσει ακόμα και βρίσκεσαι στην φάση της αναζήτησης. Συνεπώς μέχρι που να καταλήξεις σε πιάτο (και budget βεβαίως βεβαίως) είναι λίγο άκαιρο να σου πούμε κάτι. Θα είχα κάποιον να σου προτείνω, ο οποίος πέρασε το δικό μου (Tecatel ALG 120 - Έχω και ένα Mabo 1.8 στο άλλο σπίτι αλλά αυτόν που το εγκατέστησε δεν θα τον πρότεινα) και από τον οποίο έμεινα ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος με όλη τους την προσέγγιση αλλά και το μεράκι τους, πλην όμως ο Χρήστος τα είπε ΠΟΛΥ καλύτερα. Στη θέση σου θα προσπαθούσα αρχικά να έρθω σε επαφή είτε με τον gab είτε με τον musicares κυρίως για να μου πούνε πράγματα που αν δεν έχεις τέτοια μεγάλα πιάτα δεν τα σκέφτεσαι.

Είσαι σε ωραία φάση πάντως και σε ζηλεύω με την ΚΑΛΗ έννοια του όρου.

Καλές λήψεις.
Σίμος

Thanks για το link και γενικώς όλους για την προσπάθεια να βοηθήσετε . Έχω έρθει ήδη σε επικοινωνία gab .

Στο site βλέπω κάτι αστρονομικές τιμές , για το μέγεθος των πιάτων...Είναι τόσο ανώτερα αυτά τα prodelin? Και 2,4μ με 1800 ή 2300 δεν αναφέρει , 2900 και 3200 !!!!!

Ένας τεχνικός που μίλησα για maboo 1,8μ κινητό μου έδωσε κόστος γύρο στα 700ε και εδώ έχει 1,8ε με 1300 και 1600 και μου έχει φύγει το μάτι . Να πω την αλήθεια είμαι έτοιμος να τα διαθέσω αυτά τα λεφτά αλλά εφόσον όμως όντως είναι κατι πολύ ανότερο...Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτή την μεγάλη διαφορά?Μιας και από ότι ξέρω , τα Mabo 1,8m είναι απτα καλύτερα στην κατηγορία τους...όχι?

Btw μου πρότεινε ο τεχνικός μου αν είναι να βάλω 2,4μ να βάλω Aris , καμιά γνώμη?

Για τα Mabo σε ελληνικα boards θα διαβασεις κυριως καλα λογια. Γνωστος γερμανικος καταστηματαρχης απεσυρε τα Mabo ομως λογω χαμηλης ποιοτητας. Αν και δεν πολυ κυκλοφορουνε εδω, απ' οσους ειχαν την ευκαιρια να τις δουνε απο κοντα δεν τις εχουν σε καλη εκτιμηση.

Οι Prodelin ειναι φτιαγμενες απο υλικο SMC, πολυεστερικες δηλαδη και ανθεκτικες υπο ολων των καιρικων συνθηκων. Οι υψηλες τιμες οφειλονται στο οτι απευθυνονται για επαγγελματικη χρηση. Εχω υποψην μου τουλαχιστον 2 γνωστους DXers στην Ιταλια και Σλοβακια που χρησημοποιουν Prodelin. Εκεινοι ομως παιζουν στην κατηγορια των 3.7μ.

Οι 2.3μ Aris (κανονικα Famaval μιας και πορτογαλικης κατασκευης) ειναι οικονομικες για το μεγεθος τους και δεν εχω διαβασει κατι αρνητικο μεχρι στιγμης. Δεν γνωριζω αν υπαρχει διαφορα στην αποδοση αναμεσα μιας 2.4μ Prodelin.

Το Αriw Χρηστο εχει κερδος 46,7db ομως η αποδοση του η πραγματικη ειναι 46,2db συμπερριφερεται ως κατοπτρο 2,17μ. μιας και ειναι παραβολικο εχει καποιες μικρες απωλειες λογω της σκιασης του LNB.Στον αντιποδα το παραβολικο Prodelin 2,40μ.αποτελειται απο 3 κομματια εχει κερδος 47db στην πραγματικοτητα 46,7db δηλαδη ως 2,28μ.Την πραγματικη διαφορα ομως την κανει το offset 2,40 της Raven με αποδοση 47,6db και το οffset της Prodelin 2,70μ.με αποδοση 49,2db χωρις απωλειες.Ομως θεωρω τα Aris value for money,οχι μονο για το 2,30μ. αλλα και για το 1,80μ.

Πολλοι καταστηματαρχες δεν συνιστουν την επεκταση.Τωρα σε αυτο το ερωτημα μπορει να απαντησει καποιος που εχει τετοιο κατοπτρο και αυτη την πατεντα.

Φυσικα μπροστα στα Offset πεφτουν οι παραβολικες αφου δεν υπαρχει σκιαση του feed. Μερικα απο τα μειονεκτηματα ας λαβουμε υποψην μας οπως δυσκολια ευρεσης χοανης για μπαντα C εαν επιθυμειται να προστεθει καποια στιγμη, δυσκολοτερη κινηση σε θεσεις κοντα στο Δυτικο και Ανατολικο οριο μιας και η κεραια κοιτα προς το εδαφος καιτο υψηλοτερο κοστος τους σε συγκριση με ενα ιδιου μεγεθους παραβολικο. Αν ομως ξερουμε πως θα περιοριστουμε στην ληψη της Ku ειναι μια καλη επιλογη.

Οσο για τα Aris/Famaval, ο κατασκευαστης δειχνει πλεον τα ακολουθα χαρακτηρηστικα:
http://www.famaval.pt/index.php?option=com_content&view=article&id=155&Itemid=573&lang=en
http://www.famaval.pt/index.php?option=com_content&view=article&id=157&Itemid=575&lang=en

Δυστυχως βλεπω να αναγραφεται πλεον το κερδος στα 12.75GHz κατι που καθιστα αδυνατον να συγκριθει με αλλες κεραιες που αναγραφεται στα 11.7GHz. Και παλι ποιος ξερει αν ειναι σωστα ολα αυτα. Για την αγορα μιας καινουργιας κεραιας εντος Ελλαδος μαλλον δεν υπαρχει πιο καλη αγορα απο πλευρας τιμης-αποδοσης.

Μεταχειρισμενες μπορεις να βρεις κι εδω αλλα εννοειται πως τα μεταφορικα μπορει να κανουν ασυμφορη την αγορα: http://www.skybrokers.nl/products.htm

Re: Απάντηση: Νέο δορυφορικό πιάτο (2,4 μ.) και πρόταση για τεχνικό

Ξέρουμε αν και πόσα παραπάνω (πραγματικά) db δίνει το Aris μαζί με την επέκταση; (3.30m).

3.10μ και οχι 3.30μ. Μια μονοκοματη 3μ καλης κατασκευης πιστευω πως ειναι πιο αποδοτικη. Γι' αυτο πριν την αγορα μιας μεγαλης κεραιας πρεπει να αναλυσουμε πρωτα τι ακριβως σκοπευουμε να πιασουμε.