Νεο PC.Αξίζει?

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
904
Καλημέρα σας.

Γνωρίζω ότι ο χώρος είναι μόνο για HTPC αλλά θα ήθελα την αποψή σας για το PC που σκέφτομαι να στήσω για καθημερινή χρήση.

Case: Thermaltake VB1000 Soprano Black 97,6Ε

Tροφοδοτικο:OCZ GAMEXSTREAM 600W SLI READY 148 (Αξίζει?.Σάν ακριβό μου φένεται )

CPU INTEL CORE 2 DUO E6600 2.4 GHz 4MB BOX 315E

Cooler: Zalman 9700 LED 55E

Motherboard: ASUS STRIKER EXTREME 299

RAM: DDR2 KINGSTON 1024MB PC2-6400-800i *2 258E (Δέν έχω ιδέα αλλά μου είπα ότι η KINGSTON είναι κορυφή)

GPU:Λέτε να πάρω μια φτηνή και αργότερα να πάω σε κάτι με DX10

HD: SEAGATE 320GB ST3320620AS SATA II 105E

Σύνολο 1272

Τα χρήματα είναι αρκετά.Λέτε αυτό το σύστημα να με καλύψει για τα επόμενα 3 χρόνια ή θα αναγκαστώ σε νέα αναβάθμιση το διάστημα αυτό?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας -bye-

Καλημέρα σας.

Γνωρίζω ότι ο χώρος είναι μόνο για HTPC αλλά θα ήθελα την αποψή σας για το PC που σκέφτομαι να στήσω για καθημερινή χρήση.

Tροφοδοτικο:OCZ GAMEXSTREAM 600W SLI READY 148 (Αξίζει?.Σάν ακριβό μου φένεται )

RAM: DDR2 KINGSTON 1024MB PC2-6400-800i *2 258E (Δέν έχω ιδέα αλλά μου είπα ότι η KINGSTON είναι κορυφή)

Σύνολο 1272

Τα χρήματα είναι αρκετά.Λέτε αυτό το σύστημα να με καλύψει για τα επόμενα 3 χρόνια ή θα αναγκαστώ σε νέα αναβάθμιση το διάστημα αυτό?

Οι KINGSTON δεν είναι και η καλύτερη επιλογή! Επειδή το συστηματάκι σου είναι υψηλού επιπέδου, προτίμησε καλύτερα TEAMGROUP ή G. SKILL ή SUPERTALENT, ADATA, MUSKIN! Επίσης πάρε 2χ1gb στα 800mhz γιατί είναι σίγουρο ότι θα σου χρειαστεί! Πολύ καλές και φτηνές είναι αυτές:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=924245

Mακριά από ocz αν χρησιμοποιήσεις motherboard ASUS! Παρουσιάζουν πολλές ασυμβατότητες!

Oσο για το τροφοδοτικό θα προτιμούσα κάτι από ENERMAX LIBERTY 620W, TAGAN 600W, SEASONIK 600W! Oι συγκεκριμένες εταιρίες είναι η κορυφή στον τομέα των τροφοδοτικών!

Το cpu-fan δεν το χρειάζεσαι ! Με μαμά ψύκτρα θα παίζεις γύρω στους 30-32c σε απλή χρήση και σε φούλ στους 38-40c!

Για κουτί κοίτα και το ANTEC HUNDRED NINE! Eίναι κορυφή στην ψύξη, με 3χ120mm ανεμηστήρες & 1 χ 200mm!

Tέλος γιατί θες αυτή την mobo? Υπάρχουν και άλλες που θα σε ικανοποιήσουν με σαφώς λιγότερα χρήματα! Κοίτα τις ASUS P5W DH DELUXE 200E
ASUS P5B WIFI-AP 185E!

Last edited:
ΜΙΑ ΣΚΈΨΗ! Γιατί δεν βάζεις ένα case για HTCP ώστε αν θες να μπορείς να το λειτουργήσεις και έτσι! Μπορείς να χωρίζεις τον σκληρό σε δύο μερή να εγκαταστήσεις στο ένα τα vista και στο άλλο το windows media center έτσι ώστε να έχεις κάθε φορά την μέγιστη χρηστικότητα ξεκινώντας με το ένα ή το άλλο λειτουργικό!
´
Α!! βάλε μια χ1650pro 256mb για κάρτα γραφικών τώρα και αργότερα παίρνεις την επερχόμενη ΑΤΙ 2900 για υποστηριξη directx10 ! Οι 8800 δεν δουλεύουν σωστά στα directx10 και στα windows vista!

Last edited:
Tέλος γιατί θες αυτή την mobo? Υπάρχουν και άλλες που θα σε ικανοποιήσουν με σαφώς λιγότερα χρήματα! Κοίτα τις ASUS P5W DH DELUXE200E
ASUS P5B WIFI-AP 185E!

Πάνο σε ευχαριστώ για την βοηθειά σου.
Το κατάστημα απο το οποίο σκέφτομαι να πάρω το σύστημα έχει την ASUS P5W DH DELUXE 250E.Θεώρησα λοιπόν σωστό να δώσω 50 Ευρώ επιπλέον και να πάρω την κορυφαία μητρική που υπάρχει αυτήν την στιγμή.

Για RAM σκέφτομαι για 2*1GB

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925640

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=948705

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925675

Απο ότι έχω καταλάβει οι G.Skill αξίζουν.Μπορώ να αντέξω το κόστος και τις ακριβότερης επιλογής...?

Πάνο σε ευχαριστώ για την βοηθειά σου.
Το κατάστημα απο το οποίο σκέφτομαι να πάρω το σύστημα έχει την ASUS P5W DH DELUXE 250E.Θεώρησα λοιπόν σωστό να δώσω 50 Ευρώ επιπλέον και να πάρω την κορυφαία μητρική που υπάρχει αυτήν την στιγμή.

Για RAM σκέφτομαι για 2*1GB

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925640

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=948705

Απο ότι έχω καταλάβει οι G.Skill αξίζουν.Μπορώ να αντέξω το κόστος και τις ακριβότερης επιλογής...?

250E η ASUS P5W DH DELUXE δεν είχε ούτε πριν 5 μήνες! Εγώ αρχές δεκεμβρίου την πήρα από το πλαίσιο 239Ε! Πιο κατάστημα είναι?

Θα υπερχρονίσεις (o/c) ή όχι το σύστημα? Γιατί από αυτό εξαρτάται και η επιλογή ram!

Multirama.:violent-smiley-030:

Για o/c ίσως αλλά μετα απο 2-3 χρόνια.

Προσωπική μου γνώμη μακριά από εκει! Πριν 1 μήνα φίλος πήρε ένα συστημα με Ε6400 και του ανέβαζε θερμοκρασίες σε idle κατάσταση 68-70C! και σε φουλ ξεπερνούσε τους 80c! Παίρνουμε στα multirama το service και μας λένε ότι σε αυτές τις θερμοκρασίες δουλεύει ο επεξεργαστής! Να πω εδώ ότι οι core 2 duo σαν μέγιστη θεςρμοκρασία λειτουργίας έχουν τους 60c!!!!!!!

Τέλος αν δεν κάνεις o/c τώρα πάρε ότι πιο φτηνό στα 2χ1gb 800mhz από τις o/c σειρές! Αυτές είναι πολύ καλές :

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925640\

και αυτές λόγω τιμής καλύτερες!

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925683

Last edited:
Καλημέρα σας.

Σύνολο 1272

Αντί να πάρεις έναν 320mb sataii καλύτερα να πας σε 2x250mb σε raid0! Για γρήγορες αποκρίσεις!
Κοίτα να είναι με 16mb cashe και όχι 8mb.....
Kαλύτερες εταιρίες σκληρών 1) WESTERN DIGITAL
2) SEAGATE

Mέχρι πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δόσεις? ´
Πες μας έτσι ώστες να σου δόσω καμιά ιδέα για πιο σωστή επιλογή!
Πόλλά εξαρτήματα παρουσιάζουν ασυμβατότητες !

Last edited:
Θα ξεκινήσω ανάποδα ...

Για ποια χρήση ζητάς το pc; αμα είναι να γράφεις e-mails και να σερφάρεις , ένα laptop των 600 ευρώ είναι υπεραρκετό ...

Τι ζητάς απο το pc ; Αμα μας πεις πρώτα αυτό , μετά μπορούμε να σου προτείνουμε κάτι ...

Αμα είσαι gamer , τότε περιορίσου σε ένα PS3 και μία μεγάλη τηλεόραση ( αντίστοιχα xbox360 )

Για το εαν θα αντέξει ένα σύστημα στο χρόνο είναι θέμα χρήσης , πχ ένας 1ghz p3 αντέχει για πολλά χρόνια ακόμα για χρήση ιντερνετ browsing, σχεδιαστικά προγράμματα , και φυσικά θέαση DVD ...

ΥΓ το παραπάνω σύστημα είναι λίγο πολύ χάλια ...

Θα ξεκινήσω ανάποδα ...

Για ποια χρήση ζητάς το pc; αμα είναι να γράφεις e-mails και να σερφάρεις , ένα laptop των 600 ευρώ είναι υπεραρκετό ...

Τι ζητάς απο το pc ; Αμα μας πεις πρώτα αυτό , μετά μπορούμε να σου προτείνουμε κάτι ...

Αμα είσαι gamer , τότε περιορίσου σε ένα PS3 και μία μεγάλη τηλεόραση ( αντίστοιχα xbox360 )

Για το εαν θα αντέξει ένα σύστημα στο χρόνο είναι θέμα χρήσης , πχ ένας 1ghz p3 αντέχει για πολλά χρόνια ακόμα για χρήση ιντερνετ browsing, σχεδιαστικά προγράμματα , και φυσικά θέαση DVD ...

ΥΓ το παραπάνω σύστημα είναι λίγο πολύ χάλια ...

E όχι και χάλια!! Το καλύτερο mobo έχει βάλει ο ανθρωπος και έναν πολύ καλό επεξεργαστή & αρκετό σκληρό. Η ram δεν είναι και τόσο καλή αν και ακριβή και τα υπολοιπα είναι (κουτί, τροφοδοτικό, vga) στο μέσω όρο της κατηγορίας τους ! Συμφωμω πάντος ότι με τα ίδια χρήματα μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο. Οσο για το p3 δεν νομίζω ότι είναι μια σοβαρή λυση!

Βάλε και το ότι ο φίλος μας έχει είδη ένα pc που´σίγουρα μπαινει στο internet κ.λ.π. λειτουργεί ικανοποιητικά σε εφαρμογές γραφείου αλλά φαίνεται ότι θέλει κάτι καλύτερο....

Last edited:
Σωστά Πάνο , αλλά αμα δεν μας πει τι ακριβώς θέλει να κάνει με το pc ή ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα του , πως θα μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε να έχει το καλύτερο δυνατόν pc στην χρήση που το θέλει ...

Οσο για την mobo ακόμα και η πιο φτηνή mobo έχει ότι χρειαζόμαστε , απλά ακριβότερα μοντέλα μας δίνουν κάποια επιπλέον τα οποία ίσως και να μην τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ ... Χάσιμο χρημάτων κατά την άποψη μου ...

Παλιότερα όντως οι φτηνές mobo δεν ήταν όσο σταθερές έπρεπε να ήταν , αλλά στην σημερινή εποχή δεν τίθεται τέτοιο θέμα ... Μόνο θέμα επιδόσεων σε 1-3% με διαφορά χρημάτων 30-300% ....

ΥΓ απο τροφοδοτικά έχω εντοπίσει μόνο ένα το οποίο καλύπτει τις προδιαγραφές ενέργειας για τις νέες κάρτες γραφικών 8800, πόσο μάλλον και για όλες τις επόμενες κάρτες ... είναι η Enermax 720 Infiniti ( σε 2 εκδόσεις , SLI και Crossfire ) Είναι η μοναδική που λέει στα τεχνικά χαρακτιρηστικά ότι οι 12άρες σηκώνουν 28 amp , ενώ όλες οι άλλες είναι κάτω των 22 amp με τον κανόνα των 14 amp για αρκετά τροφοδοτικά ... Για 8800 GTS 640 ζητάει 26 amp ... Για τις ATI επίσης ζητάει μπόλικα amp ...

Last edited:
Κατά την ταπεινή μου άποψη το ερώτημα είναι 1:
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ "ΚΑΛΑ" ΚΑΙ "ΒΑΡΙΑ" ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ?

Αν ναι, τότε ότι και να βάλεις όχι 3, ούτε 1,5 χρόνο δεν θα αντέξει, εκτός και ξηλωθείς τελείως...

Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, τότε τα περισσότερα από όσα σκέφτεσαι να βάλεις είναι υπερβολή!
Στην 2η περίπτωση χρειάζεσαι ακομα πιο value....
Και τη διαφορά κάνε την κάτι άλλο.....

Δεν μας είπες από πλευράς εικόνας, τι θα τροφοδοτεί (Μονιτορ, LCD ή projector?)

Σωστά Πάνο , αλλά αμα δεν μας πει τι ακριβώς θέλει να κάνει με το pc ή ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα του , πως θα μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε να έχει το καλύτερο δυνατόν pc στην χρήση που το θέλει ...

Οσο για την mobo ακόμα και η πιο φτηνή mobo έχει ότι χρειαζόμαστε , απλά ακριβότερα μοντέλα μας δίνουν κάποια επιπλέον τα οποία ίσως και να μην τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ ... Χάσιμο χρημάτων κατά την άποψη μου ...

Παλιότερα όντως οι φτηνές mobo δεν ήταν όσο σταθερές έπρεπε να ήταν , αλλά στην σημερινή εποχή δεν τίθεται τέτοιο θέμα ... Μόνο θέμα επιδόσεων σε 1-3% με διαφορά χρημάτων 30-300% ....

ΥΓ απο τροφοδοτικά έχω εντοπίσει μόνο ένα το οποίο καλύπτει τις προδιαγραφές ενέργειας για τις νέες κάρτες γραφικών 8800, πόσο μάλλον και για όλες τις επόμενες κάρτες ... είναι η Enermax 720 Infiniti ( σε 2 εκδόσεις , SLI και Crossfire ) Είναι η μοναδική που λέει στα τεχνικά χαρακτιρηστικά ότι οι 12άρες σηκώνουν 28 amp , ενώ όλες οι άλλες είναι κάτω των 22 amp με τον κανόνα των 14 amp για αρκετά τροφοδοτικά ... Για 8800 GTS 640 ζητάει 26 amp ... Για τις ATI επίσης ζητάει μπόλικα amp ...

+ 1 από εμένα για το infinity 720w! Eγώ έχω το galaxy 850w crossfire και δεν θα με χάλαγε καθόλου αν είχα το 1000w !!!!!

Οσο για την mobo και για αυτή συμφωνώ!Αν είδες έχω προτείνει παραπάνω πιο φτηνές και εξίσου καλές υλοποιήσεις όπως ASUS P5W DH DELUXE ASUS P5B WIFI!

Το θέμα από την εμπειρία μου είναι ότι για να έχεις ένα pc που σε σε βολέψει σε ότιδήποτε για αρκετό καιρό πρέπει να πάρεις τα πιο γρήγορα εξαρτήματα της εποχής, και να προσέξεις έτσι ώστε να ενσωματώνουν κάποια στοιχεία από την επερχόμενη τεχνολογία έτσι ώστε να μπορείς αλλάζοντας μερικά από τα parts του pc να έχεις ένα ικανοποιητικό σύνολο!
ΠΧ. Η asus sriker extreme υποστιρίζει τους νέους επεξεργαστές της INTEL με fsb 1333! Αυτό μπορεί να γίνει και με άλλες mobo με chip 975χ ,965p με μια μοντιφιά της ΑSUS μέσω update drivers αλλά παρουσιάζονται προβλήματα!
Ενα τροφοδοτικό σήμερα πρέπει να έχει 2πιν παραπάνω για τροφοδοσια των επερχόμενων καρτών γραφικών με pci express 2.0! Aυτά είναι τα enermax infinity dxx, liberty dxx, galaxy dxx αλλά κοστίζουν!
Τέλος να σου πω ότι στην κατοχή μου έχω 2 pc, το ένα είναι amd athlon xp 1.8ghz με ram 2x512gb χρονισμένη στα 400mhz σε mobo gigabyte 7va και έναν core 2 duo e6600 με 2x1gb ram στα 800 και timings 4/4/3/8 σε mobo asus p5w dh deluxe ! ξέρεις με πιο pc σερφάρω ?
- Με το δεύτερο και αυτό γιατί:
α) είναι πιο γρήγορο και δεν μου σπάει τα νευρα!
β) έχω καλύτερη ποιοτητα εικόνας λόγω κάρτας γραφικών!
γ) Είναι πιο σταθερό σαν σύστημα !
δ) και πιο αθόρυβο!
ε) είναι πιο φιλικό και πιο ευχρηστο

Last edited:
Το θέμα από την εμπειρία μου είναι ότι για να έχεις ένα pc που σε σε βολέψει σε ότιδήποτε για αρκετό καιρό πρέπει να πάρεις τα πιο γρήγορα εξαρτήματα της εποχής, και να προσέξεις έτσι ώστε να ενσωματώνουν κάποια στοιχεία από την επερχόμενη τεχνολογία έτσι ώστε να μπορείς αλλάζοντας μερικά από τα parts του pc να έχεις ένα ικανοποιητικό σύνολο!
ΠΧ. Η asus sriker extreme υποστιρίζει τους νέους επεξεργαστές της INTEL με fsb 1333! Αυτό μπορεί να γίνει και με άλλες mobo με chip 975χ ,965p με μια μοντιφιά της ΑSUS μέσω update drivers αλλά παρουσιάζονται προβλήματα!
Αυτός είναι και ένα λόγος πουλές να πάρω την extreme( ο άλλος είναι ότι την βρήκα 50 Ευρώ πιό πάνω απο την ASUS P5W DH DELUXE ).Ότι υποστηρίζει δηλ. τους 4πύρηνους επεξεργαστές.'Ετσι αργότερα άν σκεφτώ να βάλω κάποιον να μήν χρειάζεται να πάρω και άλλη μητρική.

Ο υπολογιστής προορίζεται για προγραμματισμό-γραφιστική (εγκατάσταση δηλ. των τελευταίων εκδόσεων απο αρκετό Software (Office 2007,Autocad,Corel Draw,Photoshop),μεταφορά υλικού απο VHS σε DVD και φυσικά διασκέδαση (Mp3,DVD,Internet).Θέλω ένα μηχάνημα που θα με συντροφεύσει για τα επόμενα 3+ χρόνια (εδώ και 6 χρόνια δουλεύω με ένα P3 733MHz:violent-smiley-030:)

Μέχρι στιγμής λέω

Case: Thermaltake VB1000 Soprano Black

Tροφοδοτικο: OCZ Gamexstream 600W SLI ?

CPU INTEL CORE 2 DUO E6600 2.4 GHz 4MB BOX

Cooler: Zalman 9700 LED

Motherboard: ASUS P5W DH Deluxe ή Striker Extreme i680 (S775,DDR2) (άν μου κατεβάσουν την τιμή θα πάρω το 1ο)

RAM:G.Skill 2GB Kit DDR2 800 4-4-3-5

GPU:XFX GEFORCE 8800GTS PVT80GGHF9 320MB PCI-E

HD:HD SEAGATE 320GB ST3320620AS SATA II (άν πάρω το ASUS P5W DH DELUXE λέω να βάλω και 2ο)¨

Οθόνη:LG L1970HR-BG 19"

Η αλήθεια είναι πώς για Tower υπολόγιζα μέχρι 1200 και είμαι αρκετά πιό πάνω.

Καλημέρα σας.

Σύνολο 1272

φιλε βασιλη μην βιαζεσαι να αγορασεις και προσεξε και απο που θα αγορασεις στο λενε τα παιδια εδω στο ειπαν και τα παιδια στο pc magazine fora ;)

απο το κουτι που διαλεξες(εχω το ιδο και ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του)για να καταλαβεις τωρα εχει 71.5ε διαφορα 26ε :damnyou: με την δικη σου τιμη

οσο για την μητρικη εαν δεν προκειται να ασχοληθεις με το o/c δεν χρειαζεται

την ψυκτρα δεν την χρειαζεσαι αν και θα προτιμουσα μια aftermarket απο την μανισια,μπορεις να παρεις την εκδοση tray-χωρις την ψυκτρα και να βαλεις αυτην που λες

παρε ενα καλο τροφοδοτικο για να μην το αλλαξεις ποτε,κοιτα κατι σε enermax,seasonic,pc power & cooling

για μνημες δες και αυτες http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=907197&tab=marketing
η'
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925675&tab=specs
η'
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=924253

για τα υπολοιπα βλεπουμε

Να πώ και εγώ μια σύνθεση ?:idea:

CASE: ANTEC HUNDRED NINE.
O λόγος που το προτείνω είναι γιατί
α) Είναι όμορφο (υποκειμενικά)
β) έχει πολύ καλό αερισμό λόγω του ότι έχει 2χ120mm ανεμηστήρες μπροστά ο ένας εκ τον οποιων βρίσκεται μπροστά από την θήκη των σκληρών και τους καταψύχει. Αυτό είναι ένα μεγάλο συν όταν το pc είναι ανοικτό για πολλές ώρες! Εχει ακόμα 1x 120mm πίσω για αερισμό! Το καλύτερο όμως στο κουτί αυτό είναι ότι το τροφοδοτικό έχει μετακομίσει στο κάτω μέρος με αποτέλεσμα να αφήνει χώρο στο πάνω μέρος για έναν 200mm ανεμηστήρα εισαγωγής αέρα ο οποιος βλέπει όλη την επιφάνεια της mobo και ψύχει αποτελεσματικά και τις ram και την κ. γραφικών! Ο συνδιασμός του επάνω ανεμηστήρα εισαγωγής με τον ανεμηστήρα του επεξεργαστή και τον πίσω ανεμηστήρα εξαγωγής δημιουργούν προυποθέσεις για μια πολύ καλή ψύξη!
Τέλος υπάρχει και μια εισαγωγή στο πλάι για να τοποθετηθεί ανεμηστήρας για ψύξη κάρτας γραφικών αλλά και όταν υπάρχουν πολλές pci καρτες κοντά κοντά!
γ) αρκετές θέσεις για σκληρούς κ.λ.π.
http://www.antec.com/uk/productDetails.php?ProdID=08009
Γι αυτό το προτείνω!

Τροφοδοτικό! Με το σκεπτικό του ότι η enermax είναι ίσως η κορυφαία εταιρία στον χώρο των τροφοδοτικών και επειδή έχει παρουσιάσει νέες σειρές τροφοδοτικών με 120mm silent ανεμηστήρες, μεγαλύτερη από 80% απόδοση ισχύος και με υποστήριξη pci-express 2.0 για έπερχόμενες αναβαθμίσεις προτείνω τα εξείς δυο τροφοδοτικά:
-για χαμηλό κόστος
enermax liberty 620w dxx
http://www.enermax.com/english/product_Display1.asp?PrID=64
-για μέσω κόστος
enermax infinity 720w dxx
http://www.enermax.com/english/product_Display1.asp?PrID=66

cpu: core2duo E6600!
O λόγος προτίμησής του είναι το οτι μπορεί να υποστιρίξει (να τρέξει ) σωστά και τις καλύτερες κάρτες γραφικών της αγοράς, έχει αρκετά μεγάλο multi , έχει 4mb l2 cashe και αν και είναι μόνο λίγο πιο αργός από τον Ε6700 κοστίζει πολύ λιγότερο!

mobo: Αsus p5w dh deluxe
Γιατί έχει όλα όσα χρειάζεται ένα σύνχρονο pc επάνω της (wifi,ενσύρματη κάρτα δικτύου, παίζει mp3 από mp3 player όταν είναι κλειστό το pc, έχει πολλές θύρες pci, υποστηρίζει crossfire, έχει καλή και αθόρυβη ψύξη, παίρνει dual chanel μνήμες ddr2 στα 800mhz ενώ τρέχει και μεγαλύτερες με o/c, υποστηρίζει raid0, υποστηρίζει τους 4πύρηνους επεξεργαστές πχ.q6700 και τους επερχόμενους με fsb1333 με bios update! To μόνο κακό είναι ότι με αυτό το νέο bios σε μερικές συνθέσεις δεν ανεβάζει πολύ fsb ! έχει πολύ καλό έλεγχο των ρευμάτων σε αντίθεση με την asus striker extreme η οποια εμφανίζει μερικές αστάθειες τέτοιου τύπου! Είναι δοκιμασμένη, και έχει πια καλή τιμή ! 199Ε

RAM! εδώ εξαρτάται από το πόσο oπαδός του υπερχρονισμού είσαι!
Σίγουρα μια καλή επιλογή είναι 2X1GB 800ΜΗΖ με σφικτά timings! από εκεί και πέρα άλλες δέχονται περισσότερο ρεύμα, στον υπερχρονισμό πάνε πιο ψυλά και άλλες λιγότερο!

Πολύ καλή επιλογή για o/c οι SUPERTALENT 2x1GB 800MHZ με timings 4/4/3/8 και τάση στα 2,3v! (ιδανικές και για αναβαθμήσεις λόγω του ότι είναι συμβατές με τις περισσότερες mobo!
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=893188
Πολύ καλή επιλογή αν δεν θες ΕΧΤΡΕΜΕ o/c ΜUSHKIN 2X1GB 800MHZ 5/5/5/12 (Και φτηνές)
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925683
Tέλος μακριά από ocz αν βάλεις mobo asus!

VGA! H μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά!
Μπορείς να πας σε 8800gts ή gtx για directx10 αλλά οι driver τους δεν είναι και οι καλύτεροι για τα vista! Eπίσης δεν έχει την απόλυτη συμβατότητα με directx10! Για τον λόγω αυτό προτείνω ή μια ΑSUS X1650XT 256MB PCI-Eή μια sapphire x1950pro 512mb! Αργότερα παίρνεις μια ATI 2900 και είσαι άρχοντας !
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=941972

Τέλος h/d 2χ250gb sata2 σε RAID0 είναι η καλύτερη επιλογή!

Oθόνη: Η lg L204WT-BF (20+1/4 wide) είναι μια πολυ καλή επιλογή!

Last edited:
2 είναι τα θέματα που δέν έχω ξεκαθαρίσει:

1)Το πλαίσιο μου πρότεινε τις

Supertalent Ram 2GB (2X1GB) DDR2-800
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=893188

Λέτε να τις προτιμήσω ή να πάρω τις G.Skill

2)Κάρτα γραφικών

Λέω να πάρω την Xfx 8800 GTS 320 MB HTDP
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=934232

Τι θα προτείνατε (μέχρι 350 ευρώ) για σύστημα που προορίζεται να παίζει HD υλικό σε 19αρα οθόνη PC και 32αρα LCD?
-bye-

Οι supertalent είναι τζάμι , έχω 2 από αυτές σε 512 όμως ...

οσον αφορά το 8800 GTS εαν δεν έχεις να κάνεις με gaming , προτίμησε την ATI 1650 ή την 1950.