ΝΕΟΣ SASHA.

19 June 2006
8,661
Sasha-Invol2ver.jpg

Είχα γράψει πριν από λίγα χρόνια για το συγκλονιστικό involver του μεγάλου παραγωγού και remixer SASHA.
Eίχα μείνει άφωνος με τη δουλειά του και το πόσο είχε δέσει το τελικό αποτέλεσμα. Το έχω λιώσει το αλμπουμάκι.
Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ο Sasha παρουσιάζει στις 9 του μήνα το Invol2ver. Το δεύτερο μέρος της σειράς.

Και εδώ έχει κάνει μαγικά πράγματα, χρησιμοποιεί παλιάς τεχνολογίας μηχανήματα και επιλέγει να ρεμιξάρει ορισμένα κορυφαία tracks.

Από το destroy everything you touch των Ladytron, το Αrcadia των Αparat, μέχρι το Eraser του Thom Yorke και το sometimes i realise των Engineers.

Το αποτέλεσμα είναι άρτιο ,πιο ντελικάτο και πιο μίνιμαλ από το προηγούμενο.

Εδώ έχουμε άλλο ένα σπουδαίο χορευτικό άλμπουμ από αυτόν τον εμπνευσμένο παραγωγό.

Oποιος δε βρεθηκε σε καποιο απο τα DJ sets του την εποχη που επρεπε (πριν απο 5-10 χρονια δηλαδη), απλα εχασε....

put your hands in the air ........ FOR SASHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

προτροπή του Pete Tong σε ένα live gig του Sasha με το κοινό απο κάτω να παραληρεί στην εκπομπή Essential Mix που παιζόταν live κάθε σαββατόβραδο και έφερνε τους απανταχού dancers σε επαφή με τα καλύτερα set της εποχής των καλύτερων dj στον κόσμο.

υ.γ και κάτι που αρκετοί ίσως να μην ξέρουν, το πραγματικό όνομα του Sasha είναι Alexander Coe.
Η μάνα του όμως, που είχε κόλλημα με την Ρώσικη λογοτεχνία τον φώναζε απο μικρό Sasha, καθότι το όνομα Alexander στα Ρώσικα σημαίνει Sasha .....

Petran, ήμουν στον kiss την εποχή που έπαιζε τα mix του Pete Tong στον αέρα.
Κορυφαίες δουλειές αλλά μόλις άκουσα τον Σειρά live ,απομυθοποίησα όλους τους ξένους djs της εποχής.

Δεν λέω, έχουν αφήσει σημαντικές δουλειές πίσω τους αλλά λειτουργούσε εξαιρετικά και ένα τεραστίων διαστάσεων σπρώξιμο - μάρκετινγκ τη συγκεκριμένη εποχή.

Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SASHA.

Κορυφαίες δουλειές αλλά μόλις άκουσα τον Σειρά live ,απομυθοποίησα όλους τους ξένους djs της εποχής.

Δημητρη, νομιζω πως τα εχουμε ξαναπει αυτα, αλλα δεν πειραζει. Λοιπον, για μενα ο Σειρας ηταν πολυ μετριος. Λεω ηταν γιατι εχω να τον ακουσω εδω και αρκετα χρονια. Σε αυτο το στυλ που παιζει μακραν οι καλυτεροι ειναι ο Ακυλα και η Ms Lefki. Και τους δυο τους ακουσα στο ιδιο μπαρακι την περασμενη εβδομαδα, σε διαφορετικες βραδιές βεβαια. Ο Ακυλα, παρολο που ειναι παλιος πλεον, ακομα και σημερα νομιζεις πως θα ερθει σε οργασμο πανω στα decks. Η Ms Lefki, 40αρα πρεπει να ειναι κι αυτη πλεον, επαιζε για 5-10 ατομα που μπαινοβγαιναν αδιαφορα στο μαγαζι. Η τυπισα ειναι φοβερη. Που τα βρισκει παντα τοσα πολλα απιστευτα tracks?!??!!

Kαι οι δυο τους εχουν φοβερο και αλανθαστο γουστο στη μουσικη. RESPECT.

Last edited:
Τα χρονια του Sasha ητανε 1995-2002 εποχες Northern Exposure με τον John Digweed. Μετα παραεγινε εμπορικουρα. Τώρα πάλι κάτι πάει να κάνει.

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου Δημήτρη καθότι μιλάμε για μια ολόκληρη βιομηχανία που βγάζει τεράστια κέρδη και είναι λογικό κι επόμενο να υπάρχει πίσω απο όλα αυτά τμήμα μάρκετινγκ που προωθεί το συγκεκριμένο προϊόν .

Όμως, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ο Sasha όπως και πάρα πολλοί άλλοι djs έχουν γράψει ιστορία.
Κι εξηγούμαι, στην κατοχή μου έχω σχεδόν όλα τα essential mix, όλων των djs, μέχρι και το 2000-2001 νομίζω.
Υπάρχουν -πάντα κατ εμέ- επικά set όπως συνήθιζα πάντα να λέω, που ακόμα και σήμερα ακούγονται ευχάριστα και για όσους ασχολούνταν τότε με αυτήν την μουσική, μας φέρνουν ευχάριστες αναμνήσεις με μια ελαφριά δόση πικρίας στο τέλος γιατί τίποτε δεν είναι όπως παλιά !

υ.γ Για μένα, η dance σκηνή μετά το 2000- 2001 άρχισε να παίρνει άσχημα την κάτω βόλτα με ελάχιστες εξαιρέσεις που όμως αποδείχθηκαν στην πορεία απλοί κομήτες .......

Συμφωνώ απόλυτα ότι τα πράγματα έχουν ξεθωριάσει πολύ τα τελευταία χρόνια.
Τον Sasha τον εκτιμούσα χρόνια γιατί πέρα από τις τεχνικές του ικανότητες, γούσταρα και τις επιλογές του, τα κομμάτια που ''πείραζε''.

Και συμφωνώ και με τον silent για τη συγκεκριμένη σειρά.

Sasha-Invol2ver.jpg

Και εδώ έχει κάνει μαγικά πράγματα, χρησιμοποιεί παλιάς τεχνολογίας μηχανήματα και επιλέγει να ρεμιξάρει ορισμένα κορυφαία tracks.

Δεν ξερω τι κανει στο album αυτο αλλα γενικότερα παιζει με Ableton Live και εναν ειδικο μικτη που εφτιαξε η εταιρια για παρτη του παρεα με εναν Mac. Ολα δηλαδη παιζουνε μεσα απο pc.

http://lh3.ggpht.com/_e7XgXhJwxiU/Rgb3RIoIrKI/AAAAAAAAMn4/NQMbtXOq4Ss/IMG_0685.JPG

Δημητρη γεια σου & απο μενα.
Πραγματι καλυτερο το καινουργιο του σε σχεση με το
προιγουμενο της σειρας.
Πιο καλες οι επιλογες του εδω & οπως παντα
αρτιος στο τεχνικο μερος. :a0210: