Νέος στον χώρο ζητάει τα φώτα σας .

Καλησπέρα σας ,
σε λίγο καιρό θα μετακομίσω σε νέο σπίτι μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου .
Αποφάσισα λοιπόν να στήσω ένα home cinema .
Οι απαιτήσεις που έχω δεν είναι πολύ μεγάλες μιας και περιορίζομαι από τα χρήματα (βλέπετε προηγούνται κουζίνες πλυντήρια και λοιπές οικιακές συσκευές ) θέλω όμως να απολαμβάνω όσο καλύτερα μπορώ τις ταινίες μου .
Τα ηχεία που θα αγοράσω είναι τα Dali σειρά Concept μιας και ήδη έχω τα Concept 6 http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=390 στο δικάναλο σύστημα μου .
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=393
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=394 .
Αρχικά για πίσω θα χρησιμοποιήσω τα jamo e800 που μου έχουν ξεμείνει και αργότερα θα αντικατασταθούν από Dali .
Το πρόβλημά μου είναι ο ενισχητής .Δεν έχω ιδέα απά AV ενισχυτές και είμαι χαμένος μέσα σε χαρακτηριστικά , εταιρείες μοντέλα κλπ .
Αξίζει να πάω σε σύστημα 7,1 ή θα έιναι καλύτερα να πάω σε 5,1 δεδομένου ότι τα χρήματα που σκοπεύω να δώσω είναι περίπου 600-800 για τον ενισχυτή ( αν και κάτι αξιόλογο σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής δεν θα με χάλαγε ) ?

Τί λέτε μπορώ με αυτά τα χρήματα να στήσω ένα ποιοτικό σύστημα ?
Τί μου προτείνετε για ενισχυτή ?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας ,

Παναγιώτης .

Υ.Γ. Ο χώρος είναι περίπου 15-20 τετραγωνικά ενιαίος σαλόνι τραπεζαρία .

Last edited:
Καλησπέρα σας ,
σε λίγο καιρό θα μετακομίσω σε νέο σπίτι μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου .
Αποφάσισα λοιπόν να στήσω ένα home cinema .
Οι απαιτήσεις που έχω δεν είναι πολύ μεγάλες μιας και περιορίζομαι από τα χρήματα (βλέπετε προηγούνται κουζίνες πλυντήρια και λοιπές οικιακές συσκευές ) θέλω όμως να απολαμβάνω όσο καλύτερα μπορώ τις ταινίες μου .
Τα ηχεία που θα αγοράσω είναι τα Dali σειρά Concept μιας και ήδη έχω τα Concept 6 http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=390 στο δικάναλο σύστημα μου .
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=393
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=394 .
Αρχικά για πίσω θα χρησιμοποιήσω τα jamo e800 που μου έχουν ξεμείνει και αργότερα θα αντικατασταθούν από Dali .
Το πρόβλημά μου είναι ο ενισχητής .Δεν έχω ιδέα απά AV ενισχυτές και είμαι χαμένος μέσα σε χαρακτηριστικά , εταιρείες μοντέλα κλπ .
Αξίζει να πάω σε σύστημα 7,1 ή θα έιναι καλύτερα να πάω σε 5,1 δεδομένου ότι τα χρήματα που σκοπεύω να δώσω είναι περίπου 600-800 για τον ενισχυτή ( αν και κάτι αξιόλογο σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής δεν θα με χάλαγε ) ?

Τί λέτε μπορώ με αυτά τα χρήματα να στήσω ένα ποιοτικό σύστημα ?
Τί μου προτείνετε για ενισχυτή ?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας ,

Παναγιώτης .

Υ.Γ. Ο χώρος είναι περίπου 15-20 τετραγωνικά ενιαίος σαλόνι τραπεζαρία .

Φιλε μου καλησπερα. Τα ηχεια που εχεις τα ειχα και εγω. Ενα αρχικο σεταπ που ειχα στο σπιτι ηταν dali concept 6 μπρος, dali center + dali consept 1 για πισω. Τετραγωνικα περιπου στα 20. Μπορω να σου πω οτι με ενα τετοιο σεταπ θα μεινεις παρα πολυ ευχαριστημενος.
Εγω θα σου προτεινα να πας για αρχη σε 5.1 και να διαθεσεις τα χρηματα στον ενισχητη.Κοιτα τους Onkyo σε αυτα τα χρηματα.

Πιστεύετε ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με τα εν λόγω ηχεία ή αναφέρεστε σε κάτι άλλο ?
Τα επέλεξα διότι δεν μπορώ να έχω στον χώρο μου ξεχωριστά ηχεία για μουσική και ξεχωριστά για home cinema και επειδή θεωρώ ότι αφού είναι ίδια σειρά θα ταιριάξουν ηχητικά .

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .

Αυτό που μετράει είναι να αρέσουν σε 'σένα και όχι στους άλλους και κατά την γνώμη μου έχεις δίκιο που θέλεις τα ηχεία να είναι ίδια. Δεν έχω ακούσει ποτέ και δεν μπορώ να φανταστώ ότι διαφορετικά ηχεία μπορεί να ακούγονται καλά σε ένα set-up. Είναι σαν να πέρνεις δύο διαφορετικά ηχεία για να ακούς δικάναλο ήχο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα κυρίως γιατί έχουν διαφορετικές χριές. Άλλα ακούς μπροστά και άλλα πίσω?

Καλή συγκατίκηση κιόλας

εγω μην μιλησω γιατι θα γινω κακος
ας τα πει καποιος αλλος στο συνφορουμιτη

Και γιατί χρειάστηκε να γράψεις αυτό που έγραψες, απο την στιγμή που δεν θέλεις να μιλήσεις γιά να μην γίνεις κακός;

Last edited:
Αυτό που μετράει είναι να αρέσουν σε 'σένα και όχι στους άλλους και κατά την γνώμη μου έχεις δίκιο που θέλεις τα ηχεία να είναι ίδια. Δεν έχω ακούσει ποτέ και δεν μπορώ να φανταστώ ότι διαφορετικά ηχεία μπορεί να ακούγονται καλά σε ένα set-up. Είναι σαν να πέρνεις δύο διαφορετικά ηχεία για να ακούς δικάναλο ήχο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα κυρίως γιατί έχουν διαφορετικές χριές. Άλλα ακούς μπροστά και άλλα πίσω?

Καλή συγκατίκηση κιόλας

Ευχαριστώ πολύ :grinning-smiley-043

`Αρχισα να γερνάω και να κάνω λάθη . . .
Σε λίγο θα σας στείλω προσκλητήρια :P

Μπααα σιγά τα λάθη. Και αυτοί που δεν το έκαναν είναι στην σειρά... Η καλύτερη πεερίοδος είναι. Ο δρόμος για την Ηθάκη -bye-

Last edited:
Κοίτα και αυτόν. Είναι από την καινούρια σειρά της Pioneer και φαίνονται αξιόλογοι. Έχει και πιστοποίηση THX. Έχω ακούσει κάποιον από την σειρά, αλλά δεν θυμάμαι ποιόν και μου άρεσε.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=114

Για να είμαι ειλικρινείς αυτόν τον είχα δεί και μου φάνηκε αρκετά αξιόλογος .
Από φίλους έχω αρκετά καλή γνώμη για τους πιονέρους .
Αλλά δυστηχώς εγώ είμαι άσχετος με το home cinema και φοβάμαι να μην κάνω πατάτα .
Πάντως από μαι γρήγορη ματιά που έριξα απο τους Yamaha σε παρόμοια τιμή είναι ο http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=130 .

Αν συγκρίνουμε αυτούς τους 2 για αρχή τί θα λέγατε ?

Re: Απάντηση: Νέος στον χώρο ζητάει τα φώτα σας .

Και γιατί χρειάστηκε να γράψεις αυτό που έγραψες, απο την στιγμή που δεν θέλεις να μιλήσεις γιά να μην γίνεις κακός;

γιατι οκ ο συνφορουμιτης δεν ξερει,
να του προτεινουμε ηχεια που ολοκληρομενος θα τα παει δυσκολα ειναι κατι που ο φιλος θα το καταλαβει μονο οταν καψει μαναδες.
Ακου νταλι 6αρι με ενισχυτακο των 500 ευρω,
ας βαλει κατι που να πηγαινει και να ειναι αναλογης αξιας.
Αν δεν μπορει ας ψαξει λιγο τι θελουν αυτα τα ηχεια τι ζητανε απο ρευμα και μετα τα ξαναλεμε.
Να δειχνουμε λαθος δρομο σε καποιον που δεν ξερει δεν ειναι οτι πιο σωστο

γιατι οκ ο συνφορουμιτης δεν ξερει,
να του προτεινουμε ηχεια που ολοκληρομενος θα τα παει δυσκολα ειναι κατι που ο φιλος θα το καταλαβει μονο οταν καψει μαναδες.
Ακου νταλι 6αρι με ενισχυτακο των 500 ευρω,
ας βαλει κατι που να πηγαινει και να ειναι αναλογης αξιας.
Αν δεν μπορει ας ψαξει λιγο τι θελουν αυτα τα ηχεια τι ζητανε απο ρευμα και μετα τα ξαναλεμε.
Να δειχνουμε λαθος δρομο σε καποιον που δεν ξερει δεν ειναι οτι πιο σωστο

:slapface: Ο τρόπος σου δεν είναι ωραίος ούτε οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς. Εκφράσεις του στιλ "ενισχυτάκος των 500 Ευρώ" και "αν δεν ξέρει ας ψάξει και τα ξαναλέμε" είναι τουλάχιστον απαράδεκτες κατά την γνώμη μου.

Άσε που δεν ανέφερε κανένας 500 Ευρώ, για 600 με 800 είδα εγώ και εξάλλου είναι υπό συζήτηση 2 ενισχυτές που δεν νομίζω ότι θα έχουν κανένα πρόβλημα να οδηγήσουν τα Dali.

Αν δεν μπορείς να συζητήσεις πολιτισμένα και να σεβαστείς μερικά πράγματα μην απαντάς. Μέσα σε αυτά που πρέπει να σεβαστείς είναι και οι γνώμες των υπολοίπων. Και αν διαφωνείς να το πείς πολιτισμένα. Δεν σε προκάλεσαι κανένας ούτε σου μίλησε με τον τρόπο που απαντάς.

:slapface: Ο τρόπος σου δεν είναι ωραίος ούτε οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς. Εκφράσεις του στιλ "ενισχυτάκος των 500 Ευρώ" και "αν δεν ξέρει ας ψάξει και τα ξαναλέμε" είναι τουλάχιστον απαράδεκτες κατά την γνώμη μου.

Άσε που δεν ανέφερε κανένας 500 Ευρώ, για 600 με 800 είδα εγώ και εξάλλου είναι υπό συζήτηση 2 ενισχυτές που δεν νομίζω ότι θα έχουν κανένα πρόβλημα να οδηγήσουν τα Dali.

Αν δεν μπορείς να συζητήσεις πολιτισμένα και να σεβαστείς μερικά πράγματα μην απαντάς. Μέσα σε αυτά που πρέπει να σεβαστείς είναι και οι γνώμες των υπολοίπων. Και αν διαφωνείς να το πείς πολιτισμένα. Δεν σε προκάλεσαι κανένας ούτε σου μίλησε με τον τρόπο που απαντάς.
μαλλον δεν με καταλάβαινεις
παμε
οταν λεω ενισχυτακο δεν το λεω υποτιμητικα
εννοω οτι δεν μπορει ευκολα να οδηγησει ενα ηχειο που ειναι ψιλοδυσκολο
το εγραψα κιολας γιατι αλλος φιλος με παραπλησιο σετ εκαψε 2 φορες τουιτερ και οταν του το ελεγα τσαντιζοτανε
παω να προλαβω δυσαρεστες καταστασεις σε εμπειριες και σε τσεπη
ο φιλος τα εκαψε με πολυ πιο ακριβο ενισχυτη
ποιος ενισχυτης λοιπον θα οδηγησει ενα νταλι 6αρι με 800 ευρω

Argi...εσύ απο που έβγαλες το συμπέρασμα και μάλιστα στην αρχή του θέματος ,ότι στον φίλο μας δεν θα λέγαμε αυτό που και εσύ λές σωστά μεν αλά με λάθος τρόπο τώρα;
αλλοιμονο
δεν ειπα ποτε οτι δεν θα βοηθαγατε και με το παραπανω τον καθε φορουμιτη
που θελει βοηθεια
απλα στην αρχη του θεματος αυτο που ηρθε δεν ηταν βοηθεια ( κακοβουλη)
αλλα να οδηγησεις 6ομο ηχειο με ενισχυτη κατω απο 70 πραγματικα βατ δεν ειναι και οτι πιο σωστο

Αν αναφέρεσαι στα Dali Concept 6, είναι 8Ω και όχι 6Ω, και με 91db ευαισθησία. Δεν μπορώ να σχολιάσω αν είναι εύκολο ή δύσκολο φορτίο, γιατί δεν μπόρεσα να βρώ πόσο χαμηλά πέφτει η αντίσταση σε μέτρήσεις. Εκ πρώτης όψεως πάντως δεν φαίνονται δύσκολο φορτίο αν δεχτούμε την αντιπροσωπία που λέει ότι μπορούν να οδηγηθούν με ελάχιστο ενισχυτή 30W και κατά την γνώμη μου μπορούν και ο Pioneer και ο Yamaha που αναφέρθηκαν να τα οδηγήσουν χωρίς προβλήματα.

http://www.dali.dk/admin/techspec/Concept6techspecs.pdf

Για να είμαι ειλικρινείς αυτόν τον είχα δεί και μου φάνηκε αρκετά αξιόλογος .
Από φίλους έχω αρκετά καλή γνώμη για τους πιονέρους .
Αλλά δυστηχώς εγώ είμαι άσχετος με το home cinema και φοβάμαι να μην κάνω πατάτα .
Πάντως από μαι γρήγορη ματιά που έριξα απο τους Yamaha σε παρόμοια τιμή είναι ο http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=130 .

Αν συγκρίνουμε αυτούς τους 2 για αρχή τί θα λέγατε ?

Και για να αφήσουμε την φαγομάρα, γιατί ξεφύγαμε από το θέμα...

O Yamaha πρέπει να έχει περισσότερο ρεύμα (κρίνοντας από την κατανάλωση σε Watt) και έχει HDMI 1.3. Από την άλλη, ο Pioneer έχει πιστοποίηση THX, αλλά δεν ξέρω τι HDMI έχει, πρέπει να είναι 1.3 και αυτός, αλλά έχει ένα σωρό ρυθμίσεις για τον ήχο, μέχρι και για στάσημα κύματα. Δύσκολη απόφαση. Δεν ξέρω. Ας πεί και κανένας άλλος. Εγω αν πήγαινα στα τυφλά θα έπερνα μάλον τον Pioneer. Πρέπει να τους ακούσεις και τους δύο όμως.

Είχα τον yamaha τον 450. Ηχεία τα klipsch τα rf15. Παιδιά δεν τα οδηγούσε καλά. Εώς καθόλου. Δεν ξέρω για τα ρεύματα των άλλων αλλά ο yamaha (ο δικός μου τουλάχιστον) ρεύμα δεν είχε. Ο Denon που έχω τώρα είναι μόλις 5 watt παραπάνω αλλά καμμία σχέση η δυνατότητα οδήγησης των κατά βάση εύκολων klipsch με τον yamaha. Τώρα τί να σας πω...αν κάνουν τόση διαφορά τα 5 watt δεν ξέρω.

Η ισχύς ενός ενισχυτή δείχνει τι ρεύμα επιτρέπουν τα τελικά του στάδια να περάσει. Δε μας λέει όμως αν το τροφοδοτικό του επαρκεί για να τα δίνει συνεχόμενα... Γι' αυτό ενισχυτές με παραπλήσιες ενδεικτικές τιμές μπορεί να έχουν τόσο διαφορετική συμπεριφορά στην οδήγηση δύσκολων φορτίων...