νοθευμένη βενζίνη ..

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα
την πάτησα ...

προχθές στην μέση του δρόμου σταμάτησε ο κινητήρας ....

γερανός- συνεργείο ...

καμένη αντλία βενζίνης, πάρθηκε δείγμα βενζίνης το οποίο έχει μέσα κάτι σαν χώμα (αρκετό) και μυρίζει περίεργα ...

την προηγούμενη μέρα είχα γυρίσει από Μεσολόγγι (όπου και φούλαρα), δεν θέλω να σκεφτώ τι θα μπορούσε να γίνει αν έσκαγε στην εθνική - αριστερή λωρίδα με 140-160-180 χλμ/ω ...........

έγινε καταγγελία επώνυμη για το βενζινάδικο στο 1520, το δείγμα θα πάει στο χημείο του κράτους για ανάλυση ...

τη δευτέρα θα μιλήσω και με ΚΕΔΑΚ ... να μάθω τι άλλες διαδικασίες-ενέργειες προβλέπονται

κόστος επισκευής περίπου 500 ευρώ ..

το νου σας ........

μπορώ μόνο να το χαρακτηρίσω σαν εγκληματικό .....

να είσαι δλδ εθνική και να χάνεις κινητήρα .. τιμόνια κλπ ......

νομίζω οτι το πρόστιμο που προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία είναι αστείο αν χαθούν ανθρώπινες ζωές ..

από όσο ξέρω, μετά την καταγγελία στο 1520 θα στείλουν μονάδα να πάρει δείγμα από το βενζινάδικο, αν είναι ακατάλληλο το καύσιμο θα φάει ένα πρόστιμο, κι εγώ μετά θα τον πάω δικαστικώς να πληρώσει την ζημιά και θα του ζητήσω και ψυχική οδύνη ..... 1.000.000 είναι καλά ??

Μερικές φορές δεν είναι νοθευμένη βενζίνη αλλά απλά κατάλοιπα τα οποία μένουν στη δεξαμενή.
Αυτά κάθονται στον πάτο, αλλά αν πας να βάλεις βενζίνη λίγη ώρα αφού έχει προμηθευτεί αυτός, τότε έχεις πιθανότητες να μπει στο ντεπόζιτο σου.
Αυτό γιατί με την πίεση που διοχετεύει το φορτηγό τη βενζίνη αναδεύει τα σκουπίδια που είναι στον πάτο και κυκλοφορούν στη δεξαμενή.

Για αυτό, δεν βάζουμε ποτέ βενζίνη αν δούμε ότι εκείνη την ώρα, ή λίγη ώρα πριν, το βενζινάδικο παρέλαβε.

Μερικές φορές δεν είναι νοθευμένη βενζίνη αλλά απλά κατάλοιπα τα οποία μένουν στη δεξαμενή.
Αυτά κάθονται στον πάτο, αλλά αν πας να βάλεις βενζίνη λίγη ώρα αφού έχει προμηθευτεί αυτός, τότε έχεις πιθανότητες να μπει στο ντεπόζιτο σου.
Αυτό γιατί με την πίεση που διοχετεύει το φορτηγό τη βενζίνη αναδεύει τα σκουπίδια που είναι στον πάτο και κυκλοφορούν στη δεξαμενή.

Για αυτό, δεν βάζουμε ποτέ βενζίνη αν δούμε ότι εκείνη την ώρα, ή λίγη ώρα πριν, το βενζινάδικο παρέλαβε.

πιθανόν, αλλά η οσμή ? δεν μυρίζει ακριβώς σαν βενζίνη ..

σαν να βάζει άρωμα κάποιος που έχει να κάνει μπάνιο 1 μήνα ... (μπλιαχ ...)

Δεν ξέρω... Δεν μου έχει κάτσει για να δω πως μυρίζει.
Μέσα στα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν τη βενζίνη έχουν ποντίκια, κατσαρίδες και ότι άλλο βάλει το μυαλό σου, τα οποία πεθαίνουν και κάποια λιωμένα κομμάτια τους και περιττώματα περνάνε από τα φίλτρα.
Βάλε και το γεγονός ότι αυτά μένουν για πολλούς μήνες (αν όχι χρόνια) ανακατεμένα με λάσπη στα ντεπόζιτα των βενζινοπολών...
Ότι μυρωδιά και να μου πεις ότι έχει θα σε πιστέψω... :smile:

την πάτησα ...

προχθές στην μέση του δρόμου σταμάτησε ο κινητήρας ....

γερανός- συνεργείο ...

καμένη αντλία βενζίνης, πάρθηκε δείγμα βενζίνης το οποίο έχει μέσα κάτι σαν χώμα (αρκετό) και μυρίζει περίεργα ...

την προηγούμενη μέρα είχα γυρίσει από Μεσολόγγι (όπου και φούλαρα), δεν θέλω να σκεφτώ τι θα μπορούσε να γίνει αν έσκαγε στην εθνική - αριστερή λωρίδα με 140-160-180 χλμ/ω ...........

έγινε καταγγελία επώνυμη για το βενζινάδικο στο 1520, το δείγμα θα πάει στο χημείο του κράτους για ανάλυση ...

τη δευτέρα θα μιλήσω και με ΚΕΔΑΚ ... να μάθω τι άλλες διαδικασίες-ενέργειες προβλέπονται

κόστος επισκευής περίπου 500 ευρώ ..

το νου σας ........

Φαντάζομαι έχεις πάρει απόδειξη. Διότι με την απόδειξη δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχεις φουλάρει από άλλο πρατήριο.

Φαντάζομαι έχεις πάρει απόδειξη. Διότι με την απόδειξη δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχεις φουλάρει από άλλο πρατήριο.

φυσικά έχω απόδειξη, που γράφει μάλιστα και από πια δεξαμενή/αντλία έγινε η τροφοδοσία ...

φυσικά έχω απόδειξη, που γράφει μάλιστα και από πια δεξαμενή/αντλία έγινε η τροφοδοσία ...

Ε τότε είσαι Κύριος .............. αντί γιά το 1.000.000, ζήτα 1.150.500 καί πες τα 150.500 να δωθούν (κατά την κρίση καί απόφαση του σεβαστού δικαστηρίου) σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

το θέμα είναι, να πάει κλιμάκιο να του πάρει δείγμα γρήγορα ..

αν περάσουν αρκετές ημέρες υπάρχει πιθανότητα η δεξαμενή να έχει αδειάσει και το νεό καύσιμο να είναι Οk .. σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα ...

η καταγγελία έγινε μετά από 36 ώρες περίπου ....

http://www.bloka.com/Τιμωρημένα-βενζινάδικα/

αφορά μόνο την Αττική, ωστόσο στην επαρχία γίνεται το έλα να δεις, το 2004, και τα 4 μπεκ κατεστραμμέα στην Ξάνθη, από "νερωμένη"? βενζίνη.
Το astra, κατέβηκε με οδική στην Αθήνα, ένα απίστευτο οδοιπορικό ταλαιπωρίας.

Εκτος από την νοθευμένη βενζίνη, που ξέρουμε οτι η 100άρα ( που σε κάποια πρατήρια ιδίως της shell που στα π....ουν μέχρι να σου βάλουν ),δεν είναι απλή και μας την πουλάνε "χρυσή" ? Υπαρχει τρόπος να το τσεκάρεις?

Εκτος από την νοθευμένη βενζίνη, που ξέρουμε οτι η 100άρα ( που σε κάποια πρατήρια ιδίως της shell που στα π....ουν μέχρι να σου βάλουν ),δεν είναι απλή και μας την πουλάνε "χρυσή" ? Υπαρχει τρόπος να το τσεκάρεις?

1) η shell δίνει κίνητρα (μέσω αυξημενων εκπτώσεων) στα πρατήρια για τα διαφοροποιημενα της καύσιμα (v-power και racing), γι' αυτό και οι πρατηριουχοι δείχνουν αντίστοιχα αυξημένο "ζήλο" στην προώθησή τους.

2) τροπο ελέγχου απο τον οδηγό δε γνωρίζω, αλλά στους ελέγχους που διενεργούν τα ΚΕΔΑΚ μετρουνται και τα οκτανια καθε καυσίμου, οπότε αν στη δεξαμενή της racing υπάρχει απλή αμόλυβδη, διαπιστώνεται παράβαση.

Μετα το ταξιδι με το αυτοκινητο στο εξωτερικο καταλαβα οτι αυτο που εχουν τα πρατηρια στην Ελλαδα δεν ειναι βενζινη...

Από τον ίδιο κουβά βγαίνουν όλα.
Μόνο τα πρόσθετα αλλάζουν.

Η racing και η ultimate εισάγονται και πωλούνται χωρίς καμμιά προσμιξη, ready to drink, που λέμε! Όλες οι άλλες όντως βγαίνουν απο τον ίδιο κουβα!

Τότε πως καταφέρνουν με παράλληλη εισαγωγή να έχουν ανάλογη τιμή (η οποία παίζει από πρατήριο σε πρατήριο) με την απλή;
Μιλάμε για τιμή η οποία αλλάζει από μέρα σε μέρα!
Αν πεις σε οίκο του εξωτερικού να σου δίνει κάθε μέρα τιμή σύμφωνα με την τρέχουσα ημερήσια τιμή της αγοράς θα πέσει κάτω από τα γέλια.

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Αν έχω για παράδειγμα μία πετρελαϊκή εταιρία και θέλω να προμηθεύσω τα βενζινάδικά μου με Racing θα κάνω την παραγγελία σήμερα η οποία θα είναι φυσικά κάποιοι χιλιάδες τόνοι.
Αυτοί οι χιλιάδες τόνοι θα φτάσουν στα πρατήρια μετά από 2-3 εβδομάδες (φόρτωμα, ταξίδι, εκτελωνισμός, ξεφόρτωμα, διανομή).
Μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες η τιμή της απλής βενζίνης έχει αλλάξει τόσο ώστε δεν μπορώ να κρατήσω την διαφορά των 10 λεπτών σε σχέση με την απλή!
Έτσι, απλά παίρνω το know how όσον αφορά τα πρόσθετα ή απλά τα παίρνω σφραγισμένα και τα αναμιγνύω στον κουβά που έχω, δημιουργώντας την Racing.

Η Racing και οποιαδήποτε racing δεν έχει περισσότερα οκτάνια επειδή βγήκε από χαμηλότερη τρύπα στην καμινάδα! Είναι από τον ίδιο κουβά που βγήκε η απλή + το ότι έχει διαφορετικά πρόσθετα (καθαρισμού μηχανής, βελτιωτικά κλπ).

Απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω μέχρι πριν δύο χρόνια τουλάχιστον, η Shell 100 racing γινόταν εισαγωγή από Αγγλία. Αποθηκεύονταν στα εδώ διυλιστήρια.