Οι Eagles στο Gelredome (Arnhem - The Netherlands 15.06.2024)

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,986
ναι, έγινε κι αυτό έδωσα λεφτά και πήγα στο εξωτερικό να παρακολουθήσω συναυλία των Eagles....
κάτι δεν πάει καλά εδώ ε?

όμως τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν από την πρώτη ματιά....
Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Κάπου μέσα στον Δεκέμβρη βλέπω στο νετ αυτό

Screenshot 2024-06-21 180707.jpg

Αυτό το Steely Dan ήταν μεγάλος πειρασμός. Εντάξει μόνο ο Fagen αλλά γερή μπάντα όπως και να το κάνεις.
Για τους Eagles δεν έδινα μία, αλλά ας πούμε ήταν το κερασάκι. Μετά τα καμώματά τους από το 2000 και μετά είχα ξενερώσει.
Αλλά ο μεγαλύτερος πειρασμός ήταν η τελευταία γραμμή.
ARNHEM, NL GELREDOME....
Αυτό ήταν σκάνδαλο. 7 λεπτά με το λεωφορείο ή ένα μισάωρο περπάτημα από το σπίτι της κόρης μου στην Ολλανδία.

Γρήγορα πήραν φωτιά τα μπατζάκια μου....
Βασικά να μάθω τα κατατόπια και τις λεπτομέρειες.
Μετα να συνεννοηθώ με την θυγατέρα διότι έπεφτε πάνω στην εξεταστική της περίοδο που φέτος ήταν φουλ με τουλάχιστον 6 συμμετοχές σε τελικές εξετάσεις αποφοίτων συν τα δικά της.
Εννοείται ότι με ενδιέφερε να πετύχω κυρίως τις δικές της εμφανίσεις και μετά να συνδυάσω τα άλλα.

Αφού έγιναν τα κανονίσματα, λίγες μέρες μετά η συναυλία στις 13 γίνεται σχεδόν sold out και προστίθενται νέες μέρες και στο βρεταννικό σκέλος και η 15.06 στην Ολλανδία.
Ψάχνω τα σχετικά, γράφομαι μέλος στην ticketmaster (ιστορία μου αμαρτία μου) που διαχειρίζεται τα ηλεκτρονικά και μόνο εισητήρια. Σε λίγες μέρες κανονίζω και κλείνω τα εισητήρια αεροπλάνα κλπ όλα.

Περνάνε οι μέρες με την ...χαλαρή προετοιμασία κλπ ψάξιμο στο νετ για εντυπώσεις από τις πρώτες συναυλίες στις ΗΠΑ, μέχρι που κάποια στιγμή έρχεται το mail
Screenshot 2024-06-21 181656.jpg

Πρώτη μεγάλη κρυάδα. Αλλά στην τελική και οι Doobies καλοί ήταν για αντικατάσταση.
Στο νετ ήδη οι πληροφορίες δίνανε και πέρνανε, για αρρώστεια του Fagen ή τον θάνατο του οργανίστα τους...αλλά ουσιαστικά λίγα πράγματα.
Τελικά δεν ματαίωσα τίποτα και έτσι πριν λίγες μέρες ήρθε η μεγάλη στιγμή.
Βρέθηκα στο χειμωνιάτικο Αρνεμ των 12 βαθμών και της βροχής ανά δεκάλεπτο, παρακολούθησα τις εκδηλώσεις της θυγατέρας, έκανα αναγνωριστική βόλτα στο γήπεδο την πρώτη μέρα και την δεύτερη ήμουν εκεί από τις 6 το απόγευμα.
Περι οργάνωσης. Ξεχνάμε ό,τι ξέρουμε
Τα μηνύματα από ticketmaster/mojo έρχονταν καθημερινά. Πόρτες 17.45. Support 19.30. Main act 21.00. Τελος 23.00
Πως θα πας, ποιό λεωφορείο, ποιές γραμμές, τι να έχεις μαζί τι να μην έχεις κλπ κλπ.
Στον σταθμό του Arnhem (σκεφτείτε τους δικούς μας/ΚΑΜΜΙΑ σχέση) υπήρχε ουρά από τις 17.00, με έξτρα λεωφορεία μόνο για το δρομολόγιο αυτό, και σεκιουριτάδες παντού να καθοδηγούν τον κόσμο.
Στο γήπεδο τάξη, έλεγχος εξονυχιστικός, μπουκάλια απαγορεύονταν, ψάξιμο τσάντες, σακίδια απαγορεύονταν κλπ κλπ.
Γρήγορα μπήκαμε στις θέσεις μας με ταξιθέτριες, και σεκιουριτάδες άπειρους.
Το γήπεδο γέμισε, τίγκα, Καρφίτσα δεν έπεφτε. Ο κόσμος....μεσήλικες έως υπερήλικες. Είδαμε μπαστούνια, πατερίτσες, καροτσάκια, άσπρα μαλιά, συνταξιούχοι να φάνε κι οι κότες. Μέσος όρος ηλικίας, γύρω στα 50. Αν έβλεπες κάποιον κάτω από 60 ήταν συνοδός κάποιου υπερήλικα.
Όταν δε έπαιζε μουσική έβλεπες να κουνιούνται κεφάλια και μόνο. Εξαλοσύνες και τέτοια...όχι.
Η συναυλία άρχισε και τέλειωσε σύμφωνα με το πρόγραμμα με ακρίβεια λεπτού.
Επίσης φύγαμε από το γήπεδο κανονικότατα με τα ίδια λεωφορεία και προπληρωμένα εισητήρια που έρχονταν και εφευγαν καθε ένα δυο λεπτά.

Βαζω μερικές φωτογραφίες και περι της μουσικής σε επόμενο χρόνο.

Attachments

• 20240613_095036.jpg
    20240613_095036.jpg
    3.4 MB · Views: 26
  • 20240613_095507.jpg
    20240613_095507.jpg
    1.6 MB · Views: 28
  • 20240613_095525.jpg
    20240613_095525.jpg
    3 MB · Views: 36
  • 20240613_095946.jpg
    20240613_095946.jpg
    1.5 MB · Views: 34
  • 20240613_172631.jpg
    20240613_172631.jpg
    3.1 MB · Views: 35
  • Like
  • Love
Reactions: vlad66 and vadergr
και λίγες ακόμα

Attachments

• 20240613_183332.jpg
    20240613_183332.jpg
    872.2 KB · Views: 38
  • 20240615_173915.jpg
    20240615_173915.jpg
    2.4 MB · Views: 25
  • 20240615_174222.jpg
    20240615_174222.jpg
    2 MB · Views: 24
  • 20240615_174929.jpg
    20240615_174929.jpg
    2.1 MB · Views: 27
  • 20240615_175200.jpg
    20240615_175200.jpg
    2.5 MB · Views: 30
  • 20240615_194206.jpg
    20240615_194206.jpg
    1.9 MB · Views: 30
  • 20240615_210115.jpg
    20240615_210115.jpg
    1.6 MB · Views: 32
  • 20240615_230929.jpg
    20240615_230929.jpg
    801.3 KB · Views: 31
  • 20240616_110106.jpg
    20240616_110106.jpg
    1.2 MB · Views: 39
  • eagles.JPG
    eagles.JPG
    81.6 KB · Views: 37
Τώρα λίγα λόγια για το τι είδαμε και ακούσαμε.

και τα δυο συγκροτήματα βγήκαν έπαιξαν και αποχώρησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα με ακρίβεια λεπτού, ακόμα και στα encores.
Οι Doobies ως support κατά τη γνώμη μου αντιμετωπίστηκαν ως φτωχοί συγγενείς του main act, έχοντας αρκετά πιό τραχύ και ώρες ώρες πιό τσιτωμένο ήχο στις κιθάρες και τα φωνητικά. Αντίστοιχα δεν φαινόταν να δόθηκε η ίδια προσοχή ηχητικά στην κονσόλα, ενώ το video wall που ήταν διαθέσιμο σ αυτούς ήταν ένα μικρό ποσοστό αυτού που είχαν οι Eagles, με δυό portrait τμήματα δεξιά και αριστερά όπου βλέπαμε τους Simmons/Johnston/McDonald και ένα σε landscape στη μέση όπου έβλεπες διάφορα video από το παρελθόν σε αντιπαράθεση με το σήμερα, μέλη που "έφυγαν" ή γενικότερο πλάνο της σκηνής.
Σε γενικές γραμμές έπαιξαν υλικό από τα δυνατά albums, The captain and me, what were once vices..., minute by minute, stampede, living on the faultline, takin' it to the streets, αντικατοπτρίζοντας τις δυο κύριες φάσεις τους, την αρχική και την μεταγενέστερη πιό μπαλαντοειδή με τις επιτυχίες του McDonald να αλλάζουν εντελώς το ροκάδικο κλίμα.
Ο Johnston ήταν σε εξαιρετική φόρμα φωνητικά και κιθαριστικά, ενώ η φωνή του Simmons είχε χάσει λίγη απο την αίγλη της. Εννοείται ότι τα άλλα μέλη της μπάντας ήταν υπεράνω κριτικής, με σημαντικότατο ρόλο το σαξόφωνο του Marc Russo παλιού παίκτη στους Yellow jackets.
Γενικά ήταν μια πολύ καλή και τίμια αντικατάσταση του Donald Fagen (Steely Dan) αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος τι περιθώρια ηχητικά και οπτικά θα έδινε το main act στο support act, αν πιάνετε το νόημα....

Μετά το διάλειμμα, ξαφνικά η σκηνή και το videowall μεγάλωσαν και απλώθηκαν και ο ήχος ανέβηκε 2-3 κλικ πιό πάνω, φτάνοντας σχεδόν ποιότητα δίσκου, αν εξαιρέσει κανείς κάτι αντίλαλους που ερχόταν από την άλλη άκρη του γηπέδου.
Οι Eagles βγήκαν στην σκηνή με ένα τεράστιο καστ θα έλεγε κανείς, με τον "αρχηγό" και γενικό κουμανταδόρο Don Henley, τους "παλιούς" Joe Walsh, Tim Schmidt, τον ιδιαίτερα προωθημένο αστέρα της country Vince Gill, σε αντικατάσταση του μακαρίτη Glenn Frey σε κιθάρα και φωνή, τον υιό Frey επίσης (προφανώς σε "εξόφληση γραμματίων") και από εκεί και πέρα, δεύτερο drummer, τρίτο κιθαρίστα, πιανίστα και δεύτερο πιανίστα μαέστρο.
Με τέτοιο lineup είναι πολύ δύσκολο κάτι να πάει στραβά και σε τέτοιες παραστάσεις τίποτα δεν πάει.
Όλα έτρεξαν ρολόι, παίξανε όλες τις μεγάλες επιτυχίες, με τον μαστορα Vince Gill να αντικαθιστά τον Frey, τον Schmidt στον ρόλο του, τον υιό Frey να καλύπτει δυνατά συναισθηματικά τραγούδια του πατέρα, τον δεύτερο κιθαρίστα να έχει τον ρόλο του εκδιωχθέντα Don Felder, και όλοι μαζί να αντικαθιστούν τους επίσης "εκδιωχθέντες" και μακαρίτες πλέον Meisner, Leadon.
O Henley έβγαλε ένα λογίδριο ότι χάρηκαν που ήρθαν στην Ολλανδία που ήταν η πρώτη χώρα (?) που τους αποδέχτηκε, ενώ είπε ότι αυτή είναι η τελευταία (?) περιοδεία, μουρμουρίζοντας το this COULD be the last time των stones, "maybe the last time I don't know" με χιουμοράκι.

Την παράσταση αδιαφιλονίκητα έκλεψε ο παλιόγερος Joe Walsh παίζοντας την μεγάλη του επιτυχία Life's been good και φυσικά το Rocky Mountain Way από τους προσωπικούς του δίσκους (και με talk box όπως αρμόζει) και φυσικά την μεγάλη επιτυχία των James Gand Funk#49. Ό,τι και να πει κανείς γι αυτόν είναι λίγο και θα το δείτε στα βιντεάκια.

Στο τέλος μετά το hotel California όπου άναψαν όλα τα κινητά, οι 4 βασικοί Henley, Walsh, Gill, Schmidt (για να μην λέει κανείς ότι δεν είναι ισότιμα μέλη...) έκαναν την υπόκλιση και έφυγαν.

Το συμπέρασμα μετά από τις φοβερές ιστορίες και τα δικαστήρια που προηγήθηκαν μετα τις δυο διαλύσεις του 1980 και του 1994 είναι ότι τουλάχιστον για το ρεπερτόριο αυτό είναι πολύ καλή μπάντα αν και για μένα overrated, μετά και τα γεγονότα που προανέφερα.
Η προσθήκη του δυνατού χαρτιού Vince Gill είναι λίγο σκωτσέζικο ντουζ, αλλά καλύπτει με περισσή αξιοπρέπεια το κενό του μακαρίτη, ενώ κιθαριστικά δεν συζητάμε- κάνανε ντουέτο με τον Walsh που έκλαψε κόσμος, χωρίς σε καμιά περίπτωση ο τρίτος κιθαρίστας Steuart Smith να υστερεί στο παραμικρό , απλά να είναι μισθωμένος με τη βούλα. Η προσθήκη του υιού....OK καταλαβαίνετε....

Γενικά η music business καλά κρατεί.

και στα δυο μέρη της συναυλίας υπήρχε ηχογραφημένο μήνυμα με παράκληση να γίνεται λελογισμένη χρήση κινητών και να μην λαμβάνονται φωτογραφίες η video για σεβασμό των θεατών. Δεν συζητάμε που έγραψε ο κόσμος την παράκληση αυτή.

Προσωπικά γνωρίζοντας τις απόψεις περι δημοσίευσης υλικού από το μεγάλο αφεντικό ούτε κάν μου έκανε καρδιά να ηχογραφήσω ή να βιντεοσκοπήσω υλικό που μπορεί να είχε την υπογραφή του. Όμως το έκανα με ευχαρίστηση για δυο κομμάτια του Joe Walsh που τελικά ανέβασα στο κανάλι μου χωρίς μέχρι στιγμής παρατράγουδα για blocking ή δικαιώματα. Θα φανεί.
Γενικά τράβηξα αρκετά πράγματα με μια osmo action απο τους Doobies, αλλά λόγω σταθερού φακού και μεγάλης απόστασης είναι για...προσωπική σχεδόν χρήση, ενώ τα άλλα με το samsung είναι ελαφρώς παρουσιάσιμα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

να βάλω και έναν επίλογο....

αν δεν υπήρχε το όνομα των steely dan και του Arnhem θα το προσπερνούσα.
Όταν έκλεισα εισητήρια κλπ ήδη έπαιζαν όλα.
Μετα ήμουν στο ακυρώνω ή πάω μόνο για το παιδί.
Τελικά τα συνδύασα.
Δεν λέω, ήταν φοβερή εμπειρία, αλλά το κόστος δεν δικαιολογεί με τίποτα έστω και τα ονόματα αυτά άσχετα αν το γήπεδο ήταν γεμάτο και τις δυο μέρες.
πιστεύω ότι αυτές οι μέρες των πανάκριβων συναυλιών κλπ φτάνουν στο τέλος τους.

• Like
  • Wow
Reactions: vlad66 and superfly
πιστεύω ότι αυτές οι μέρες των πανάκριβων συναυλιών κλπ φτάνουν στο τέλος τους.

Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό; Αφού ο ίδιος γράφεις ότι ήταν φίσκα. Έχει καταντήσει αηδία αυτό με το κόστος των εισιτηρίων, που πιάνει ακόμα και την κλασική μουσική πλέον (πριν 1-2 χρόνια έχασα την ευκαιρία να ακούσω την Berliner Philharmoniker που ερχόταν κοντά μου γιατί ζητούσε... $250 το άτομο -έλεος-, ενώ για να ακούσεις ακόμα και μια τελείως no name επαρχιακή ορχήστρα εδώ θες ένα κατοστάρικο στο νερό.)

Νομίζω πως το οικονομικό μοντέλο έχει αλλάξει για διάφορους λόγους, με κυριότερο το ότι εμπλέκονται πολύ περισσότεροι άσχετοι με το καλλιτεχνικό κομμάτι (,από μανατζαραίους, venues, ασφαλιστικές, δικηγόρους, PR, διαφημιστικές, κλπ κλπ κλπ), αλλά και ίσως λόγω του streaming που δίνει πλέον ψίχουλα στους καλλιτέχνες. Αν και φαντάζομαι ότι ακόμα και στα πανάκριβα ειιστήρια, οι καλλιτέχνες εξακολουθούν να παίρνουν ελάχιστο κομμάτι της πίτας.

Ωραίο ρεπορτάζ πάντως, και ωραία εμπειρία!

• Like
Reactions: vlad66 and PanMan
Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό; Αφού ο ίδιος γράφεις ότι ήταν φίσκα. Έχει καταντήσει αηδία αυτό με το κόστος των εισιτηρίων, που πιάνει ακόμα και την κλασική μουσική πλέον (πριν 1-2 χρόνια έχασα την ευκαιρία να ακούσω την Berliner Philharmoniker που ερχόταν κοντά μου γιατί ζητούσε... $250 το άτομο -έλεος-, ενώ για να ακούσεις ακόμα και μια τελείως no name επαρχιακή ορχήστρα εδώ θες ένα κατοστάρικο στο νερό.)

Νομίζω πως το οικονομικό μοντέλο έχει αλλάξει για διάφορους λόγους, με κυριότερο το ότι εμπλέκονται πολύ περισσότεροι άσχετοι με το καλλιτεχνικό κομμάτι (,από μανατζαραίους, venues, ασφαλιστικές, δικηγόρους, PR, διαφημιστικές, κλπ κλπ κλπ), αλλά και ίσως λόγω του streaming που δίνει πλέον ψίχουλα στους καλλιτέχνες. Αν και φαντάζομαι ότι ακόμα και στα πανάκριβα ειιστήρια, οι καλλιτέχνες εξακολουθούν να παίρνουν ελάχιστο κομμάτι της πίτας.

Ωραίο ρεπορτάζ πάντως, και ωραία εμπειρία!
Αν ήταν να δώσουν τα χρήματα αυτά νεολαίοι δεν θα γέμιζε με τίποτα.
Ο μέσος όρος είπαμε ήταν 50 με 60 και αυτό το τμήμα του κοινού πληρώνει αυτά τα χρήματα πανάνετα. Είναι ακριβώς το ίδιο με την αγορά βινυλίου. Ποιός θα δώσει 40 ευρώ για επανέκδοση δίσκου του 1975? Γιατί κυκλοφοράνε τα κουτιά τα επετειακά των 150 και 200 ευρώ? Ποιοί τα παίρνουν ? οι νέοι του φρέντο καπουτσίνο και του summer pass?
Για τον μέσο Ολλανδό από το Αρνεμ εκτός του εισητηρίου η συναυλία κόστιζε 5.90 για το λεωφορείο συν τις μπύρες που θα έπινε.
Για εκείνον από το Αμστερνταμ 20.60Χ2 για το τραίνο ή την βενζίνη συν 30 ευρώ parking.
Το ίδιο για τον Γερμανό από το Ντυσελντορφ που απείχε μια ώρα, δυο από τις Βρυξέλλες κ.ο.κ.
Τα εισητήρια που πήρα ήταν σχεδόν τα τα φθηνότερα. (είχε και με 130 και 110). Στο τεραίν όρθιοι ήταν 380. Τα vip χώρια που είχαν εξαφανιστεί ξεπερνούσαν τα 500, βάλτε και το άθλημα του scalping που από τις πρώτες μέρες αφού ψώνισα, και χωρίς να έχει ματαιωθεί τίποτα υπήρχαν ήδη εισητήρια σε δεύτερο χέρι.

Και βάλτε στα υπόψη την ληστρική ticketmaster, που σημαίνει:
εισητήριο ηλεκτρονικό και μόνο (αν κάτι πάει στραβά με την σύνδεση τον ήπιες). Χαρτί δεν υπάρχει.
εισητήριο ηλεκτρονικό (transferable μέσω της εφαρμογής) αλλά γενικώς που ήθελε να πας παρέα με όσους είχες τσεκάρει στο κινητό, γιατί αλλιώς έπρεπε όλοι να κάνουν account και να μεταφερθούν τα εισητήρια στα άλλα κινητά -άντε να το κάνεις αυτό με 70ρηδες μπαρμπάδες και αντίστοιχες θείτσες.
Η εφαρμογή της ticketmaster στο κινητό δεν υπάρχει, ιδίως για χώρες τύπου Ουγκάντας (ξέρετε τι εννοώ), και από την ώρα που θα κόψεις τα εισητήριά σου μέχρι να καταφέρεις να τα δεις ζωντανά στο κινητό σου (δεν σώζονται! τελικά μόνο μέσω πρόσβασης στο site της ticketmaster) μπορεί να περάσουν και 2 μέρες μιλώτας σε τσατ με bots μέχρι να σιγουρευτείς ότι δεν την πάτησες. Και φυσικά μιλάμε για λεφτά που τα ρίχνεις σε μια μαύρη τρύπα, έστω σκοτεινή, άγνωστα πράγματα για μας.
Σημειωτέον ότι στο εισητήριο περιλαμβάνεται "ασφάλεια" 21 ευρώ και extra fees (λεγε με ticketmaster, στήνω site, σε βομαβαρδίζω με mail κλπ) και φυσικά ΜΟΝΟ για μόνιμους κατοίκους της χώρας που μπορείς να κάνεις account υπάρχει δυνατότητα να έχεις την επιλογή αποζημίωσης σε περίπτωση αναβολής. Εγω ως αλλοδαπός δεν είχα τέτοιο δικαίωμα. Καλά εννοείται δεν υπήρχε περίπτωση ματαίωσης λόγω καιρού, αλλά κάτι άλλο όπως είδατε υπήρχε και είδατε πως αντιμετωπίστηκε. Βγαίνει αυτός σου βάζουμε αυτόν. Take it or leave it. Στην Αμερική και τον Καναδά όταν ακύρωσαν τους Steely Dan έβαλαν έναν ντόπιο ας πούμε σαν τον Γιάννη Κατέβα μέχρι να κανονίσουν με Doobies. Αναβολή για μένα σήμαινε, βρες ξανά ξενοδοχείο, πέταξε τα εισητήρια και βγάλε άλλα επιστροφής 3 μέρες πριν την αναχώρηση.

Συνεπώς για μένα το εισητήριο δεν ήταν 2Χ156. Ήταν συν αεροπλάνα 4 μήνες πριν (αν ματαιωθεί ή αργήσει ή πτήση?), ξενοδοχεία, μετακίνηση και άλλα.
Και ήταν σίγουρο ότι θα έμενα ξενοδοχείο γιατί η κόρη μου μένει σε 35 τετραγωνικά. Τέσσερις μήνες πριν τα λογικά ξενοδοχεία κάνανε 100-150 και κοντά στις μέρες των παραστάσεων 500. Τζαστ λαικ δατ. Λόγω έκτακτου γενονότος. Ετσι εκείνες τις μέρες στρωματσάδα. Τα δε airbnb στην Ολλανδία είναι πχ 70 ευρώ "μείνε με τον Ζερόμ" ή 'μείνε με την Μαρίκε", στην καλύτερη σε χώρια δωμάτιο με κοινό μπάνιο.
Συνεπώς μην εξετάζουμε ποιός θα έδινε ή θα δώσει μελλοντικά αυτά τα χρήματα.

Τωρα αν με ρωτήσετε αν θα έδινα 800 που ζητάει ο McCartney στα 82 χωρίς φωνή κλπ, ναι θα τα έδινα. Γιατί απλά δεν ξέρω αν θα μου δοθεί ποτέ ευκαιρία ξανά. Γιατί απλά του τα χρωστάω
Όπως και για Steely Dan. Ο Becker πέθανε, υπάρχει περίπτωση να ξαναδώ τον Fagen? Ασχετα αν είναι σκιά του εαυτού του. Αλλά το ότι έφτιαξε ένα Aja και μόνο ναι, του τα χρωστάω.

Τωρα αν μπορούν οι Eagles οι ή κάθε Eagles να συνεχίζουν να ζητάνε 200-800 ευρώ από 70ρηδες, δεν το νομίζω. Πόσες φορές πιά θα πάνε οι άνθρωποι? Εχουν όλοι προβλήματα υγείας και οι μεν και οι δε.
Τώρα ποιοί δίνουν για την Taylor Swift ή τους Coldplay? κάποιοι μπαμπάδες (μη λέμε ονόματα). Και πόσες φορές να πάνε να δώσουν για την Taylor Swift. Δεν φτάνει που όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες βγάζουν τους ίδιους δίσκους και τους ξαναπουλάνε κάθε εξάμηνο με δυο φορές διαφορετικά τραγούδια.... (Ο Μακκα έβγαλε το ΙΙΙ σε 3Χ3 διαφορετικές εκδόσεις με χρωματιστό βινύλιο και δικαίωμα να αγοράσεις μόνο δυο και από τα δυο που αγοράσεις να μην μπορείς να αγοράσεις συγκεκριμένα, ό,τι σου τύχει. - και μιλάμε για δίσκο μέτριο έως υπφερτό. Τον αγόρασα, αλλά όχι να τον αγοράσω ξανά 9 φορές. Ελεος).

Συνεπώς το κοινό που μπορεί να δει αυτές τις παραστάσεις είναι συγκεκριμένο, είναι μειονότητα, έχει οικονομική δυνατότητα, αλλα ως εκεί. Είναι πεπερασμένο.
Ερχεται κάποιο φως στην άκρη του τούνελ.

• Like
Reactions: vlad66 and superfly
Τωρα αν με ρωτήσετε αν θα έδινα 800 που ζητάει ο McCartney στα 82 χωρίς φωνή κλπ, ναι θα τα έδινα. Γιατί απλά δεν ξέρω αν θα μου δοθεί ποτέ ευκαιρία ξανά. Γιατί απλά του τα χρωστάω
Όπως και για Steely Dan. Ο Becker πέθανε, υπάρχει περίπτωση να ξαναδώ τον Fagen? Ασχετα αν είναι σκιά του εαυτού του. Αλλά το ότι έφτιαξε ένα Aja και μόνο ναι, του τα χρωστάω.
My 1 million cents.....:love:

Εγώ διαφωνώ.
Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν καλλιτέχνη όσο αγαπημένος και να είναι, γιατί τα έχουμε δώσει στις κασέτες, στους δίσκους, στα σίντι...

( Και όταν λέω κασέτες εννοώ τις "εταιρικές" , αυτές με την ταινία ασφαλείας όπως τα τσιγάρα.. κόστος;; όπως οι δίσκοι όποιος θυμάται )

• Like
Reactions: mdvq
Εγώ διαφωνώ.
Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν καλλιτέχνη όσο αγαπημένος και να είναι, γιατί τα έχουμε δώσει στις κασέτες, στους δίσκους, στα σίντι...

( Και όταν λέω κασέτες εννοώ τις "εταιρικές" , αυτές με την ταινία ασφαλείας όπως τα τσιγάρα.. κόστος;; όπως οι δίσκοι όποιος θυμάται )
έχω δώσει πολλά και συνεχίζω να δίνω ξανά και ξανά.

κόστος? να σου πω
όταν αγόραζα τον δίσκο 150 οι κασέτες κόστιζαν 130 (δραχμές).
Μιλάμε για 1970.

Η μουσική για μένα είναι μόρφωση και τρόπος ζωής.
Αν δεν υπήρχαν κάποιοι σαν αυτόν εγώ ούτε θα ήξερα αυτά που ξέρω ούτε θα ζούσα όπως ζω.

όπως είπα πριν το να κλείσω δυο μέρες στο Μάντσεστερ με όλα τα σχετικά ρίσκα είναι πολύ.
Αν κάπως πάει στο πιό εύκολο συζητιέται.

• Like
Reactions: superfly and grio
έχω δώσει πολλά και συνεχίζω να δίνω ξανά και ξανά.

κόστος? να σου πω
όταν αγόραζα τον δίσκο 150 οι κασέτες κόστιζαν 130 (δραχμές).
Μιλάμε για 1970.

Η μουσική για μένα είναι μόρφωση και τρόπος ζωής.
Αν δεν υπήρχαν κάποιοι σαν αυτόν εγώ ούτε θα ήξερα αυτά που ξέρω ούτε θα ζούσα όπως ζω.

όπως είπα πριν το να κλείσω δυο μέρες στο Μάντσεστερ με όλα τα σχετικά ρίσκα είναι πολύ.
Αν κάπως πάει στο πιό εύκολο συζητιέται.
μα φυσικά συνεχίζουμε να δίνουμε ξανά και ξανά.. αφού έτσι μεγαλώσαμε, αγαπώντας την μουσική και τους δημιουργούς της.
απλά εγώ δεν νιώθω ότι "χρωστάω" κάτι σε κάποιον.. από πιτσιρίκος ξόδευα το χατζιλίκι στην μουσική (ενώ είμασταν προσφυγική φτωχή οικογένεια, δεν το κρύβω) και όταν μεγάλωσα και έπιασα δουλειά, ξόδευα (και ακόμα ξοδεύω) μεροκάματα..

εύχομαι να πας στο Μάντσεστερ και γιατί όχι και αλλού και να το ευχαριστηθείς, γιατί όπως είπε κάποιος κάποτε, "ότι φάμε και ότι δούμε είναι δικά μας στην ζωή.. όλα τα άλλα είναι των κληρονόμων...."

Όσοι προλάβατε είδατε τα βίντεο.
Ο μεγάλος αρχηγός φρόντισε άμεσα.

• Angry
Reactions: vlad66