ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ "ΠΑΚΕΤΟΥ" 5.1

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Χαίρετε συνφορουμίτες
ενάμιση χρόμο προσπαθώ ν'αποφασίσω πως θα στήσω το home cinema μου
και τελικά κατέληξα στο εξής:
ΔΕΝ αποσβένονται τελικά τα πολλά χρήματα αν τα ρίξει κανείς σε ένα τέτοιο σύστημα
για διάφορους λόγους όπως παιδιά, γείτονες, ελεύθερος χρόνος,ακουστική μέσου σαλονιού κτλ.
Αποφάσισα λοιπόν να κάνω πέτρα την καρδιά μου και να πάω σε μια φτηνή λύση
χωρίς να θυσιάσω το High Def, τα νέα φορμά και το blu-ray. 7.1 δεν πολυθέλω, είναι πολλά τα ηχεία Άρη...
ψάχνω για λύση γύρω στα 1.000

Δεν είναι πολλά τα συστήματα με blu-ray player, αν και μπορώ να πάρω οποιοδήποτε έτοιμο και ένα SONY S350 ή panasonic 35ari.

Με βάση τα παραπάνω και ότι ο χώρος σαλονιού είναι 5 επί 5 με ανοικτή κουζίνα δίπλα, παρακαλώ για τις προτάσεις σας και την κριτική σας.
Κομμάτι κομμάτι δεν έχω πρόβλημα να το φτιάξω, το πρόβλημα είναι ότι έτσι κοιτούσα ενισχυτή στα 500-600 , ηχεία πακέτο άνω του χιλιάρικου (B&W MT20, focal dome, tannoy HTS 200 κλπ.) και τελικά με το Player έφτανα τον προϋπολογισμό στα 2,500 - ποσό που το {"council" of grey's anatomy} ενέκρινε αλλά λέω να το σώσω για τους αρχικά προαναφερόμενους λόγους.
Την βοήθειά σας λοιπόν για ένα το δυνατόν αξιοπρεπές σύστημα ηχείων ενισχυτή player να πλαισιώσουν σωστά την sony 46W4000...
Eπιθυμητό τα πίσω ηχεία να είναι μικρά για βάσεις τοίχου.

Βρήκα ένα πακετάκι ενισχυτή ηχείων της sony το SF1300 (kai 2000), τι λέτε σας μοιάζει καλό; μαζί με το S350 ; και αποκωδικοποιητής TRU HD και ψηφιακή ενίσχυση και αρκετά watt, δεν θα είναι αρκετό για τον χώρο;

Δηλαδή η αγωνία μου είναι αν πάρω onkyo 606 ή κάτι παρόμοιο σε denon pioneer, ηχεία τα ΜΤ20 ή Diamond 9.5 σε πακέτο, και S350, θα έχω πολύ καλύτερο ήχο από το παραπάνω πακέτο της sony; υπάρχει και το μπουμάρισμα στους μικρούς χώρους, οι μικρές διαφορές σε λογικές εντάσεις , οι παραμορφώσεις του οικιακού περιβάλλοντος κτλ.
Την καταλάβατε την αγωνία μου , για πάρτε θέση...

Last edited:
γεια σου φιλε μου!!
κανενα πακετο απο αυτα που εχω ακουσει εγω δεν παιζει καλυτερα απο ενα συστημα κομματι κομματι!!αυτο το παιρνουμε ως δεδομενο!!
τωρα απο κει και μετα εσυ ξερεις τι θελεις να κανεις!!!
εγω απλα θα σου κανω μια προταση και δες το
ενισχυτης ο YAMAHA 663 στα 450 με 500 ευρω
ηχεια φτιαξε ενα σετακι απο αυτα:
http://www.skroutz.gr/c/9/speakers.html?keyphrase=magnat+monitor
και εισαι μια χαρα και τζαμπα!!!
τωρα πλαιερ δεν σου προτεινω γατι κστα την αποψη μου ειναι νωρις να παρεις κατι ακομη!!
αν εχεις λιγο γνωσεις με πισι φτιαξε ενα HTPC ΚΑΙ κατεβαζε ολη μερα ταινιες hi def!!

Ναι θα φτιάξω ταυτόχρονα κι ένα HTPC, περίπου στα 600 ευρώ, που θα κάνει το κατεβαστήρι και το Player...
τώρα για τον ήχο το ΕΡΩΤΗΜΑ είναι αν το σετάκι της sony έχει απόδοση αρκετά αξιοπρεπή για να δει κανείς μια ταινιούλα σε καλή ένταση και να ευχαριστηθεί τα εφέ...
σίγουρα είναι καλύτερο ένα σύστημα κομμάτι-κομμάτι αλλά πόσο είναι το ερώτημα; μήπως τόσο που το απαίδευτο αυτάκι μου δεν το αντιλαμβάνεται και δεν χρειάζεται να το πληρώσω κιόλας;
(ξέρω ότι μόνο αν άκουγα ο ίδιος σε σύγκριση Α-Β τις 2 λύσεις θα έπαιρνα απάντηση, αλλά επειδή εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο να βρεις αίθουσες ακροάσεων κάνουμε την κουβέντα θεωρητικά μήπως ξεστραβωθώ...)

DIBO7 ευχαριστώ για την πρόταση πάντως, καμμιά άλλη ιδέα παιδιά;

Last edited:
Προσωπικά είμαι κατά των all-in-one συστημάτων. Σε δεσμεύουν υπερβολικά και παίρνεις μέτρια ποιότητα.
Ο 663 που τον έχω κι εγώ είναι εξαιρετικός. Με 500 ευρώ κάνεις άνετα ένα καλό σετάκι ηχείων είτε σε Magnat, είτε σε Indiana Line, είτε σε Canton που έχω εγώ, και σε άλλες μάρκες. Οπότε με το 1000άρικο είσαι άρχοντας και με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και αναβαθμίσεων στο μέλλον.

Υπάρχει κι άλλο θέμα , έδειξα στη σύζυγο κάτι ταννόυ με supertweeter και είπε ότι τέτοιες γκουμούτσες δεν μπαινουν στο σαλόνι. τέλος πάντων της άρεσαν τα crystal audio (plasma; ) που είχαν στενή καμπίνα...κι έτσι άλλη μια φορά δεν βρίσκω λύση. Wharfedale και παρόμοια σετ heco dali indiana κτλ. τα απορρίπτει λόγω όγκου, τα sony της αρέσουν που είναι λεπτά, και εν τέλει θέλω να βρω ντισαϊνάτα ηχεία με καλό ήχο...και φτηνά! δηλ. ΑΔΥΝΑΤΟΝ...θα έπρεπε να πουλά τα FTP4 η B&W στο ένα τρίτο της τιμής τους...κλαψ.

Επίσης ρε παιδιά με μπερδεύει αυτό με τα ενεργά και παθητικά subwoofer...
αν το πακέτο 5.1 έχει sub kαι αγοράζει κανείς και έναν ενισχυτή σαν το 663 ή τον 606, δεν πρέπει το sub να είναι παθητικό; βλέπω όλα τα πακέτα τα έχουν ενεργά , πειράζει αυτό πρέπει κάτι να προσέξω;

Last edited:
Θα ξεκινήσω από το τελευταίο:
Οι A/V έχουν έξοδο SW pre-out. Καλύτερα ενεργό με ενσωματωμένο ενισχυτή καμιά 300αριά Watt. Μη σου κάνει εντύπωση η ισχύς. Οι χαμηλές θέλουν ρεύμα για να βγούν και εκτός αυτού κανένας A/V δεν θα αντέξει παθητικό sub (οι αντιστάσεις κατεβαίνουν στα 2ohm στα παθητικά). Άσε που δεν έχουν τέτοια έξοδο στις μπόρνες.

Τα tannoy αυτά που είναι το ίδιο λεπτά με τα ηχεία που θέλεις τα έχεις δει;
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=310

ή αυτά που είναι ακόμη πιο λεπτά;
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=206

ναι τα είδα και μ'αρέσουν κιόλας...
τα highline τα ξέρω από πέρσι από τεστ σε γνωστό περιοδικό που ήταν άριστα...απλά είναι τέλεια αλλά πολύ ακριβά!
τώρα τα dc4 τα έβλεπα προχτες αλλά δεν είχα καταλάβει ότι έχουν διακριτικό όγκο καμπίνας , thanx! BEBAIA κάνουν περί τα 1350 χωρίς sub...μακάρι να φτηνήνουν λίγο...
κοιτάω όλο χαρά τα Pioneer - S-V710-III, ως 100.000ΗΖ ! λίγο ακριβά αλλά στο επίπεδο των ΜΤ20 που ήθελα...1350
(ακόμα το σκέφτομαι διάβασα και στο αγγλικό φορουμ ότι τα σονυ είναι σαν πακετάκι πολύ πίσω σε απόδοση από λύσεις σαν τα warfedale+yamaha 663)

Last edited:
ΟΚ αλλά μη βάζεις ως πρώτη προτεραιότητα τα Hertz. Γιατί μεταξύ των pioneer και των ΜΤ20, τα δεύτερα είναι μακράν καλύτερα.

A νόμιζα ότι το supertweeter δίνει ντε φακτο καλύτερο ήχο...τι να πω...
τελικά σκέφτομαι ότι με φτηνό ενισχυτή και ένα αξιοπρεπές σετάκι ηχεία θα πάρω καλύτερο αποτέλεσμα απ´τον ψηφιακό ενισχυτή και τα ηχεία της sony του φτηνού πακέτου SF 1300 που κάνει 400 . Κι άντε έναν ενισχυτή βρίσκεις σαν τον yamaha 663 στα 450 ή και τον 463 στα 288 (χωρίς τα HD format αλλά αυτά τα παίρνει κανείς από το blu-ray player όπως το S350 με 250 ).
Άρα 463+S350 = 538 kai μας μένουν ως 600 για ηχεία...και 250 για sub yamaha 515
με περιορισμό τον όγκο τους για σαλόνι έχουμε πολλές λύσεις, ποια θα ταίριαζε στα χαρακτηριστικά του παραπάνω ενισχυτή;
ας πούμε αν πάρω μόνο L-R μπροστά τα tannoy DC4 και κρατήσω για πίσω κάτι κινέζικα του κατοστάρικου που έχω (ώσπου να τ'αλλάξω σε κάνα δυο χρόνια με antonny gallo balls ή οτιδήποτε άλλο λεπτό designato )
δεν θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα; δεν είμαι γνώστης του ήχου και οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες, απλά θέλω το καλύτερο αποτέλεσμα για τα λεφτάκια μου...

Last edited:
Το tweeter είναι μόνο για τις ψηλές συχνότητες, κανείς δεν εγγυάται ότι οι χαμηλές-μεσαίες θα είναι καλές επειδή υπάρχει καλό tweeter.

φιλε μου γιατι κανεις την ζωη σου δυσκολη???
κατερληξε σε ενα ενισχυτη αφου ολοι συμφωνουμε οτι θα σου δωσει καλυτερο αποτελεσμα απο οποιοδηποτε σετ!!!ο yamaha 663 ειναι πολυ καλη και σιγουρη λυση!!και απο εκει και μετα μπες στο σαιτ καθε εταιριας που σε ενδιαφερει κατεβασε τα διαφημιστικα που γουσταρεις και οταν μαζεψεις καμια 20αρα βαλε την γυναικα σου να διαλεξει τα τρια που τις αρεσουν και παρτα και εισαι οκ!!!το αποτελεσμα θα ειναι σιγουρα καλυτερο απο οποιο πακετο!!!

OK, συμφωνήσαμε στο αποτέλεσμα, ΠΟΣΟ καλύτερο είναι κι αν αξίζει τα χρήματα του είναι που με προβληματίζει...
αλλά ακόμη κι έτσι κλίνω προς τα παρακάτω:
yamaha subwoofer 515 275
yamaha ενισχυτή 463 288
player SONY S350 249
ΗΧΕΙΑ;
budget 500 , τι να πάρω σετ 5 ή 5.1 αφήνοντας το παραπάνω sub
ή μόνο L-R μπροστινά, βιβλιοθήκης σε βάση ή κολώνες λεπτές; (και συμπληρώνω τα 2 πίσω με ίδια αργότερα...)

τσιμπα τον ενισχυτη (για μενα τον 663)
παρε ενα πακετο ηχειων που να αρεσει στην γυναικα σου και να περιλαμβανει και sub!!μην παρεις player φτιαξε ενα φθηνο htpc!!!kai eisai ok

λοιπόν έχεις δίκιο και συμφωνούμε σε πολλά...
κι εγώ προτιμώ να μην πάρω player με 250 και να φτιάξω ένα HTPC (έχω έτοιμη σύνθεση μελετημένη στα 590 ).
Λοιπόν σε αυτή την περίπτωση με HTPC και τον 663 πήγα στα 590+450=1040 οπότε για ηχεία 5.1 κανονικά500 το πολύ...
αν πούμε ότι ένα sub κάνει 275 ή 325 το eathquaκe
άντε να δώσω 400 για 2 μπροστινά και ν'αφήσω τα πίσω για κάνα χρόνο μετά...

Last edited:
Το tweeter είναι μόνο για τις ψηλές συχνότητες, κανείς δεν εγγυάται ότι οι χαμηλές-μεσαίες θα είναι καλές επειδή υπάρχει καλό tweeter.

καταλαβαίνω πως ίσως εταιρίες όπως η B&W με μεγάλη παράδοση είναι καλύτερες έστω και χωρίς το σούπερ-tweeter ,,,
αλλά σε επώνυμη μάρκα όπως η tannoy ή η pioneer μπορεί τα ηχεία να μην είναι καλά;