Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Πέρισυ ο δάσκαλος του μεγάλου (πειραματικό δημοτικό) μας είχε πει ότι είχαν ένα πρόγραμμα, τάξη χωρίς βιβλία ή κάτι τέτοιο. Φαίνεται το εφαρμόζουν πλέον πανελλαδικώς... :flipout:

Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα πάντως.

α) Από τι συσκευή θα διαβάζουν οι μαθητές; Από 10άρι Netbook? Θα ζουμάρουν και θα ξεζουμάρουν pdf Πραγματικού μεγέθους Α4+. Το έχεις προσπαθήσει;

β) Πως και που θα σημειώνουν; Στ κλειδωμένα pdf?

γ) Υπάρχουν netbook με αυτονομία 7 ωρών;

δ) Τι γίνεται για όσους δεν έχουν χρήματα για υπολογιστή;

ε) Έχεις δοκιμάσει να διαβάσεις pdf σε 6άρι ebook reader;

στ) Έχει νόημα η ψηφιοποίηση χωρίς διαδραστικότητα;

Όλα στο πόδι και χωρίς μελέτη.

Και μη νομίζεις ότι είμαι κανένας τεχνοφοβικός. Έχω και χρησιμοποιώ, tablet, projector, διαδραστικό, book reader και 3 pc. Οι τεχνολογίες, το λογισμικό και οι υποδομές δεν είναι με τίποτα έτοιμες για κατάργηση των βιβλίων.

Μέχρι τότε η πιο χρήσιμη συσκευή θα είναι αυτή:

http://www.youtube.com/watch?v=NFKHU5-MX5U&feature=player_embedded

Last edited:
Πάρα πολύ καλή ιδέα!
Λέω να τους μιμηθώ κιόλας!

Την επόμενη φορά που θα πρέπει να πληρώσω ΦΠΑ θα τους στείλω τα χρήματα σε PDF!

Τα βιβλία σε μορφή .pdf δεν είναι κάτι καινούργιο , υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια .
Στο παλαιότερο site του ΥΠΕΠΘ , ήταν μάλιστα και πολύ πιο ευχριστη η πρόσβαση σ αυτά .

Ναι και από του χρόνου θα μοιράζουν και iPad με ενσωματωμένη μπρίζα σε κάθε θρανίο για φόρτισμα......

Το βρήκαμε τώρα....στο όνομα της πρωτοπορίας βρήκαμε το .pdf για να καλύψουμε τα ρεζιλίκια που δεν υπάρχουν λεφτά για χαρτί...
αρε ξεφτιλισμένο κράτος.....και τι έχουμε να δούμε ακόμα......

Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

α) Από τι συσκευή θα διαβάζουν οι μαθητές; Από 10άρι Netbook? Θα ζουμάρουν και θα ξεζουμάρουν pdf Πραγματικού μεγέθους Α4+. Το έχεις προσπαθήσει;

Και μη νομίζεις ότι είμαι κανένας τεχνοφοβικός. Έχω και χρησιμοποιώ, tablet, projector, διαδραστικό, book reader και 3 pc. Οι τεχνολογίες, το λογισμικό και οι υποδομές δεν είναι με τίποτα έτοιμες για κατάργηση των βιβλίων.

:worshippy::worshippy:

Εγώ μια φορά που στέλνω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο και είμαι υποχρεωμένος να αγοράζω όλα τα βιβλία ( αλήθεια γιατί ;;;; , ξέρετε πόσο κάνουν ;; ) , θα προτιμούσα να πάρω ένα kindle , έστω και το DX, αλλά να το πληρώσω μία φορά , και όσα τετράδια ήθελαν ύστερα.

Το πρόβλημα των μαθητών λύθηκε : λάπτοπ με μανιβέλα :firstprize:

Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην αποβλάκωση των παιδιών.
Νομίζουν μερικοί ότι ο ψηφιακός κόσμος της εικόνας ειναι η πανάκεια της γνώσης.
Αλίμονο στα παιδιά.

Το πρόβλημα των μαθητών λύθηκε : λάπτοπ με μανιβέλα :firstprize:

Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην αποβλάκωση των παιδιών.
Αλίμονο στα παιδιά.
Εσύ δηλαδή πιστεύεις οτι το έντυπο βιβλίο είναι η πανάκια στη γνώση ;;;
Ίσως ήθελες να πείς οτι καλό θα ήταν να υπάρχει συνδυασμός όλων των προσφερόμενων τεχνολογιών , έντυπων και ψηφιακών , διαφορετικά θα πρέπει να σου θυμήσω τρη ρήση "μια εικόνα χίλιες λέξεις".

Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Συμφωνώ στο ακέραιο...

Τα τελευταία χρόνια, για οικονομικούς και μόνο λόγους έχω αναγκαστεί να διαβάζω μέσω pdf (τα εξειδικευμένα βιβλία της επιστήμης μου μπορεί να κοστίζουν και 200 ευρώ έκαστο, ενώ ακόμα και η εκτύπωση όταν μιλάμε για 600+ σελίδες δεν είναι λύση). Ποτέ δεν κατάφερα διαβάζοντας απ'την οθόνη ούτε καν να πλησιάσω τη συγκέντρωση που έχω στο γραφείο μου, σημειώνοντας με το μολυβάκι στο βιβλίο.

Φυσικά και τα τυπωμένα βιβλία δεν αρκούν για μια πλήρη εκπαιδευτική διαδικασία, όμως είναι προαπαιτούμενο αυτής. Μαζί με την ενεργό συμμετοχή του διδάσκοντα, των μαθητών, τις ασκήσεις, καθώς και την ασχολία με δραστηριότητες πέρα απ'τα στενά όρια του μαθήματος (πχ προβολή ντοκυμαντέρ σε μάθημα ιστορίας, διενέργεια πειραμάτων σε μάθημα φυσικής, εκδρομή σε κάποιο βιότοπο σε μάθημα βιολογίας/γεωγραφίας κλπ).

Αυτό που λέω είναι οτι ο ψηφιακός κόσμος της εικόνας ΜΟΝΟ δεν μπορεί να είναι η βάση της παιδείας των παιδιών.

Εσύ δηλαδή πιστεύεις οτι το έντυπο βιβλίο είναι η πανάκια στη γνώση ;;;

Δικό σου συμπέρασμα.

Ίσως ήθελες να πείς οτι καλό θα ήταν να υπάρχει συνδυασμός όλων των προσφερόμενων τεχνολογιών , έντυπων και ψηφιακών .

Δεν νομίζω να το αποκλείω.

Όσο για το τι πιστεύω το ποστ #5 είναι αρκετά σαφές.

Ξερετε αν υπαρχουν διαθεσιμα στα βιβλιοπωλεια για οσους θελουν και μπορουν να τα αγορασουν?

Σε φροντιστήριο της περιοχής μοιράζουν tablet pc's σε όλους τους μαθητές με υλικό βιβλία σημειώσεις και πλατφόρμα με τεστ και τέτοια....
φαμφάρες η πραγματική δουλειά θα δείξει..