Ολοκληρωμένο home cinema ή κάτι καλύτερο; (htpc κύρια πηγή)

nexxer

New member
3 February 2008
92
Καλησπέρα,

Δεν ήξερα σε ποιο υποφόρουμ να το αναρτήσω το συγκεκριμένο μιας και έχει να κάνει και με htpc και με home cinema.. αν έκανα λάθος σας παρακαλώ μετακινείστε το.

Είμαι νέος στο χώρο και διαβάζω συνεχώς πράγματα τα οποία όμως κάπως με έχουν μπερδέψει. Αυτή τη στιγμή βλέπω κυρίως υλικό από ένα HTPC που είναι ενωμένο μέσω HDMI με μια G20. Tο pc έχει πάνω του 2 απλά ηχεία υπολογιστή, και μετά την πρόσφατη αγορά της tv ήρθε η ώρα της αναβάθμισης και του ήχου. Ο χώρος μου είναι περίπου 13-14 τετραγωνικά και κυρίως βλέπω ταινίες, αν και ακούω και μουσική από αυτό (casually όμως λόγω τωρινών ηχείων).

Το δίλημμά μου είναι το εξής όμως: ολοκληρωμένο home cinema που βλέπω υπάρχουν και στα 300-400 ευρώ (ίσως και Panasonic για να επωφεληθώ του Viera Link), ή ξεχωριστός ενισχυτής και ηχεία, που κοιτώντας άλλα ποστ εδώ θα μου βγουν κοντά στα 700-800 ευρώ συνολικά (πχ ένα ως 400-500 ευρώ σετ ηχείων teufel και κάποιον entry level ενισχυτή τα υπόλοιπα).

Η σημαντική παράμετρος είναι να παραμείνει το htpc ως πηγή, που δεν ξέρω πώς θα γίνει σε ολοκληρωμένο μιας και απ'ότι είδα σε αυτές τις τιμές έχουν μόνο ένα hdmi input για να ενώσεις την τηλεόραση. Το pc έχει και υλικό σε DTS και σύντομα και συσκευή BDROM για bluray ταινίες (εκτός αν πάω σε ολοκληρωμένο που θα έχει bluray player), οπότε δε θέλω να χάνω ποιότητα ήχου μεταφέροντάς τον μέσω κάτι κατώτερου από HDMI στον ενισχυτή.

Είναι στην περίπτωσή μου μονόδρομος το να πάω σε ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία, ή υπάρχει λύση με κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα για τώρα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένο home cinema ή κάτι καλύτερο; (htpc κύρια πηγή)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να σας πω, ουσιαστικά ήξερα οτι θέλω να πάω προς κάτι καλύτερο και πιο ευέλικτο από τα ολοκληρωμένα αλλά προσπαθώ να το δικαιολογήσω στον εαυτό μου λόγω κόστους :)

Οπότε για να δω αν τα έχω καταλάβει σωστά:

- θα συνδέω το htpc στον ενισχυτή μέσω hdmi (τώρα έχει μια ATI 4550 αλλά είμαι στη διαδικασία αναβάθμισής του και θα βάλω μέσα μια 5770), για να περνάει από κει HD υλικό εως 1080p και bluray μέσω BDROM,

- θα συνδέσω το iptv κουτάκι που τώρα έχει έξοδο scart στον ενισχυτή (αν δεν παίζει είσοδος scart έχω και scart-to-rca καλώδιο), αν και σύντομα θα μας δώσουν HD κουτάκια με hdmi out οπότε τότε θα το γυρίσω σε hdmi,

- θα συνδέσω την τηλεόραση στον ενισχυτή για τον ήχο του τηλεοπτικού προγράμματος, όπου φαντάζομαι λόγω απλού δικάναλου ήχου δεν είναι απαραίτητο το hdmi αλλά κάποια κατώτερη συνδεση αρκεί;

- και τέλος ένα hdmi out από τον ενισχυτή στην τηλεόραση για να της δίνει εικόνα από το htpc και το iptv.

Σωστά τα είπα; Αν ναι τότε βλέπω ο ενισχυτής να χρειάζεται να επεξεργάζεται 1080p σήμα, να έχει τουλάχιστον 2 αλλά καλύτερα 3 hdmi in και 1 hdmi out.

Αν πούμε λοιπόν ότι δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, όντας καινούριος στο χώρο. Τί ηχεία και ενισχυτή θα μου προτείνατε που συνολικά να μην ξεπερνούν τα 700-800 ευρώ; Αφήνω μαξιλαράκι 200 ευρώ ως το μπάτσετ μου των 1000 γιατί είμαι Κύπρο όπου οι τιμές και τα μεταφορικά από εξωτερικό είναι πιο τσιμπημένα από Ελλάδα, χώρια για καλώδια που διάβασα κάπου εδώ οτι μπορεί να υπολογίζω ως και 10% της τιμής των υπολοίπων.

Από ηχεία λίγο που κοίταζα στα άλλα threads σκέφτομαι για τα σετάκια της teufel, συγκεκριμένα τα Concept R2 (400 ευρώ) ή τα Concept P (300 ευρώ).

Από ενισχυτή μου γυάλισε κάπως ο Denon 1910 που είναι κοντά στα 450-500 ευρώ και νομίζω οτι με καλύπτει και με το παραπάνω και για μελλοντικές επεκτάσεις με καλύτερα ηχεία. Μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά ή κάτι ισάξιο σε λιγότερα;

Τί λέτε;

Σε σωστό δρόμο βρίσκεσαι. Ο AVR-1910 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σε αυτή την κατηγορία τιμής, και για τα σετάκια της Teufel έχουν γραφεί πολύ καλά λόγια από μέλη του forum που τα έχουν.

Εγώ από την πλευρά μου θα σου έλεγα να πας σε YAMAHA ενισχυτή της ίδιας κατηγοριας, νομίζω ότι η σειρά 6xx θα σε καλύψει απολυτα, λόγο αντιπροσωπείας μιας και ο ΝΑΚΑΣ έχει ένα από τα καλύτερα customer service που έχω συναντήσει σε ηλεκτρονικά και η DENON, ΚΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ μια από τα χειρότερα.. παραδείγματα θα βρείς πολλά για αυτό που σου λέω

φιλε μου εχω denon 1910 και ειμαι αρκετα ευχαρηστημενος παρολο που του εχω βαλει δυσκολο εργο με τα audio spectrum axxia τα οποια θελουν ρευματακια βεβαια δεν περνω το 100% των ηχειων μου αλλα μου αρεσει αυτο που ακουω. οσο για το service δεν εχω αποψη μακρια απο εμας

Είναι η εποχή των καινούριων ε; Και πάνω που θα ρώταγα πότε βγαίνουν και αν αξίζει κανείς να περιμένει μπας και βρει σε ίδια τιμή κάτι καλύτερο, ή τα περσυνά σε καλύτερη τιμή.

Πέρασα από Ηλεκτρονική Αθηνών (ναι έχει στη Λευκωσία) πριν λίγο για κάτι άλλο και πήρε το μάτι μου τα Roister HT-3300 στα 475ευρώ, με προοπτική να πέσει κάπου 430. Δεν είχα χρόνο όμως να κάτσω να τα ακούσω οπότε θα ξαναπάω. Μου φάνηκε οκ τιμή ακόμα και για κυπριακά δεδομένα αν και μπορεί να έχει να κάνει με τη μάρκα. Για παράδειγμα είχε τον Yamaha HTR 6230B στα 355 ευρώ, ενώ βλέπω είναι πολύ πιο φτηνός έξω.

Διάβασα λίγο ακόμα το φόρουμ και άρχισε να μου γυαλίζει ο Onkyo 507 που βγαίνει κάπου στα 300 ευρώ, έχει 4 hdmi και 1080p passthrough, αλλά με μπερδεύει με τα "express" που λέει στην περιγραφή του "Dolby Digital Surround EX, DTS-ES Matrix 6.1, DTS-ES Discrete 6.1, DTS Express, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio ". Δηλαδή δεν είναι full DTS πχ;

Αν τον συνδιάσω με τα Teufel Concept R 2 που με μεταφορικά βγαίνουν 470 ευρώ, είμαι μια χαρά μέσα στο μπάτζετ μου αν υπολογίσω και καλώδια κλπ. Τι λέτε για το συνδιασμό;

Πέρασα από Ηλεκτρονική Αθηνών (ναι έχει στη Λευκωσία) πριν λίγο για κάτι άλλο και πήρε το μάτι μου τα Roister HT-3300 στα 475ευρώ, με προοπτική να πέσει κάπου 430. Δεν είχα χρόνο όμως να κάτσω να τα ακούσω οπότε θα ξαναπάω. Μου φάνηκε οκ τιμή ακόμα και για κυπριακά δεδομένα αν και μπορεί να έχει να κάνει με τη μάρκα.

http://odes.gr/index.php?page=shop....ategory_id=521&option=com_virtuemart&Itemid=5 :ernaehrung004:

Απο το συγκεκριμένο τα πήρα πριν 4 μήνες στα 395...

Κι αν ρωτάς ΠΩΣ μου ακούγονται?
Για τα 15 μ2 του δωματίου είναι Super...Entry level είναι μην θέλουμε και πολλά..

Last edited:
http://odes.gr/index.php?page=shop....ategory_id=521&option=com_virtuemart&Itemid=5 :ernaehrung004:

Απο το συγκεκριμένο τα πήρα πριν 4 μήνες στα 395...

Κι αν ρωτάς ΠΩΣ μου ακούγονται?
Για τα 15 μ2 του δωματίου είναι Super...Entry level είναι μην θέλουμε και πολλά..

Μα βέβαια, έχω απόλυτη επίγνωση του οτι η τιμή που έχω θέσει δε θα μου δώσει ούτε κατά διάνοια το καλύτερο δυνατό. Απλά ξέρω οτι ερχόμενος από ένα μικρό 2.1 logitech των 50 ευρώ που έχω συνδέσει στο htpc, οτιδήποτε πάρω θα μου φανεί φανταστικό και θα με καλύψει για χρόνια.

......Διάβασα λίγο ακόμα το φόρουμ και άρχισε να μου γυαλίζει ο Onkyo 507 που βγαίνει κάπου στα 300 ευρώ, έχει 4 hdmi και 1080p passthrough, αλλά με μπερδεύει με τα "express" που λέει στην περιγραφή του "Dolby Digital Surround EX, DTS-ES Matrix 6.1, DTS-ES Discrete 6.1, DTS Express, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio ". Δηλαδή δεν είναι full DTS πχ;

Μην σε μπερδεύει. Ο TX-SR507 υποστηρίζει όλα τα HD format ήχου.

Ωραία λοιπόν. Κάτι άλλο γιατί η σελίδα του κατασκευαστή για τον 507 δεν το αναφέρει ξεκάθαρα. Κάνει 1080p passthrough; Μάλλον με μπέρδεψαν με το video switching και το upscaling/upconverting. Για να δω αν τα κατάλαβα σωστά:

Upconverting είναι να πάρεις κάποιο αναλογικό σήμα και να το περάσεις μέσω HDMI στην τηλεόραση. Με αυτό τον τρόπο φαντάζομαι κερδίζεις το να μη χρειάζεται να αλλάζεις το Source στην τηλεόραση συνέχεια παρά παίζεις μόνο με το τηλεχειριστήριο του receiver;

Upscaling είναι να ανεβάσεις την ανάλυση κάποιου σήματος σε 1080i/p. Δε με ενδιαφέρει γιατί παίζω μόνο bluray και HD υλικό από το pc.

Passthrough; Είναι αυτό που αφήνει a/v σήμα να περάσει hdmi in to hdmi out ακόμα και όταν είναι κλειστός ο ενισχυτής;

Component Video switching? "# HDTV-Capable (720p/1080i) Component Video Switching (2 Inputs and 1 Output)"

Ουσιαστικά προσπαθώ να βεβαιωθώ οτι ο ενισχυτής που θα πάρω θα μπορεί να στείλει στην tv 1080p σήμα που θα του περνάω μέσω hdmi ατόφιο, και θα αποκωδικοποιεί DTS και HD audio που θα του περνάω μέσω του ιδίου καλωδίου hdmi (bitstreaming από την κάρτα γραφικών). Αν επίσης μπορεί να περνάει και το 1080p video όταν είναι σβηστός για να ακούω από τα ηχεία της τηλεόρασης για μικροπράγματα, ακόμα καλύτερα.

Ο Denon 1910 βλέπω τα κάνει αυτά. Ο Denon 1610 βλέπω κάνει passthrough in standby και upconverting, όπως και ο Onkyo 507. Σωστά;

Last edited:
Ο 507 έχει λειτουργία HDMI passthrough, και μπορείς να ακούς ήχο απ' τα ηχεία της τηλεόρασης όταν αναπαράγεται υλικό από συσκευή συνδεδεμένη με HDMI. Δεν γίνεται όμως ούτε upscaling ούτε upconvertion αναλογικών σημάτων (τέτοια λειτουργία υποστηρίζουν τα μοντέλα απ' τον 607 και πάνω). Συνεπώς ότι σήμα video εισέρχεται στην είσοδο HDMI, ακριβώς το ίδιο θα εξέρχεται στην HDMI out. Η αποκωδικοποίηση HD ήχου γίνεται κανονικά.

Ωραία με κάλυψες πλήρως kblachos, ευχαριστώ πολύ. Άρα κρατάω τον 507 ως κύρια επιλογή αν και θέλω να βρω λίγο χρόνο να δω τα φετινά μοντέλα, μπας και υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια η ίδιο σε λιγότερα. Μετά θα πρέπει να βρω eshop που στέλνει Κύπρο. Το tsnversand.de μόλις μου απάντησε οτι δεν το κάνει, και 2 άλλα που είδα shipping costs ήταν απαγορευτικά (κάτι σαν 20 ευρώ για Ελλάδα, 110 για Κύπρο για 10-15 κιλά)

Update: τελικά μόλις παράγγειλα τον Onkyo 508 από amazon.de, 310 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Έβρισκα τον 507 περίπου 250 ευρώ, αλλά ο καινούριος έχει 7.1 αν το θελήσω αργότερα σε μεγαλύτερο χώρο, Dolby ProLogic IIz, και HDMI 1.4 για να μπορέσω να τον πουλήσω πιο εύκολα αν χρειαστεί στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Από ηχεία τί επέλεξες τελικά; Εγώ έχω τα roister ht-4000 μαζί με τον 1910 και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή τους σε home cinema χρήση. Βέβαια σε αναπαραγωγή μουσικής υστερούν κάπως...

Ευχαριστώ! Ηχεία ακόμα δεν έχω διαλέξει και πρέπει να βιαστώ αλλιώς θα μου έρθει ο ενισχυτής και θα κάθομαι να τον κοιτάω.

Τείνω 90% προς τα Teufel Concept S αλλά πρέπει να βρω χρόνο να το ψάξω λίγο ακόμα. Διάβασα και για τα Jamo A102 που είναι σχεδόν μισή τιμή και πολλοί τα θεωρούν πολύ καλά entry level και με αποσπούν.