Oλοκληρωμένος ενισχυτής με πολύ καλό ενσωματωμένο phono stage?

LABYRINTHOFTHOUGHTS

New member
27 October 2008
23
Αναμένω προτάσεις για την αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή με ενσωματωμένο phono stage.To πως θα αναπαράγει τα βινύλια μου με ενδιαφέρει περισσότερο.
Tα cd ας παίζουν όπως να 'ναι.

Πικαπ:Rega P25 κεφαλή Ortofon 2m Black.
Hχεία : Rega Jura
Μέχρι τωρα , παρέα τους έκανε ο Rega Mira.

Προυπολογισμός: 1.500 euro

Πρώτες σκέψεις: Ο καινούριος Elicit της Rega, o Micromega IA 100 ή ΙΑ 180 και ο Creek Destiny.

Είσαι στην κατηγορία με τις πηγές. Πρέπει να το βάλεις στους ενισχυτές.

To θέμα μεταφέρθηκε.

Mεταξύ αλλων, κοίτα και τα μηχανήματα της Xindak. Ειναι καταπληκτικό value for money και, με τον προϋπολογισμό σου, αγοράζεις ολοκληρωμένο ενισχυτή και phono stage.

Αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που θέλεις το phono στον ολοκληρωμένο, ο RA-1070 της Rotel ειναι πολύ καλή περίπτωση.

Κάτι μου λέει ότι τελικά θα πάρεις τον Elicit :cool4:

Xα, σωστός είσαι φίλε .Κοντά είμαι, αλλά είναι και ο μοναδικός που δεν μπορώ ακόμα να ακούσω.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των Micromega,για παράδειγμα γράφει το παρακάτω:
Phono input sensitivity ............................................................5mV

τι ακριβώς σημαίνει?Όσο πιο ψηλά, τόσο καλύτερα?

Με δεδομένο ότι έχω κεφαλή κινητού μαγνήτη και δεν πρόκειται να την αλλάξω , με συμφέρει να έχει υψηλή ευαισθησία ο ενισχυτής ή όχι?

Ψάξε λίγο τις προδιαγραφές της κεφαλής σου. Συνήθως βρίσκονται εύκολα στο διαδίκτυο από το site του κατασκευαστή.

Output voltage at 1000 Hz, 5cm/sec. 5 mV
Channel balance at 1 kHz 1 dB
Channel separation at 1 kHz 26 dB
Channel separation at 15 kHz 15 dB
Frequency range at - 3dB 20-31.000 Hz
Frequency response 20-20.000 + 2 / - 0 dB
Tracking ability at 315Hz at recommended tracking force 80 µm
Compliance, dynamic, lateral 22 µm/mN
Stylus type Nude Shibata
Stylus tip radius r/R 6/50 µm
Tracking force range 1,4-1,7g (14-17 mN)
Tracking force, recommended 1,5 g (15 mN)
Tracking angle 20°
Internal impedance, DC resistance 1,2 kOhm
Internal inductance 630 mH
Recommended load resistance 47 kOhm
Recommended load capacitance 150-300 pF
Cartridge colour, body/stylus Black/Black
Cartridge weight 7,2 g
Replacement stylus unit 2M Black

Oρίστε οι προδιαγραφές.Τι πρέπει να κοιτάξω για να ματσάρει με τον ενισχυτή?

Πολύ όμορφα.
Από την περιγραφή που δίνει για το phono stage η Micromega στo δικό της site, όλο και πιο πολύ το σκέφτομαι...
Ρίξτε μια ματιά, όσοι ενδιαφέρονται.
extranet-revendeurs.autonoma-hebergement.com/pdf/4005_white_paper_ia_180_en.pdf

μπορεις να τον ακουσεις οποτε θελεις ακομη και στο σπιτι σου φιλε!-bye-

Αναμένω προτάσεις για την αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή με ενσωματωμένο phono stage.To πως θα αναπαράγει τα βινύλια μου με ενδιαφέρει περισσότερο.
Tα cd ας παίζουν όπως να 'ναι.

Πικαπ:Rega P25 κεφαλή Ortofon 2m Black.
Hχεία : Rega Jura
Μέχρι τωρα , παρέα τους έκανε ο Rega Mira.

Προυπολογισμός: 1.500 euro

Πρώτες σκέψεις: Ο καινούριος Elicit της Rega, o Micromega IA 100 ή ΙΑ 180 και ο Creek Destiny.

Με 'ολο τον σεβασμό για τούς προαναφερόμενους, θεωρώ ότι ο mr A Michaelson της Musical Fidelity έχει φροντίσει απο την αρχή να έχει ποιοτικότατα phono στους ολοκληρωμένους ενσχυτές του,σε συνδιασμό πάντα με την γνωστή ηχητική ποιότητα και κατασκευή και απο τους λίγους κατασκευαστές που δεν εγκατέλειψαν την ιδέα του αναλογικού! προτείνω λοιπόν τον A1 ή A3,5 ή XT-100

Προσωπικά, θα κοιτούσα το Rega, αφού το όλο σύστημα αποτελείται από μονάδες της εταιρείας.

Αν θυμάμαι καλά, ο 3.5 δεν έχει είσοδο phono, ο Α 1 έχει.

Επίσης, ένας νέος «παίχτης» σε αυτή την κατηγορία ενισχυτών με phono MM/MC, είναι ο Pulse της εταιρείας Leema Acoustics.

Re: Απάντηση: Oλοκληρωμένος ενισχυτής με πολύ καλό ενσωματωμένο phono stage?

γιατι δεν κυττας κατι σε ξεχωριστο φονο και ολοκληρωμενο ενισχυτη;
Για τον απλούστατο λόγο πως δεν θέλω πάρε-δώσε με εταιρείες που θεωρούν το βινυλιο ως συμπλήρωμα , ως κάτι προεραιτικό κτλ.

Re: Απάντηση: Oλοκληρωμένος ενισχυτής με πολύ καλό ενσωματωμένο phono stage?

Για τον απλούστατο λόγο πως δεν θέλω πάρε-δώσε με εταιρείες που θεωρούν το βινυλιο ως συμπλήρωμα , ως κάτι προεραιτικό κτλ.

Δεν έχεις δίκιο. Το phono stage είναι κάτι που κακός ή καλός το χρησιμοποιούν λίγοι άνθρωποι και αυτό είναι μια αλήθεια. Ο λόγος που δεν το βάζουν κάποιες εταιρείες, είναι για να μην χρεώσουν για κάτι που θεωρείται περιτό στους περισσότερους και ίσως κι όλας, για να μην βάλουν πάνω χαμηλότερης αξίας phono stage από αυτό που "αξίζει" στον ενισχυτή, λόγο του ότι θα το χρησιμοποιήσουν λίγοι.

Αν πάρεις ενισχυτή χωρίς phono stage, ξέρεις ότι όλα τα χρήματα πάνε στον ενισχυτή και πέρνοντας ξεχωριστό phono stage, το διαλέγεις όπως εσύ θέλεις, χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Το ζητούμενο στο κάτω-κάτω (για 'μένα τουλάχιστον) είναι τα χρήματα που δίνω να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Ρίξε μια ματιά στο link:
http://www.phono-stage-riaa-step-up.com/phono_stage_importance.htm
(Είναι από εταιρεία που πουλάει phono stages)

-bye-

Καλημέρα και καλώς σας βρίσκω.Ο Rega Mira έχει pre out.Ενας τελικός της Rega,π.χ. ο Maia είναι μιά καλή αναβάθμιση νομίζω.Το προτείνω απλά σαν εναλλακτική λύση.