Oppo 105 Vs Oppo 103 Vs PS4 Vs την τωρινή μου κατάσταση

emperor

Senior Member
2 February 2008
685
Main Listening Position NYC
Καλησπέρα σε όλους,

Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός Oppo 105 ή του μικρότερου αδελφού 103.
Δεν είμαι βέβαιος όμως αν κάτι τέτοιο προσθέσει κάποια διαφορά στα ηχητικά μου δρώμενα...

Η εγκατάσταση που έχω έχει σχεδόν τα πάντα αυτή τη στιγμή: Denon AVR 4520, τελικός Εmotiva-XPA5 Gen2, ηχεία main Dunlavy SC-IV signature, κεντρικό Dunlavy SC-I CC και συνολικά 11.2 εγκατάσταση με 18'' subs Velodyne HGS.
Γενικά ακούω κατά 80-% μουσική (κυρίως από internet radio (Jazz) 30-40% καθώς και μία μεγάλη συλογή ΜP3 15-20% Eλληνικά κυρίως, Flacs 10-15% Ηeavy metal-συναυλίες αλλά και κάπου 2000 δίσκους 10-15% Ηeavy metal συναυλίες και Jazz. To υπόλοιπο 20% είναι Ηome Theater το οποίο χωρίζεται σε 80% σειρές με dolby digital και 15% mkv και 5% bluray δισκάκια.

Εδώ είναι και το θέμα μου:

Τα Flac's και τα CD's τα παίζω από ένα φρέσκο HTPC (ούτε αυτό ξέρω αν είναι σωστό και αν πρέπει να τα παίζω από τον Denon απευθείας όπως έκανα παλιά) που έχω φτιαξει με ότι καλύτερο μπορούσα και στέλνει την αποδικωδικοπίηση στον Denon. Έχω 2 media servers με κάπου 8ΤΒ σε μουσική και ταινίες mkv αλλά και iso bluray. Χρησιμοποιώ λοιπόν σαν DAC του ενισχυτή ο οποίος υποτίθεται έχει από τα καλύτερα της αγοράς ή εν πάσει περιπτώση αρκετά ικανοποιητικό με τα δεδομένα μου. Ταινίες παίζω από PS3 μέσω του bluray του τόσο δισκάκια όσο και mkv's. Έχω 3D projector Dila RS46U και 3D ΤV (αν και δεν ξέρω αν την κρατήσω τελικά) 70'' Samsung. Γενικά από τις ταινίες που βλέπω 1/3 είναι 3D και στην ουσία μιλάμε για 2 φορές το μήνα να βλέπουμε 3D.

Είμαι σε φάση που διαθέτω αρκετά χρήματα για να πάω σε κάτι που να καλύψει όλες τις παραπάνω ανάγκες μου, αλλά δεν ξέρω καταρχήν σε τι, και κατα δεύτερον αν τελικά υπάρχει αυτό το κάτι.
Έχω καταλήξει (?) στο oppo 105 ή 103 και στο PS4. Θα μου πείτε άσχετα το ένα με το άλλο και το καταλαβαίνω. Το θέμα είναι αξίζει κάποιο από αυτά τα 3 ή είναι τρίχες κατσαρές (με το μπαρδόν) σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση;

Όλες οι προτάσεις δεκτές και ευχαριστώ.

Last edited:
1) To PS4 δεν παίζει mp3, CD και ΒD-3D (ελπίζω προς το παρόν)
2) Περιέγραψέ μας τα στοιχεία του HTPC, εφόσον πληρεί τα min requirements για εικόνα αξιώσεων θα καλυφτείς απο εικόνα και ήχο ανέξοδα
3) Xρειάζεσαι βεβαια καλύτερo preamp και dac απο αυτά του Denon, που έχουν φτιαχτεί με γνώμονα το ΗC και όχι το ΗiFi

Καλησπέρα....Εγώ ως κάτοχος oppo 103 μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα ότι την θεωρώ την καλύτερη αγορά που έκανα ποτέ. Αν ήμουν στην θέση σου θα πήγαινα με σειρά προτεραιότητας και το value for money στο Oppo 103D , PS4 και μετά στο 105.

Dalanik ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
1) Το ξέρω και φαντάζομαι θα είναι προς το παρών όπως αναφέρεις κι εσύ. Απο την άλλη είναι όμως αρκετά νωρίς και δεν έχουν ακούσει τι γίνετε σε επίπεδο media server.
2) To ΗΤPC είναι ι7 960 16GB, ultimate 7αρια, και μία ΑΤΙ ΗD 7770HD επάνω για να βλέπω και 3D από αυτό. Είναι μία χαρά και το έχω με XBMC .
3) Προτάσεις? Το ξέρω ότι κάτι χρειάζομαι αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς...για αυτό ψάχνομαι αλλά δεν θέλω να κάνω λάθος, τα χω πληρώσει άπειρες φορές.

skopelos με τι το συγκρίνεις και είσαι τόσο ευχαριστημένος; Από τι πήγες στο oppo και ποια η κύρια χρήση του; Με το darbin είδες πράγματι διαφορά στην εικόνα; Το what hifi δεν έχει πει και τα καλύτερα στο τεστ του.

Το ΗTPC σου είναι υπεραρκετό για MPC-HC με madvr+lav και μπορείς ναδιατηρήσεις την ευκολία/ομορφιά του XBMC ώς front end του software.
Για τα άυλα 3D (iso frame packing) η δουλειά γίνεται με το Total Media Theater.

Mάζεψε κανα φράγκο για ενισχυτή με ΗΤ passthrough και ένα dac.

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει τα ηχεία σου οπότε δεν μπορώ να προτείνω κάτι συγκεκριμένο.
Αν έχεις εκεί την δυνατότητα ακροάσεων (σίγουρα θα την έχεις...) γκούκγλαρε τη λίστα των ενισχυτών στο link, επέλεξε αυτούς που ταιριάζουν σε specs με τα μπροστινά ηχεία σου, μάθε τιμές και κάνε ακροάσεις σύμφωνα με το budget σου. Το forum θα σε βοηθήσει αφού καταλήξεις σε 2-3 ενισχυτές να είσαι σίγουρος.

Dalanik μόλις πήρα ενισχυτή τελικό τον Emotiva XPA-5 Gen2, μετά από πολλές ακροάσεις μαζί με τα ηχεία μου. Τον έχω σε διπλοκαλωδίωση και όταν παίζω flac παίζω σε pure direct mode. Θα κοιτάξω τα άλλα που λες δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν.

Και πάλι ευχαριστώ.

Last edited:
Το είδα ότι έχεις τελικό. Δυστυχώς όπως σου ξαναέγραψα πιο πάνω υστερείς σε HiFi preamp και dac (imo)
Iδανικό θα ήταν να έβρισκες ένα dac με καλό preamp και ht passthrough (πχ wire4sound κτλ)

Ψάξου λίγο με τα link που σου έβαλα, δεν είσαι μακριά απο το στόχο σου. Θέλει λίγο ψάξιμο όμως.

Το είδα ότι έχεις τελικό. Δυστυχώς όπως σου ξαναέγραψα πιο πάνω υστερείς σε HiFi preamp και dac (imo)
Iδανικό θα ήταν να έβρισκες ένα dac με καλό preamp και ht passthrough (πχ wire4sound κτλ)

Ψάξου λίγο με τα link που σου έβαλα, δεν είσαι μακριά απο το στόχο σου. Θέλει λίγο ψάξιμο όμως.
+10