Οπτικές ίνες;

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα παίδες.

Λέω επιτέλους να κάνω το εγχείρημα να συνδέσω το πισί με το στέρεο.
Θέλω να κάνω σύνδεση από την ψηφιακή έξοδο της κάρτας ήχου στο DAC.

Εφόσον η μόνη ελεύθερη σύνδεση του DAC είναι η TOS-Link, θέλω κάτι σε οπτική ίνα, αρκετά μέτρα.
Για πέστε, κατέχει κανείς;

Το ξέρω, αλλά το PC δε θα είναι και το βασικό transport. Πιο πολύ για το ιντερνετικό ραδιόφωνο και τα "κατεβασμένα" που είναι προς δοκιμή.

Προσθέτει και αρκετό jitter, απ'όσο ξέρω.

Η ερώτηση είναι που μπορείς να βρεις φθηνή και ποιοτική Στέργιο?
Αν ναι, κοίτα εδώ. Προτείνουν το Mitsubishi Eska POF.

Κανονικά το γυαλί είναι καλύτερη λύση από το πλαστικό (που έχει το Mitsu πχ) αλλά έχει άλλη τιμή και άλλα προβλήματα. Ειδικά στα μέτρα που θες δεν θα το πρότεινα.

Μήπως είναι καλύτερη λύση το coaxial με αντάπτορα;

Ή να χρησιμοποιήσω coaxial με το pc και να βάλω οπτική ίνα με το transport που είναι μικρότερο το μήκος;

Εχω ένα coaxial περίπου 10m από το PC στο DAC χωρίς προβλήματα. Για πολλά μέτρα καλύτερα ειναι να χρησιμοποιήσεις coaxial, κι εναν αντάπτορα στην ακρη. Ακόμα κι αν βρεις καλώδιο οπτικής ίνας σε αυτά τα μέτρα δεν ειναι ευλύγιστο και δεν έχει σφιχτή επαφή όταν είναι τοποθετημένο. Balanced δεν παίζει; Εστω και με αντάπτορα από στην πλευρά του PC.

Άμα είχε AES/EBU το DAC, δε θα το σκεφτόμουν καν!

Αλλά το θέμα είναι να μη χάσω τον ηχητικό χαρακτήρα του DAC, που μάτσαρε πολύ καλά...

Χμμμ... Δοκίμασε αρχικά με μικρά interconnects, φέρνοντας το PC κοντά στο ηχοσύστημα, για να δεις πώς παίζει. Μπορεί η κάρτα ήχου στο PC να μην δίνει καλό ψηφιακό σημά, οπότε το καλώδιο να μην ειναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Εγω είχα για σύγκριση την ψηφιακή πηγή συνδεδεμένη στο DAC.

Μάλλον αφού πάω για εξωτερική κάρτα ήχου, θα στήσω την κάρτα με μακρύ USB και από εκεί θα κάνω τις δοκιμές μου.

πάντως έχει με 3, 5, 10 μέτρα φτηνές.
Μιά χαρά είναι γιά πισι.
Πάνε στα ηλεκτρονικάδικα.

καλησπερα. εχω ενα acer aspire 5652και θελω να συνδεσω απο το pc στο home cinema που εχει optical in και κοκκινο ασπρο .για να ακουω 5.1 τι πρεπει να κανω? ευχαριστω