Καλή χρονιά σε όλους. Θα ήθελα την άποψη σας για τους δύο τύπους καλωδίων. Θέλω να συνδέσω το dvd player με το dac του ολοκληρομένου. Ποιό απο τα δύο?
Η επαγγελματική σύνδεση AES/EBU είναι η καλύτερη. Μετά έρχεται η καθαρή spdif με ομοαξωνικό καλώδιο αλλά με βύσματα 75 Ω BNC (όχι RCA).
Ανάμεσα σε spdif (με βύσμα RCA) και πλαστική ίνα toslink θα προτιμούσα μια καλή πλαστική ίνα που επιπλέον σπάει και τους βρόχους γείωσης όπου αυτοί υπάρχουν. Μια πολύ καλή και σχετικά οικονομική ίνα είναι αυτή της Ultalink.
Και οι δύο συνδέσεις μεταφέρουν data και όχι ήχο. Οπότε η ποιότητα είναι ίδια.
Είναι σαν να συζητάμε αν έχει καλύτερη ποιότητα απεικόνισης ένα Word αρχείο σε δισκέτα ή σε memory stick...
Εγώ τελικά προτίμησα coaxial αν και ο πωλητής σχεδόν με ειρωνέυτηκε για την άγνεια μου λέγωντας μου τι σχέση έχει η οπτική ίνα με τον ήχο άλλωστε το λέει και το όνομά της ''οπτική''Τα δεδομένα που διαβάζονται από την πηγή είναι κωδικοποιημένα.
Τα κωδικοποιημένα δεδομένα πρέπει να φτάσουν άθικτα 100% για να μπορέσει ο αποκωδικοποιητής να τα αποκωδικοποιήσει (κάτι σαν zip - unzip) σε "κανάλια ήχου".
Αν δεν φτάσουν τα πακέτα δεδομένων στον αποκωδικοποιητήακριβώς όπως μπήκαν στο καλώδιο, τότε ο αποκωδικοποιητής τα απορρίπτει, οπότε στη φάση αυτή είτε παίζει το τελευταίο σωστό πακέτο επαναλαμβανόμενα μέχρι να πάρει το επόμενο σωστό (σαν αυτό που λέμε κόλλησε το CD) ή σωπαίνει.
Οπότε αν τελικά ακούς ήχο, ξέρεις ότι το καλώδιο σου (οπτικό ή μεταλλικό) δουλεύει τέλεια. Και τελειότερα από τέλεια δεν γίνεται!
Εγώ τελικά προτίμησα coaxial αν και ο πωλητής σχεδόν με ειρωνέυτηκε για την άγνεια μου λέγωντας μου τι σχέση έχει η οπτική ίνα με τον ήχο άλλωστε το λέει και το όνομά της ''οπτική''
Τα δεδομένα που διαβάζονται από την πηγή είναι κωδικοποιημένα.
Τα κωδικοποιημένα δεδομένα πρέπει να φτάσουν άθικτα 100% για να μπορέσει ο αποκωδικοποιητής να τα αποκωδικοποιήσει (κάτι σαν zip - unzip) σε "κανάλια ήχου".
Αν δεν φτάσουν τα πακέτα δεδομένων στον αποκωδικοποιητήακριβώς όπως μπήκαν στο καλώδιο, τότε ο αποκωδικοποιητής τα απορρίπτει, οπότε στη φάση αυτή είτε παίζει το τελευταίο σωστό πακέτο επαναλαμβανόμενα μέχρι να πάρει το επόμενο σωστό (σαν αυτό που λέμε κόλλησε το CD) ή σωπαίνει.
Οπότε αν τελικά ακούς ήχο, ξέρεις ότι το καλώδιο σου (οπτικό ή μεταλλικό) δουλεύει τέλεια. Και τελειότερα από τέλεια δεν γίνεται!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.