Panasonic DMP-BD55 Blue Ray Player (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Καλή Χρονιά και Ειρηνική. Με Υγεία και Ευτυχία σε όλους και όλες!

Σκέφτηκα, δεν μπορεί, όλο και κάποιοι θα το έχουν αποκτήσει.

Είπα να κάνω, λοιπόν, την αρχή να ξεκινήσουμε να γράφουμε τίποτα για το μοντελάκι αυτό, να δούμε πόσο αξίζει κι αν πήγαν χαλάλι τα 400+ ευρώπουλα ή αν θα βγει πατάτα.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

- Είναι μικρό, όμορφο, μοντέρνο και σχεδόν slim (55mm).
- Είναι σχετικά γρήγορο, σε σχέση με αυτά που ρεπορταρίστηκαν στο παρελθόν για άλλα μοντέλα, αλλά μη φανταστείτε πως δουλεύει σαν DVD player.
- Έχει όλα τα μοντέρνα καλούδια, συν αναλογική έξοδο 7.1.

Αυτά σαν πρώτη εντύπωση.

Δεν το έχω ακόμα δοκιμάσει με HDMI και Full HD με τον JVC μου, για να σας πω εντυπώσεις εικόνας. Stay tuned.

Δοκίμασα να δω πως δουλεύει στον ήχο και πως θα συνδεθεί με τον Denon AVC-A1SE.

Οποία απογοήτευσις! :frown::mad:

Παρ' όλες τις προσπάθειες, δεν κατάφερα να πάρω ήχο από τα ηχεία surround, πίσω surround και subwoofer.

Ξεκίνησα με την εσωτερική γεννήτρια σημάτων να κάνω ένα αρχικό χοντρικό setup, για να εντοπίσω κάποια προκαταρτικά ζητήματα. Έβαλα τα εξής:
- Analog 7.1 sound
- BD-Video Secondary Audio "OFF"
- Όλα τα ηχεία στο "Large" (και "παρόντα", φυσικά)
- Ξεκίνησα την αναπαραγωγή του Test Signal

Ο ήχος έβγαινε μόνο από τα μπροστινά 3 ηχεία (L+C+R), αλλά τίποτα από τα surround και τα πίσω surround. Το subwoofer έτσι κι αλλιώς δεν ακούγεται στο Test.

Μετά έβαλα το δισκάκι DVE Blu-Ray και πήγα στα δικά του surround patterns.
Ούτε τώρα άκουγα τίποτα, αυτή τη φορά ούτε και από το sub (το δισκάκι έχει σήμα για το sub).

Μετά έβαλα ένα DVD Test Disc. Δοκίμασα τα διάφορα σήματα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Μετά δοκίμασα απλό Dolby Digital 5.1 και DTS σήμα, αλλά μια από τα ίδια.

Όλα τα τεστ γίνανε με την αναλογική σύνδεση. Διπλο- και τριπλο-τσεκάρισα καλώδια, συνδέσεις, ενισχυτές κλπ. για να αποφύγω τυχόν βλακώδη λάθη.

Δεν έχω ακόμη δοκιμάσει ψηφιακή σύνδεση SPDIF, για να δω αν το player ανταποκρίνεται με απλό DVD ή ακόμη με BD σε αυτή τη σύνδεση.

Τί κάνω λάθος;

Λέτε να έχω πιάσει το λαχείο και να πήρα "βλαμμένο" κομμάτι;

Κανένας από τους ευτυχείς κατόχους ξέρει να δώσει καμιά γνώμη;

Άντε και Καλή Χρονιά, χωρίς τέτοια! :stoned:

Last edited by a moderator:
Συνεχίζουμε, ευτυχέστεροι και ικανοποιημένοι!

Συμπέρασμα πρώτο:
Λοιπόν, ποτέ μην κάνεις δουλειές - και μάλιστα τέτοιου είδους - βιαστικά και με πίεση χρόνου.

Συμπέρασμα δεύτερο:
Άμα ξεκινάς από την αρχή, κάντο σωστά. Όχι από τη μέση, θεωρώντας ότι τα προηγούμενα που έφτιαξες παραμένουν τα ίδια.

Επί του προκειμένου, πώς στην ευχή θα άκουγα τα άλλα κανάλια, αφού είχα πειράξει τα settings του ενισχυτή και είχα δηλώσει σαν "Μη Υπάρχοντα" τα άλλα ηχεία; :bang:

Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα. :grandpa:

Τώρα το πρωί, που σηκώθηκα νηφάλιος, λέω: "δεν ξανατσεκάρουμε ΟΛΑ τα settings του ενισχυτή, να δούμε μπας και κάνω λάθος κάπου"

Και ιδού, βεβαίως, η απίστευτη βλακεία.

Τώρα, όλα δουλεύουν ρολόϊ και το πρώτο χοντρικό setup και τσεκάπ πέρασε με επιτυχία.

Έπεται συνέχεια. Stay tuned.

Εύχομαι - ξανά - σε όλες και όλους:

Ευτυχισμένο, Ειρηνικό, Υγιές και Προσοδοφόρο το 2009!

Απάντηση: Συνεχίζουμε, ευτυχέστεροι και ικανοποιημένοι!

Συμπέρασμα πρώτο:
Λοιπόν, ποτέ μην κάνεις δουλειές - και μάλιστα τέτοιου είδους - βιαστικά και με πίεση χρόνου.

Συμπέρασμα δεύτερο:
Άμα ξεκινάς από την αρχή, κάντο σωστά. Όχι από τη μέση, θεωρώντας ότι τα προηγούμενα που έφτιαξες παραμένουν τα ίδια.

Επί του προκειμένου, πώς στην ευχή θα άκουγα τα άλλα κανάλια, αφού είχα πειράξει τα settings του ενισχυτή και είχα δηλώσει σαν "Μη Υπάρχοντα" τα άλλα ηχεία; :bang:

Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα. :grandpa:

Τώρα το πρωί, που σηκώθηκα νηφάλιος, λέω: "δεν ξανατσεκάρουμε ΟΛΑ τα settings του ενισχυτή, να δούμε μπας και κάνω λάθος κάπου"

Και ιδού, βεβαίως, η απίστευτη βλακεία.

Τώρα, όλα δουλεύουν ρολόϊ και το πρώτο χοντρικό setup και τσεκάπ πέρασε με επιτυχία.

Έπεται συνέχεια. Stay tuned.

Εύχομαι - ξανά - σε όλες και όλους:

Ευτυχισμένο, Ειρηνικό, Υγιές και Προσοδοφόρο το 2009!
Χρόνια Πολλά , πρώτα με υγεία και κατόπιν ότι καλύτερο για όλους!
Πράγματι, το BD 55 δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση. Το γλυκοκοιτάζω μαζί με το αντίστοιχο της Sony (νομίζω S 500 ή κάτι τέτοιο τελοςπάντων).
Θα το συγκρίνεις με άλλο-α BD player για να έχουμε πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα;

Σύγκριση

Χρόνια Πολλά , πρώτα με υγεία και κατόπιν ότι καλύτερο για όλους!
Πράγματι, το BD 55 δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση. Το γλυκοκοιτάζω μαζί με το αντίστοιχο της Sony (νομίζω S 500 ή κάτι τέτοιο τελοςπάντων).
Θα το συγκρίνεις με άλλο-α BD player για να έχουμε πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα;

Χρόνια Πολλά και πάλι.

Από τα "φτηνά" πρέπει να είναι αυτό που προσφέρει τα περισσότερα, συνδυαζόμενο βέβαια και με ένα όνομα εγγυημένου κατασκευαστή.

Ασφαλώς, δεν φαντάζομαι να συγκρίνεται με τους γίγαντες των Denon και Pioneer, αλλά τα reviews λένε πως σε σύγκριση με το Sony 550 και το Samsung 2500 κάνει κάτι τις παραπάνω. Αλλά προσωπικά, δεν έχω εμπειρία από τα άλλα δύο, και δεν φαντάζομαι να μπορώ να τα βάλω δίπλα-δίπλα για να συγκρίνω.

Επί του προκειμένου, καλό είναι να καταθέσουν τις απόψεις τους οι χρήστες των άλλων συσκευών.

Έτσι κι αλλιώς "παντρεμένοι" δεν είμαστε με κανένα κατασκευαστή.

Απάντηση: Panasonic DMP-BD55 official thread. Άντε, να κάνω την αρχή! (αλλά τί αρχή)

Παναγιωτη οποτε θες κανουμε ενα συγκριτικο με τον αντιζηλο (της κατηγοριας ~400 με 7.1 αναλογικο) Sony BDP-S550 που εχω στην κατοχη μου.

Απάντηση: Panasonic DMP-BD55 official thread. Άντε, να κάνω την αρχή! (αλλά τί αρχή)

Παναγιωτη οποτε θες κανουμε ενα συγκριτικο με τον αντιζηλο (της κατηγοριας ~400 με 7.1 αναλογικο) Sony BDP-S550 που εχω στην κατοχη μου.
Να, μια καλή ευκαιρία για ένα πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό.
Φαντάζομαι ότι θα αφορούσε αρκετούς συμφορουμίτες μια τέτοια προσπάθεια.

Να, μια καλή ευκαιρία για ένα πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό.
Φαντάζομαι ότι θα αφορούσε αρκετούς συμφορουμίτες μια τέτοια προσπάθεια.

Αν ο Παναγιωτης ειναι συμφωνος τοτε το κανονιζουμε.

Panasonic DMP-BD55 vs Sony BD-S550

Αν ο Παναγιωτης ειναι συμφωνος τοτε το κανονιζουμε.

Όπως ήδη είπα στον Βασίλη, είμαι ήδη στην Κορέα. Αναμένεται να επιστρέψω περί τα μέσα Απριλίου.

Όταν γυρίσω, πολύ ευχαρίστως να το οργανώσουμε.

Παρ' όλα αυτά, περίμενα κάποιον να ποστάρει τις εμπειρίες του εδώ.

Απορώ, δεν το έχει κανένας το μηχανάκι;

(ΟΚ, ξέρω πως κανα-δυο το έχουν ήδη. Αν έχετε δει κάτι που αξίζει, ρίχτε το).

Χαιρετίσματα από το Mokpo (Korea).

Re: Panasonic DMP-BD55 official thread. Άντε, να κάνω την αρχή! (αλλά τί αρχή)

Παναγιώτη και εγώ το έχω και προς το παρόν έχω κολλήσει με την εικόνα του , στον ήχο δεν έχω προχωρήσει από spdif πρώτον διότι δεν το επιτρέπει ο denon av και δεύτερον διότι δεν αξιώθηκα ακόμη να κάνω αναλογική σύνδεση (έλλειψα και στην Αγγλία μετά τα Χριστούγεννα).

Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι σε γνώριμα dvds η ποιότητα του ήχου (σε άμεση σύγκριση) είναι ανεβασμένη κατά πολύ και δεν μιλώ ακόμη για blu-ray.
Στην εικόνα εντάξει δεν το συζητώ.
Γενικά στην εικόνα είχα μείνει πολύ πίσω και για αυτό κόλλησα με την εικόνα του Πάνυ!

Πάντως στη πρωτοχρονιάτικη συναυλία (σε dvd!!!) της Βιέννης του 2002 υπό τον Seiji Osawa (εξαιρετική παραγωγή της TDK) η διαφορά στον ήχο με εντυπωσίασε, αναμένω πως και πως την φετινή σε bluray (κυκλοφόρησε).

Περισσότερα εν καιρώ....

Σε επόμενη φάση θα συνδεθεί στο dCS Puccini (σε χρήση προενισχυτή αλλά και ως εξωτερικό dac) σαν blu ray audio player, ευτυχώς με την Νορβηγική 2L έχουμε λίγο υλικό.....stay tuned.

Panasonic DMP-BD55 official thread.

Παναγιώτη και εγώ το έχω και προς το παρόν έχω κολλήσει με την εικόνα του , στον ήχο δεν έχω προχωρήσει από spdif πρώτον διότι δεν το επιτρέπει ο denon av και δεύτερον διότι δεν αξιώθηκα ακόμη να κάνω αναλογική σύνδεση (έλλειψα και στην Αγγλία μετά τα Χριστούγεννα).

Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι σε γνώριμα dvds η ποιότητα του ήχου (σε άμεση σύγκριση) είναι ανεβασμένη κατά πολύ και δεν μιλώ ακόμη για blu-ray.

Καλημέρα, Γιώργο, από Κορέα.

Εννοείς πως το έχεις συνδέσει με απλή ομοαξονική (ή οπτική) σύνδεση SPDIF?

Πάντως ακόμα και με τέτοια σύνδεση, διαφορές στον ήχο θα δεις αναμφισβήτητα σε δίσκο Blu-Ray, σε σύγκριση με αντίστοιχο δίσκο DVD. Κι αυτό δεν είναι μόνο θέμα player αλλά και περιεχομένου του δίσκου, καθώς ακόμα και το συμπιεσμένο Dolby Digital ή DTS, που προέρχεται από το βασικό Dolby TrueHD ή DTS-HD Master Audio, εξέρχεται με μεγαλύτερο bit rate και φυσικά τα ίδια τα DACs του player το επιτυγχάνουν.

Στην εικόνα εντάξει δεν το συζητώ.
Γενικά στην εικόνα είχα μείνει πολύ πίσω και για αυτό κόλλησα με την εικόνα του Πάνυ!

Πάντως στη πρωτοχρονιάτικη συναυλία (σε dvd!!!) της Βιέννης του 2002 υπό τον Seiji Osawa (εξαιρετική παραγωγή της TDK) η διαφορά στον ήχο με εντυπωσίασε, αναμένω πως και πως την φετινή σε bluray (κυκλοφόρησε).

Περισσότερα εν καιρώ....

Σε επόμενη φάση θα συνδεθεί στο dCS Puccini (σε χρήση προενισχυτή αλλά και ως εξωτερικό dac) σαν blu ray audio player, ευτυχώς με την Νορβηγική 2L έχουμε λίγο υλικό.....stay tuned.

We stay tuned always! :ears:

Re: Panasonic DMP-BD55 official thread.

Καλημέρα, Γιώργο, από Κορέα.

Εννοείς πως το έχεις συνδέσει με απλή ομοαξονική (ή οπτική) σύνδεση SPDIF?

ΝΑΙ

Πάντως ακόμα και με τέτοια σύνδεση, διαφορές στον ήχο θα δεις αναμφισβήτητα σε δίσκο Blu-Ray, σε σύγκριση με αντίστοιχο δίσκο DVD. Κι αυτό δεν είναι μόνο θέμα player αλλά και περιεχομένου του δίσκου, καθώς ακόμα και το συμπιεσμένο Dolby Digital ή DTS, που προέρχεται από το βασικό Dolby TrueHD ή DTS-HD Master Audio, εξέρχεται με μεγαλύτερο bit rate και φυσικά τα ίδια τα DACs του player το επιτυγχάνουν.

ΝΑΙ

We stay tuned always! :ears:

Σωστά τα λες Παναγιώτη, χαιρετίσματα στις Κορεάτισσες-bye-

Να πω ότι και με απλό τρόπο χωρίς επέμβαση γίνεται και all region στα dvds

(χρειάζεται ένα ειδικό remote-ευχαρίστως αν υπάρχει άλλος κάτοχος να βοηθήσουμε!)

Φίλε ΚΟΨ. είμαι και γω κάτοχος του 55 (και αρκετά ευχαριστημένος) και θα με ενδιεφερε το συγκεκτιμένο remote που αναφέρεις.

Ζωγράφου μένω.

να ρωτησω ρε παιδια. το πηρα χθες το μηχανημα. εχω μια τηλεοραση σαμσουνγκ την 656..ολα ωραια και καλα, αλλα περιστασιακα οταν βλεπω bluray δισκακια στην δεξια μερια της οθονης εμαφανιζεται μια λευκη γραμμη που βγαινει για μια στιγμη και εξαφανιζεται αμεσως.
μηπως εχει καμια σχεση με τισ ρυθμισεις του μηχανηματος?
βεβαια το δοκιμαδα και με τις αρχικες ρθυμισεις(νομιζω) και με τις καινουριες αλλα παλι το κανει..τι μπορει να ειναι??

Panasonic DMP-BD55 Blu-ray player. Δεν "βλέπει" δίσκους Blu-ray, ενώ "βλέπει" DVD!

Καλησπέρα σε όλους

Το συγκεκριμένο player ειναι στα χέρια του γιου μου, στο σπίτι του οποίου ήμουν χθες το βράδυ. Μου παραπονέθηκαν ότι δεν διαβάζει κάποια δισκάκια Blu-ray, που θέλησαν να δουν. Έκανα κι εγώ δοκιμή με 3-4 δισκάκια διαφορετικής προέλευσης και χρονολογικής έκδοσης και πράγματι δεν τα έβλεπε. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε δίσκο DVD, που δοκίμασα και τον οποίο έβλεπε και έπαιζε κανονικά.

Συνέδεσα το player στο διαδίκτυο μέσω ethernet και το εβαλα να ψάξει και να κάνει αναβάθμιση firmware. Από v. 1.5 πήγε στη v. 1.9 με επιτυχία. Ξαναδοκίμασα κάποια Blu-rays, αλλά έκανε τα ίδια. Βγάζει το γνωστό μήνυμα στην οθόνη:

dsc_0002_1-jpg.40245

Πριν αποφασιστεί αν πρέπει να δοθεί στο service, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.

1) Μπορεί να υπάρχει βλάβη στο player, αφού διαβάζει DVD?
2) Μήπως ο μηχανισμός της κεφαλής έχει δυο laser beams, ένα για DVD και ένα για Blu-ray?
3) Αν είναι έτσι, αξίζει τον κόπο (και το χρήμα) να δοθεί για service ή να το ξεχάσουμε?
4) Αν όντως φταίει ο μηχανισμός της κεφαλής, υπάρχει πιθανότητα να βρω ανταλλακτικό κάπου - πλην του επίσημου service - που να είναι πιο προσιτό?

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.:
Υπ' όψιν ότι το θέμα το συζητάω και στο διπλανό φόρουμ, προκειμένου να δω αν υπάρχει λύση, αλλά σαφώς με ενδιαφέρουν οι απόψεις και των φίλων του AVClub.
-

Re: Panasonic DMP-BD55 Blu-ray player. Δεν "βλέπει" δίσκους Blu-ray, ενώ "βλέπει" DVD

1. Ναι
2. Δεν ξερω αλλα δεν αλλαζει κατι
3. Μονο εσυ θα το αποφασίσεις αυτό, αφού σου πουν τιμή (είναι γνωστο πρόβλημα για τα Panny αυτό)
Δεδομενου ότι με λιγότερο από 100 Ευρω παιρνεις καινουργιο, αμφιβάλλω αν αξίζει να ασχοληθείς
4. Ebay υποθετω

Ανταλλακτική κεφαλή laser και reset του player...

Καλησπέρα

Αν υπάρχουν δυο κεφαλές laser, τότε το πιο πιθανό είναι να υπάρχει βλάβη στη μια από αυτές, τη "μπλε", αυτή δηλαδή που διαβάζει τα μπλε δισκάκια. Πάντως με μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο (ebay), δεν βρήκα κάπου ανταλλακτική κεφαλή laser για το συγκεκριμένο player.

Κάπου διάβασα ότι το κόστος της στην Αμερική είναι (ήταν πριν 4 χρόνια) 120 δολάρια. Αν ισχύει αυτό και σήμερα, μάλλον πρέπει να ξεχάσω οτιδήποτε αφορά την επισκευή του.

Επίσης, στο ίδιο link που αναφέρεται αυτή η τιμή, αναγράφεται ότι με μια διαδικασία reset ίσως επανέλθει στα "συγκαλά" του το player. Το συγκεκριμένο link είναι το παρακάτω:

http://www.justanswer.com/electronics/3gfdi-hi-panasonic-dmp-bd55-not-playing-bluray-discs-will.html

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω από την προτεινόμενη διαδικασία είναι το τί ακριβώς σημαίνει το:

Press and hold [POWER I/I] on the main unit for 3 seconds (Το πρώτο "I", μετά τη λέξη "POWER" μέσα στις αγκύλες [], έχει και τόνο-οξεία πάνω του, αλλά εδώ δεν μπορεί να αναπαραχθεί σωστά, κι έτσι το αφήνω σκέτο, χωρίς την οξεία)

Αυτό το ρημάδι I/I τί διάολο σημαίνει?
Ξέρει κανένας?
-

To κουμπί οn/off στη συσκευή εννοεί.
Με ανοιχτή τη συσκευή το πατάς και κλείνει.
Με κλειστό πλέον το player, πατάς και κρατάς για πάνω από 5" το οn/off και το open/close,
μέχρι να σου γράψει "hello" το ρημάδι.
Θα ανοίξει και θα κλείσει.
Αν όλα πήγαν καλά, ίσως δείξει σημάδια βελτίωσης.

Θυμάμαι που είχα το BD35 πριν χρόνια και, όντως, είχε κάποια προβλήματα με ορισμένα BD δισκάκια.