Panasonic DMP-BD75 και Ελληνικοί υπότιτλοι

zamc

Established Member
23 March 2010
212
Παιδιά καλησπέρα! Ελπίζω να μην ξαναυπάρχει το θέμα, το έψαξα κάπως. Εχω το εν λόγω blue ray player και εχω πρόβλημα με τους Ελληνικούς υπότιτλους όταν παίζω απο το usb που έχει αρχεία mkv με εξωτερικό αρχείο srt. Τα βγάζει κινέζικα!
Λίγο που προσπάθησα να το ψάξω το μόνο που βρήκα είναι πως γενικά το εχουν το πρόβλημα τα Panasonic. Κάποια λυση αν υπάρχει δεν μπορεσα να βρώ!

Τελικά υπάρχει κάποια λύση γι αυτό ή απλά συμβιβαζόμαστε?

Ευχαριστώ και συγνώμη αν υπάρχει αναλογο θέμα και μου διέφυγε

κι εγω αντιμετωπιζω ιδιο προβλημα με panasonic και με υποτιτλους σε στικακι.....αλαμπουρνεζικα.... καμια λυση?

Παιδιά, δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα σε ολα τα blu-ray. Εγώ το έχω σε Philips, ενας φίλος σε Sony. Το πολύ αστείο είναι οτι αυτό το πρόβλημα δεν το έχουν κάτι DVD του κώ...! Προσωπικά το διαπίστωσα με ένα sambao (πιο κινέζικο δεν υπάρχει), το πήρα 25 ευρώ για το υπνοδωμάτιο και με έκπληξη είδα στικάκι κανονικώτατα με τους ελληνικούς υπότιτλους, όπως το κατεβασα απο το internet. Συγκεκριμένα, το "Ζεις μονάχα δυό φορές" του James Bond που είναι το μόνο που δεν έχω σε κανονικό dvd και πολύ το χάρηκα.
Αν κάποιος φίλος ξέρει κάποιο blu-ray που δεν εχει αυτό το πρόβλημα, τον παρακαλώ πολύ να μας πει τη μάρκα και το μοντέλο.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Τάσος

Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση κωδικοποίησης υποτίτλων στα ελληνικά? Κάπου στα settings πρέπει να είναι. Κάτι αντίστοιχο έχουν και τα media player.
Από DVD δισκάκι δηλαδή εμφανίζει κανονικά τους υπότιτλους? Μόνο από στικάκι υπάρχει πρόβλημα?

Μόνο από στικάκι. Και μιλάμε μόνο για μηχανήματα blu-ray. Και παρακαλώ πάλι όποιον ξέρει κάποιο blu-ray που δεν έχει αυτό το πρόβλημα, να μας το πεί.
Εννοείται οτι από DVD δισκάκι εμφανίζονται οι υπότιτλοι. Το πρόβλημα είναι στο USB και δεν υπάρχει καμιά ρύθμιση διαθέσιμη. Φίλε zamc, με συγχωρείς που απαντώ εγώ, αλλά έχω το ίδιο πρόβλημα, οπως το έχουν όλοι βέβαια όσοι έχουν blu-ray με usb, απλά ακόμα δεν έτυχε να το διαπιστώσουν.
Τάσος.

Τα Philips, LG και Samsung κατά κανόνα, βλέπουν Ελληνικούς υπότιτλους σε ματρόσκες και divx (αυτό ισχύει γενικότερα για τα players που είναι βασισμένα σε τσιπάκια Broadcom και Mediatek).

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή όμως κάποιο BluRay-player που να μπορεί να συναγωνιστεί σε λειτουργία media-player τις ευκολίες και τη συμβατότητα που παρέχουν τα αυτόνομα μηχανάκια...

Ευχαριστώ, φίλε JL_? Εχω το BDP7500 MK II της Philips και δυστυχώς ούτε αυτό τα καταφέρνει με το USB στους ελληνικούς υπότιτλους, παρ'ολο που υποστηρίζει mkv (στο USB ). Αν μπορείς, θέλω τη βοήθειά σου στο εξής συγκεκριμένο: Η ταινία που έχω κατεβασμένη σε στικάκι αποτελείται απο 2 αρχεία, το κυρίως έργο σε τύπο XviD Απόσπασμα Βίντεο και το αρχείο SRT των υποτίτλων. Λες οτι θα μπορούσε το usb να δει τους υποτίτλους αν το κυρίως αρχείο ηταν DivX ?
Τάσος.

Divx, xvid, πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα είναι... Ο υπότιτλος έχει την ίδια ονομασία με την ταινία; Δηλαδή, αν η ταινία είναι movie.avi, ο υπότιτλος είναι movie.srt;

Αν ναι, αν πατήσεις κατά την αναπαραγωγή το κουμπί subtitle στο τηλεκοντρόλ, τί γίνεται;

είχαμε πάρει το συγκεκριμένο bluray (bd75) μαζί με την πανασονικ s30 σε προσφορά. επειδή έβγαζε ψηφιακό ήχο μόνο από hdmi το πούλησα. ένα άλλο μέλος που αγόρασε την ίδια προσφορά και έκανε δοκιμές με το panasonic subtitle tool δεν κατόρθωσε να δεί ελληνικούς υπότιτλους στο bluray. στην τηλεόραση τα καταφέραμε.

δοκιμάστε και αυτή την λύση αν και είναι μπελαλίδικη αρκετά.
1) ανοίξτε τον srt υπότιτλο στο subtitle workshop και σώστε τον σαν .ass
2) βάλτε το mkv και τον υπότιτλο ass στο mkvmergegui και κάντε muxing όμως με remove header compression γιατί αλλιώς μπορεί να μην διαβάζει τη ματρόσκα.

δεν το έχω δοκιμάσει στο bluray γιατί το πούλησα σφραγισμένο - όπως το αγόρασα. αυτή η λύση παίζει με τον player της πανασονικ και δίνει μεγάλους ευανάγνωστους ελληνικούς υπότιτλους.

τη λύση για τον player της πανασονικ την έχει δώσει κάποιο μέλος από τον νήμα της L32E30 (led) αλλά παίζει και στις πλάσμα.

Φίλε JL_?
Δυστυχώς, πατώντας subtitles στο τηλεκοντρόλ μου δείχνει δύο επιλογές: 1)Απενεργοποίηση και 2)Κομμάτι 1. Στο κομμάτι 1 βγάζει υποτίτλους με χαρακτήρες, ξέρεις, αλαμπουρνέζικους. Για την ονομασία που λες, είναι ίδια νομίζω. Συγκεκριμένα η ταινία είναι [ΧviD] [DVDRIP]-FrankenMob και το srt [ΧviD] [DVDRIP]-FrankenMob.srt
Μήπως φταίει που το κατέβασα με Mac, ή είναι άσχετο?

Όχι, δεν φταίει το mac. Aπ' ό,τι βλέπω στις οδηγίες της συσκευής, δεν υπάρχει κάποια επιπλέον επιλογή για την κωδικοποίηση των χαρακτήρων των υπότιτλων "divx", όπως έχουν άλλα μοντέλα της Philips, οπότε φοβάμαι πως το player σου μάλλον δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε λειτουργία media-player... :nounder:

Φίλε μου JL_?,
Αφού μάλλον δεν έχει θεραπεία το πρόβλημα, μήπως θα μπορούσες να μου πεις τη γνώμη σου για το AVERMEDIAΠασαρελα / Multimedia player AVerLife ExtremeVision (O272), αν το ξέρεις? Το έχει σε προσφορά η pixmania, δεν μπορώ να κρίνω όμως αν η τιμή του είναι πράγματι προσφορά (69,99 + μεταφ). Ποιά media playes θα πρότεινες σ'αυτήν την κατηγορία τιμής - ή ας πούμε μέχρι 100 ευρώ.
Και πάλι ευχαριστώ,
Τάσος

Aπ' ό,τι βλέπω, φοράει το τσιπάκι του προηγούμενου WD Live (SMP8655), κατά τ' άλλα μου είναι άγνωστο...

Προσωπικά, θα προτιμούσα κάποιο μοντέλο μιας πιο καταξιωμένης εταιρείας στο χώρο, όπως είναι οι Syabas (Popcornhour), HDI (Dune), WD, Himedia, Mede8er ή το Crystal Audio Matchbox...

Σ'ευχαριστώ πολύ, φίλε JL_?
Θα τα δω όλα, μια και σίγουρα θα πάρω ενα media player - τελικά "έπιασε τόπο" που μπήκα στη συζήτηση.
Γεια και χαρά,
Τάσος

Μεγειά και καλοθέατος !!!

Αναμένουμε και εντυπώσεις από τη χρήση του στο σχετικό νήμα... ;)

Με μεγάλη μου χαρά, θα έχετε τις εντυπώσεις μου μόλις τον παραλάβω (6-7 μέρες λέει το electroworld) και τον δουλέψω λίγο. Με την ευκαιρία, υποθέτω οτι η καλύτερη σύνδεση θα είναι με καλώδιο HDMI σε μια απο τις 4 input του Yamaha. H HDMI 1 είναι "πιασμένη" από το Philips blu-ray, αρα να το βάλω στην HDMI 2. Η επιστροφή του ήχου θα γίνεται μάλλον λόγω του ARC HDMI της τηλεόρασης, δεν θα χρειαστώ δηλ. τίποτα ιδιαίτερο (coaxial ή optical).
Εχεις μήπως άλλη γνώμη για τη σύνδεσή του? Πες μου.
Τάσος

To ARC αφορά την απόστολη σήματος ήχου από την τηλεόραση στον ενισχυτή, δεν έχει καμμία σχέση με το player. Όπως σωστά σκέφτηκες, θα κοτσάρεις ένα HDMI από το matchbox στον ενισχυτή και καθάρισες... ;)

Φίλε μου JL_?
Παρέλαβα το Crystal Audio Matchbox, μόνο που δεν μπορώ να πώ εντυπώσεις διότι δεν παίζει..! Δέν αναγνωρίζεται ούτε με σύνδεση HDMI στον ενισχυτή, ούτε με τα av καλώδια που τον συνοδεύουν. Ούτε απ'ευθείας στην τηλεόραση, ούτε μέσω του Yamaha (ούτε με HDMI οπως είπα, ούτε στα aux της πρόσωψης). Με άλλα λόγια ένα τελείως άχρηστο μηχανάκι και κρίμα τα 59 ευρώ - ευτυχώς δεν είναι και μιά περιουσία, αλλά μου την "έσπασε". Είμαι και μακριά και δεν μπορώ να πάω να τους το πετάξω στα μούτρα.
Τάσος

Mάλλον έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι. Μην απελπίζεσαι, γι' αυτό υπάρχουν οι εγγυήσεις. Επικοινώνησε με το κατάστημα και ζήτα αλλαγή στα πλαίσια του DOA (dead on arrival)... -bye-