Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι €700 ...

dpoly

Senior Member
19 June 2006
317
Αθήνα
Έχετε τίποτα δοκιμασμένες λύσεις για ηχεία βάσης μέχρι 700 ευρώ;

Πρώτα στη λίστα μου έχω τα EPOS (καθώς θα παίξουν με Creek 5350).

Θα κοιτάξω και Spendor και ΑΤC.

Αν υπάρχουν κάποιες προτάσεις, είμαι έτοιμος να το ψάξω...

Είχα "κρυφακούσει" EPOS με Creek κατά την ακρόαση άλλου πελάτη σε μαγαζί και μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση σε σχέση με τα λεφτά που ζητούν. Με τους περιορισμούς του βέβαια...

Η απαίτηση για ηχεία βάσης προέρχεται από πολύ συγκεκριμένη ανάγκη, που δεν μπορεί να παρακαμφθεί, οπότε δεν τίθεται θέμα ηχείων δαπέδου αυτή τη στιγμή.

Μελλοντικά (και για άλλο χώρο) βλέπουμε.

Προσπαθώ, απλώς, να διαπιστώσω ποιό είναι το "καλύτερο" ηχείο στα χρήματα αυτά.

Αν εξαιρέσεις το οτι είναι πολύ αναίσθητο το μικρό της ATC (scm7) πρέπει να είναι φοβερό.... για μικρό ηχείο πάντα.
Καλά το Spendor S3/5 ενοείται οτι είναι σταθερή αξία....

Αν δεν θες πολύ μεγάλες εντάσεις σε συνδυασμό με τον μικρό σου χώρο (απ' ο,τι κατάλαβα) νομίζω οτι και τα δυο είναι παρα πολύ καλές λύσεις. Με καλύτερη οδήγηση δε νομίζω οτι κάνουν θαύματα... Το epos δεν το εχω ακούσει...

εχω ακουσει τα μεγαλυτερα ATC-40 και ειναι καταπληκτικα,οποτε μαλλον και τα μικρα που αναφερεις πρεπει να ειναι πολυ καλα

Μια άλλη περίπτωση ίσως είναι και τα Amphion Ion.
Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσαν στην έκθεση ήταν πολύ καλη, αν και ηταν τοποθετημένα σε πάρα πολύ χαμηλές βάσεις για το μέγεθός τους. Βέβαια απο πίσω είχαν κάτι "τέρατα" για συνοδά. Βλέπε πικαπ Brinkman κλπ.....
Απο τιμή δεν ξέρω που κειμένονται...

Re: Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι 700 ...

Μια άλλη περίπτωση ίσως είναι και τα Amphion Ion.
Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσαν στην έκθεση ήταν πολύ καλη, αν και ηταν τοποθετημένα σε πάρα πολύ χαμηλές βάσεις για το μέγεθός τους. Βέβαια απο πίσω είχαν κάτι "τέρατα" για συνοδά. Βλέπε πικαπ Brinkman κλπ.....
Απο τιμή δεν ξέρω που κειμένονται...

:2thumb22sup::2thumb22sup::2thumb22sup:

Ion_edited.jpg

Λιανική έχουν 1000Εβρά.

Δύσκολη κατηγορία τα 700... Στο χιλιάρικο θα πρότεινα Mobile Fidelity OML-1. Στα 700, πέρα από τα παραπάνω δες τα Heco Celan.

Exω τα SPENDOR S3/5 ειναι φοβερα ηχεια για τα χρηματα τους και οχι μονο.
Φιλος μου εχει τα EPOS M12.2
Σε τεστ που τα καναμε με χωρο ακροασης 32τμ και με ακουσματα απο κλασικη μουσικη, ορχηστικη μουσικη, εντεχνο και φωνες το SPENDOR ητανε πολυ πιο μουσικο. Σε αλλα ακουσματα π.χ ροκ δεν ξερουμε τι γινεται. Παντος ο φιλος μου ειπε πως αγοραζοντας ενας μουσικοφιλος ενα τετοιο ηχειο ξενιαζει μια για παντα.
Εκει που υπερτερουσε το EPOS ητανε στον ογκο του χαμηλου.
Καταληξαμε πως αν παιξουν σε χωρο μικροτερο η διαφορα αυτη σχεδον θα μηδενιστη.
Η αποψη μου ειναι πως η βαθμολογια που εχουν τα δυο ηχεια στο περιοδικο ΗΧΟΣ ειναι απολυτος σωστη.
SPENDOR 4.4
EPOS 3.3

Απάντηση: Re: Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι 700 ...

:2thumb22sup::2thumb22sup::2thumb22sup:

Ion_edited.jpg

Λιανική έχουν 1000Εβρά.

Εγώ στο δεύτερο σύστημά μου ακούω από το 1980 με τα Τechnics SB-F3

http://www.vintagetechnics.stereomanuals.com/loudspeakers/sbf3.htm

http://cgi.ebay.fr/2-ENCEINTES-TECH...472161QQihZ001QQcategoryZ137946QQcmdZViewItem

http://articulo.mercadolibre.com.ar/MLA-31533637-_JM

Oποία ομοιότης!!! Μόνο που τα Technics μου παίζουν πολύ καλύτερα από τα amphion όπως τα άκουσα στην έκθεση!

Μήπως μετρητοις βγούν κοντά στα 700;

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ...

Για την Amphion αρχίζω και υποψιάζομαι οτι κάτι συμβαίνει πανευρωπαϊκά. Όχι τόσο για τις ομόφωνα εξαιρετικές κριτικές των ριβιούερς, όσο για το γεγονός οτι όποιος παίρνει ηχείο της εταιρείας αυτής μάλλον το παντρεύεται. Ελάχιστα έως κανένα κυκλοφορούν (πανευρωπαϊκά επαναλαμβάνω) σαν μεταχειρισμένα.

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ...

Για την Amphion αρχίζω και υποψιάζομαι οτι κάτι συμβαίνει πανευρωπαϊκά. Όχι τόσο για τις ομόφωνα εξαιρετικές κριτικές των ριβιούερς, όσο για το γεγονός οτι όποιος παίρνει ηχείο της εταιρείας αυτής μάλλον το παντρεύεται. Ελάχιστα έως κανένα κυκλοφορούν (πανευρωπαϊκά επαναλαμβάνω) σαν μεταχειρισμένα.

Θυμίζουν έντονα Genelec.Υπάρχει καμία σχέση?

Εγώ αντίθετα νομίζω ότι υπάρχουν πολλές λύσεις σε αυτά τα χρήματα για εξαιρετικά ηχεία βάσης.

Πχ. αν και δεν πολυσυμπαθώ την audio spectrum τα sirene είναι εξαιρετικά.

Η vienna acoustics έχει τα υπέροχα haydn

η KEF στην σειρά Iq έχει προϊόντα με καπαπληκτικές ομοκεντρικές μονάδες

Πάντως προσωπική μου επιλογή είναι τα paradigm studio 20.

Δες και ένα review του TAS

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω το pdf, μάλλον λόγω μεγέθους....

Όποιος θέλει ας δει το http://www.avguide.com/products/product-3784/?download=/file-download?review=2296

όπου στο μέσο της σελίδας υπάρχει λινκ για κατέβασμα του αρχείου,όπου υπάρχει καλό review προϊόντων της onkyo με τα ηχεία της paradigm. Νομίζω ότι πρέπει να γραφτείτε στην υπόψη ιστοσελίδα avguide αλλά αξίζει τον κόπο αφού είναι δωρεάν και κάθε μήνα σας στέλνει επίσης δωρεάν την ον λάιν έκδοση του περοδικού για audio και video ....

Last edited: