Παρθένος - ερωτήματα.

19 June 2006
8,661
Καλημέρα.
Λοιπόν χρειάζομαι βοήθεια.
Πρώτα από όλα θα ήθελα ενημέρωση για ακουστικά. Έχετε δοκιμάσει και έχετε καταλήξει κάπου;
Mιλάμε για hi-end καταστάσεις. Μη μας τον πιάσουν όμως.
Και για dockin station.
Γαι ενημερώστε.
Thanks.

Σωστό αυτό για το γνήσιο.
Αυτό θα πάρω.
Σε ότι έχει να κάνει με τα ακουστικά, δεν έχω συγκεκριμένο μπάτζετ.
Αν βρω κάτι καλό με 50, 100, 150 και πάθω πλάκα ,ο.κ.
Δεν με ενδιαφέρει να είναι ακριβά ντε και καλά αλλά να παίζουν εξαιρετικά και ας κάνουν 10 ευρώ.
Κάπου διάβασα και για τα sennheiser mx 90 εδώ μέσα.

Ήδη έχω περάσει τα πρώτα 30 τραγούδια, ταχύτατα και με βλέπω να κολάω.
Ο Νίκος με έχει προειδοποιήσει.

δοκίμασε φτηνα AKG γιά αρχή, έχει και το πλαίσιο με 12 ευρώ.
Μετά πάνε γιά etymotic research er-6 ή shure.
Πάρτα από ουσα με το δολάριο στα 1.4

τώρα μιά πρώτη λύση.
παίρνεις ένα απλό καλώδιο από στέρεο μικρό καρφί σε δυό rca αρσενικά και το κολλάς στον κάρυ.
Μην πάρεις apple καλώδιο κάνει 25-30 ευρώ. Το άλλο κάνει 1 και κάνει την ίδια δουλειά.

Η καλύτερη ηχητικά λύση είναι να πάρεις ψηφιακό σήμα, από κάτω, αλλά από όσο ξέρω δεν υπάρχει κάτι που να βγάζει. Το dockin station νομίζω δεν βγάζει ψηφιακά.
Εγώ άμα θέλω να ακούσω ψηφιακά το βάζω με το usb στο λαπτοπ και από εκεί παίρνω digital out οπτικό.
Αλλά έχει dac σε usb που κάνουν την ίδια δουλειά...

Πέρα από ψείρες, με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο ένα ζευγάρι αναδιπλούμενα AKG, τα K27i (νομίζω έχει μετονομαστεί απλώς το μοντέλο). Εάν έχεις το άσπρο ipod, ταιριάζουν γάντι. Βέβαια τα είχα σε iriver

δοκίμασε φτηνα AKG γιά αρχή, έχει και το πλαίσιο με 12 ευρώ.
Μετά πάνε γιά etymotic research er-6 ή shure.
Πάρτα από ουσα με το δολάριο στα 1.4

τώρα μιά πρώτη λύση.
παίρνεις ένα απλό καλώδιο από στέρεο μικρό καρφί σε δυό rca αρσενικά και το κολλάς στον κάρυ.
Μην πάρεις apple καλώδιο κάνει 25-30 ευρώ. Το άλλο κάνει 1 και κάνει την ίδια δουλειά.

Η καλύτερη ηχητικά λύση είναι να πάρεις ψηφιακό σήμα, από κάτω, αλλά από όσο ξέρω δεν υπάρχει κάτι που να βγάζει. Το dockin station νομίζω δεν βγάζει ψηφιακά.
Εγώ άμα θέλω να ακούσω ψηφιακά το βάζω με το usb στο λαπτοπ και από εκεί παίρνω digital out οπτικό.
Αλλά έχει dac σε usb που κάνουν την ίδια δουλειά...

Αυτή τη λύση χρησιμοποιώ για να συνδέω το creative ή την κάρτα ήχου του PC μου.

Μέχρι να πάρω καμιά καλή κάρτα και να δώσω οπτική ίνα στο ντακ.

Διάβασε βασικά όσο μπορείς στο head-fi.org, έχουν ξεφύγει εκεί...

Σας ευχαριστώ όλους.
Μόλις γύρισα από κατάστημα και πήρα τα sennheiser mx 90 που έγραψε ένας φίλος. Θα τα τσεκάρω για αρχή και μετά μάλλον για shure.
Άκουσα το σύστημα της Bose το οποίο έπαιξε εξαιρετικά. Αυτό της Tivoli κοντά.
Και ένα της philips κατώτερο από τα παραπάνω.
Τα δύο πρώτα τσιμπημένα.

Το απόγευμα θα καρφώσω τον Cary όπως είπε ο Μήτσος.
Πήρα ανάλογο βίσμα της Belkin.
Θα γράψω αύριο.
Βέβαια , τι Hi-End θα είμασταν αν δεν φτιάχναμε καλώδιο χειροποίητο.
Ο Πύργας θα εργαστεί. Δεν το ξέρει ακόμα.

Bλέπω και τα λαμπάτα και ψήνομαι. Πάντως για να πω την αλήθεια ,σε ορισμένες υλοποιήσεις που έχετε ανεβάσει, πρέπει να ψήνεται και το ipod.
Μιλάμε για θερμοκρασίες.
Μήπως υπάρχει θήκη αντιπυρική;

Ωχ, ξέχασα το σημαντικότερο.
Νίκο αυτό που γράφεις για το ΑΑC ,δεν γίνεται αυτόματα από το itunes;
Εγώ πέρασα τα τραγούδια και έκανα την κατανομή που ήθελα και μετά μου τα ρούφηξε το ipod.
Τι Wav είναι τώρα;

Δημήτρη εγώ έχω αυτό και βαράει πολύ καλά. Εχει 2 sub επάνω, svideo έξοδο εικόνας για σύνδεση σε τηλεόραση, remote control και έξοδο ήχου.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=4444586&product=779210&tab=specs

Το είχα πάρει περσι κανά 240άρι !!

Παίρνει και μπαταρίες αμαλάχει για παραλιοκατάσταση ;)

Re: Απάντηση: Παρθένος - ερωτήματα.

Το απόγευμα θα καρφώσω τον Cary όπως είπε ο Μήτσος.
Πήρα ανάλογο βίσμα της Belkin.
Θα γράψω αύριο.
Βέβαια , τι Hi-End θα είμασταν αν δεν φτιάχναμε καλώδιο χειροποίητο.
Ο Πύργας θα εργαστεί. Δεν το ξέρει ακόμα.

λάβε υπόψη ότι έτσι θα ακούς από το ολοκληρωμένο του που συνήθως δεν οδηγεί επαρκώς έναν προ.
Θα πρέπει να έχεις την έντασή του ipod γύρω στα 9/10 γιά να ακούς, και πάλι πιό χαμηλά από τις άλλες πηγές.
Πρέπει σώνει και καλά να πάρεις ψηφιακή από κάτω γιά σοβαρή δουλειά

Bλέπω και τα λαμπάτα και ψήνομαι.

το έχω κάτσει σε δυό κινέζικα με λαμπίτσες και το ένα οδήγησε άψογα σχεδόν ένα ζευγάρι bw805 !
Βέβαια όχι εντάσεις άνω των 90db...

Πάντως για να πω την αλήθεια ,σε ορισμένες υλοποιήσεις που έχετε ανεβάσει, πρέπει να ψήνεται και το ipod.
Μιλάμε για θερμοκρασίες.
Μήπως υπάρχει θήκη αντιπυρική;

θα πρέπει να πάρεις ένα ντακάκι με usb, γιά να καταλήξω.

Αμα πάρει κι ο Πύργας πες μας...ε ?-bye-

Για ακουστικα, πέταξα κι εγώ πολλά λεφτα..
Τελικά, πήγα στη Shure (Σολωμού 2 & Λ. Μεσογείων 322, Αγ. Παρασκευή) όπου οι άνθρωποι - φοβερά εξυπηρετικοί - με άφησαν μόνο μου σε ένα δωμάτιο και τα δοκίμασα όλα. Μόλις άκουσα τα Ε5c...τάπαιξα !! και φυσικά, τά έσκασα...
Απ´ότι ξέρω, το μοντέλο καταργήθηκε γιατί έχουν βγεί τα τρίδρομα, αλλά μπορεί να τα βρεις σε stock σε καλή τιμή. Εννοείται ότι τα προτιμώ και από τα Grado SR-225 που έχω για ακροάσεις στο σπίτι..

Ωχ, ξέχασα το σημαντικότερο.

Μήτσο, επειδή είσαι και κάποιας ηλικίας,
icon12.gif
....αυτό είναι το σημαντικότερο... :grandpa:

pg-6083.jpg