ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Εδώ και 10 η μέρες περίπου,ψάχνω το μέρος που θα κάνω διακοπές.
Για τιμές και φωτογραφίες,επισκέπτομαι τόσο το site του EOT όσο και το www.interdynamic.gr.
Τι ψάχνω;
Ξενοδοχείο της προκοπής,με εύκολη πρόσβαση στην παραλία,με ανθρώπινα δωμάτια και με ημιδιατροφή.
Όμως,ότι αξιόλογο υπάρχει,έχει τιμές από 280 την ημέρα και πάνω,κάτι που σημαίνει ότι για 10 ημέρες,ξεκινάς με 2.800 .
Για την δική μου τσέπη,αυτό το νούμερο είναι μάλλον απαγορευτικό.
Υπάρχουν ξενοδοχεία με πολύ καλές προσφορές,όπου χωρίς ντροπή ΟΛΑ,αναφέρουν ότι αυτές δεν αφορούν Έλληνες!!!
Εχθές λοιπόν έριξα μια ματιά σε Τούρκικα ξενοδοχεία.
5άστερα ΟΛΑ και με τιμές από 150-200 την ημέρα με ημιδιατροφή και φυσικά μ´εγκαταστάσεις που σε δικό μας ξενοδοχείο ζητούν 500 την ημέρα.
Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά λοιπόν,να κανονίσω με παρέα να την κάνω προς τα εκεί,αφού οι δικοί μας,τιμολογώντας μας διαφορετικά,ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ!!!
Τι λέτε,έχω άδικο;
Αν ναι,έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

Σωκράτη είμαι ακριβώς στην ίδια φάση, όπως και κάθε χρόνο.
Τα θεωρώ τα πιό πεταμένα λεφτά EVER.
Ναι να πάμε διακοπές οικογενειακώς αλλά ένα πεντοχίλιαρο για 2 εβδομάδες είναι toooooo much!!!!
Μήπως πρέπει να το παίζουμε άγγλοι τουρίστες;

Παιδιά έχετε δει στα δορυφορικά κανάλια κάτι πακέτα για τους ξένους σε υπερλουξ ξενοδοχεία σε Ρόδο, Κρήτη κλπ με 700 και 800 ευρώ την εβδομάδα;

Γιατί εμάς να μας πιάνουν τον κ...ο;

Ρε σεις κρουαζιερα στο Αιγαιο.... Να δεις εχει 1 ωραιο κρουαζιεροπλοιο.... πως το λενε πως το λενε...... κατι με διαμαντι παντως. Παει και Σαντορινη

Σωκράτη είμαι ακριβώς στην ίδια φάση, όπως και κάθε χρόνο.
Τα θεωρώ τα πιό πεταμένα λεφτά EVER.
Ναι να πάμε διακοπές οικογενειακώς αλλά ένα πεντοχίλιαρο για 2 εβδομάδες είναι toooooo much!!!!
Μήπως πρέπει να το παίζουμε άγγλοι τουρίστες;

Παιδιά έχετε δει στα δορυφορικά κανάλια κάτι πακέτα για τους ξένους σε υπερλουξ ξενοδοχεία σε Ρόδο, Κρήτη κλπ με 700 και 800 ευρώ την εβδομάδα;

Γιατί εμάς να μας πιάνουν τον κ...ο;

Εσυ τα θεωρεις δεν τα θεωρεις πεταμενα μην παιρνεις θεση γιατι θα τα λουστεις για τα καλα φετος-bye-

Βρε παιδιά, ο ξένος θα τα ακουμπήσει μέσα στο ξενοδοχείο.
Ο έλληνας όχι.
Το ίδιο έχω κάνει στη Τουρκία, δεν έφαγα ούτε ήπια τίποτα εκτός ξενοδοχείου.

Παναγιώτη μου σε πληροφορώ ότι κάνεις λάθος 100%.
Ο ξένος,πέραν του "πακέτου" μέσα στο ξενοδοχείο δεν αγοράζει ούτε εμφιαλωμένο νερό.Αν διψάσει,θα προτιμήσει να βγεί έξω από το ξενοδοχείο να το αγοράσει από το super market να γλυτώσει 1 .
Αντίθετα,ο Έλληνας οικογενειάρχης θα χαλάσει άλλα τόσα για να μην τυχόν ζηλέψει κάτι το καμάρι του και του το στερήσει.
Τα παραπάνω τα βλέπω αλλά και μου τα επιβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων.

Η Τουρκία προτείνεται για πολλούς και διάφορους λόγους, γνωστούς σε όλους μας, και νομίζω οτι όποιος δεν την έχει επισκεφτεί(ανάμεσα τους κι εγώ) θα πρέπει να το κάνει καθαρά και μόνο για να δει κάποια πολύ σημαντικά πράγματα που αξίζουν καθότι έχουμε αφήσει μεγάλη κληρονομιά εκεί..

Ο δεύτερος λόγος που προτείνεται η Τουρκία είναι για τις Τουρκάλες!
Είναι απο μόνες τους αξιοθέατο...:firstprize:

Απο κει και πέρα, γιατί ρε αδέρφια να σπαταλήσετε τόσα χρήματα για διακοπές?
Έχει και στην βόρειο Ελλάδα πανέμορφα νησιά που δεν νομίζω οτι .......γδέρνουν:slapface: ..
Σκεφτείτε το!-bye-

Re: Απάντηση: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Βρε παιδιά, ο ξένος θα τα ακουμπήσει μέσα στο ξενοδοχείο.
Ο έλληνας όχι.
Το ίδιο έχω κάνει στη Τουρκία, δεν έφαγα ούτε ήπια τίποτα εκτός ξενοδοχείου.

Οι ξενοδοχοι ισχυριζονται ακριβως το αντιθετο.

Υπάρχουν ξενοδοχεία με πολύ καλές προσφορές,όπου χωρίς ντροπή ΟΛΑ,αναφέρουν ότι αυτές δεν αφορούν Έλληνες!!!

μπορεί να γίνει η δουλειά μέσω ξένου (πχ γερμανικού) τουριστικού πρακτορείου. Πας στην Κοζάνη μέσω Λωζάνης βέβαια, αλλά τουλάχιστον φθηνότερα για την τσέπη σου. Μία φίλη αυτό έκανε πέρυσι.

Απο κει και πέρα, γιατί ρε αδέρφια να σπαταλήσετε τόσα χρήματα για διακοπές?
Έχει και στην βόρειο Ελλάδα πανέμορφα νησιά που δεν νομίζω οτι .......γδέρνουν:slapface: ..
Σκεφτείτε το!-bye-

Έχεις έρθει να δεις τις τιμές στη Χαλκιδική; Χειρότερες κι από Μύκονο!

Δεν ξέρω τι παίζεται προς Θάσο, Λήμνο, Σαμοθράκη ή Σποράδες μεριά βέβαια...

Απάντηση: Re: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

μπορεί να γίνει η δουλειά μέσω ξένου (πχ γερμανικού) τουριστικού πρακτορείου. Πας στην Κοζάνη μέσω Λωζάνης βέβαια, αλλά τουλάχιστον φθηνότερα για την τσέπη σου. Μία φίλη αυτό έκανε πέρυσι.

Το "εργάκι" αυτό,σταμάτησε να παίζει.Γι´αυτό και οι αναφορές για " Έλληνες πολίτες" που ΔΕΝ δικαιούνται τις εκπτώσεις.
Πάντως παιδιά,την χλίδα που έχουν τα χλιδάτα ξενοδοχεία μας,δεν την έχουν πουθενά...

Μισό λεπτό γιατί με αυτό το "Έλληνες πολίτες" υπάρχει θέμα... Δηλαδή αν δεν είσαι Έλληνας Πολίτης αλλά ζεις μόνιμα ελλάδα απολαμβάνεις τις εκπτώσεις;

Re: Απάντηση: Re: ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Το "εργάκι" αυτό,σταμάτησε να παίζει.Γι´αυτό και οι αναφορές για " Έλληνες πολίτες" που ΔΕΝ δικαιούνται τις εκπτώσεις.
Πάντως παιδιά,την χλίδα που έχουν τα χλιδάτα ξενοδοχεία μας,δεν την έχουν πουθενά...

αυτό το νέο εργάκι, και εάν παίζει, συντόμως θα σταματήσει να παίζει....

συγγνώμη, αλλά εάν ο "Έλλην πολίτης" κλείσει μέσω TUI, με δεδομένη τιμή, πώς θα του το γυρίσουν? Τίθεται θέμα εκτέλεσης μίας σύμβασης μετά.
Τώρα για το θέμα επιλογής του αντισυμβαλλόμενου με βάση κριτήρια εθνικής καταγωγής και προέλευσης... θα πρέπει εννοείται να τεθεί το θέμα στον ΕΟΤ που χορηγεί έτσι τις άδειες.

Μια λύση Σωκράτη είναι να κλείσεις από τουρ οπερέϊτορ, του εξωτερικού, δηλαδή να απολαύσεις τις ανέσεις και τα πακέτα για τους ξένους.
Δόξα τω θεό το νετ είναι γεμάτο.
Να είσαι και ικανοποιημένος που θα κάνεις διακοπές, έστω και με βαρύ τίμημα, αλίμοινο από μένα που φέτος περιμένω παιδί μέσα στον Αύγουστο, οπότε ίσως μετά από 2 με 3 χρόνια το ξανασυζητάμε.
Επίσης καλή ιδέα είναι να προτιμήσεις όχι νησί, αλλά π.χ κατά Πελοπόνησσο μεριά, έχει τόσα ωραία μέρη από κεί και ίσως σε λογικότερες τιμές.
Για Τουρκία δεν το συζητώ, αλήθεια πόσοι γνωρίζεται την ποιότητα των θαλασσών της γείτονος?

Έχεις έρθει να δεις τις τιμές στη Χαλκιδική; Χειρότερες κι από Μύκονο!

Δεν ξέρω τι παίζεται προς Θάσο, Λήμνο, Σαμοθράκη ή Σποράδες μεριά βέβαια...

Οι τιμές εκεί ευτυχώς είναι ακόμη λογικότατες, τώρα για Σποράδες μόνο η Aλόνησσος και η Σκύρος:grinning-smiley-043 επειδή ίσως ακόμη δεν τα έχει αγγίξει η λαίλαπα του τουρισμού, η Σκύρος ιδιαίτερα με τα πιο καθαρά νερά ου Αιγαίου, με πάρα πολύ καλό ψάρι και την κορυφαία Αστακομακαρονάδα ever:violent-smiley-030:

Το 1998 οταν σπουδαζα στην Αγγλια εψαχνα να βρω εισιτηριο για να ερθω Ελλαδα για διακοπες. Ειχα κλεισει τοτε με 49 λιρες (550δρχ τοτε) μια βδομαδα Σαντορινη με πρωινο συν το αεροπλανο πηγενε ελα. Δεν εμεινα βεβαια Σαντορινη αλλα με 49 λιρες δεν εβρισκα τοσο φθηνο αεροπορικο εισιτηριο. Αυτο ηταν ενα φαινομενο πολυ συχνο. Τιμες ξεφτιλα για διακοπες στην Ελλαδα.
Καποια στιγμη ηρθαν κατι Αγγλοι φιλοι μου εδω για διακοπες. Ειχαν βρει με 300 λιρες διαμονη στην Ροδο με ολα τα εξοδα ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ. Ειχαν δωσει 3 ατομα 900 λιρες συνολο και δεν ξαναεβαλαν το χερι στην τσεπη. Το μονο που μου εκαναν παραπονο ηταν οτι η συμπεριφορα των ξενοδοχων ηταν απαραδεκτη. Πχ περνανε πατατες τηγανιτες και τους τις εδειναν σε λαδοκολα ενω σε αλλους πελατες που δεν ηταν σε τετοιο πακετο τους σερβιριζαν σε κανονικο πιατο. Ξεφτιλες οι ανθρωποι και ξεφτιλιζουν και ολους μας.
Η αποθεωση ηταν οταν ειχα παει με μια φιλη μου Αγγλιδα στην Υδρα πριν καποια χρονια. Ειχαμε παει στην ταβερνα και βλεπει διαφημιση 5000 δρχ αν θυμαμαι καλα ενα πιατο το οποιο ειχε αστακο μεσα. Μου ζηταει να της το παραγγειλω και οταν το ζητησα στον σερβιτορο μου ειπε οτι αυτο το πιατο ειναι μονο για τουριστες. Αν ηθελα εγω θα μου εφερνε και θα στοιχηζε 20000 δρχ.
Αυτα θυμαμαι και απολαμβανω να τους ακουω που κλαιγονται για το οτι εχει πεσει ο τουρισμος και δεν εχουμε ποιοτικους τουριστες και οτι ειναι πεσμενη η δουλεια. Βεβαια τωρα θελουν απο τους Ελληνες να πληρωσουν τα σπασμενα αλλα σιγα σιγα ξυπναμε ολοι.

Πάντως με 1000 το άτομο πάς Μπαλί και Κο-Σαμούι ή και Μαλάουι ή και Λομπόκ, κλπ. για 15 μέρες, με ημιδιατροφή, σε απίστευτα πεντάστερα ξενοδοχεία (εκεί να δείτε χλίδα)...

Πάτε σε κάποιο μεγάλο πρακτορείο (πχ. CEL TOURS) και κάντε κάποιο παζάρι και θα με θυμηθείτε.

Το άσχημο είναι ότι η καλύτερη περίοδος για τα μέρη αυτά είναι από Ιανουάριο έως Απρίλιο και όχι και τόσο το καλοκαίρι.......

WWW.FINDMEACCOM.COM
Έχω κλείσει πολλές φορές μέσω αυτού του site για ελληνικά νησιά και απόλαυσα τις τιμές που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι πολίτες της ΕΕ. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα διαφορετικών τιμών λόγω εθνικότητας. Και μιλάμε για διαφορές 30-50%!!!
Τελυταία φορά που το χρησιμοποίησα βέβαια ήταν το 2005, οπότε δεν ξέρω να σας πω αν έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο.