Περασμα απο media markt (για επιλογη ηχειων)

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,343
Ministry Of Silly Walks
σήμερα πέρασα από το media markt αποφασισμένος (στα πλαίσια του δυνατού) να ακούσω ηχεία τα οποία θα πλαισιώσουν τον advance acoustic 305 και το harman kardon hd 907.....

τα γούστα μου δεν είναι και τόσο flat γι αυτό και οι επιλογές ήταν οι εξής...heco celan 300,,,roister status 8,,,τα μικρά δαπέδου της advance acoustic (δεν θυμάμαι μοντέλο),,,τα crystal audio t3,,,wharfedale diamond 9.5 ,,, τα canton gle 409..και τα tannoy sencys dc2....

όλα τα παραπάνω έπαιρναν ισχύ από τον Yamaha 497 αν θυμάμαι καλά...

η κεραμίδα λοιπόν μου ήρθε από τα CANTON GLE 409 που ήταν και τα πιο "φωτεινά" της πρόχειρης δοκιμής με απίστευτη διαφάνεια και με άριστη ανάδειξη των λεπτομερειών ενός μουσικού έργου...η τιμή τους?? 350 euro..

πραγματικά απογοητεύτηκα με τα heco celan 300 που τα περίμενα πολύ καλύτερα...πολύ μουντά για τα γούστα μου....

αυτά που επίσης με γοήτευσαν ήταν τα tannoy sencys dc2 σε πολύ υψηλότερη τιμή βέβαια από τα CANTON...

βέβαια οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες στο στήσιμο αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα....
πάμε για CANTON εκτός απροόπτου
τώρα το θέμα είναι στο πόσο θα ταιριάζουν με τον ήχο του advance acoustic που εχω....
θα ήθελα και γνώμες από τους ειδικούς του FORUM...καθώς και προτάσεις...

είπαμε φωτεινότητα,,και διαφάνεια τα ζητούμενα χαρακτηριστικά...

καθώς και γνώμες για τα CANTON GLE 409

καμιά φορά το φωτεινό και διαφανές που ακούμε για λίγο σε ένα μαγαζί, μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό στο σπίτι .... ενώ αυτό που φαίνεται μουντό ίσως να παίζει πιο σωστά και είναι πιο ξεκούραστο σε πολύωρες ακροάσεις ,

επειδή έχω πάει 2-3 φορές στο media markt γνώμη μου είναι οτι εκεί δεν μπορείς να ακούσεις σωστά .... (πολύ βαβούρα ), θα σου πρότεινα καταρχάς αυτά που σου αρέσανε να προσπαθήσεις να τα ακούσεις και αλλού, και βέβαια να ακούσεις κι άλλα ....

Τα Καντον γενικα μου αρεσουν πολυ διοτι παιζουν τον ηχο που θελω πανω κατω .........

και εχουν και καλη κατασκευη και μοναδες μεγαφωνων καλες

Σε τέτοια μαγαζά ένα καλό τρύκ είναι να ακούσεις πρώτα το πρόγραμμά σου με ακουστικά.
Μετά προχωράς στα ηχεία...

Τι δηλαδή?
Θα ακούσεις το πρόγραμμα με τα συνοδά (πηγές, ενισχυτές κ.τ.λ) με ακουστικά.
Μετά θα δείς πόσο "ξεφεύγουν"... τα ηχεία...
Τα ηχεία πάντα κοντά σου.
Το πολύ 1,5 μέτρο η θέση ακρόασης απ' αυτά.

καμιά φορά το φωτεινό και διαφανές που ακούμε για λίγο σε ένα μαγαζί, μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό στο σπίτι .... ενώ αυτό που φαίνεται μουντό ίσως να παίζει πιο σωστά και είναι πιο ξεκούραστο σε πολύωρες ακροάσεις ,

επειδή έχω πάει 2-3 φορές στο media markt γνώμη μου είναι οτι εκεί δεν μπορείς να ακούσεις σωστά .... (πολύ βαβούρα ), θα σου πρότεινα καταρχάς αυτά που σου αρέσανε να προσπαθήσεις να τα ακούσεις και αλλού, και βέβαια να ακούσεις κι άλλα ....

ναι το θέμα είναι ότι στα heco celan 300 η εντύπωση μου ήταν όχι μόνο ότι ήταν μουντά αλλά και πως χάνονταν πληροφορίες από το μουσικό πρόγραμμα...σε αντίθεση με τα canton που ήταν λεπτομερέστατα..

έχεις δίκιο μήπως ξέρεις που μπορώ να ακούσω τα canton στην Αθήνα?

ναι το θέμα είναι ότι στα heco celan 300 η εντύπωση μου ήταν όχι μόνο ότι ήταν μουντά αλλά και πως χάνονταν πληροφορίες από το μουσικό πρόγραμμα...σε αντίθεση με τα canton που ήταν λεπτομερέστατα..

δεν αμφισβητώ αυτό που άκουσες,

απλά λέω οτι ενδεχομένως κάποια ηχεία να προβάλλουν περισσότερο κάποια στοιχεία της μουσικής (π.χ τα πρίμα), με αποτέλεσμα να ακούγονται διάφανα και αναλυτικά, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι παίζουνε και σωστά..... και αφού τα πάρεις και πας στο σπίτι και τα ακούσεις ένα 4ωρο σερί να νομίζεις οτι τσιρίζουν, αντίθετα κάποιο άλλο που μπορεί να σου ακούγεται μουντό (πάντα σε σύγκριση με το διάφανο που ακούς μαζί), στο σπίτι να είναι πολύ πιο ξεκούραστο και να μπορείς να ακούσεις πολλές ώρες μουσική χωρίς να ενοχληθείς ... , αλλά από τη άλλη εάν ένα ηχείο σου ακούγεται καλό όλα τα άλλα είναι λόγια
δεν ξέρω που μπορείς να ακούσεις τα canton, ίσως αν πάρεις τηλ. στην αντιπροσωπεία και ρωτήσεις με ποια μεγάλα καταστήματα του χώρου συνεργάζονται ......

Άκουσες και το κεντρικό; Ψάχνω για κεντρικό που να αποδίδει καθαρά τους διαλόγους...

Για κύττα και τα Dali Concept...

η κεραμίδα λοιπόν μου ήρθε από τα CANTON GLE 409 που ήταν και τα πιο "φωτεινά" της πρόχειρης δοκιμής με απίστευτη διαφάνεια και με άριστη ανάδειξη των λεπτομερειών ενός μουσικού έργου...η τιμή τους?? 350 euro..

πραγματικά απογοητεύτηκα με τα heco celan 300 που τα περίμενα πολύ καλύτερα...πολύ μουντά για τα γούστα μου....

Και εγώ άκουσα τα Canton και τα Heco στο Media Markt (ένα από τα ελάχιστα μέρη που μπορείς να ακούσεις εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θυμάμαι το μοντέλο του Canton (έκανε γύρω στα 800 Ευρώ). Έπαιζε πολύ καθαρά και δυναμικά αλλά μου φάνηκε αρκετά επιθετικό (σκληρό) και οι μεσαίες του "τραβηγμένες πολύ πίσω".

Τα Heco δεν μου άρεσαν σχεδόν καθόλου, μόνο η ακριβή σειρά λέει κάτι (1800 Ευρώ νομίζω) χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο. Κρίμα η μανιώδης προβολή τους από τον "ΗΧΟ".

Εκείνα που μου άρεσαν πολύ είναι τα Dali Concept 6. Τελικά ο φίλος μου αυτά διάλεξε. Στο σπίτι του τα ακούσαμε με πολύ καλύτερο ενισχυτή (Advance 305II) και παίζαν ακόμη καλύτερα. Ακόμη και η κάποια θολούρα που άκουσα στο μαγαζί εξαφανίστηκε. Μου φάνηκαν πεντακάθαρα και μια υποψία σκληρά (μάλλον λόγω player που είχαμε, είχε ακόμη το παλιό του). Μόνο οι χαμηλές μου φάνηκαν κάπως "λίγες" αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στον ενισχυτή που είναι αρκετά 'φωτεινός" στις μεσαίες.

Τα Roister φάνηκαν πολύ καλά αλλά τα άκουσα λίγο. Λίγο οι υψηλές μου φάνηκαν να μην ενσωματώνονται στη υπόλοιπη μουσική (σαν να ακούγονταν από διαφορετικό ηχείο που έπειζε ταυτόχρονα).

Αφού σου αρέσει πολύ ο πεντακάθαρος ήχος κοίταξε και τα Crystal Audio. Εμένα, πάντως, μου φαίνονται κάπως σκληρά´.

Όλα αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις και εσύ να διαλέξεις με το δικό σου γούστο. Τα αναφέρω, απλώς, για να τα ακούσεις κάπως προετοιμασμένος παρά να ψαχνεσαι από το μηδεν.

Καλή Εκλογή

Τώρα είδα πόσο παλια ήταν τα Post απότε το προηγούμενο post που έκανα έχεο μόνο θεωρητική αξία.

Ασ μείνει για γενική ενημέρωση.