ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ VISTA!!

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,096
Παλλήνη
Δειλα-δειλα, ξεκινησα πριν καμια βδομαδα το περασμα σε λειτουργικο vista για τις εφαρμογες HTPC με την εγκατασταση Vista ultimate σε dual boot mode.
Αιτια, ενα περιεργο bug (μαλλον) των XP τα οποια οταν δινω 1080P σημα σε προβολεα και τηλεοραση ταυτοχρονα (μεσω του gefen splitter) τοτε το σημα γινεται Underscan και στα δυο. Με τα vista αυτο λυθηκε.
Αυτο μου εδωσε το εναυσμα να την ψαξω για μονιμη μεταφορα σε vista μιας που Standard Definition δεν βλεπω πλεον (μονο HD) και οι drivers των περιφερειακων δειχνουν να ωριμασαν.
Τι διαπιστωσα:
- Η καρτα γραφικων μου Χ1950pro περνα κανονικα Below Black/Above White με τους Catalyst 7.9 !
-Η Auzentech X-Meridien με τους beta drivers εχει κανονικο bass management και επιπλεον μπορεις να εχεις δικαναλο προγραμμα σε 2.1 (με sub δηλαδη) κατι αδυνατο στα xp.
-Ενα μεγαλο ατου των vista ειναι το sleep mode οπου μπορω επιτελους να αναβω και να σβυνω τον υπολογιστη απο το remote των windows!
-Το powerstrip λειτουργει κανονικα, απλα για να αλλαξεις αναλυσεις πρεπει να το ανοιξεις σε Administrator mode.
-Το Powerdvd Ultra λειτουργει απροβληματιστα οπου ειδα δυο ταινιες HD χωρις κανενα θεμα.

Θα συνεχισω να παρακολουθω πως παει και θα σας κρατω ενημερους..

Δειλα-δειλα, ξεκινησα πριν καμια βδομαδα το περασμα σε λειτουργικο vista για τις εφαρμογες HTPC με την εγκατασταση Vista ultimate σε dual boot mode.
Αιτια, ενα περιεργο bug (μαλλον) των XP τα οποια οταν δινω 1080P σημα σε προβολεα και τηλεοραση ταυτοχρονα (μεσω του gefen splitter) τοτε το σημα γινεται Underscan και στα δυο. Με τα vista αυτο λυθηκε.
Αυτο μου εδωσε το εναυσμα να την ψαξω για μονιμη μεταφορα σε vista μιας που Standard Definition δεν βλεπω πλεον (μονο HD) και οι drivers των περιφερειακων δειχνουν να ωριμασαν.
Τι διαπιστωσα:
- Η καρτα γραφικων μου Χ1950pro περνα κανονικα Below Black/Above White με τους Catalyst 7.9 !
-Η Auzentech X-Meridien με τους beta drivers εχει κανονικο bass management και επιπλεον μπορεις να εχεις δικαναλο προγραμμα σε 2.1 (με sub δηλαδη) κατι αδυνατο στα xp.
-Ενα μεγαλο ατου των vista ειναι το sleep mode οπου μπορω επιτελους να αναβω και να σβυνω τον υπολογιστη απο το remote των windows!
-Το powerstrip λειτουργει κανονικα, απλα για να αλλαξεις αναλυσεις πρεπει να το ανοιξεις σε Administrator mode.
-Το Powerdvd Ultra λειτουργει απροβληματιστα οπου ειδα δυο ταινιες HD χωρις κανενα θεμα.

Θα συνεχισω να παρακολουθω πως παει και θα σας κρατω ενημερους..

+1 στα παραπάνω. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι οι beta drivers της Meridian. Στα άλλα συμφωνώ. Έχω γυρίσει σε Vista εδώ και 1 μήνα και δεν έχω ξανακάνει boot σε XP :SFGSFGSF:

Όλα τα παραπάνω καλά, υπό την προϋπόθεση που λέει ο Τάκης: βλέπει μόνο BD και HD DVD. Για όσους βλέπουμε ακόμα και dvd, οι οδηγοί που περιλαμβάνουν reclock, ffdshow κλπ πόσο καλά λειτουργούν στα Vista?
Επίσης για όσους δεν έχουμε πρόβλημα bugs με XP ως τώρα, υπάρχει κάποιος λόγος να περάσουμε σε vista? Θα κερδίσουμε κάτι παραπάνω?

Όλα τα παραπάνω καλά, υπό την προϋπόθεση που λέει ο Τάκης: βλέπει μόνο BD και HD DVD. Για όσους βλέπουμε ακόμα και dvd, οι οδηγοί που περιλαμβάνουν reclock, ffdshow κλπ πόσο καλά λειτουργούν στα Vista?
Επίσης για όσους δεν έχουμε πρόβλημα bugs με XP ως τώρα, υπάρχει κάποιος λόγος να περάσουμε σε vista? Θα κερδίσουμε κάτι παραπάνω?

To reclock δεν δουλεύει. Τα υπόλοιπα δουλεύουν. Εγώ πέρασα στα Vista λόγο EVR που υποτίθεται ότι κάνει καλή δουλειά στο video rendering. Αν και δεν είδα διαφορά, κόλλησα στα Vista γιατί είναι σαφώς πιο ωραίο λειτουργικό.

Σωστα Θοδωρη, εαν δεν εχεις προβλημα, δεν υπαρχει λογος να περασεις ακομα.
Το reclock δυστηχως δεν παιζει καθολου.
Το ΤΤ 2.4 που εβαλα (παλαιοτερη εκδοση) επαιζε μεν, αλλα ειχε disabled καποια color controls. Νομιζω ομως οτι υπαρχει νεοτερη εκδοση.
Το ffdshow επαιξε κανονικα.
Πιο πολυ τα vista βοηθουν αν θες να τα κανεις ολα με remote control, ενω το boot με spleep mode ειναι σφαιρα!! (3-5 δευτερα)

To ΤΤ 2.5 βγήκε ακριβώς για τα Vista και παίζει άριστα, το ίδιο και το ffdshow. Αν είσαι οκ με τα ΧΡ δεν εχεις λογο να αλλάξεις κάτι, είναι και πολύ πιο "ελαφρυ" λειτουργικο
Να τονίσω ότι το sleep παίζει αν έχεις συνεχώς στο ρεύμα το pc αλλιώς χρειάζεσαι το hybrid sleep

Απάντηση: Re: ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ VISTA!!

To ΤΤ 2.5 βγήκε ακριβώς για τα Vista και παίζει άριστα, το ίδιο και το ffdshow. Αν είσαι οκ με τα ΧΡ δεν εχεις λογο να αλλάξεις κάτι, είναι και πολύ πιο "ελαφρυ" λειτουργικο
Να τονίσω ότι το sleep παίζει αν έχεις συνεχώς στο ρεύμα το pc αλλιώς χρειάζεσαι το hybrid sleep

Dscaler, graphedit παιζουν Στρατο?

Τάκη και Νεκτάριε, τι εννοείτε όταν λέτε ότι το reclock δεν παίζει σε vista? Διότι το δικό μου σε vista με τον KM player μια χαρά παίζει.....Έχω χάσει κανένα επεισόδιο??????

Συνεπώς παιδιά από τα γραφομενα σας συμπεραίνω πως για video και αναλύσεις 720 (που θελουν οπωσδήποτε το reclock για την ομαλή κίνηση) προς το παρον να ξεχασω τα Vista.

Κριμα…

Blu Ray με 24 fps μπορώ να δω με HTPC ή μπα??? Deep Colour υποστηρίζει???
Γενικά αξίζει να βλέπω ταινίες στο HTPC ή να πάω σε Blu Ray Player ή σε PS3???

1) Φυσικα!Αν δεν δεις 24fps με HTPC, με τι θα δεις;
2) Οχι, αλλα τι να το κανεις; Δεν υποστηριζουν Deep color τα νεα formats.
3) Αξιζει αν εχεις μερικη επαφη με υπολογιστες. Σαν bonus βλεπεις και HD-DVD!

Πως μπορώ να δω 24fps στο HTPC???
Για κάρτα ήχου μπορώ να χρησιμοποιήσω την ψηφιακή έξοδο και να βγάζει στο Α/V ενισχυτή για τα νέα format???

Εφόσον υποστηρίζεται και από το μέσο προβολής το 24 fps , βρίσκεις την λειτουργία μέσα στα μενού του software ...

Ναι , ο ήχος βγαίνει από την ψηφιακή έξοδο και πάει στον AV ενισχυτή ...

1) Χρησιμοποιωντας Powerstrip
2) Οχι, απο τις αναλογικες εξοδους της καρτας ηχου (αν εχεις καμια καλη οπως πχ η Xmeridian).