Περι ανεμιστηρακιου για EP1500..

George_Ch

New member
26 October 2008
30
..αφου με ανεμιστηρακι εχω φασαρια στις χαμηλες εντασεις και χωρις αυτο, πεφτει o ενισχυτης (μετα απο κανα διωρο) στις δυνατες! Τι προτεινετε να κανω?
Βεβαια ειδα τον θερμοστατη που εβαλε ο Νικος Ακριβοπουλος αλλα εγω απο κατασκευες δεν.. αρα παμε σε κατι πιο ευκολο.

Να βαλω κανενα ησυχο fan ή καποιο διακοπτακι οπως μου προταθηκε?

Ησυχο fan.

Με τις διαστάσεις που έχει το υπάρχον κοίτα σε κουμπουτερο-μάγαζα. Εχουν κάποιους πολύ ήσυχους που χρησιμοποιούν για τα HTPC.

έχει γραφτεί κατά κόρον.
Βάζεις ένα papst.
Αυτό είχαμε βάλει όλοι.
Κάνε ένα ψάξιμο εδώ μέσα.

George, Γιάννη με λένε όχι Νίκο.
Στην αρχή νόμισα πως δεν είμαι εγώ!:flipout:

Λοιπόν το Papst είναι αυτό της φωτό:

Attachments

• DSC01399.jpg
    DSC01399.jpg
    68.3 KB · Views: 79
Last edited:
Πρακτικά είναι αθόρυβο.
Με μόνο 12dB θόρυβο πρέπει να πλησιάσεις στο 1 μέτρο τον ενισχυτή και να έχει απόλυτη ησυχία για να το ακούσεις!

Ο θερμοστάτης έχει δουλειά για να μπεί.
Το θέμα όμως είναι πως ο τελικός παίζει καλύτερα σχετικά ζεστός...
Έτσι μερικοί βάλαν απλό διακόπτη και δουλεύουν το πάπστ ανάλογα της περίστασης...

Το πάπστ της φωτό είναι καινούργιο.
Το είχα πάρει κάβα να υπάρχει.
Επειδή άλλαξα πλεύση και δεν δουλεύω πλέον τους μπέρρυδες, αν θέλεις μπορώ να σου το στείλω.
Η τοποθέτησή του είναι πανεύκολη διότι έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με το μανίσιο.

Κώστα 8άρι είναι.
Και δουλεύει στις 1800 στροφές max.
Πληροφοριακά στον μαχαλά σου τα έχει ο Ασημακόπουλος στην πλ. Καρύτση.

Re: Απάντηση: Περι ανεμιστηρακιου για EP1500..

George, Γιάννη με λένε όχι Νίκο.
Στην αρχή νόμισα πως δεν είμαι εγώ!:flipout:

opsss! σορρυ Γιαννη, εκ παραδρομης μεσα στο search, καταλαβαινεις...!!

Φυσικα με ενδιαφερει το "φουρφουρι" γλυτωνω και το ψαξιμο, παραγγελιες, αποστολες κλπ αυριο θα περασω απο την Βεροια το μεσημερι και το βραδακι (επιστροφη). Μπορουμε να βρεθουμε? Θα μιλησω με τον papas εχει το τηλ μου.

Ειπα να το διορθωσω αλλα δεν μου βγαζει edit για το πρωτο post.. anyway..

Last edited:
Υπ όψιν ότι το ανεμιστηράκι του μπέρυ είναι 24άβολτο!:grandpa:
Εγώ ήμουν ίσως ο μόνος που δεν είχε βάλει παπστ. είχα βολευτεί με ένα παλιό μισοχαλασμένο από πισι, που αφού του λάδωσα τα κουζινέτα το σύνδεσα με μία αντίσταση σε σειρά γύρω στα 200-300ωμ/5βαττ αν θυμάμαι καλά και δούλευε απαλά και αθόρυβα. Δεν χρειάζονται πολλές στροφές ακόμα και για άγριες πλην όμως οικιακές πάντα συνθήκες.
Πληροφοριακά ο θείος Τόμαν σήμερα τον πουλάει στην τιμή χώμα των 289ευρω. Σκέφτομαι να ξανααγοράσω έναν έτσι για να υπάρχει!:flipout:

Δεν ξέρω για τι είδους θερμοστάτες μιλάτε αλλά υπάρχουν δυμεταλικοι μικροί που είναι το ίδιο εύκολο να μπουν όσο και ένας διακόπτης (και ποιο εύκολο αφού έχουν και τα καλώδια κολλημένα πάνω τους).
Βάζεις έναν ΝΟ στου 50 βαθμούς και ξεμπέρδεψες και από θορύβους χαμηλά και από όλα.
Η μάρκα είναι PEPI και υπάρχουν σε πολλά ηλεκτρονικαδικα .
Δεν είναι ακριβείας αλλά για ανεμιστήρα είναι ότι πρέπει.

Εχει και ο Φανος απο οσο μαθαινω, στους 35, 45 και πανω. Γυρω στα 3 εβρα το τεμαχιο.

Βασικά ο Φανός είναι ο μόνος που ξέρω και τα έχει σε στοκ.
Είναι τρομερά απλή η σύνδεση τους από τον οποιοδήποτε(πολύ ποιο δύσκολο είναι να βρεις την αντίσταση με την οποία θα δουλεύει σωστά)
Μια θερμοκρασία από 45-50 βαθμούς είναι πολύ καλή ,ποιο πάνω θα φουντώσει ο ενισχυτής ποιο κάτω θα ανάβει συνέχεια .

Χρησιμοποιώντας 2 θερμοστάτες πχ 35 και 45 μπορούμε να ενεργοποιούμε τον ανεμιστήρα πολύ απαλά στην αρχή και αν το παρακάνουμε και ανεβάσει θερμοκρασία ο ενισχυτής να υπάρχει η δυνατότητα να πάρει περισσότερες στροφές το φαν

Χρησιμοποιώντας 2 θερμοστάτες πχ 35 και 45 μπορούμε να ενεργοποιούμε τον ανεμιστήρα πολύ απαλά στην αρχή και αν το παρακάνουμε και ανεβάσει θερμοκρασία ο ενισχυτής να υπάρχει η δυνατότητα να πάρει περισσότερες στροφές το φαν

Και αν συνδυαστεί και με μια αντίσταση σε σειρά αυτός των 35...:a0210:

Το παιχνίδι δεν υπάρχει λόγος να χοντρύνει... όπως λέει ο Πρόεδρος.
Μην κάνουμε τα εύκολα δύσκολα...

Το ΝΟ δεν είναι θέμα όσον αφορά την σύνδεση αλλά την στήριξη... ώστε να κλείνει το κύκλωμα εκεί που πρέπει θερμοκρασιακά...
Δηλαδή όταν λέμε 45 βαθμούς να είναι 45 στην ψύκτρα και όχι 65 και βάλε...
Επίσης μην τυχόν και σας κάνει κανά βραχυκύκλωμα από καμιά έστω στιγμιαία επαφή...
Σας εγγυώμε ότι μπέρρυ δεν θα έχετε μετά...
Τα Gampini είναι πλήρως μονωμένα...

George κάνε συννενόηση με τον Πάπα για να το κατεβάσω.

Στο Φανο 3,52 ευρο το καθένα ....
πηρα προχτες και 35 και 45 βαθμους.... αλλα δεν τα εχω βαλει ακόμα....
μια τρύπα για βίδα θέλει στην ψύκτρα.

αλλα αργότερα.... ελπίζω το σουκου!!!