Περί κάρτας ήχου και σύνδεσης σε ενισχυτή

Aris Takas

New member
11 November 2008
13
Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα την βοήθειά σας.

Η κάρτα ήχου που έχω (live 5.1) βγάζει spdif σε jack μικρό (μαύρο) αλλά ο ενισχυτής μου (Sony str-db2000) έχει μόνο μια είσοδο dvd in coaxial rca την οποία καταλαμβάνει το dvd player προς στιγμήν. Ο ενισχυτής μου δίνει άλλα 4 input αλλά όμως optical.

Αν συνδέσω με optical το dvd και με coaxial rca το htpc πιστεύετε θα έχω πρόβλημα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Πάω να τσιμπίσω καλωδιάκι optical τότε και ένα μακρύτερο coaxial για να φτάνει στο htpc και θα σας πω τα νέα!

Ευχαριστώ πολύ!

Λοιπόν φίλοι τα νέα έχουν ως εξής!
Σύνδεσα το coaxial από την live 5.1 στο coaxial του ενισχυτή και δεν έγινε τίποτα.

Η κάρτα μου είναι η συγκεκριμένη.
Sound_Blaster_Live!_5.1.jpg

Έχετε καμία ιδέα για το πως να την συνδέσω? Ποιό jack να χρησιμοποιήσω; Με μια έρευνα που έκανα στο web είδα ότι η πορτοκαλί έξοδος είναι η spdif αλλά δεν παίζει. Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Όντως είναι η πορτοκαλί, αλλά αν θυμάμαι καλά δίνει δύο σήματα s/pdif - ξεχωριστά για front και για rear.

Το πιο σωστό είναι να πάρεις κάτι τέτοιο:

jk14q.jpg

και με δοκιμή να δεις ποιο από τα δυο κανάλια είναι το σωστό. Δεν είμαι όμως σίγουρος αν χωράει στο διαθέσιμο χώρο.

Έχουν όμως αναφερθεί και περιπτώσεις που ένα μονοφωνικό βύσμα έκανε δουλειά:

rw04e.jpg

Στην περίπτωση της δεύτερης "μούφας" συνδέω την μούφα στο htpc στην εξοδο digital και τις άλλες ακρες με ομοαξονικό μέχρι τον ενισχυτή.

Στην περίπτωση της πρώτης "μούφας" πως τα συνδέω?

ΟΚ πάω το απόγευμα Ν. Ιωνία για ψώνια και θα ενημερώσω πως πήγε!

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Αυτό είναι spam (κάπως κατάφερα και πάτησα δύο φορές reply χαχα) παρακαλώ σβήστε το!

Last edited: