Περιμένω τις απόψεις σας…

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,756
Τώρα τελευταία βλέπω ότι έχουν ανέβει διάφορα threads σωστά Εκτός Θέματος στην AV Club Café τα οποία θα ήθελα να τα δούμε λίγο πιο σοβαρά… Δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο ούτε στους χρήστες που τα ανέβασαν, η συζήτηση καλύτερα να είναι πιο γενική έστω και αν κάνω αναφορά ως παράδειγμα πιο κάτω ένα θέμα... μια και κάποια από αυτά προσωπικά με ενόχλησαν και αν δεν έπρεπε να κρατήσω αποστάσεις λόγο του ρόλου μου ως διαχειριστή της κατηγορίας και τα έκρινα με καθαρά προσωπικά κριτήρια ίσως και να τα είχα διαγράψει…

Η κοινότητα μας αποτελείτε από πολλούς γνωστούς και άγνωστους φίλους, διαφορετικής κουλτούρας, καταγωγής, βιωμάτων, επαγγελματικού χώρου κλπ κλπ κλπ δηλ…είναι μια αποτύπωση της κοινωνίας, μια μικρογραφία της Ελλάδας με κύκλο ζωής που επιτρέπει σε όλους να έχουν φωνή και άποψη ακόμα και σε θέματα που στη πραγματική τους ζωή μπορεί να μην ασχολούνται η να ντρεπόντουσαν να εκφέρουν την άποψη τους αλλά εδώ στο avclub.gr η ανωνυμία, το απρόσωπο του internet, η δυνατότητα συνεχούς πρόσβασης στο χώρο τους το επιτρέπει…

Τι γίνετε όμως όταν ένα θέμα ενοχλεί ? ποίος είναι αυτός που το κρίνει ? πως κάποιος κρίνει και μεταφέρει ένα θέμα προς συζήτηση εδώ και με πια κριτήρια ? το θεωρεί αστείο? Το θεωρεί σοβαρό και θέλει να ακούσει του υπόλοιπους να το σχολιάσουν ? η απλώς κάνει τη πλάκα του ? θα ξεκινούσε την ιδία συζήτηση στο σπίτι με τον πατέρα του, τη μητέρα του, το εξάχρονο παιδί του ? την κοπέλα που προσπαθεί να βγει έξω ? κλπ κλπ κλπ συνήθως αυτά είναι τα ερωτήματα που με έχω αρκετές φορές όταν θέματα που σε προσωπικό επίπεδο δεν βλέπω που συνεισφέρουν στη κοινότητα μας ξεκινούν, δημιουργούν διαπληκτισμούς σε προσωπικό επίπεδο αρκετές φορές, διχάζουν, προκαλούν γέλιο με τη κακή έννοια κλπ σαφώς και κάποιος θα πει ρε φίλε και εσύ είσαι ένας από όσους περιγράφεις, διαφορετικός από άλλους, με δικά σου κριτήρια κλπ κλπ κλπ αυτό που ενοχλεί εσένα είναι αποδεκτό για εμένα και το αντίθετο…μα για αυτό θέτω το ερώτημα εδώ… τώρα, βλέπω εγώ κάποια πράγματα τόσο διαφορετικά ? η απλώς άλλοι βαριόνται και δεν ασχολούνται με όσα συμβαίνουν στη σωστή διάσταση…

Ως σημείο αναφοράς (ΜΟΝΟ) ας δούμε το θέμα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=6816 Δέχομαι ότι κάποιος το ανέβασε για πλάκα, (ίσως δε ξέρω…) οι υπόλοιποι που μπήκαν στη συζήτηση είχαν το ίδιο σκεπτικό ? τελικά όμως που είναι τα αποδεκτά όρια για όλους μας? Πότε κάνουμε πλάκα, πότε κάποιος άλλος το παίρνει σοβαρά , πότε κάποιος ενοχλείται ? έχουν όλοι ίσα δικαιώματα σε αυτό το χώρο ? εμένα με ενόχλησε το thread παρά όλο που δεν έκανα τίποτα σαν διαχειριστής στη κατηγορία…αν είχα επέμβει και έλεγα ρε παίδες δεν είναι εδώ η espresso και οι ειδήσεις του star για να ανοίγονται τέτοια θέματα πόσοι θα τα είχαν πάρει στο κρανίο ? σοβαρά όμως… Παρακαλώ μην μείνετε στο συγκεκριμένο θέμα σκεφτείτε και αναλογιστείτε ποσά άλλα έχουν καταλήξει σε διαμάχες και προσωπικές αντιδικίες…μάλιστα αν το θέλετε με αυτό που θα πω τώρα… έχετε το δικαίωμα να με κατηγορήσετε, υπάρχουν μεμονωμένοι χρηστές που δεν ασχολούνται με αλλά θέματα στο avclub.gr πάρα μόνο με αυτά…(κοινωνικο-πολιτικο-αθλητικα-σαχλαμαριστικα ) ΟΚ για αυτό υπάρχει η Café αλλά δεν είναι εκεί το θέμα αυτό που προσπαθώ να βρω είναι τα όρια… τα δικά μου έχουν προφανώς ξεπεραστεί αρκετές φορές, συνεπώς αν όσοι φωνάζουν για θέσεις, κριτική, δημοκρατικότητα κλπ ας δουν και την άλλη πλευρά, τον αντίλογο…για κάθε έναν που πιστεύει το Α υπάρχει και κάποιος που πιστεύει το B…δηλαδή καταπιέζονται κάποιοι αν κλειδωθεί η διαγραφεί ένα θέμα και έχουν λόγο, αλλά εγώ που καταπιέζομε όταν πρέπει να διαβάζω πράγματα που τα βρίσκω από ηλίθια ως χαζά δεν μετράω??…. εεε κάπου πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω η μπροστά…πάντοτε σε συνάρτηση με το που βρισκόμαστε τώρα…

Περιμένω τις απόψεις σας…

......μου φαινεται δεν περιμενεις αποψεις .........

αλλα ..... τον τριτο παγκοσμιο πολεμο να αρχιζει απο εδω μεσα .....

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!

η γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει να ειμαστε ενα κλικ πιο προσεκτικοι ολοι μας .......

εμεις που βαζουμε τα θεματα .....

εμενα προσωπικα ομως δεν ΔΕΝ με ενοχλουν αυτα Αγαπητε Διαχειριστα αλλα ΑΥΤΑ που γινονται ΕΙΣ βαρος των Ανθρωπινων Δικαιωματων και γενικα ΕΙΣ βαρος των ΠΑΙΔΙΩΝ και των απροστατευτων ειτε Μεταναστες ειναι ειτε παιδια των φαναριων ........

δεν με πειραζει που θα βαλει καποιος εδω την Μερεντα του ταδε Αγγλου .....

αν ΕΙΧΑΜΕ ΛΥΣΕΙ τα αλλα και μας πειραζε μονο αυτο τοτε θα ελεγα το αντιθετο !!

τα αλλα με πειραζουν εμενα .... που οταν τα βαζουμε πολλοι ΛΙΓΟΙ τα διαβαζουν εκφερουν αποψη και οι πιο πολλοι τα προσπερνανε .....

Last edited:
Νομίζω ότι δεν υπάρχει δίλλημα... Διαβάζεις κάτι και σε ενοχλεί? σταματάς να διαβάζεις και αλλάζεις θέμα... Απλούστατο Geonx !
Εννοώ ότι έχεις επιλογή ! Αλλωστε, 2 έλληνες = 3 γνώμες=4 γούστα, πόσο μάλλον εδώ που βρισκόμαστε δεκάδες, δεν θα υπήρχε περίπτωση να βγεί θέμα που να μην ενοχληθεί κάποιος... Εγώ όταν με ενοχλεί ενα θέμα, πάω στο επόμενο.
Αυτό που γίνεται εδώ στο φορουμ , είναι η αρχή της δημοκρατίας, μπορούν να μιλήσουν όλοι και να θίξουν όποιο θέμα θέλουν... δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, δεν υπάρχουν ομορφοι και άσχημοι. Ολοι ισότιμοι και ο λόγος τους ακούγεται το ίδιο. Ασχετο το ότι κάποιοι έχουν καταφέρει να γίνεται ο λόγος τους ευκολότερα αποδεκτός - αυτό το έχουν καταφέρει με την γενικλοτερη στάαση τους και παρουσία τους στο φόρουμ.
Από την στιγμή που θα μπούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες θα χαραχθούν αυθαίρετα από κάποιον ή κάποιους, χάνεται αυτή η αίσθηση ελευθερίας που υπάρχει και πολλοί θα νοιώσουν ότι η γραφή τους και τα ενδιαφέροντά τους γιά τα οποία θέλουν να γράψουν, ελέγχεται άνωθεν και κατευθύνονται...
Θα έλεγα ότι το avclub έχει ήδη κανονισμούς οι οποίοι προβλέπουν και προλαμβάνουν ακραίες εκφάνσεις βερμπαλιστικής κακοποίησης μεταξύ των συμφορουμιτών, αλλά δεν μπορεί να αποκτήσει και αισθητικούς οδηγούς και κατευθυντήριες γραμμές , πέραν αυτών που ώθησαν στην ίδια την δημιουργία του φόρουμ : το audio-video, τα παρελκόμενα και τα συναφή...

Αυτο ακριβως εκανα εγω...

Με ενοχλησε το θεμα -όχι ηθικα αλλα θεωρω ότι εγινε γελοιο τοσο σαν θεματολογια όσο και σαν εκφρασεις- και δεν ξαναγραψα (εριξα όμως κλεφτες ματιες).
ΕΙμαι κατα της λογοκρισιας και πραγματικα προτιμω να υπάρχουν τετοια θεματα και ας με ενοχλουν παρα να απαγορευουμε κατα το δοκουν όποια θεματα κρινουμε -εμεις, εσεις, οι άλλοι- ότι δεν πρεπει να ανεβαινουν.
Πρεπει παντως ο τιτλος να ειναι ενδεικτικος του περιεχομενου και πρεπει όλοι μας να σεβομαστε την διαφορετικη αισθητικη που μπορει να εχει ο οποιοσδηποτε (πολλα πρεπει εβαλα ίσως όχι ευστοχα...)

Το πρωτο πάντως που χρειαζεται ειναι καλη διαθεση και ελλειψη προκαταληψης.

Βασικό είναι να μην υπάρχουν προσβολές που να απευθύνονται σε μέλη του φόρουμ ή να θίγουν την αξιοπρέπεια τρίτων επωνύμως. Τώρα η ακτινογραφία ενός άγνωστου Άγγλου δεν τον θίγει προσωπικά γιατί ούτε τον ξέρουμε, ούτε πρόκειται να τον αναγνωρίσουμε στο δρόμο.
Όπως είπε και ο Άγγελος, αν ο τίτλος είναι ενδεικτικός ούτως ώστε όσοι ενοχλούνται να προσπεράσουν, δε βλέπω κάποιο πρόβλημα.
Αυτά...

To internet έχει φτιαχτεί πάνω στην αρχή της απόλυτης ελευθερίας και δημοκρατίας (θεωρητικά τουλάχιστον). Σαφώς με ενοχλούν κάποια πράγματα αλλά θα με ενοχλούσε περισσότερο να ξέρω ότι ίσως δε μπορώ να γράψω ή να κάνω κάτι. Αρκετά το έχουμε αυτό στην καθημαρινότητά μας - είτε το έχουμε συνειδητοποιήσει είτε όχι. Συμφωνώ με τον BIOS και τον Άγγελο. Το συγκεκριμένο θέμα δε μου άρεσε. Το άνοιξα, το διαπίστωσα και το αγνόησα...

Από την άλλη μεριά βέβαια υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα το οποίο θα με απασχολούσε ειδικά αν ήμουν διαχειριστής και αυτό είναι: "υπάρχει περίπτωση να χάσω κάποιους ανθρώπους εξαιτίας τέτοιων θεμάτων?"...

Εξαρτάται το τί επιθυμεί το Avclub.Εάν παρασυρθεί απο την μέτρηση τής αυξήσεως τού αριθμού μελών και μόνον,θα παρατηρηθούν και φαινόμενα που θα είναι πολύ δύσκολα ως πρός την διαχείρισή τους.
Μερικά θέματα άθελά τους ενισχύουν την γνώμη εκείνων που έχουν εκφραστεί παλιότερα υπέρ του περιορισμού τής ´εκτός θέματος´.
Προσωπικά θεωρώ αδύνατον να ελέγξεις μιά κοινότητα τόσων πολλών ατόμων,χωρίς να υπάρχουν διαφωνίες και αντιρρήσεις
Ας υπάρχει τουλάχιστον κοινή διαχειριστική αντίληψη,ως προς την αντιμετώπιση διαφόρων threads,που βεβαίως δεν θα πρέπει να διαπνέεται απο τίς προσωπικές ,πολιτικές,θρησκευτικές υποκειμενικές απόψεις εκάστου τών διαχειριστών,αλλά απο μία συνολική στάση λειτουργίας.Ουτε το ´αποφασίζομεν και διατάζομεν ´βοηθάει,αλλά ούτε κάποια ´αγαπησιάρικα,ενωτικά´μηνύματα,που μόνον διάθεση να αποσείσουμε την ευθύνη απο πάνω μας,δείχνουν.
Ολοι μαθαίνουμε απο την συμμετοχή μας σε forum και αλλάζουμε και απόψεις για τίς βασικές αρχές λειτουργίας ενός φόρουμ.
Περιμένω με πολύ ενδιαφερον την έναρξη λειτουργίας του Σωματείου,όπως είχε ανακοινωθεί απο την εποχή που δημιουργήθηκε το avclub.
Tότε θα πρέπει να συζητηθούν σοβαρά και αναλυτικά,οσα μάς έχουν απασχολήσει κατα καιρούς.

(Η απόλυτη ελευθερία μπορεί να οδηγήσει σε ασυδοσία και η απόλυτη δημοκρατία σε.. "αναρχία";))Κάπου διαβασμένο,υπερβολικό ίσως αλλά..επικίδυνα επίκαιρο

Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός.Εφόσον ενοχλείται ένας Διαχειριστής ή ένας χρήστης από κάτι ή κάποιον έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει.Δεν θα σκύβουμε και εδώ το κεφάλι για να μην θίξουμε τις δημοκρατικές ανησυχίες ή την "ελευθερία" του λόγου του καθενός από εμάς !Φυσικά βάζω και τον εαυτο μου μέσα.
Και όσο για τα θέματα ,φυσικά και υπάρχει κάποιο όριο,όπως όρια υπάρχουν παντού στον κόσμο μας.Κ'αποια από αυτά θα ήταν φρόνιμο να μην τα ξεπερνάμε.Και μην ξεχνάμε οτι βρισκόμαστε μεν σε cafe αλλά του AV CLUB !υπάρχουν χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες για χαβαλέ,τσόντες,κουτσομπολιά,"αερισμούς",τουαλέτες κλπ..Ετσι ξεκίνησαν και οι πιτσιρικάδες με τα κινητά τους και στέλνουν βιντεάκια μεταξύ τους από "συνευρέσεις" τους ομαδικές και μετά εμείς μένουμε με το στόμα ανοιχτό για το τι φταίει (εδώ αναφέρομαι στα όρια..)
Αλλά πάλι αυτή είναι η γνώμη μου.Φυσικά και θα υπάρξουν διαφορετικές.Θα τις σεβαστώ.Το να εκφέρω όμως την γνώμη μου για κάτι στο φόρουμ,εφόσον θέλουμε την απόλυτη δημοκρατία και μ αυτό το σκεπτικό,θελω να το κάνω ελεύθερα και χωρίς να υφίσταμαι προσωπικές επιθέσεις μόνο και μόνο γιατί διαφώνησα ή δεν μου αρέσει κάτι..
Γιώργο,τί να σου πώ?
Πράξε κατά περίσταση.

Last edited:
Εξαρτάται το τί επιθυμεί το Avclub.Εάν παρασυρθεί απο την μέτρηση τής αυξήσεως τού αριθμού μελών και μόνον,θα παρατηρηθούν και φαινόμενα που θα είναι πολύ δύσκολα ως πρός την διαχείρισή τους.
Μερικά θέματα άθελά τους ενισχύουν την γνώμη εκείνων που έχουν εκφραστεί παλιότερα υπέρ του περιορισμού τής ´εκτός θέματος´.
Προσωπικά θεωρώ αδύνατον να ελέγξεις μιά κοινότητα τόσων πολλών ατόμων,χωρίς να υπάρχουν διαφωνίες και αντιρρήσεις
Ας υπάρχει τουλάχιστον κοινή διαχειριστική αντίληψη,ως προς την αντιμετώπιση διαφόρων threads,που βεβαίως δεν θα πρέπει να διαπνέεται απο τίς προσωπικές ,πολιτικές,θρησκευτικές υποκειμενικές απόψεις εκάστου τών διαχειριστών,αλλά απο μία συνολική στάση λειτουργίας.Ουτε το ´αποφασίζομεν και διατάζομεν ´βοηθάει,αλλά ούτε κάποια ´αγαπησιάρικα,ενωτικά´μηνύματα,που μόνον διάθεση να αποσείσουμε την ευθύνη απο πάνω μας,δείχνουν.
Ολοι μαθαίνουμε απο την συμμετοχή μας σε forum και αλλάζουμε και απόψεις για τίς βασικές αρχές λειτουργίας ενός φόρουμ.
Περιμένω με πολύ ενδιαφερον την έναρξη λειτουργίας του Σωματείου,όπως είχε ανακοινωθεί απο την εποχή που δημιουργήθηκε το avclub.
Tότε θα πρέπει να συζητηθούν σοβαρά και αναλυτικά,οσα μάς έχουν απασχολήσει κατα καιρούς.

Αυτή θα ήταν η δεύτερη τοποθέτησή μου αλλα με πρόλαβε ο Κ.Σπύρος !:ernaehrung004:

προσωπικη αποψη: το γουστο, η αισθητικη,το χιουμορ,ειναι καθαρα προσωπικα θεματα.αν σε καποιον δεν αρεσει καποιο post επειδη το θεωρει κακογουστο ή ανοητο,ας μην το διαβασει.δλδ οταν πηγαινετε να παρετε την εφημεριδα σας,διαμαρτηρεστε και για τις κουτσομπολιστικες που κρεμονται διπλα?(ή το αντιθετο).απλα προσπεραστε...οσον αφορα το προαναφερθεν ποστ,με ''ξενερωσαν'' (σορρυ για το αδοκιμο) τα πολλα σχολια (το πολυ το κυριε ελεησον....),αλλα απλα το εκλεισα.ενα ομως με πειραζει,και αυτο ειναι οι προσωπικες αντιπαραθεσεις.δεν ειμαι παλιος στο forum,αλλα ειναι αντικειμενικα αντιαισθητικο να βλεπεις ανθρωπους που υποτιθεται οτι ειναι εδω επειδη το γουσταρουν, να αρπαζονται σαν παιδια.για εμενα εκει πρεπει να επεμβενει ο διαχειριστης και να το κλεινει το μαγαζι(παλι αδοκιμη εκφραση...).οσον αφορα χρηστες που γραφουν μονο για τα κουτσομπολια στο cafe και πουθενα αλλου,ειμαι πολυ ''νεος'' για να εκφερω γνωμη.απλα πιστευω πως υπαρχουν αντιστοιχα forum να εκφραστουν.ωραιο ποστ κ. GeonX.....

Μου είναι πράγματι δύσκολο να τοποθετηθώ επίσημα στο συγκεκριμένο θέμα, και αυτό λόγω της διαχειριστικής θέσης που έχω εδώ.
Επειδή όμως και πάνω απο όλλα προτιμώ την θέση του απλού μέλους, θα αφήσω γιά λίγο στην άκρη το γραφείο, και θα περάσω στο καθιστικό!!!θα αράξω γιά τα καλά πάνω στον αναπαυτικότατο εξαθέσιο δερμάτινο καναπέ, και με την άνεση της θέσης, θα μπω και εγω γιά λίγο στο παιχνίδι....άλλωστε τι έχω να χάσω;....αντίθετα απο αυτη την θέση μάλλον δύκολο θα είναι να κουραστώ και ποτέ μου!!!

Θεωρώ πως όλλοι μας βλέπουμε το Club ώς κάποιο μικρό η μεγάλο δωμάτιο του σπιτιού μας.Μόνο που εδω υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό, που ίσως ξεφεύγει απο το νού πολλών μας, και που μάλλον δεν θα'πρεπε...
Τα λόγια ,οι κουβέντες και τα θέματα που ανοίγονται εδώ, δεν είναι στον αέρα.Είναι χρώματα ,κάτι σαν σπρέυ δηλαδή που πάνε και κολάνε τα άτιμα στους τοίχους αυτου του σπιτιού και μάλιστα δεν βγαίνουν και ποτέ.Και όπως όλοι ξέρετε τα χρώματα είναι ένα περίεργο πράγμα, όμως μέσα στην ιδιαιτερότητά τους κρύβουν και κάποιες αντικειμενικές αλήθειες για τους περισσότερους.

Στα πλαίσια λοιπόν της ελεύθερης εκτόξευσης χιλιάδων χρωμάτων, υπάρχει μεν το ενδεχόμενο μιάς χρωματικής πανδαισίας που μπορεί να εξεληχθεί και ως ο καλύτερος πίνακας ζωγραφικής που φτειάχθηκε ποτέ, αλά υπάρχει επίσης, και δυστυχώς εδω οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες, απο τον πολύ εκσφενδονισμό μαύρου χρώματος ,να πλακώσει μιά μαυρίλα, μεγαλύτερη και απο αυτη της κολάσεως.Και φυσικά μιλάω γιά μεγαλύτερες πιθανότητες μιά που τα σπρέυ τα χειρίζονται εκατοντάδες διαφορετικά χέρια και που στην πλειοψηφία ξέρουμε ότι το μαύρο , τυχαίνει να είναι και ένα χρώμα που αρέσει σε πάρα πολλούς!!!

Να λοιπόν τι θα πρέπει να διαφυλάξουμε όλλοι μας εδω μέσα.....το ενδεχόμενο μην τα βάψουμε όλα μαύρα στο τέλος,με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε ούτε τον ίδιο μας τον εαυτό.Και εδω δεν υπάρχουμε γιά να μην μιλάμε στον διπλανό μας, ούτε υπάρχουμε γιά να κρατάμε το spray του άλλου επειδή μπουχτίσαμε στο μαύρο χρώμα.
Εδω είμαστε γιά να φτιάχνουμε κάθε μέρα, όλοι μαζί την ίδια την ημέρα μας καλύτερη...την καλημέρα μας πολύχρωμη..και την γνώση μας πάνω σε θέματα που στην ουσία μας οδήγησαν εδω ακόμη πιό γεμάτη....για αυτό γράφτηκα μέλος πριν 7+ χρόνια στο τότε avforum ,για αυτό συνεχίζω και εδω.Ελπίζω ποτέ να μην με πλακώσει το μαύρο του χρώματος, γιατί πλέον το σπίτι που διάλεξα να μείνω ναι μεν θα είναι το ίδιο που μου άνοιξε κάποτε την πόρτα, αλά δυστυχώς θα είναι το ίδιο και πάλι, που θα μου την κλείσει.Αυτο θα είναι γιά εμένα και το πιό τραγικό φινάλε της ιστορίας.......

Αρκετά όμως κάθησα στον αναπαυτικό καναπέ του σαλονιού...πρέπει να ξαναπάω στην λάντζα τώρα ,γιατί τα άπλυτα περιμένουν και οι άλοι δεν είναι κορόιδα!!!!

Καληνύχτα σας.....:ernaehrung004:

Υ.Γ Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ μου μου έδωσες αφορμή να ξεκουραστώ λιγάκι!!!

Last edited:
Εμενα η γνωμη μου ειναι πολυ συγκεκριμενη:

Υπαρχουν ανθρωποι που ενοχλουνται για τα Χ πραματα, αλλοι που ενοχλουνται για τα ψ. Αν πορευομασταν με το τι θελει ο καθενας, θα επρεπε να κλεινουμε ολα τα θεματα, γιατι καποιος θα ενοχληθει με κατι.
Υπαρχουν καποιοι που ενοχλουνται με τα Χ θεματα, και καποιοι που δεν ενοχλουνται.
Αν υπαρχει ενα δωματιο με καπνιστες και περναει ενας μη καπνιστης απο εξω, ΔΕΝ ειναι λογικο να μπει μεσα και να τους πει " Σταματηστε να καπνιζετε, ενοχλειτε τους.. εξω" Οποιος ενοχλειται απο τον καπνο, απλα δεν μπαινει μεσα. ΑΠΛΟ

Αν καποιο θεμα σας χαλαει, ΜΗΝ το παρακολουθειτε. Ολα τα αλλα ειναι παρεμβατισμοι, που δεν εχουν θεση στα πετυχημενα φορουμ. Στις ακραιες συμπεριφορες, υπαρχει η αυτορρυθμιση και ο Συντονισμος. Οπως στην κοινωνια. Αν καποιος θεωρει το ΟΛΑ ΧΧΧ του Αναστασιαδη οτι εχει διαφορες γκομενες που τα βγαζουν ολα, δεν εχει παρα να αλλαξει καναλι...

Η σοβαροφανεια και η υποκρισια στην κοινωνια δεν μου αρεσε ποτε. Ουτε εδω μεσα. Δεν τιθεται θεμα δημοκρατιας. Τιθεται θεμα προσωπικων επιλογων.

Ουτε αναρχια υφισταται ουτε τιποτα. Μην κινδυνολογουμε χωρις νοημα.

ΜΗΝ παρακολουθειτε θεματα που σας ενοχλουνε. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.

Οσο δε για το θεμα που πυροδοτησε ολα αυτα, εγω ειμαι... θυμωμενος.

Δεν θελω να επεκταθω γιατι θα αναφερθω σε προσωπα και πραματα και θα χαλασω καποιες καρδιες.

Καπου ομως νοιωθω οτι το ποδι σηκωθηκε να χτυπησει το κεφαλι, επειδη θεωρησε πως το κεφαλι, αναφερομενο σε καποιο αλλο ποδι το εθιξε.

Σε λιγο θα καταληξουμε , μονο και μονο επειδη καποιος δυναται να χαλαστει απο κατι να μην γραφουμε τπτ.

Μην τρελαθουμε κιολας....

Το avclub, δεν είναι forum γενικού ενδιαφέροντος, αλλά AUDIO & VIDEO FANATICS AREA. Τί σημαίνει αυτό; σημαίνει ότι διάλεξα αυτό το forum διότι θα μαζευόμαστε και θα τα λέμε όσοι έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα. Το hobby μας έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που πολλές φορές και εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να χωνέψουμε πόσο μάλλον άνθρωποι άσχετοι με το hobby (τιμές, λεπτομέρειες κλπ).
Άρα λοιπόν δεν είναι ένα οποιοδήποτε forum αλλά εξειδικευμένο forum. Και επιτυχία σε ένα εξειδικευμένο φορουν δεν είναι να έχει απόλα τα θέματα, αλλά τα θέματα του ενδιαφερόντός του και επειδή μάλιστα πρόκειται για hobby θα πρέπει να περνάναι καλά και τα μέλη του και όχι να προκαλούνται.
Αυτό αμέσως δημιουργεί τα πρέπει και τα δεν. Δηλαδή, δεν με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις, τι θρήσκευμα είσαι, τι εθνικότητας, τι πολιτικών πεποιθήσεων, ακόμα ακόμα μπορεί και να είσαι το αφεντικό μου και εγώ ο υπάλληλός σου, κλπ αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρουν σαν άτομο γιατί ούτε απολίτικος είμαι, ούτε άθρησκος, άπατρις, κλπ δεν με ενδιαφέρουν όμως εδώ σε αυτό το forum διότι δεν πρόκειται να μιλήσουμε εδώ για όλα τα υπόλοιπα που μας χαρακτηρίζουν παρά μόνον για το κοινό hobby μας. Και από την άλλη όμως η συμμετοχή μου σε αυτό το φόρουμ δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι υποχρεωμένος να κάνω παρέα μαζί σου, να αποδέχομαι τις απόψεις σου και κυρίως τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα σου, πόσο μάλλον το επάγγελμά σου, το θρήσκευμά σου, την πολιτική σου τοποθέτηση κλπ. ακόμα και συνακροάσεις να κάνουμε δεν σημαίνει ότι ο ένας αποδέχεται τον άλλον. Αν πρέπει να αποδεχθώ κάποιον εδώ θα τον αποδεχθώ μόνο για την εμπειρία του στο hobby και την ορθή κριτική του για θέματα audio & video τα οποία αποδεικνύονται με τον χρόνο και τα γραπτά του.
Το avclub δεν είναι το περίπτερο με τις εφημερίδες αλλά μία συγκεκριμένη εφημερίδα που απευθύνεται σε audio & video fanatics και όχι αθλητική, πολιτική κλπ. Αν ήθελα τέτοια θα αγόραζα την κατάλληλη από το περίπτερο. Αν τώρα αυτή βάλει και άλλα θέματα που με βρίσκουν αντίθετο τότε δημιουργείτε πρόβλημα, δεν έχω καμιά όρεξη να διαβάζω τις προκηρύξεις κάποιου κόμματος, τα προβλήματα ενός επαγγέλματος, τους αστεϊσμούς του καθενός, και γενικά όλα τα εκτός hobby.
Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι όταν ένα θέμα δεν συμφωνείς προσπέρασε το, διότι είμαι ενεργός πολίτης και εδώ συμμετέχω ενεργά, και επειδή δεν είμαι αναίσθητος με τις απόψεις μου φανατίζομαι, παθιάζομαι και εδώ κάνω hobby, για να ξεφύγω από αυτά..
Σε ένα ειδικό φόρουμ βρίσκω πολύ λίγο χρήσιμη την κατηγορία γενικού ενδιαφέροντος διότι δεν υπάρχει ο αντίλογος, ειδικά σε εξειδικευμένα θέματα. Ανοίγει κάποιος ένα θέμα γενικού ενδιαφέροντος και φυσικά η άποψή του επηρεάζεται από τις ρίζες του (πολιτικές, θρησκευτικές κλπ) και πολύ φυσικό είναι να μην υπάρχει μέλος με διαφορετικές τοποθετήσεις ούτως ώστε να βγάλω σωστά συμπεράσματα . Και το σημαντικότερο είναι ότι η ανωνυμία σου απαγορεύει να εκτιμήσεις τον γράφοντα και τις απόψεις του με αποτέλεσμα την παραπλάνηση και την παραπληροφόρηση.
Έτσι λοιπόν τις περισσότερες φορές το πιθανότερο είναι περισσότερα θέματα γενικού ενδιαφέροντος να προκαλούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και φυσικά δεν έχω διάθεση να προκαλούμε και να απολογούμαι.
Έτσι λοιπόν κατά την άποψή μου το avclub, δεν είναι φόρουμ που θα προσφέρει βήμα στον οποιοδήποτε και για οποιοδήποτε θέμα, αλλά μόνο για audio & video fanatics. Και επειδή καλή η φιλολογία αλλά πρέπει και να ζήσει και για να ζήσει υπάρχουν δύο τρόποι η διαφήμιση και η συνδρομή. Η διαφήμιση απαιτεί μεγάλο αριθμό μελών οπότε οδηγούμαστε στο ξέφραγο αμπέλι και στο για περάστε για θαυμάστε από όλα έχουμε. Άρα η άποψή μου είναι η συνδρομή και οι κανόνες και δεν είναι θέμα δημοκρατίας ή όχι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Περιμένω τις απόψεις σας…

Εμενα η γνωμη μου ειναι πολυ συγκεκριμενη:

Υπαρχουν ανθρωποι που ενοχλουνται για τα Χ πραματα, αλλοι που ενοχλουνται για τα ψ. Αν πορευομασταν με το τι θελει ο καθενας, θα επρεπε να κλεινουμε ολα τα θεματα, γιατι καποιος θα ενοχληθει με κατι.
Υπαρχουν καποιοι που ενοχλουνται με τα Χ θεματα, και καποιοι που δεν ενοχλουνται.
Αν υπαρχει ενα δωματιο με καπνιστες και περναει ενας μη καπνιστης απο εξω, ΔΕΝ ειναι λογικο να μπει μεσα και να τους πει " Σταματηστε να καπνιζετε, ενοχλειτε τους.. εξω" Οποιος ενοχλειται απο τον καπνο, απλα δεν μπαινει μεσα. ΑΠΛΟ

Αν καποιο θεμα σας χαλαει, ΜΗΝ το παρακολουθειτε. Ολα τα αλλα ειναι παρεμβατισμοι, που δεν εχουν θεση στα πετυχημενα φορουμ. Στις ακραιες συμπεριφορες, υπαρχει η αυτορρυθμιση και ο Συντονισμος. Οπως στην κοινωνια. Αν καποιος θεωρει το ΟΛΑ ΧΧΧ του Αναστασιαδη οτι εχει διαφορες γκομενες που τα βγαζουν ολα, δεν εχει παρα να αλλαξει καναλι...

Η σοβαροφανεια και η υποκρισια στην κοινωνια δεν μου αρεσε ποτε. Ουτε εδω μεσα. Δεν τιθεται θεμα δημοκρατιας. Τιθεται θεμα προσωπικων επιλογων.

Ουτε αναρχια υφισταται ουτε τιποτα. Μην κινδυνολογουμε χωρις νοημα.

ΜΗΝ παρακολουθειτε θεματα που σας ενοχλουνε. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.

+1

Ας εκθέσω κι εγώ την προσωπική μου άποψη όσο πιο σύντομα μπορώ.

Από τη μια υπάρχει η άποψη πως το φορουμ μας πρέπει να λειτουργεί ως AUDIO & VIDEO FANATICS AREA , συνεπώς μόνο θέματα (αλλά και αγγελίες κλπ) σχετικά πρέπει να γράφονται και
από την άλλη να δίνεται η δυνατότητα ο καθένας μας να αναπτύσσει ελεύθερα κάποιο άσχετο θέμα στην ειδική κατηγορία χωρίς αυτό να αποχρωματίζει την "φανατική" ιδιότητα του φόρουμ.

Προσωπικά επιλέγω τη δεύτερη εκδοχή λειτουργίας του φόρουμ, γιατί όλα τα φόρουμ που έχω επισκεφτεί (ειδικά και μη) ακολουθούν αυτή τη λύση, γιατί μου αρέσει να διαβάζω αλλά και να συμμετέχω σε άσχετα με audio-video θέματα, γιατί όλοι μας έχουμε κι άλλα ενδιαφέροντα, ασχολίες, ανησυχίες που θα θέλαμε να κουβεντιάζουμε με φίλους μας, γιατί οι "άσχετες" κουβέντες μας κάνει να γνωριζόμαστε καλύτερα ως άνθρωποι, γιατί,γιατί,...

Όσον αφορά το αν πρέπει να υπάρχει κάποια λογοκρισία στα θέματα του "καφέ" κι εδώ κατά το παρελθόν έχουν αναπτυχθεί και υποστηριχθεί και οι δύο αντίθετες απόψεις. Πιστεύω πως εφόσον είναι επιτρεπτό να διαβάζουμε εργατικές προκηρύξεις, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει για τις σοκιν ειδήσεις, ανέκδοτα ή οτιδήποτε άλλο που δεν θίγει προσωπικά κάποιο μέλος. Για τα "ευαίσθητα" μάτια που δεν θα ήθελαν να διαβάζουν τέτοια θέματα οι λύσεις θα ήταν είτε να μην μπαίνουν καθόλου στην κατηγορία του "καφέ" είτε να μην ανοίγουν τα θέματα που πιθανόν περιέχουν ακατάλληλα (για την ιδιοσυγκρασία τους) περιεχόμενο.

Καλό θα ήταν ο καθένας μας που ανοίγει κάποιο θέμα που πιθανόν ενοχλήσει να βάζει έναν ξεκάθαρο και προειδοποιητικό τίτλο για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Αυτά φυσικά αποτελούν απόψεις, σκέψεις και προτάσεις μου, χωρίς να θέλω να προκαλέσω ούτε να ενοχλήσω κανένα μέλος.

Ως πρώην ΓΔ του avforum και του ΑΓΔ του avsite θα σας πω ότι η κατηγορία εκτός θέματος αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή προβλημάτων για οποιονδήποτε διαχειριστή. Δεν μπορείς ούτε καν να κοιμηθείς. ΠΡΕΠΕΙ να μένεις πάνω στο πληκτρολόγιο. Και για το 20% από αυτά που περνούν μπροστά σου πρέπει να αποφασίζεις αν θα περάσουν ή όχι. Με αυτή την ιδιότητα θα ήθελα να υπάρχουν θέματα αλλά εκτός θρησκευτικών, πολιτικών και εθνικών θεμάτων

Θα μιλήσω όμως κι ως μέλος κι ως πατέρας. Με αυτή την ιδιότητα πιστεύω ότι πολλά μέλη έχουμε ξεφύγει για τα καλά. Ασχολούμαστε με πράγματα που θέλουμε να τα λέμε εν κρυπτώ, αλλά δεν θα θέλαμε να τα δούμε κάπου δημόσια με το ονοματεπώνυμό μας. Σε κάποιο θέμα ανέφερα ότι αναγκάστηκα να απαγορεύσω την είσοδο στο φόρουμ στη μεγάλη μου κόρη, διότι δεν ήθελα να δει αυτά που γράφονταν εκείνη την ημέρα στο χώρο που συχνάζει ο μπαμπάς της (14 ετών). Επίσης πριν 10 μέρες ζήτησα να μάθω την πραγματική ιδιότητα του spycon 69 (την οποία μου αποκάλυψε πολύ πρόθυμα) διότι είχα υποψίες πως επρόκειτο για φοιτητή μου, ο οποίος με εκβίαζε τηλεφωνικώς ότι αν δεν τον περάσω αυτόν και 4 άλλους, θα έβγαζε στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής αυτά που γράφονται εδώ μέσα.

Και πιστεύω ότι όλοι μας, όσοι έχουμε παιδιά, σύζυγο ή συναδέλφους κλπ. που δεν θα θέλαμε να δουν και να σχολιάσουν αυτά που γράφουμε εδώ. Και η λύση δεν είναι το ψευδώνυμο. Ο σκοπός μας δεν είναι να κρυφτούμε. Άλλωστε το φόρουμ ενθαρρύνει να γράφουμε με την πραγματική μας ταυτότητα.
Το avclub δεν είναι λούμπεν καφενείο.

Σκεφτείτε το. Για όλα τα άλλα, υπάρχουν κι άλλοι πιο κατάλληλοι χώροι.

δύσκολο πράγμα η διαχείριση ενός φόρουμ (γιατί διαχειρίζεσαι ανθρώπους ...)

πολλές φορές θα είναι αναγκαίο να κάνεις πέτρα το στομάχι και την καρδιά και να επιπλήξεις έναν φίλο που ξέφυγε απ'τους κανόνες ...

άλλες πάλι, θα χρειαστεί να γίνεις ο σάκος του μποξ επειδή μια επιλογή σου κρίθηκε από κάποιους ως "επιλεκτική" ...

και άλλες, θα χρειαστεί να πείσεις τους πάντες ότι δεν είσαι ελέφαντας ...

σε κάθε περίπτωση, βάσει κανόνων λειτουργίας πάντα, η διαχείριση οφείλει να κάνει τη "δουλειά" της (σε εισαγωγικά, γιατί δεν πληρώνεται), άσχετα με τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν (δείτε το σαν μια δημοκρατική διακυβέρνηση οποιουδήποτε κράτους όπου τα μέλη αντιπροσωπεύονται από τους διαχειριστές, οι οποίοι και αποφασίζουν για τα "νομοσχέδια" -ναι, ναι, για σωματείο μιλάω).

τέλος, η cafe για το avclub είναι σαν το αλάτι για το φαγητό. το νοστιμίζει, αλλά αν βάλεις πολύ, δεν θα τρώγεται ...