Πετυχημένα, ισορροπημένα συστήματα.

gas gas

Senior Member
23 March 2008
443
Νέα Σμύρνη
Προσωπικά θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω συνδυασμούς μηχανημάτων που έχουν κάνει τα μέλη τώρα ή παλιότερα, με άριστα αποτελέσματα στη μεταξύ τους συνεργασία.
Αυτό που κάποιος έστησε με πολύ κόπο και πολλές δοκιμές μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη βοήθεια για κάποιον άλλον στο μέλλον. Μιλάμε για ολόκληρη την αλυσίδα, από πηγή και ιντερκονέκτ μέχρι τα ηχεία.
Αλλά και μικρότερα κομμάτια της αλυσίδας που είδε κάποιος να δουλεύουν άριστα κι αυτά είναι ευπρόσδεκτα. Μακάρι να μπορούσε να δημιουργηθεί κάποτε μια μεγάλη βάση δεδομένων που να αφορά τη συνέργεια των μηχανημάτων, ώστε να ανατρέχει κάθε ενδιαφερόμενος...
(Ο Ήχος είχε κάνει πέρυσι ένα τέτοιο μίνι αφιέρωμα, αλλά με τα περιοδικά ποτέ δεν ξέρεις ποιες σκοπιμότητες καθορίζουν τις επιλογές.)
Θα ήθελα να σημειώνουμε δίπλα σε κάθε συσκευή και την τιμή της (καλύτερα την πραγματική και όχι ονομαστική) ώστε να έχουμε εικόνα της κατηγορίας στην οποία ανήκει το σύστημα χωρίς να πρέπει να ψάχνουμε στο google για χαρακτηριστικά και τιμές...

Αμέσως εσύ... :flipout:

Με διάφορα πειράματα που έχω κάνει κατά καιρούς σε low end μηχανήματα έχω καταλήξει στα εξής...

Ενισχυτής tripath (από 150 ευρώ σε consumer)
Ιδιοκατασκευή Fostex (από 150 ευρώ κόστος)
Digital ή Blue Sky (30 ευρώ;)
Σε καλώδιο παίζει πιο καλά το belden σε DIY ή γενικά κάποιο χάλκινο.

Το ενοχλητικό που έχουν οι Tripath τουλάχιστον στα αυτιά μου τα fostex δεν μπορούν να το αναπαραγάγουν και μένει αυτή η γλυκειά μεσαία που διακρίνει τα τριπάθια...
Τα κουσούρια του Digital πάλι τα καλύπτουν τα fostex...
Οπότε έχεις ένα πολύ όμορφο σύνολο για χαλαρές ακροάσεις με 350 ευρώ που αν ακούς συγκεκριμένα είδη μουσικής παίζει καλύτερα και από συστήματα των 1500 ευρώ! :BDGBGDB55:

Τώρα έκανα μία αλλαγή στον ενισχυτή με gainclone στο ίδιο κόστος (η κουφάλα η μοίρα βλέπεις) αλλά δεν έχω προλάβει ακόμη να τον ακούσω... -bye-

Άλλο hint αλλά μεγαλύτερου κόστους είναι ότι για να ακούσεις μουσική από τα ATC, αν δεν γράφεις reviews σε περιοδικό για το πως παίζουν τα συνοδά τους, θέλεις μεγάλο λαμπάτο...
Λίγοι είναι οι τρανζιστοράτοι ενισχυτές που έχω ακούσει να παίζουν ωραία πάνω τους χωρίς να σε αγχώνουν και αυτοί παίζουν από τα 5.000 ευρώ και πάνω... :p

Προτεινω να αναφερουμε σετ ηχειων - ενισχυτη (ειτε ολοκληρωμενου ειτε προ-τελικου) που μας εχουν κανει θετικη εντυπωση γιατι εκει νομιζω οτι απαιτειται ταιριασμα για να μην εχουμε παρατραγουδα...

Δυο πολυ καλοι συνδιασμοι ηχειων και τελικου ενισχυτη που εχω ακουσει και ειναι παρα πολλοι καλοι για τα χρηματα τους ειναι

στην μεσαια - υψηλη κατηγορια τιμης (εως τα 15.000):

ενισχυτης τρανζιστορ Sovereign - ηχεια Hyperion 938 η 968

στην υψηλη κατηγορια τιμης (με διαφορα οτι καλυτερο εχω ακουσει στη ζωη μου):

τελικοι ενισχυτες Wavac - ηχεια Tidal

τελος ενα τετοιο ταιριασμα που μου αρεσε στην εκθεση ηταν το σετ των ενισχυτικων της Soulution με τα Sonus Faber...

Last edited:
στις χαμηλοτερες κατηγοριες τιμης θα ελεγα οτι εξαιρετικοι ειναι οι συνδυασμοι

ενισχυτες Holfi - ηχεια Totem

και για κατοχους Klipsch θα προτεινα ενισχυτικα ειτε Primare για πιο οικονομικα ειτε για Aaron (κορυφαιο)

Creek & Epos στην hi-fi κατηγορία (γιατί άραγες?)

Soulution & Sonus Faber στην hi-end (μιας κι αυτό είναι το καλύτερο σύστημα που έχω ακούσει ποτέ)

Λίγοι είναι οι τρανζιστοράτοι ενισχυτές που έχω ακούσει να παίζουν ωραία πάνω τους χωρίς να σε αγχώνουν και αυτοί παίζουν από τα 5.000 ευρώ και πάνω... :p

Μιχάλη όποτε χρειάζεσαι να κάνεις ...λίγα βαράκια, έλα να σου δώσω σπίτι σου
έναν VIOLA, έτσι γιατί πιστεύω στις ριζικές αναθεωρήσεις γνωμών.
Κάτι παραπάνω ήξερε το δίδυμο που έφτιαχνε τους Mc Levinson & Cello.
Έτσι απλά για την δική σου περιέργεια. Αν έχεις.

Μιχάλη όποτε χρειάζεσαι να κάνεις ...λίγα βαράκια, έλα να σου δώσω σπίτι σου
έναν VIOLA, έτσι γιατί πιστεύω στις ριζικές αναθεωρήσεις γνωμών.
Κάτι παραπάνω ήξερε το δίδυμο που έφτιαχνε τους Mc Levinson & Cello.
Έτσι απλά για την δική σου περιέργεια. Αν έχεις.

Viola και ATC παίζουνε καταπληκτικά και ολοκληρωμένα επίσης αλλά είναι στην μεγάλη κατηγορία τιμής.Αυτό εννοεί ο Μιχάλης μάλλον Θέμη.Οι "φτηνοί" τρανζιστοράτοι δεν του κάτσανε..

Μιχάλη όποτε χρειάζεσαι να κάνεις ...λίγα βαράκια, έλα να σου δώσω σπίτι σου έναν VIOLA, έτσι γιατί πιστεύω στις ριζικές αναθεωρήσεις γνωμών.

Οι Viola είναι από τους λίγους τρανζιστοράτους που έπαιξαν όμορφα στα ATC...
Οι μεγάλοι όμως που άκουσα από ότι ξέρω παίζουν σε τιμή μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ μαζί με προενισχυτή. :)

Συγκεκριμένα κάθησαν καλύτερα ακόμη και από ενισχυτές των 15.000 ευρώ!

Ο καλύτερος ενισχυτής που έχω ακούσει πάνω τους (όχι όμως σε ΑΒ με τους Viola) είναι ο Rogue ο ενενηντάρης, μόνο που αυτός ανεβαίνει πολύ ψηλά... Τόσο που αρχίζεις να σκέφτεσαι πια για αλλαγή ηχείων...

Οι Viola είναι από τους λίγους τρανζιστοράτους που έπαιξαν όμορφα στα ATC...
Οι μεγάλοι όμως που άκουσα από ότι ξέρω παίζουν σε τιμή μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ μαζί με προενισχυτή. :)

Συγκεκριμένα κάθησαν καλύτερα ακόμη και από ενισχυτές των 15.000 ευρώ!

Ο καλύτερος ενισχυτής που έχω ακούσει πάνω τους (όχι όμως σε ΑΒ με τους Viola) είναι ο Rogue ο ενενηντάρης, μόνο που αυτός ανεβαίνει πολύ ψηλά... Τόσο που αρχίζεις να σκέφτεσαι πια για αλλαγή ηχείων...

Ρίξε μια ματια κι εδω ... ;)
Επίσης και στην επικεφαλίδα εδώ
...και μετά τρέχα στον μπακάλη γι' αυγά :flipout:

Ρίξε μια ματια κι εδω ... ;)
Επίσης και στην επικεφαλίδα εδώ
...και μετά τρέχα στον μπακάλη γι' αυγά :flipout:

Οτι οδηγούνται οδηγούνται...
Δεν θέλουν κάτι το τρελό για να παίξουν. Εντάσεις δεν έχουν. Και ξεβρακώνουν ότι βάλεις πάνω τους! :)

Βρε λες να τα φέρω στην επόμενη έκθεση High End και να πετάμε πάνω τους όποια μας γυαλίζει; :flipout:

Γνωριζει κανεις ποσο κοστιζει το σετ με Spirito preamplifier και Bravo power amplifier της Viola?

[FONT=&quot]Οι κατευθείαν απόγονοι των CELLO:[/FONT]

[FONT=&quot]VIOLA SpiritoPreamplifier [/FONT][FONT=&quot]27000 [/FONT]

http://www.violalabs.com/spirito.html
[FONT=&quot]VIOLA Bravo Stereo Power Amplifier [/FONT][FONT=&quot]25000 [/FONT]http://www.violalabs.com/bravo.html

Εζησα για λίγες μέρες με τα ATC 50 sl tower, τα παθητικά.
Σε τρία διαφορετικά setup δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα οδήγησης. Προτίμησαν βέβαια τον μεγαλίτερο χώρο και τα καλίτερα μηχανήματα.
1. Σε χώρο 48 τμ με όλο το σύστημα Naim, δλδ προ ο 252, cd palyer to cdx με suprcap, όπως και ο 252, τελικοί οι 300άρηδες, 2χ90 στα 8Ω και 2χ180 στα 4Ω.
2. Σε χώρο 28τμ με Sony 50, pro 627 κατασκευής της ΜΤΖ και τελικό τον Primare A32, ένα τέρας στα 250W sta 8Ω και 2χ400 στα 4Ω και γαιδούρι τροφοδοτικό.
3. Στο μικρό χώρο με τελικό τον Music Refernce RM200 2x120W με 2 ΚΤ88 στο κανάλι.
Λοιπόν σαφώς προτίμησε το πρώτο setup όπου έδειξε τι μπορεί να κάνει ένα σωστό σύστημα. Καταρχήν ας αρχίσουμε απο τα εκ των ουκ ανευ η σκηνή ήταν 3διάστατη και ανάγλυφη, με σωστό μέγεθος στα όργανα, οι καθιστοί ήταν καθιστοί και οι όρθιοι όρθιοι. Οι χροιές σου θύμιζαν τα πραγματικά όργανα και όχι στο περίπου. Ενα σύστημα σαφώς υψηλού κόστους, αλλά σε αντάμοιβε, δλδ το στήνεις και μετά ακούς την δισκοθήκη σου και απολαμβάνεις μουσική.
Το δεύτερο setup ήταν και αυτό πάρα πολύ καλό, ως προς το 3διάστατο (εγώ το θεωρώ εκ των ουκ ανευ στην σπιτική αναπαραγωγή), πολύ καλό αλλά η εικόνα σαφώς πιό στενή, αν δεν άκουγες το πρώτο τότε ήσουν και με αυτό τρισευτυχισμένος. Πολύ πιό βατό οικονομικά.
Και το τρίτο στα επίπεδα του δεύτερου αλλά με διαφορετικό ήχο λόγω τελικού. Η εικόνα πάλι πολύ καλή. Σε μερικά σημεία μου άρεσε καλλίτερα αλλά overall ο Primare ήταν καλλίτερος, ουδέτερος, στιβαρός και γενικά ένας ακούραστος εργάτης.
Σε σύγκριση με τα συστήματα της έκθεσης ή στην ερώτηση ποιό σας έκανε κλικ απαντώ ευθέως τίποτα. Δεν ξέρω τι έφταιγε ο χώρος, το στήσιμο, τα setup ή όλα μαζί; αυτό που μου έδωσαν στο χώρο μου τα 50άρια δεν μου αφήνουν περιθώρια για κλικ και συγκρίσεις.

Last edited:
Από την πολύ χαλαρή ως τώρα συμμετοχή (έως ανύπαρκτη) καταλήγω στα εξής:
Είτε το θέμα είναι πασέ.
Είτε το θέμα έχει μπει λάθος.
Είτε ο φιντέλας ο σωστός, ο μηχανάκιας, ο αρπαγμένος, δεν ησυχάζει ποτέ: Τον τρώει το ανικανοποίητο. -bye-

Ωπς. Με πρόλαβε το σχόλιο του Κυρίτση! Να, κάτι αργοσαλεύει... :-)

Last edited:
Επιτυχημενο - ισσοροπημενο συστημα,

Για ποιον?

Με τι κριτηρια?

Σε τι χωρο?

Για αυτο δεν εχεις παρει και πολλες απαντησεις.

Αυτο που θεωρω εγω κορυφαιο για καποιον αλλο μπορει να ειναι μαπα.

Σωστο αυτο που λες Μιχαλη,αλλα μαλλον ο φιλος θελει αυτο ακριβως,ο καθενας να πει την εμπειρεια του για κατι ισορροπημενο και πετυγχημενο που καταφερε να φτιαξει για εαυτον.

-bye-