phono stage;

mparaxir

AVClub Addicted Member
καλησπεριζω την παρεα.
λοιπον εδω και πολυ καιρο σκέφτομαι να αναβαθμισω το fhono stage μου.
καταρχας να τα παρουμε λιγο απο την αρχη το σύστημα που διαθετω ειναι ενας ενισχυτής Creek evolution 2 πικαπ project experience 2 με βελονα κεφαλη orthofon 2 bronze phono stage project box s και ηχεια focal aria 926.

λοιπον απο τι εχω καταλαβει το phono stage αδυνατει να μου βγαλει λεπτομερεια εχω καλο ηχο αλλα ειναι θαμπος δεν πιστευω να είναι τα ηχεια παρολου που ειναι μπασατα σαν ηχεια, αλλα οταν ακους κλασικό ροκ μεταλ το χρειάζεσαι το μπασο. εξάλλου οταν βαζω cd να ακουσω ακούγεται πολυ καθαρος ηχος, αρα το phono stage αδυνατει πιστευω να βγαλει λεπτομέρεια και ποιο καθαρο ηχο.

λοιπον την γνώμη σας θελω μια καθοδηγηση δηλαδη αυτο που ζηταω λεπτομέρεια ποιο καθαρο ηχο αλλα ταυτόχρονα να είναι και δυναμικος και γρηγορη ανταπόκριση π. χ σε τιποτα κλασική μουσική.

σε χρημα πιστευω ενα των 400ευρω μέγιστο 500ευρω μεγιστο.

αυτα ευχαριστώ για το χρόνο σας οποιος απαντησει.
υ. γ ενοοειτε το fhono stage να παιζει mm αλλα και mc αλλα χαμηλής συχνοτητας γιατι καποια στιγμη θα παω σε τετοια κεφαλη.

3 επιλογες απο εμενα εως το ανω οριο του ποσου που τεθηκε...αλλα εντελως διερευνητικες δλδ κατοπιν ακροασης, κατι που δεν εχω κανει εγω
1) μτχ musical fidelity m1 vynl...παιζει αγγελια στο site
2) ifi iphono
3) λιιιγο παραπανω (γκουχ γκουχ) μτχ asr mini basis δεν ξερω αν ισχυει ακομη η αγγελια

Τα συγκεκριμενα τρια πληρουν πληρως τις προδιαγραφες που εχουν τεθει και ως προς τις ρυθμισεις και τις δυνατοτητες
Για τον χαρακτηρα τους θα πρεπει να γινουν δοκιμες στο αν ταιριαζουν στο εκαστοτε συστημα
Αλλες αξιομνημονευτες περιτωσεις ειναι trichord dino, vincent ph8, και primare r20
Κρατα ομως στο μυαλο σου οτι ενα πικαπ δεν πρεπει και δεν οφειλει να παιζει οπως ενα cd (προσωπικη μου αποψη αυτο) χωρις να σημαινει οτι απαιτουνται θυσιες οσον αφορα στον τομεα λεπτομερεια
Επισης μπορει με την αναβαθμιση του φωνο να αναδειχτει περισσοτερο η αναγκη για νεο πικαπ
Αυτα τα ολιγα απο εμενα και ελπιζω να βρεις αυτο που ψαχνεις

Eκτός και άν σε τρώει η τσέπη σου κοίτα πρώτα διεξοδικά τις ρυθμίσεις του πικάπ σου και καθάρισε καλά την βελόνα! Άλλο η έλειψη λεπτομέρειας και δυναμικών (κάτι φυσιολογικό με το φτηνότερο phono ή κακής ποιότητας βινύλια) και άλλο "θαμπός ήχος" ,κάποιο λάκο έχει η φάβα..

Άν και πάλι δέν.. το Ifi Ιphono είναι φανταστικό phono και πολύ ευέλικτο και θα ήταν η επιλογή μου σε αυτά τα χρήμματα.

Συμφωνώ με τον Πέτρο (totsipaki). Από την περιγραφή του προβλήματος, κάτι δεν πάει καλά στη ρύθμιση του πικάπ ή της κεφαλής.

Eκτός και άν σε τρώει η τσέπη σου κοίτα πρώτα διεξοδικά τις ρυθμίσεις του πικάπ σου και καθάρισε καλά την βελόνα! Άλλο η έλειψη λεπτομέρειας και δυναμικών (κάτι φυσιολογικό με το φτηνότερο phono ή κακής ποιότητας βινύλια) και άλλο "θαμπός ήχος" ,κάποιο λάκο έχει η φάβα..

Άν και πάλι δέν.. το Ifi Ιphono είναι φανταστικό phono και πολύ ευέλικτο και θα ήταν η επιλογή μου σε αυτά τα χρήμματα.

την βελονα θα κατσω να την καθαρισω.οσο αφορα τις ρυθμισεις του πικαπ δεν εχω φτασει τοσο μεγαλο επιπεδο να το ρυθμισω μονος μου.πρεπει να φωναξω απο το μαγαζι που το πηρα να του ριξει μια ματια η να του το παω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συμφωνώ με τον Πέτρο (totsipaki). Από την περιγραφή του προβλήματος, κάτι δεν πάει καλά στη ρύθμιση του πικάπ ή της κεφαλής.

θα το κοιταξω μηπως με την μετακομιση που εκανα σε νεο σπιτι ξερυθμιστηκε μηπως, αν και το μετεφερα εγω με τα χερια μου μεσα σε αμαξι αλλα το κραταγα

Στειλε μου pm αν ενδιαφερεσαι για το dvd του Michael Fremer "21st century vinyl" με το σεμιναριο ρυθμισης πικαπ που ρυθμιζει και ενα pro -ject. Αν μενεις Αθηνα βρισκομαστε και στο φορτωνω σε στικακι, αν μενεις εκτος Αθηνων το κανονιζουμε ταχυδρομμικως. Η ρυθμιση ενος πικαπ αν και ειναι μια,διαδικασια στην οποια βελτιωνεται κανεις με τον καιρο σε καμια περιπτωση δεν ειναι πυρηνικη επιστυμη και ο καθενας μπορει ευκολα και χωρις απαραιτηυα ακριβο εξοπλισμο να ασχοληθει.

ενα περιεργο πραγμα βρε παιδια.λοιπον το πικαπ δεν εχει το λεγομενο βαριδιο για τον βραχιωνα?για την βελονα μου 2 mm browse orthofon γραφει οτι πρεπει να ρυθμιστει στα 1,5 το βαριδιο.
διαβαζοντας το μανιουαλ του πικαπ ειχε διαφορες κεφαλες για ρυθμιση του βαριδιου,την δικια μου κεφαλη δεν την ειχε ειχε την ποιο πανω την 5mm που βαζεις στα 1,7 το βαριδιο,λεω δεν το δοκιμαζω?
το ρυθμισα το εβαλα εκει,βρε παιδια εκτος αμα ειναι η ιδεα μου ακουσα ποιο καθαρο ηχο σαν να εφυγε η θαμπαδα ακουσα ποιο καλα τα πισω οργανα.
ειναι δυνατον να ειναι εφικτο αυτο?η απλα το μυαλο μου δημιουργησε οργανα?τι να πω.

To πικάπ είναι ένα τρελά ευαίσθητο μηχανικό σύστημα, στο οποίο και οι απειροελάχιστες διαφορές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα --πόσω μάλλον αν αθροίζονται. Γι' αυτό σου είπαμε από την αρχή ότι "μυρίζει" θέμα ρυθμίσεων! Βρες κι έναν προτράκτορα για να κάνεις μια ευθυγράμμιση και της βελόνας...

λοιπον παιδια λιγο τα φωτα σας.
manual_phonoboxs.pdf

δεν ξερω μηπως παιζει καλυτερη ρυθμιση?
εγω ανεβασει το τζαμπερακι το 1,3,8
η ortofon 2m browse

Tracking angle - 20°
Internal impedance, DC resistance - 1,2 kOhm
Internal inductance - 630 mH
Recommended load resistance - 47 kOhm
Recommended load capacitance - 150-300 pF
Cartridge colour, body/stylus - Black/Bronze
Cartridge weight - 7,2 g
Replacement stylus unit - 2M Bronze (interchangeable with 2M Black)

entit φτου δεν δειχνει την φωτο απο το phono stage της pro-ject

http://www.project-audio.com/main.php?prod=phonoboxs&cat=boxes&lang=en

χρόνια πολλά καλή χρονιά με πολλά όμορφα ακούσματα. εντιτ επανέρχομαι τελικα παιδια θεμα ρύθμισης ηταν. οταν ειχα αγοράσει το πικάπ το μαγαζι μου το ρυθμισε. μετα ειχα ακουσει για το βυνιλιο της clear audio οι περισσότεροι πρέπει να το έχετε. εγω μετα δεν ρυθμισα εκ νέου το πικαπ και την βελονα με αυτό πάνω. λοιπον σημερα που ημουν αραχτός λεω ας κανω που πειράματα κάθομαι αφαιρώ το clear audio και βαζω κανονικο δίσκο και ακουω. λοιπον παιδια ανεβηκαν τα πριμα και καθαρισε ο ήχος ακουστηκανε ποιο καθαρα τα οργανα π. χ τα πιατινια. ξαναβαζω το clear audio και απο πανω τον δισκο κανονικά λοιπόν ανεβηκε το μπασο γέμισε ο ηχος αλλα βρωμισε και χαθηκαν π. χ τα πιατινια.

αρα θελει ρυθμισμα εκ νεου το πικάπ και η βελονα αμα θελω να κρατήσω το βυνιλιο της clear audio. πρέπει να το παω στο μαγαζι γιατι εγω δεν ξερω και δεν εχω τα εργαλεία

Με την φωτο τα 1-3-8 σημαίνουν 40δΒ κερδος και +220pF. Εγω θα ελεγα να δοκιμασεις με μονο τα 1-7 ενεργα (43 κερδος, +100πικοΦ)

εντιτ επανερχομαι.Λοιπον δυστυχώς ή ευτυχώς βρεθηκε η λυση για το λεγομενο βρωμικο ηχο.
ολα φωναζανε ρυθμισεις πικαπ,σημερα το πηγα στον ορφεα κατσανε τα παιδια και το ρυθμισανε το πικαπ παιζει μια χαρα ηταν λαθος οι ρυθμισεις ουτε αλλο phono stage χρειαζοταν ουτε τιποτα.

Ηταν θεμα ρυθμισης βραχιονα κεφαλης.ενα μεγαλο ευχαριστω στον τεχνιτη τηλεμαχο που μου ρυθμισε το πικαπ και επιτελους ακουω σωστο ηχο.
Ευχαριστω και τα παιδια ομως απο εδω .Με την καθοδηγηση σας και τις αποψεις σας περι Phono stage εχω καποια στο μυαλο μου για μελλοντικη αναβαθμιση.

Last edited by a moderator:
Ευτυχώς γαι την τσέπη σου και την ψυχολογία σου,γιατί δεν θα σου έλυνε το πρόβλημα η αλλαγή phono.
Τα πικάπ είναι πολύ ευαίσθητα στην παραμικρή ρύθμιση.
Πρώτα το ρυθμίζουμε σωστά και μετά *ψαχνόμαστε*

Θελει ο βραχιονας σου τρια τεσσερα χιλιοστα ανυψωση.
Γινεται πανευκολα με ενα κομματι χαρακα (για να βεβαιωθεις οτι ο βραχιονας ειναι παραλληλος με το πλατω/δισκο) και ενα αλλενακι για να λασκαρεις τα βιδακια στην βαση του βραχιονα και να τον ανυψωσεις. Πρεπει να εχουν και οι οδηγιες την διαδικασια αλλα σιγουρα θα υπαρχουν και tutorial στο Youtube.

Παντως αν "τρεμουν" τα χερια σου καλυτερα να το πας στον αντιπροσωπο. Δεν νομιζω να σε χρεωσουν κατι για αυτο.

Η ρύθμιση βραχίονα είναι από τις πλέον δύσκολες και επικίνδυνες ρυθμίσεις και θέλει πολύ καλή ικανότητα.
Φυσικά μόνο με δοκιμές μαθαίνεις, αλλά προσωπικά είναι κάτι που αποφεύγω και προτιμώ τα έμπειρα χέρια ειδικού !

Re: Απάντηση: phono stage;

Θελει ο βραχιονας σου τρια τεσσερα χιλιοστα ανυψωση.
Γινεται πανευκολα με ενα κομματι χαρακα (για να βεβαιωθεις οτι ο βραχιονας ειναι παραλληλος με το πλατω/δισκο) και ενα αλλενακι για να λασκαρεις τα βιδακια στην βαση του βραχιονα και να τον ανυψωσεις. Πρεπει να εχουν και οι οδηγιες την διαδικασια αλλα σιγουρα θα υπαρχουν και tutorial στο Youtube.

Παντως αν "τρεμουν" τα χερια σου καλυτερα να το πας στον αντιπροσωπο. Δεν νομιζω να σε χρεωσουν κατι για αυτο.

Η ρύθμιση βραχίονα είναι από τις πλέον δύσκολες και επικίνδυνες ρυθμίσεις και θέλει πολύ καλή ικανότητα.
Φυσικά μόνο με δοκιμές μαθαίνεις, αλλά προσωπικά είναι κάτι που αποφεύγω και προτιμώ τα έμπειρα χέρια ειδικού !

Μα αφού πήγε στον Ορφέα και του το ρύθμισαν, τι άλλο να κάνει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: phono stage;

Μα αφού πήγε στον Ορφέα και του το ρύθμισαν, τι άλλο να κάνει;

Κ πολύ καλά έκανε.
Αυτό υποστηρίζω κ εγώ.
Το μήνυμά μου αναφερόταν προς τον Totsipaki κυρίως, που ανέφερε να κάνει μόνος του ρύθμιση.

ναι ναι παιδια ειλικρινα αλλος ηχος ακουστηκαν τα πισω οργανα και ολα αυτα μου την εκανε την ζημια το βυνιλιο της clear audio και αυτος ο εμπορας που μου ειπε βαλτο και θα παιξει ετσι δεν χρειαζετε ρυθμιση.
παντος να ειστε καλα παιδια που απο την αρχη οι περισοτεροι μου ειπατε οτι μυριζει θεμα ρυθμισεων.τελικα επρεπε να ανοιγα θεμα με διαφορετικο τιτλο αλλα ειχα τοτε ειχα απογοητευτει μετα οταν εγραψα οτι κανει αυτο και αυτο μου ειπατε οτι παιζει θεμα ρυθμισεων