Πηγή : Kenwood - KMM-361SD (1 din οικονομική πηγή με δυνατότητα flac)

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,601
Πειραιάς
Μια καλή και οικονομική πρόταση παρουσίασε η Kenwood με κωδικό KMM-361SD.

81B3r4ztZNL__SL1500_.jpg

Είναι μια πηγή που δεν διαθέτει cd μηχανισμό, αλλά στηρίζετε στην αναπαραγωγή αρχείων από την θύρα SD ή την θύρα USB.

Κύρια Χαρακτηριστικά :

• HD SD κάρτα μέχρι 32gb,
  • αρχεία flac,
  • tags στα ελληνικά,
  • έξοδο στην usb 2.0 1Α,
  • iPod - iPhone,
  • δύο εξόδους προενίσχυσης στα 2.5v.

H τιμή του είναι γύρω στα 95 ευρώ.

Σοβαρά θέματα σίγουρα δεν θα έχει, απλά ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι είναι το τέλειο transport, για να έχει νόημα (FLAC vs. 320K MP3) θα πρέπει και η υπόλοιπη αλυσίδα να μπορεί να αναδείξει τις διαφορές..

Πρώτον όλα είναι θέμα Software. Οπότε η μη υποστήριξη είναι λάθος.

Και δεύτερον εμείς που έχουμε μόνο flac τι κάνουμε; Εδώ και χρόνια έχω καταργήσει τα mp3 εκτός από κάποια ελληνικά τραγούδια. Θα πρέπει να τα μετατρέπω κάθε λίγο και λιγάκι σε mp3 για να ακούω μουσική;

Τώρα στο κινητό κάνω ένα απλό drag and drop και τελειώνω. Γιατί να μην κάνω το ίδιο και στο αυτοκίνητό μας.

Αυτό ακριβώς μετράει σε πρώτη φάση.Να μπορείς να αναπαραγεις τη μουσική σου.
Το θεμα της ηχητικής αποδοσης δεν εχει να κανει απαραίτητα με τα flac.
Και αυθεντικα cd να επαιζες στο αμάξι σου , πάλι ηθελες σοβαρο upgrade για να ακουσεις σημαντικα καλύτερο ήχο.

Πράγματι έτσι είναι.
Το βασικό είναι να μπορείς να κάνεις αυτό που θες, με τα αρχεία ή το μέσο γενικότερα που επιθυμείς.
Τώρα, το που μπορείς να φτάσεις τον ήχο του αυτοκινήτου, είναι όπως στο σπίτι μας...μπορεί να φτάσει εξίσου πολύ υψηλά.

Re: Απάντηση: Πηγή : Kenwood - KMM-361SD (1 din οικονομική πηγή με δυνατότητα flac)

Πρώτον όλα είναι θέμα Software. Οπότε η μη υποστήριξη είναι λάθος.

Και δεύτερον εμείς που έχουμε μόνο flac τι κάνουμε; Εδώ και χρόνια έχω καταργήσει τα mp3 εκτός από κάποια ελληνικά τραγούδια. Θα πρέπει να τα μετατρέπω κάθε λίγο και λιγάκι σε mp3 για να ακούω μουσική;

Τώρα στο κινητό κάνω ένα απλό drag and drop και τελειώνω. Γιατί να μην κάνω το ίδιο και στο αυτοκίνητό μας.

Κι εγώ στο σπίτι FLAC ακούω, αλλά για το αμάξι προτιμώ να έχω MP3, κυρίως λόγω όγκου. Ακόμα και αν μπορούσα να φορτώσω FLAC στο iPod μου δεν θα το έκανα, γιατί τα 60GB του θα έφευγαν σε χρόνο dt και επιπλέον ξέρω ότι δεν θα ακούσω διαφορά (παρότι το μηχάνημα που έχω στο αμάξι μου είναι εντελώς άλλης κατηγορίας τιμής από το παραπάνω Kenwood).

Εξάλλου υπάρχουν πολύ καλά και εύκολα εργαλεία (μαζικής) μετατροπής από FLAC σε MP3, τα οποία αναλαμβάνουν να μετατρέψουν αυτούσια τη συλλογή από το ένα φορμά στο άλλο (π.χ. http://sourceforge.net/projects/flacsquisher/)..

Ξαναλέω, δεν με πειράζει που αρχίζει και υποστηρίζεται το FLAC περισσότερο από τους mainstream κατασκευαστές, αλλά δεν το θεωρώ και τόσο big deal για το αμάξι.

On the go ρε Δημήτρη δεν καθεσαι να μετατρεπεις αρχεια για να τα παιξεις στο αμαξι σου.
Ενα copy - paste και τελείωσες ...

Οχι μαναριμ' , εννοω οτι εισαι σπιτι σου και βιαζεσαι να φυγεις και θες να κανεις μια γρηγορη εγγραφη σε ενα στικάκι πριν φυγεις.
Αλλο το copy paste, και αλλο η μετατροπή ...

Η απόλαυση της μουσικής απαιτεί και μερικές θυσίες.. όχι όλα εύκολα, άρπα-κόλλα.. :D

Με άλλα λόγια, αφού αναγκάζομαι εγώ να υπομένω τη μετατροπή σε MP3 και μετά το iTunes, το ίδιο πρέπει να παθαίνετε και εσείς.. άντε, χωρίς το iTunes (δεν είμαι παράλογος :p).