πηγη μεχρι 150 ευρω

peugeot107

New member
25 February 2016
22
Καλησεπρα στην ομαδα..επειδη εχω μπερδευτει γιατι τα μοντελα ειναι απειρα θα ηθελα να τα φωτα σας...εχω ενα peugeot 107 και θελω να βαλω μια πηγη μεχρι 150 ευρω για να εχω πολυ καλο ηχο και να ναι οσο μπορει πιο καλη και να μπορω πιο μετα να συνδεσω ηχεια κτλ για να φτιαξω ενα καλο ηχοσυστημα..απλα για αρχη θελω να παρω την πηγη.εχετε κατι να μου προτεινετε;;

Καλώς ήρθες στην παρέα μας ! -bye-
Καταρχήν, το 107 δέχεται πηγή 1 ή 2 din ;
Έχει έτοιμη είσοδο ή πρέπει πχ να αλλαχθεί και η πρόσοψη του αμαξιού για να μπει άλλη πηγή ;
Εκτός του ήχου, σε ενδιαφέρουν κ άλλα χαρακτηριστικά ;
Καταλαβαίνω ότι πρωταρχικός σου στόχος είναι ο ήχος, οπότε πας αργότερα κ για κάποιον ενισχυτή, χωρίς βέβαια απαραίτητα να είναι τεράστιος, απλά να μπορεί να οδηγήσει καλά τα ηχεία σου, σωστά ;
Αν ναι τότε θες πηγή με έξοδο προενίσχυσης σίγουρα.
Θα πρέπει να σκεφτείς κ αν κάποια στιγμή θα βάλεις υπογούφερ.
Αν ναι τότε η πηγή σου πρέπει να έχει και έξοφο προενίσχυσης υπογούφερ.
Επίσης πόσα ηχεία θα έχεις;
Αν έχεις 4 και βάλεις αργότερα ενισχυτή, τότε θα θες περισσότερες εξόδους προενίσχυσης, δλδ 1 ανά κανάλι.
Μοίρασου την σκέψη σου μαζί μας για να δούμε τι θα μπορούσαμε να προτείνουμε.
:a0210:

Καλησπερα και καλως σας βρηκα.1 din δεχεται πρεπει να αλλαχτει και η προσοψη αλλα αυτην την εχω αγορασει.θελω να εχω εναν πολυ καλο ηχο.οχι για να παω σε διαγωνισμο χαχα.Εμενα η σκεψη μου ηταν να αγορασω για αρχη μια καλη πηγη και μετα σιγα σιγα να αρχιζω να το στηνω.Σκεφτομαι για 2 ηχεια στην εταζερια και ενα σε καθε πορτα..ειναι διπορτο.και καποιον ενισχυτη αν χρειαστει αλλα για πιο μετα.Το αμαξι εχει 2 ηχεια πανω στο ταμπλο στις γωνιες ειναι τα μαμισια του

Τα ηχεία που έχει στο ταμπλό είναι και τα μοναδικά του ;
Έχει και στις πόρτες ήδη ;
Είναι δλδ διαιρούμενα ηχεία, tweeter στο ταμπλό και midbass στις πόρτες ;

Re: Απάντηση: πηγη μεχρι 150 ευρω

οχι...στις πορτες δεν εχει..μονο αυτα στο ταμπλο..

Οπότε αν δεν έχει στις πόρτες και δεν έχει και θήκες για μετά, τότε πας για πατέντα.
Αυτά που έχει στο ταμπλό πρέπει να είναι 10" ή 13", μικρά δλδ ηχεία.
Τέλος πάντων, μια πολύ καλή επιλογή πηγής σε 1 din είναι η Alpine CDE-192R.

πχ :
http://www.pancarshop.gr/index.php?target=products&product_id=905602
http://www.ixokinisi.gr/index.php?p...category_id=73&option=com_virtuemart&Itemid=9

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μετά βάζεις κάνα μικρό ενισχυτή και ηχεία και αν θες και υπογούφερ.

σευχαριστω πολυ.Δηλαδη μαυτη την πηγη μπορω μετα να συνδεσω ηχεια κτλ ετσι;;να σου πω εχεις να μου προτινεις καποια εξισου καλη αλλα να μην περνει cd γτ μου ειναι αχρηστο αλλα να εχει bluetooth;;

Ναι με αυτή την πηγή συνδέεις αργότερα ότι θες, έχει 3 εξόδους προενίσχυσης για ηχεία μπρος, πίσω και υπογούφερ.
Προαιρετικά πάντα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αφού δεν σε ενδιαφέρει το cd αλλά το bluetooth, τότε πας για αυτήν : Alpine UTE-92BT
Παίζει και αρχεία flac, δεν έχει cd, με 3 εξόδους προενίσχυσης, 9 bank equalizer, κτλ.

http://www.mavrofridis.gr/product/2528_Alpine-UTE-92BT?cid=246
http://www.ixokinisi.gr/index.php?p...category_id=73&option=com_virtuemart&Itemid=9

ωραιοςς.να σε ρωτησω ξερεις καποια εξισου καλη χωρις να εχει υποδοχη για cd;;γιατι μου ειναι αχρηστο.ολοι με usb ακουμε..και να εχει bluetooth..

Απάντηση: Re: Απάντηση: πηγη μεχρι 150 ευρω

ωραιοςς.να σε ρωτησω ξερεις καποια εξισου καλη χωρις να εχει υποδοχη για cd;;γιατι μου ειναι αχρηστο.ολοι με usb ακουμε..και να εχει bluetooth..

Σου έγραψα λίγο παραπάνω για την Alpine UTE-92BT.
Επειδή έγραψα δύο κολλητά μηνύματα, τα έβαλε η πλατφόρμα σε ένα μήνυμα. :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: πηγη μεχρι 150 ευρω

ωραιος..να σου πω αν την βαλω πανω την πηγη με αυτα τα ηχεια που εχω τωρα τα μαμησια θα δω καποια διαφορα στον ηχο;;

αυτη τι λεει;;
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=11163#tmp

Ότι κ να βάλεις τώρα με τα μαμά ηχεία, δεν θα δεις μεγάλη διαφορά.
Θα δεις διαφορά αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Πιθανότατα το 1ο που θα παρατηρήσεις να είναι η διαφορά στο μπάσο.

Η 72 που βρήκες είναι λίγο παλιότερο μοντέλο από την 92 και έχει 2 εξόδους προενίσχυσης, αντί για 3 που έχει η 92. Αν δλδ θελήσεις να βάλεις ενισχυτή με ηχεία, μπροστά, πίσω κ υπογούφερ, τότε θα πρέπει να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς ως προς την συνδεσμολογία. Δεν θα μπορείς αμιγώς να τα συνδέσεις όλα κανονικά στην πηγή. Είναι όμως μια καλή πηγή κ αν δεν θελήσεις να βάλεις υπογούφερ, τότε πας για την 72.

θα σου πρότεινα κάποιο από τη σειρά της Pioneer χωρίς μηχανισμό cd (mechaless).
http://www.dragiotis.gr/store/products.php?ccid=2&cpid=61&t=2-

δες τα Pioneer MVH-X380BT και Pioneer MVH-X560BT.

έχω αντίστοιχο αλλά με CD. φοβερός ήχος, χρωματισμένος όσο πρέπει, ρυθμίσεις πολλές, BT χωρίς διακοπές, ελέγχεις το τηλέφωνο μέσω της συσκευής, και πλήρως αξιοποιήσιμα αν αποφασίσεις για ενισχυτές-subwoofer κτλ. Τα συστύνω ανεπιφύλακτα.

Επίσης να σου πω πως τα Pioneer "αλλάζουν" τα μαμά ηχεία, προς το καλύτερο...αν αλλάξεις βέβαια και αυτά ακόμα καλύτερα.

θα σου πρότεινα κάποιο από τη σειρά της Pioneer χωρίς μηχανισμό cd (mechaless).
http://www.dragiotis.gr/store/products.php?ccid=2&cpid=61&t=2-

δες τα Pioneer MVH-X380BT και Pioneer MVH-X560BT.

έχω αντίστοιχο αλλά με CD. φοβερός ήχος, χρωματισμένος όσο πρέπει, ρυθμίσεις πολλές, BT χωρίς διακοπές, ελέγχεις το τηλέφωνο μέσω της συσκευής, και πλήρως αξιοποιήσιμα αν αποφασίσεις για ενισχυτές-subwoofer κτλ. Τα συστύνω ανεπιφύλακτα.

Επίσης να σου πω πως τα Pioneer "αλλάζουν" τα μαμά ηχεία, προς το καλύτερο...αν αλλάξεις βέβαια και αυτά ακόμα καλύτερα.

Κι αυτα πολυ καλα..και απ οτι διαβαζω η διαφορα ειναι στις εξοδους ετσι;;τα alpine βγαζουν 3 ενω τα pioneer 2..

Και εγω στο αμάξι μου pioneer εχω και πράγματι εχω πολυ καλή άποψη για αυτη την εταιρεία.
Σίγουρα ειναι κ αυτη η εταιρεία πολυ καλή επιλογή!!
Οι έξοδοι προ ενίσχυσης δεν ειναι κριτήριο πάντως για την επιλογή πηγής. Υπάρχουν πηγές με 2-3 εξόδους, ανεξάρτητα τι μάρκα ειναι.

Και εγω στο αμάξι μου pioneer εχω και πράγματι εχω πολυ καλή άποψη για αυτη την εταιρεία.
Σίγουρα ειναι κ αυτη η εταιρεία πολυ καλή επιλογή!!
Οι έξοδοι προ ενίσχυσης δεν ειναι κριτήριο πάντως για την επιλογή πηγής. Υπάρχουν πηγές με 2-3 εξόδους, ανεξάρτητα τι μάρκα ειναι.

θα το κοιταξω και θα αποφασισω.κατι αλλο σημερα ειδα οτι δεν εχει γραμμη για ηχεια στην εταζερα.απο που θα τραβηξει γραμμη αυτος που θα τα βαλει;;

Τα καλώδια για τα ηχεία φεύγουν απο την πηγή, συνήθως πανε στο πλάι του πατώματος χαμηλά στο ύψος της πόρτας κ καταλήγουν πίσω. Ανάλογα βέβαια το αμάξι αλλά κ τον εγκαταστάτη.
Κάπως ετσι φεύγουν κ καλώδια για ενισχυτή, ή ρεύμα για αυτόν απο την μπαταρία μπροστά απο το μοτέρ.

αν έχεις σκοπό να κοτσάρεις σύντομα υπογούφερ και ενισχυτή και όχι μετά από 2-3 χρόνια, θα σου έλεγα να αποφύγεις τα ηχεία στην εταζέρα. Δεν χρειάζονται και θα είναι και τσάμπα λεφτά μαζί με τα εργατικά. Το πιο σωστό είναι διαιρούμενα μπροστά και υπογούφερ ενισχυτής στο ψυγείο (μπαγκάζ).

αν έχεις σκοπό να κοτσάρεις σύντομα υπογούφερ και ενισχυτή και όχι μετά από 2-3 χρόνια, θα σου έλεγα να αποφύγεις τα ηχεία στην εταζέρα. Δεν χρειάζονται και θα είναι και τσάμπα λεφτά μαζί με τα εργατικά. Το πιο σωστό είναι διαιρούμενα μπροστά και υπογούφερ ενισχυτής στο ψυγείο (μπαγκάζ).
Εχεις να μου προτινεις καποια ηχεια και ενα υπογουφερ με ενισχυτη;;

πετάξου στον Αντρέα, το μαγαζί που σου έδωσα πριν. Εγγύηση. Θα σου πει τα πάντα ανάλογα με το μπάτζετ σου.