Πηγή wifi με hdmi

galanta

New member
9 September 2007
66
Καλημέρα παιδιά Θα ήθελα να αγοράσω μια συσκευή που να τα παίζει όλα, να έχει hdmi και επιπλέον να συνδέεται μέσω δικτύου, ασύρματα, ή έστω και ενσύρματα, και να παίζει αρχεία από άλλες συσκευές του δικτύου. Έχω δει κάποιες συσκευές στο Pixmania, τύπου Dvico, αλλά θα ήθελα τις προτάσεις σας, αν υπάρχει κάτι άλλο καλό, που ίσως να διαβάζει και δισκάκια, πέρα από το να είναι media player, και να είναι και καλό και αξιόπιστο. Λεφτά, μέχρι 300 ευρώ. Ευχαριστώ

Η λύση του HTPC είναι μονόδρομος εάν θες να τα παίζει όλα. Ακόμα και τα hign-end μοντέλα τις Helios παίζουν δεν τα παίζουν όλα. (πχ mkv, x264)

θα ήθελα να βρω κάτι έτοιμο αν γίνεται...εντάξει, ας μην παίζει κάποια καινούργια format..

δεν υπάρχει άλλη πρόταση; ευχαριστώ

Κοίταξε εάν θές γιά sarotech dvp-570hd
tvix pvr m-4000sh
unocorn mvix mx-760hd
καί πολλά άλλα, ανάλογα φυσικά πόσα διθέτεις.

Από την δική μου εμπειρία αλλά και από αναφορές από άλλους χρήστες το 802.11b/g ΔΕΝ επαρκεί για απρόσκοπτη και απόλυτα ομαλή αναπαραγωγή αρχείων video, έστω και σε SD.
To υψηλό bitrate και οι μεγάλες αναλύσεις του πηγαίου αρχείου αποτελούν μεγάλο "βραχνά" ειδικά σε αρχεία τύπου vob. Τα Divx και Xvid (ούτε λόγος για τα x264) μόνο σε SD θα τα δεις με μερικά σπασιματάκια και αυτό πάλι ανάλογα με τον φόρτο του δικτύου σου. Για 720 ή 1080 δεν το συζητάμε καν.
Μόνο η καλωδιακή Ethernet σύνδεση θα καλύψει τις βασικές σου ανάγκες και αν θες τη γνώμη μου με έναν καλό υπολογιστή και μερικά καλά φίλτρα θα αναπαράγεις το 99% των αρχείων με ένα γρήγορο transcoding στον υπολογιστή, παραλαβή από το μηχάνημά σου και upscale στην τηλεόρασή σου.
Συμπέρασμα. Οποιοδήποτε από τα παραπάνω προτεινόμενα θα σου κάνουν τη δουλειά αλλά μόνο με καλωδιακή σύνδεση.