Πιο DVD player προτείνετε;

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Σκέφτομαι να αγοράσω νέο (προσιτό, < 250 ευρώ) DVD player.
Γενικά, τι θεωρείται καλό σήμερα;
Θα ήθελα να είναι γρήγορο στο φόρτωμα των δίσκων, αθόρυβο (έχω ένα pioneer 575Α το οποίο είναι σούπερ θορυβώδες) και αν έκανε και καλό upscaling, δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Αν γίνεται να έχει και ελληνικούς υπότιτλους στα divx...
Από την πλευρά ήχου, δεν με ενδιαφέρουν οι αναλογικές έξοδοι.
Επίσης, αν έχετε και καλές προτάσεις για DVR με τα παραπάνω χαρακτηριστικά (και ίσως πιο τσιμπημένη τιμή), δεκτές...

:ears:

Προσωπική μου άποψη είναι πως δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 150 για DVD Player εν έτη 2008. Η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις μέχρι τα 150 είναι το Pioneer DV-600 (το οποίο σαν κάτοχος στο προτείνω με κλειστά μάτια).
Αν πάλι δεν συμφωνείς μαζί μου τότε μπορείς να πας σε κάτι ακριβότερο που ακούσει στο όνομα Oppo DV-981HD το οποίο κυμαίνετε στα 250-260 (δεν σου προτείνω το νέο DV-983H μιας και μάλλον είναι πάνω από τα 250-260 ).

Last edited:
Re: Απάντηση: Πιο DVD player προτείνετε;

Προσωπική μου άποψη είναι πως δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 150 για DVD Player εν έτη 2008. Η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις μέχρι τα 150 είναι το Pioneer DV-600 (το οποίο σαν κάτοχος στο προτείνω με κλειστά μάτια).
Αν πάλι δεν συμφωνείς μαζί μου τότε μπορείς να πας σε κάτι ακριβότερο που ακούσει στο όνομα Oppo DV-981HD το οποίο κυμαίνετε στα 250-260 (δεν σου προτείνω το νέο DV-983H μιας και μάλλον είναι πάνω από τα 250-260 ).

+100

Προσωπικά δεν θα πήγαινα παραπάνω.. Νομίζω οτι το DV-600 ειναι εξαιρετική αγορά δεδομενου οτι παρόλη την αισιοδοξια που σαν γκατζετακηδες εχουμε, ειναι γεγονός οτι το DVD θα μεινει μαζί μας για αρκετά χρόνια ακόμα

Και ακομη πιο φθηνο αλλα αρκετα καλο ειναι το SD-470 της Toshiba με 65-75 EUR.

Εγώ πάντως θα προτιμούσα το HD-DVD Player της Toshiba EP30 (αν υπάρχει ακόμη - τελευταία έκανε στο e-shop 129 + 7 HD-DVD ταινίες).
Ή κάποιο ΟΡΡΟ. Ας είναι ακριβότερο, τα αξίζει τα χρήματα που κοστίζει και με το παραπάνω. Έχει τόσο καλό Upscaler και λοιπά κυκλώματα εικόνας που σε καλές εγγραφές DVD, νομίζεις ότι βλέπεις HD. Τέλειο!!!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Αν προκειται να το χρησιμοποιήσεις σε τηλεοραση, ισως τα 250Ε (αλλα και τα 150Ε) να ειναι πολλα...
Αν είναι για προβολεα, αξιζει να το ψαξεις...

Τα oppo 981 (δεν εχει component) και pioneer 600 ειναι μαλλον οι επιλογες σου...

Εγώ εχω το οππο και ειναι ΑΡΙΣΤΟ (παιζει και ελληνικα divx χωρις κανενα προβλημα).

Ναι άλλα δεν έχω SACD/DVD Audio. Άρα δεν με βοηθάει κάπου το ότι είναι universal. Επίσης, το DV-600 έχει μεγάλες διαφορές από το 575? Νομίζω φοράνε το ίδιο τσιπάκι της mediatek;
Επειδή και εγώ νομίζω ότι θα έχουμε DVD για πολύυυυ ακόμα, σκεύτομαι το oppo (μην μπλέξω πάλι με τα unofficial firmwares για divx).
Επίσης, το HD-DVD της toshiba, παιζει HD-Divx;

Αν προκειται να το χρησιμοποιήσεις σε τηλεοραση, ισως τα 250Ε (αλλα και τα 150Ε) να ειναι πολλα...
Αν είναι για προβολεα, αξιζει να το ψαξεις...

Τα oppo 981 (δεν εχει component) και pioneer 600 ειναι μαλλον οι επιλογες σου...

Εγώ εχω το οππο και ειναι ΑΡΙΣΤΟ (παιζει και ελληνικα divx χωρις κανενα προβλημα).

To 983 έχει component; Είναι καλύτερο;

Απάντηση: Re: Πιο DVD player προτείνετε;

Επίσης, το DV-600 έχει μεγάλες διαφορές από το 575? Νομίζω φοράνε το ίδιο τσιπάκι της mediatek;

pio600v.jpg

τι εχει το 575 δεν ξερω,παντως ειναι ενα πολυ καλο player.

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=5290290

Last edited:
Εικόνες από το εσωτερικό του 575Α:
hardware_interno.jpg

hardware_scheda_processore2.jpg

Το 600 φαίνεται να φοράει ελαφρώς διαφορετικό τσιπάκι, από την ίδια εταιρία.

To 983 έχει component; Είναι καλύτερο;

Νομιζω ότι εχει αλλα κοστιζει και καπου 400Ε. :bigcry: Ωστοσο θεωρειται απο τα καλυτερα και για ηχο και για εικονα (με νεους επεξεργαστες εικονας).

Το 981 (260Ε) ΔΕΝ εχει component αλλα εχει τον επεξεργαστη farudja για την εικονα (που δεν δενει ομως με ολα τα μηχανακια, πιθανα να εμφανιζει Macroblocking προβληματα). :operator:

Το 980 (καπου στα 180Ε) εχει component αλλα δεν εχει τον παραπανω επεξεργαστη... :BXVZCBXZ6:

Σκέφτομαι να αγοράσω νέο (προσιτό, < 250 ευρώ) DVD player.

Αν γίνεται να έχει και ελληνικούς υπότιτλους στα divx...

Με αυτό εδώ το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ προγραμματάκι:

http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php

που ενσωματώνει τούς υπίτιλους στην divx ταινία πριν την γράψεις στο δισκάκι δεν χρειάζεται πλέον να σε απασχολεί εάν παίζει ή όχι το DVD ελληνικούς υπότιτλους. Μπορείς να διαλέξεις οποιαδήποτε γραμματοσειρά των windows θέλεις και όποιο μέγεθος ή χρώμα (εγώ αφήνω τα default, βαριέμαι να πειραματίζομαι) που θα χρησιμοποιηθεί για τους υπότιτλους οι οποίοι δέν γράφονται πάνω στην εικόνα, αλλά ενσωματώνονται στο αρχείο και εμφανίζονται ή εξαφανιζονται κατά βούληση πατώντας το κουμπί "titles" όπως συμβαίνει και με τα κοινά DVD.

ΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ DVD PLAYER PANASONIC S52.ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΝΟΥ,ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ HDMI TΗΣ OEHLBACH ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.Η ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 129 EURO.:2thumb22sup:

ΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ DVD PLAYER PANASONIC S52.ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΝΟΥ,ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ HDMI TΗΣ OEHLBACH ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.Η ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 129 EURO.:2thumb22sup:

Το S52 είναι παλαιό και δεν υπάρχει, ούτε το S53 που το αντικατέστησε αν και ορισμένα καταστήματα μπορεί να το έχουν στην ειδική τιμή προσφοράς που είχε βγεί πριν 1-2 μήνες. Η Intertech πάντως δεν θα φέρει άλλα Panasonic DVD Player ( μάλλον λόγω χαμηλού κέρδους αποφάσισαν να μην εισάγουν άλλα ).

Χτές αγόρασα ένα Pioneer DV-400 ( έχω ένα 600 το οποίο είναι πολύ καλό ). Ενας λόγος που δεν έδωσα τα μισά χρήματα για να διαλέξω το Toshiba 470 είναι το ασημί χρώμα ( για όποιον μπορεί να μετρά και η εμφάνιση ).