PIONEER DV-490 πρόβλημα με mpeg4

magualla

New member
26 July 2006
60
Γεια χαρά σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το συγκεριμμένο dvd player. Συγκεκριμμένα όταν βάζω ένα dvd που έχω γράψει μέσα διλαφορα επεισόδια μιας σειράς σε μορφή .avi αυτό μου δείχνει στην αρχή ότι αναγνωρίζει τον δίσκο σαν mpeg4 και στην συνέχεια χάνεται τελείως το χρώμα. Είτε πάιζει το επεισόδιο έιτε μπάινω στο menu, είναι όλα γκρί. Προσπάθησα να δω αν είναι κάποια ειδική ρύθμιση μέσα από το menu αλλά δεν βρήκα κάτι. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;;

Γεια χαρά σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το συγκεριμμένο dvd player. Συγκεκριμμένα όταν βάζω ένα dvd που έχω γράψει μέσα διλαφορα επεισόδια μιας σειράς σε μορφή .avi αυτό μου δείχνει στην αρχή ότι αναγνωρίζει τον δίσκο σαν mpeg4 και στην συνέχεια χάνεται τελείως το χρώμα. Είτε πάιζει το επεισόδιο έιτε μπάινω στο menu, είναι όλα γκρί. Προσπάθησα να δω αν είναι κάποια ειδική ρύθμιση μέσα από το menu αλλά δεν βρήκα κάτι. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;;

δοκιμασες να παιξεις το υλικο καπου αλλου?μηπως φταιει το υλικο και οχι το player?στον υπολογιστη για παραδειγμα παιζει σωστα?

Γεια χαρά σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα ...... Είτε πάιζει το επεισόδιο έιτε μπάινω στο menu, είναι όλα γκρί. .........;

Φίλε magualla,
Αν και το μενού βγαίνει στην οθόνη ασπρόμαυρο τότε κύτταξε τη σύνδεση του player με την τηλεόραση! Ή μήπως δεν έχεις το σωστό σύστημα (PAL/NTSC);

Το υλικό παίζει κανονικά αλλού, σε άλλο dvd player ή στον υπολογιστή. Η σύνδεση μου με την τηλεόραση έιναι μέσω scart καλωδίου.
Όσον αναφορά το σύστημα, πως βλέπω τι σύστημα έχω και που μπορώ να το αλλάξω για να κάνω δοκιμές;
Οταν φορτώνει το DVD, έβγαζε προχθές το σήμα της Pioneer με ένα PAL από κάτω και χθες το έβγαζε με το ΝΤSC. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο...

Το υλικό παίζει κανονικά αλλού, σε άλλο dvd player ή στον υπολογιστή. Η σύνδεση μου με την τηλεόραση έιναι μέσω scart καλωδίου.
Όσον αναφορά το σύστημα, πως βλέπω τι σύστημα έχω και που μπορώ να το αλλάξω για να κάνω δοκιμές;
Οταν φορτώνει το DVD, έβγαζε προχθές το σήμα της Pioneer με ένα PAL από κάτω και χθες το έβγαζε με το ΝΤSC. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο...

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχεις κανονικά χρώμα;

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχεις κανονικά χρώμα;

Ναι κανονικό το χρώμα σε ό,τι άλλο παίζει. Ούτε καμία ρύθμιση της τηλεόρασης φάινεται να είναι...μου έχει σπάσει τα νέυρα!! Μήπως φταίει η συγκεκριμμενη μορφή που έιναι γραμμένο (.avi); Αλλά δεν νομίζω...

Μάλλον είναι πρόβλημα κωδικοποίησης. Όλα τα avi αρχεία δεν είναι ίδια, ούτε κατ' ανάγκη divx! Ξέρω δε σε φωτίζω ιδιαίτερα, αλλά με τα διαολο-divx κάτι τέτοιο προκύπτει.