Pioneer S-1EX εναντιων Chario Ursa Major

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
Κατεχω τα Chario Ursa Major και εχω στο σπιτι για δοκιμη τα S-1EX.

Μεχρι στιγμης εχω παρατηρησει τα εξης:

Τα Chario υπερτερουν σε σκηνη (και στις 3 διαστασεις), στην αποσταση αναμεσα στα οργανα, ενω ειναι και πιο μουσικα-γλυκα. Τα Pioneer δεν μπορουν να "εξαφανιστουν" στο χωρο. Εβαλα το A Love Supreme και τα 3 οργανα ερχονται απ'ευθειας απο τα ηχεια. Δεν υπαρχει σχεδον τιποτα αναμεσα. Φταιει και λιγο το "κλινικο" ριμαστερ του Rudy Van Gelder βεβαια, αλλα και παλι...

Τα S-1EX υπερτερουν σε αναλυση σε ολο το φασμα, χαμηλο (κατεβαινουν στα 28Hz και τους φαινεται) και γενικα βγαζουν πιο "μεγαλο" ηχο. Ειναι ομως πολυ ευαισθητα στο στήσιμό τους. Γενικα, οσο τα φερνω πιο κοντα, η σκηνη βελτιωνεται. Τωρα ειναι καπου στα 2,70μ.

Ο λογος που σκεφτομαι να αλλαξω τα Chario ειναι γιατι θελω ακριβως αυτα τα δυο χαρακτηριστικα που υπερτερουν τα S-1EX, ο μεγαλος ηχος και το βαθυτερο χαμηλο. Με λιγα λογια, τα Pioneer υπερτερουν ακριβως εκει που θα ηθελα να υπερτερουν, αλλα χανουν (ή δεν κερδιζουν) σε αρκετα απο τα υπολοιπα σημεια.

Τα υπολοιπα συνοδα ειναι τα

Aragon Stage One+3005
Cary CD 306/200 και
καλωδια ηχειων τα Cardas Neutral Reference.

Ο χωρος ακροασης ειναι ενα αρκετα μεγαλο σαλονι.

Εχετε αποψη για το θεμα? Εχει ακουσει κανεις και τα δυο ηχεια? Πειτε κατι γιατι εχω πελαγωσει!!!!!

Υ.Γ. Ανεβασα το ιδιο θεμα και στο AVsite, μιας και εκει εχουν αλλα δυο θεματα σχετικα με τα Pioneer S-1EX. Εδω δεν εχει γραψει κανεις τιποτα για τα Pioneer

Εγω παντως θα διαλεγα τα ΠΙΟΝΕΕΡ διοτι ο ηχος που ακουω τον θελω βαρυ γεματο και ενιοτε επιθετικο .....

οχι τραχυ !!! απλα με γκαζι !!!!!

τα ΧΑΡΙΟ ειναι γλυκα ηχεια ..... ειναι αλλης σχολης και κατευθηνσης !

Προσωπικά προτιμώ τα chario.
ΙΜΗΟ δεν βλέπω ουσία στο να πάς απο αυτά στα Pioneer.

Γνώμη μου είναι να μείνεις όπως είσαι,αλλάζοντας όλα τα καλώδια με κάτι πιό αναλυτικό,διαφανές κι αεράτο απο τα cardas(τα θεωρώ σκοτεινά και "ψιλοκοφτήρια").Αυτή η κίνηση χωρίς να ξοδέψεις πολλά -άν το ψάξεις καλά-αρκεί για να σου αλλάξει ριζικά τον ήχο στο σύστημά σου.

Οταν πραγματικά διαθέτεις ένα καλό ποσό για ουσιαστική αναβάθμιση ηχείων(και συνεχίζεις να το επιθυμείς) το ξαναβλέπεις.

Last edited:
Λυπάμαι που θα διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα.

Ότι καλώδια και να πάρεις δεν θα κατορθώσεις να φθάσεις στον μεγάλο / γεμάτο ήχο που ψάχνεις. Μικροδιαφορές θα πάρεις αλλά στον χαρακτήρα των Pioneer δεν θα μπορέσεις να το φέρεις.

Απάντηση: Re: Pioneer S-1EX εναντιων Chario Ursa Major

Λυπάμαι που θα διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα.

Ότι καλώδια και να πάρεις δεν θα κατορθώσεις να φθάσεις στον μεγάλο / γεμάτο ήχο που ψάχνεις. Μικροδιαφορές θα πάρεις αλλά στον χαρακτήρα των Pioneer δεν θα μπορέσεις να το φέρεις.

Κατ´αρχήν τα chario έχουν πιό πλούσιο ήχο.Η μη "εξαφάνισή" τους(τρύπα στην εικόνα) δεν έχει να κάνει με τα ηχεία αλλά με το συνολικό στήσιμο και τα συνοδά.Κάτι δεν πάει καλά.
Για τα καλώδια τώρα.Το έχεις κάνει;Εγώ ναί.
Επίσης έχω δεί συστήματα αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρό,που οι ιδιοκτήτες τους τα ετοίμαζαν για δρόμο κι απλά αλλάζοντας καλώδια (και στήριξη) πήραν άλλο εντελώς διαφορετικό ήχο.Τα καλά μηχανήματα θέλουν και τ' ανάλογα καλώδια-στήσιμο.
Τώρα άν είναι σωστό να χρησιμοποιείς καλώδια μ' αυτόν τον τρόπο,γιατί όχι;Αν με πολύ λιγότερα έξοδα,πάρεις αυτό που θέλεις;

Κατ´αρχήν τα chario έχουν πιό πλούσιο ήχο.Η μη "εξαφάνισή" τους(τρύπα στην εικόνα) δεν έχει να κάνει με τα ηχεία αλλά με το συνολικό στήσιμο και τα συνοδά.Κάτι δεν πάει καλά.

Μα, αυτο ειπα. Τα chario εχουν καλυτερη "σκηνη" και "εξαφανιζονται" στο χωρο. Με τα Pioneer το παλευω ακομα. Παντως, τα cardas μου ειναι για μονοκαλωδιωση, ενω υπαρχει δυνατοτητα διπλοκαλωδιωσης και στα δυο ηχεια. Mαλιστα, για τη γεφυρωση των Pioneer χρησιμοποιω τις γεφυρες των chario.

Για τα καλώδια τώρα.Το έχεις κάνει;Εγώ ναί.
Επίσης έχω δεί συστήματα αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρό,που οι ιδιοκτήτες τους τα ετοίμαζαν για δρόμο κι απλά αλλάζοντας καλώδια (και στήριξη) πήραν άλλο εντελώς διαφορετικό ήχο.Τα καλά μηχανήματα θέλουν και τ' ανάλογα καλώδια-στήσιμο.
Τώρα άν είναι σωστό να χρησιμοποιείς καλώδια μ' αυτόν τον τρόπο,γιατί όχι;Αν με πολύ λιγότερα έξοδα,πάρεις αυτό που θέλεις;

Η μη εξαφάνιση των Pioneer...

Ναι το ξέρω,ότι αυτό είπες και συμφωνώ μαζί σου.Στον φίλο Δημοκηδή απαντώ.

Last edited:
Φίλε Διονύση, πέρασα αρκετά χρόνια της ζωής μου με αντίστοιχους πειραματισμούς και τα δικά μου συμπεράσματα έχουν όπως προηγουμένως τα κατέθεσα.

Εννοείται, no hard feelings .....

Φίλε Διονύση, πέρασα αρκετά χρόνια της ζωής μου με αντίστοιχους πειραματισμούς και τα δικά μου συμπεράσματα έχουν όπως προηγουμένως τα κατέθεσα.

Εννοείται, no hard feelings .....

Δεν χρειάζεται να το αναφέρεις.Είναι αυτονόητο.

Αν συμφωνούσαμε όλοι σ' όλα θα είμαστε κάτι άλλο π.χ ...παλαιοημερολογίτες χριστιανοί(κι εμείς δεν εχουμε τον Θεό μας):flipout:

Tα Pioneer "παιζουν" ολο και καλυτερα οσο πειραματιζομαι λιγο με τη θεση τους. Πιστευω πως στα δυνατα τους σημεια δεν μπορουν τα Chario να τα φτασουν με κανενα tuning. Ακουγοντας καποιο απο τα κλασικα "χαιενταδικα" CD των Pink Floyd (The Wall, DSOTM) τα Pioneer ακουγονται σαν ηχεια των 100000!!! Το ιδιο και σε μουσικες οπως των Massive Attack, Underworld κτλ. Απο την αλλη, στο The nearness of you, οι φωνες των Ella Fitzgerald και Louis Armstrong ακουγονται τοσο εντυπωσιακες, που τελικα ειναι ψευτικες!!! Τα Chario εκει δε παιζονται!

Θα συνεχισω τωρα το ψαξιμο, με Miles (E.S.P.) και...βλεπουμε:chinscratch:

Τα Τσάριο προφανώς επειδή τα έχεις καιρό σίγουρα θα τα έχεις μελετήσει ως προς το στήσιμο.
Οπότε δώσε ανάλογη χρονικά ευκαιρία και στα άλλα.
Πάιξε λίγο και με το ύψος της θέσης ακρόασης...

Tα Pioneer "παιζουν" ολο και καλυτερα οσο πειραματιζομαι λιγο με τη θεση τους. Πιστευω πως στα δυνατα τους σημεια δεν μπορουν τα Chario να τα φτασουν με κανενα tuning. Ακουγοντας καποιο απο τα κλασικα "χαιενταδικα" CD των Pink Floyd (The Wall, DSOTM) τα Pioneer ακουγονται σαν ηχεια των 100000!!! Το ιδιο και σε μουσικες οπως των Massive Attack, Underworld κτλ. Απο την αλλη, στο The nearness of you, οι φωνες των Ella Fitzgerald και Louis Armstrong ακουγονται τοσο εντυπωσιακες, που τελικα ειναι ψευτικες!!! Τα Chario εκει δε παιζονται!

Θα συνεχισω τωρα το ψαξιμο, με Miles (E.S.P.) και...βλεπουμε:chinscratch:

Ετσι για "πλάκα" θα ήθελα να σου φέρω τα καλώδιά μου,για να δούμε πως θα παίξουν μ' αυτά τα chario (κι αμαρτίαν ουκ έχω)...
Πού μένεις;

Ετσι για "πλάκα" θα ήθελα να σου φέρω τα καλώδιά μου,για να δούμε πως θα παίξουν μ' αυτά τα chario (κι αμαρτίαν ουκ έχω)...
Πού μένεις;

Aλιμο. Αν θελεις δωσε μου το τηλεφωνο σου ωστε να σε παρω για να συννενοηθουμε.

Eχτες, με το Night And The City, τα Pioneer επαιξαν εκπληκτικα. Βεβαια, με 2 οργανα, ενα εκ των οποιων ειναι το μπασο, αυτο δεν ηταν και τοσο δυσκολο. Στο E.S.P. υπηρξε παλι το προβλημα της σκηνης. Με το being there του Gustavsen τα πραγματα ηταν καλυτερα.

Να σημειωσω εδω πως ολα τα CD που αναφερω ειναι οριτζιναλ (σε περιπτωση που καποιος πιστευει πως αυτο παιζει ρολο).

Για το θέμα της 'εικόνας' το ουσιώδες είναι να παίξεις με την τοποθέτηση τους ( κυρίως με την απόσταση των πίσω/πλαινών τοίχων, την συμμετρική κυρίως ως προς τους πλαινούς τοποθέτηση, την διάχυση των πρώτων ανακλάσεων του τουήτερ, κλπ. κλπ. ).
Αν σε ικανοποιούν τα υπόλοιπα στοιχεία στο Παιονήρ, τότε η εικόνα θα 'έρθει' με λίγο ψάξιμο.

Οι διαφορές στην εικόνα σχετίζονται κυρίως με τα χαρακτηριστικά κατευθυντικότητας των μονάδων, άρα σημαντικό είναι να παίξεις με τα παραπάνω. Αυτά. Καλή τύχη.

Για το θέμα της 'εικόνας' το ουσιώδες είναι να παίξεις με την τοποθέτηση τους ( κυρίως με την απόσταση των πίσω/πλαινών τοίχων, την συμμετρική κυρίως ως προς τους πλαινούς τοποθέτηση, την διάχυση των πρώτων ανακλάσεων του τουήτερ, κλπ. κλπ. ).
Αν σε ικανοποιούν τα υπόλοιπα στοιχεία στο Παιονήρ, τότε η εικόνα θα 'έρθει' με λίγο ψάξιμο.

Οι διαφορές στην εικόνα σχετίζονται κυρίως με τα χαρακτηριστικά κατευθυντικότητας των μονάδων, άρα σημαντικό είναι να παίξεις με τα παραπάνω. Αυτά. Καλή τύχη.

Ο χωρος μου ειναι σχετικα καλος. Τα ηχεια εχουν αποσταση απο τους τοιχους και πισω απο τη θεση ακροασης υπαρχει κενο περιπου 3 μετρων. Μονο χαλι δεν εχω βαλει φετος γιατι σκονταφει ο μικρος:flipout:

Αφού τα έχεις και τα μεν και τα δε στο σπίτι σου για δοκιμή νομίζω ότι περισσότερη βοήθεια δεν μπορείς να πάρεις από κανένα thread.

Απλώς είναι μια καλή αφορμή για κουβέντα.

Και εγώ έχω τα S1 αλλά ο χώρος μου είναι μάλλον προβληματικός και δεν θα έλεγα ότι έχω πάρει παρά ένα πολύ μικρό μόνο δείγμα των δυνατοτήτων τους.

Και εγώ έχω τα S1 αλλά ο χώρος μου είναι μάλλον προβληματικός και δεν θα έλεγα ότι έχω πάρει παρά ένα πολύ μικρό μόνο δείγμα των δυνατοτήτων τους.

Παρ'ολα αυτα, εχεις παρατηρησει κι εσυ πως δεν "εξαφανιζονται" στο χωρο? Επισης, ολα τα οργανα μου ακουγονται σαν να ερχονται απο χαμηλα (σε υψος). Ακομα και τα πιατινια.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer S-1EX εναντιων Chario Ursa Major

Παρ'ολα αυτα, εχεις παρατηρησει κι εσυ πως δεν "εξαφανιζονται" στο χωρο? Επισης, ολα τα οργανα μου ακουγονται σαν να ερχονται απο χαμηλα (σε υψος). Ακομα και τα πιατινια.
Αν και δεν ξέρω αν μπορώ να πω πως έχω τις απαραίτητες 'βάσεις’ για να σου απαντήσω αξιόπιστα, θα έλεγα τα εξής:

1. Ναι (αν και αυτό πρέπει να έχει να κάνει και με την θέση τους στο χώρο)
2. Όχι

Δεν ξέρω αν συνδυάζεται με αυτά που λες, αλλά θυμάμαι κάπου είχα δει ένα σχεδιάγραμμα αναφορικά με την βέλτιστη τοποθέτηση και θέση ακρόασης (και σε ύψος) για τα συγκεκριμένα ηχεία με κάποιες παρατηρήσεις όσον αφορά τις ιδιαιτερότητές τους (πρέπει να ήταν στο review του Hitech – προφανώς θα είναι από το manual / site της Pioneer).

Εμένα πάντως μου φαίνεται γενικά ότι είναι λίγο ‛ξερά’ / ‛τσιρίζουν’ στα υψηλά (αν και αυτό μου έχουν πει ότι μπορεί επίσης να έχει να κάνει και με την θέση τους στο χώρο).

Last edited:
Oυφ, τετοιο διλημμα ειναι να μη σου τυχει!:o Απ'την Κικη και την Κοκο ποια να διαλλεξω?????????

Ακουω το υπεροχο Translinear Light της Alice Coltrane τωρα και τα Pioneer δινουν ρεστα. Ψιλοχανονται στο χωρο (ποτέ ομως οπως τα Chario) και ολα τα υπολοιπα στοιχεια ειναι πααααρα πολυ καλα.

Και κατι ακομα. Τα Pioneer παιζουν καθαρα ακομα και σε υπερβολικες εντασεις. Αν δεν τα ακουγα να παιζουν ετσι σε τετοιες εντασεις, δε θα το πιστευα. Σα να εισαι στο +Soda αγκαλια με το ηχειο!