Πιτσιρίκος για κλωτσιές ......

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,323
Αντιγράφω απόσπασμα από την ακόλουθη ιστοσελίδα:
http://www.lifo.gr/content/x6/154.html

στο τέλος της σελίδας διαβάστε το ακόλουθο:

" ....... ενώ η γλυκερή μπαλάντα της Αρμενίας σε οδηγεί στο συμπέρασμα πως η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους ήταν απόλυτα δικαιολογημένη - κρίμα που ξέφυγε ο τραγουδιστής και το μπαλέτο."

Ο συγκεκριμένος blogger δεν έχει καταλάβει που σταματάει
το χιούμορ και η σάτιρα και σίγουρα κάποιος πρέπει να του
τραβήξει γερά το αυτί μέχρι να του ξεριζώσει :slapface:

Εγώ προσωπικά όταν το διάβασα αηδίασα με την πάρτη του .....

Οι Αρμένιοι της Αθήνας προσβλήθηκαν και έστειλαν σχετική επιστολή διαμαρτυρίας.

Στο editorial της συγκεκριμένης ιστοσελίδας προσπαθούν να το μαζέψουν
και να το περάσουν σαν ένα "....αθώο, πραγματικά αθώο, εφηβικό, χοντροκομμένο αστείο"
έχοντας και το θράσος να γράψουν ότι οι Αρμένιοι υπερέβαλαν.

Ντροπή, αίσχος και οργή ...................:slapface:

Re: Πιτσιρίκος για κλωτσιές ....

Αν διαβάσεις τα σχόλια γιά όλα τα τραγούδια θα δεις ότι ο συγγραφές είναι εξ ίσου κακός (και μαυροχιουμορίστας) με όλες τις χώρες.

Βέβαια ορισμένα πράγματα έχουν όρια και οι εθνικές συνειδήσεις ακόμα περισσότερο, οπότε έπρεπε να προσέχει....
καλή ή πλάκα...αλλά όταν πονάει ο άλλος πρέπει να την κόβεις.

Αν διαβάσεις τα σχόλια γιά όλα τα τραγούδια θα δεις ότι ο συγγραφές είναι εξ ίσου κακός (και μαυροχιουμορίστας) με όλες τις χώρες.

Τα διάβασα και τα υπόλοιπα και πραγματικά έτσι είναι και να φανταστείς ότι είμαι άνθρωπος με καλή αίσθηση
του χιούμορ ΑΛΛΑ ...

Βέβαια ορισμένα πράγματα έχουν όρια και οι εθνικές συνειδήσεις ακόμα περισσότερο, οπότε έπρεπε να προσέχει....
καλή ή πλάκα...αλλά όταν πονάει ο άλλος πρέπει να την κόβεις.

...ΑΛΛΑ αυτό ακριβώς Δημήτρη και αυτός τα ξεπέρασε τα όρια κατα πολύ

...

Ο pitsirikos εχει ΠΟΛΥ πλακα, αλλα το συγκεκριμενο κομματι και εμενα δεν μου χτυπησε καλά στο ματι οταν το πρωτοδιάβασα. Μαλιστα υπηρχε και αλλο σχετικο και εξισου "επιληψιμο" σχολιο στο κειμενο, το οποιο δεν εχω συγκρατησει.

Τωρα βεβαια υπαρχει και η γνωστη συζητηση περι υπαρξης ή οχι οριων στην σατιρα κλπ κλπ αλλα νομιζω οτι ο χιουμοριστας θα μπορουσε να αποφυγει την κακοτοπιά αυτη...

Απάντηση: Πιτσιρίκος για κλωτσιές ....

Χοντραδα ναι... αλλα από εκει και περα μαλλον υπερβολικα μου ακούγονται όλα τα άλλα (προς θεου δεν θελω να προσβαλω κανεναν).
Οταν ο Ορεστης Μακρης ελεγε λοιπόν "Α, ρε Ηρωδη...να αγιασει το χερι σου...κατι ήξερες εσυ που τους εβαλες λεπίδι" ήθελε να πει ότι πρεπει να σφαζουμε τα παιδια επειδη ειναι ατιθασα;
Προσωπικη μου γνωμη παντα και ξαναλεω ότι ήταν χοντραδα ολκής.
Ας σταματησουν λοιπόν να τον διαβαζουν καποιοι. Αυτη ειναι η τιμωρια...

Χοντραδα ναι... αλλα από εκει και περα μαλλον υπερβολικα μου ακούγονται όλα τα άλλα (προς θεου δεν θελω να προσβαλω κανεναν).
Οταν ο Ορεστης Μακρης ελεγε λοιπόν "Α, ρε Ηρωδη...να αγιασει το χερι σου...κατι ήξερες εσυ που τους εβαλες λεπίδι" ήθελε να πει ότι πρεπει να σφαζουμε τα παιδια επειδη ειναι ατιθασα;

Όχι μόνο ατίθασα, Άγγελε. ''Ζωηρά και ατίθασα και ατίθασα και ατίθασα, βεβαίως βεβαίως. Τί να κάνουμε, να τα σκοτώσουμε???'' -bye- -bye-

ΥΓ

Σε εγκαλώ (με την καλή έννοια, βεβαίως βεβαίως) για την παραβολή του πανμέγιστου Ορέστη με τα λεγόμενα ενός ανώνυμου, ατάλαντου λιβελλογράφου που αποφάσισε ότι το ελληνικό έθνος έχει ύψιστη ανάγκη την ανάγνωση των ''χιουμοριστικά'' εκφραζομένων κόμπλεξ του....

Η ατάκα του Ορέστη Μακρή δεν εδύνατο να θίξει κάποιον σε προσωπικό επίπεδο, όπως θίγει το παραπάνω απόσπασμα.

Δηλαδή εάν ήθελε να σχολιάσει κάποια πράξη του γνωστού Νομάρχη, θα έπρεπε να εξυμνήσει τη γενοκτονία των Ποντίων; Το να μην βλέπει κανείς όρια, δεν είναι πάντα σημείο απελευθέρωσης, αλλά ενίοτε και σημείο εξαγρίωσης.

Τα κακά τού Internet.Ο τύπος ξεκίνησε σαν ένας έξυπνος blogger.Στην συνέχεια όμως το lifestyle τον έκανε διάσημο.
Απο τότε έχει χάσει το χιούμορ του,αλλά θεωρεί ότι τού συγχωρούνται όλα επειδή έγινε ´διάσημος´.
Κάποια στιγμή τα media θά ´λατρέψουν´κάποιον άλλον blogger και θα ξεχάσουν τον pitsirikos.Λάμψις 15 λεπτών είναι αυτή άλλως τε.

Όχι μόνο ατίθασα, Άγγελε. ''Ζωηρά και ατίθασα και ατίθασα και ατίθασα, βεβαίως βεβαίως. Τί να κάνουμε, να τα σκοτώσουμε???'' -bye- -bye-

ΥΓ

Σε εγκαλώ (με την καλή έννοια, βεβαίως βεβαίως) για την παραβολή του πανμέγιστου Ορέστη με τα λεγόμενα ενός ανώνυμου, ατάλαντου λιβελλογράφου που αποφάσισε ότι το ελληνικό έθνος έχει ύψιστη ανάγκη την ανάγνωση των ''χιουμοριστικά'' εκφραζομένων κόμπλεξ του....

Ζητω συγνωμη!!

Τώρα όσον αφορά στο επίμαχο θέμα ,προσωπικά θεωρώ υπερβολικές τίς αντιδράσεις .
Υπάρχουν επίσημα χείλη και όχι ασήμαντοι bloggers,που λένε πολύ χειρότερα πράγματα για τα Εθνικά Θέματα.
Οποιος θέλει ας ψάξει να βρεί την συνεντευξη του καθηγητή Βερέμη(κολλητού τής κυριας Γιαννάκου και υπεύθυνου για την αλλοιωση τής Ελληνικής Ιστοριας )σε τουρκικά Μ.Μ.Ε.,σχετικά με την Μικρασιατική Καταστροφή.
Και αυτό είναι ένα μικρό μόνον παράδειγμα.
Τυπάκια σαν το pitsirikos,απλά ακολουθούνε το μοδάτο στυλάκι τού ´αντι-εθνικισμού´παρασυρόμενοι απο ολόκληρο το life-style τής Πλατείας Κολωνακίου.
Ασήμαντα παιδάρια.Με τούς ´σοβαρούς´,που κατέχουν και θέσεις είναι το πρόβλημα.Και υπάρχουν σε όλα τα κόμματα,αλλά και στον πολιτισμό.

Aύριο είναι ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία τών Ποντίων.350000 ψυχές χάθηκαν απο τα φιλαράκια τού κάθε pitsirikos.
Η καλύτερη απάντηση είναι να μήν ξεχάσουμε.Ετσι μόνον ηττάται η προσπαθεια λήθης που ξεκινά απο τμήμα τού επίσημου κράτους και διάφορους μοδάτους.
Να κρατάμε άσβεστη την μνήμη μας,απέναντι σε αυτούς που χάθηκαν στα τάγματα εργασίας και στίς ατέλειωτες υποχρεωτικές πορείες που τούς επέβαλλαν οι Τούρκοι,κάτω απο τον ήλιο ,χωρίς φαγητό και νερό.

Σπύρο, προτιμώ να θυμάμαι αυτά που επέβαλλαν οι Έλληνες σε Έλληνες και μετά θα ασχοληθώ με αυτά των Τουρκών (μεγάαααααααααααααααααλη κουνέντα ανοίγω-δεν το θέλω)

Σπύρο, προτιμώ να θυμάμαι αυτά που επέβαλλαν οι Έλληνες σε Έλληνες και μετά θα ασχοληθώ με αυτά των Τουρκών (μεγάαααααααααααααααααλη κουνέντα ανοίγω-δεν το θέλω)

Δημήτρη και το ένα και το άλλο.Η μνήμη δεν σημαίνει εκδίκηση,ασφαλέστατα,αλλά γνώση.Γιατί πήξαμε στούς μοδέρνους.Αλλως τε αυτοί πού υπερθεματίζουν για λήθη πάντα ´προσκυνητές´ήσαν και σε αυτά που εννοείς.;)

Για μένα, τίποτα δεν είναι υπεράνω του χιούμορ, αλλά όταν ο άνθρωπος που το εκφέρει κατέχει θέση επιρροής, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικότερος. Διότι ένα κακό αστείο του ή μία άστοχη και επιφανειακή σάτιρα εκλαμβάνεται ως σοβαρή κριτική και διαμορφώνει συνειδήσεις. Για αυτό και έχω σε πολύ χαμηλή εκτίμηση ανθρώπους όπως ο Αναστασιάδης και (τώρα πια) ο Λαζόπουλος. Αυτοί, νομίζω, είναι πιο επικίνδυνοι και από τους επίσημους, που λέει ο Σπύρος. Γιατί με αυτούς ξέρουμε να κρατάμε μια πισινή. Η σάτιρα όμως περνάει από λιγότερα φίλτρα.

Εν προκειμένω, δεν ξέρω τον pitsiriko, επομένως υποθέτω ότι δεν έχει τέτοια επιρροή που να δικαιολογεί την έκταση του θέματος.

Λευτέρη ο pitsirikos ξεκίνησε σάν ένας ευφυής,κατά την γνώμη μου ,blogger.
Tο γεγονός ότι τράβηξε τα φωτα της δημοσιότητας επάνω του ,τού αλλοίωσε την γραφή(τον διαβάζω ακόμα καμιά φορά στο Lifo).
Δεν είναι κακό, ταλαντούχοι άνθρωποι να επισημαίνονται και να εξελίσσονται.Το πώς βεβαια αξιοποιούν την αναγνωρισιμότητά τους αργότερα είναι θέμα χαρακτηρα.
Υ.Γ
Εχεις δίκιο για τον Λαζόπουλο(o λαϊκισμός του έχει καταντήσει αφόρητος).