ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ LCD/PLASMA TV 37-42 '' ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ZAPPING;

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Για αμετανόητους τηλεορασάκηδες που βλέπουν πολλά κανάλια...ταυτόχρονα με την μέθοδο του zapping, τι λέτε ποια είναι η γρηγορότερη στις αλλαγές; :flipout:

για την panasonic pv60 που έχω μπορώ να πω ότι οι αλλαγές είναι σχετικά αργές και το γεγονός ότι by default θέλει διψήφιο νούμερο (δηλαδή αν θέλεις να βάλεις το 3 θα πρέπει να πατήσεις είτε 03 είτε και να πριμένεις λίγο) την κάνει ακόμα πιο αργή. το ίδιο υποθέτω και για τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας

H 40X2000 που έχω εγώ, σε κανονικό zapping είναι αργή.

Εάν όμως κάνεις zapping με την χρήση του PAP τα πράγματα
είναι μια χαρά (πολύ γρήγορα) και δεν σπάς και τα νέυρα των άλλων.
:damnyou:

-bye-

Το θέμα όσο κι αν φαίνεται απλοϊκό, κρύβει ακόμη ένα μεγάλο προβληματισμό σε ότι αφορά τις καινούργιες τεχνολογίες.
Ερωτήματα που μπορούν αμέσως να γεννηθούν είναι εάν και κατά πόσο η νέα τεχνολογία έχει ωριμάσει, μήπως λοιπόν είναι ακόμη νωρίς να ζητάμε -συζητάμε πράγματα εξαιρετικά επιλυμένα από τις παλιές crt μας?

Re: Απάντηση: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ LCD/PLASMA TV 37-42 '' ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ZAPPING;

Θυμαμαι μια CRT Sony Trinitron 21" που ειχα πριν 12 χρονια οταν ημουν φοιτητης. Εκανε πανω απο 3 δευτερα για να αλλαξει καναλι. Θυμαμαι οτι μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση το γεγονος αυτο γιατι εκεινη την εποχη ηταν κατι σπανιο.

Και η Hitachi 42pd9700 plasma δεν ειναι γρηγορη. Μαλιστα δεν μπορεις με ενα πληκτρο να εναλλασεις μεταξυ δυο καναλιων και αυτο ειναι πολυ εκνευριστικο οταν περιμενεις να τελειωσουν οι διαφημισεις...
Η παλιοτερη Philips CRT που εχω ειναι ταχυτατη σε ολα αυτα....

Γιαννης

Επειδη εψαξα καπως το θεμα σε γνωστη Γερμανικη αλυσιδα παρατηρησα οτι οι πιο γρηγορες LCD ειναι οι JVC, Philips και ακολουθει η Sony.Οι Toshiba και Samsung ειναι πολυ αργες ανω των 2 δευτερολεπτων με την τελευταια να ειναι σχεδον σαν μια CRT 6 etvn Σονυ που εχω.....Οι Panasonic λιγο καλυτερες απο τις Samsung

H LG που εχω ειναι πολυ αργη αντιθετα η Sony ειναι μια χαρα

και οι δυο ειναι LCD

Εγώ σήμερα στο mediamarkt θεσσαλονίκης που έκανα λίγο zapping σε μερικά μοντέλα, το μόνο που βρήκα αξιοπρεπώς γρήγορο με δεδομένα των CRT βρήκα μια panasonic 32'' περί τα 700 ευρώ...πιο πίσω μια thomosn 32'' και μετά το ΧΑΟΣ, ενάμιση δευτερόλεπτο τουλάχιστον μαύρης οθόνης οι υπόλοιπες...

Από περιέργεια έκανα κι εγώ μια μέτρηση...
1.3 δεύτερα στην LG 37LB2R. Τα συμπεράσματα δικά σας.

σε lcd jvc 32s60 οι χρονοι που μετρησα ειναι με το κουμπι P 0,5 δεύτερα, πατώντας μεμονωμενα το νουμερο του καναλιου μεχρι μονοψηφιο (από 1 εως 9) 1,5 δεύτερα, και πατωντας διμηφιο νουμερο (π.χ. 14) 3 δεύτερα! εγώ χρησιμοποιω κατα κανονα το P οποτε ειναι μια χαρα! εκεινο που ειναι σπασιμο ειναι οταν θελω να παω στην πηγη hdmi για dvd (θυρα 5) ο πιο γρηγορος τροπος θελει 7 δευτερα απο τηλεοπτικο καναλι να παω στη θυρα hdmi!