Ποια η γνώμη σας για το μουσικό είδος Southern rock?

Southernrockgr

New member
20 October 2008
5
Greece
Είναι ένα είδος που νομίζετε οτι έχει στην Ελλάδα κοινο?
Αγαπημένος καλλιτέχνης η group? του είδους?

πες και καμμιά κουβέντα , φίλε μου , για την δική σου άποψη πρωτα. Ετσι για να γίνει συζήτηση . Οχι τηλεγραφικά , με το καλημέρα "σας αρέσει το southern rock" .
Lynyrd Skynyrd ή Mofro ;

πες και καμμιά κουβέντα , φίλε μου , για την δική σου άποψη πρωτα. Ετσι για να γίνει συζήτηση . Οχι τηλεγραφικά , με το καλημέρα "σας αρέσει το southern rock" .
Lynyrd Skynyrd ή Mofro ;

και εσυ αντι να κανεις ενα wellcome στον ανθρωπο ..τον φοβισες !:afraid:

τι ειναι το southenrock ?
πες τε αν κανω λαθος
νομιζω ειναι κατι αναμεσα στο μπλουζ και το country ?
kαι στο φολκ και ροκ

.

Re: Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για το μουσικό είδος Southern rock?

Lynyrd Skynyrd ή Mofro ;

να πω εγω....μπαντες οπως οι theory of a dead man,,3 doors down,,shinedown
και παει λεγοντας ειναι στο μονιμο playlist καποιων "rock" ραδιοφωνικων σταθμων....
δοξα το θεο με βοηθησαν να σταματησω εντελως να ψαχνω για ραδιοφωνικες συχνοτητες....:flipout:

τωρα αν μπουμε στην μαυρη τρυπα του χρονου,,μπαντες οπως οι allman brothers,,lynyrd skynyrd και λοιποι,,ειναι ιδανικοι για ενα ποτακι σε καποιο μπαρ..

οχι ομως για πολλα παραπανω....
φανατικο κοινο στην Ελλαδα δεν νομιζω να εχουν....

κατεχουν ομως ενα σημαντικο μερος της μουσικης μνημης πολλων ως ενα
ειδος που ακουγεται ευχαριστα.....(δυσαρεστα για μενα αλλα δεν εχει σημασια)-bye-

ps..ειχα αγορασει πριν καποια χρονια χωρις να ξερω το περιεχομενο το πρωτο των theory of a dead man γιατι μου
εκανε εντυπωση το ονομα...

ακομα προσπαθω να καταλαβω τι διαφορες εχουν με τους nickleback που ακουγα συχνα στο ραδιοφωνο..

βρε μπας και ειναι οι ιδιοι??:flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για το μουσικό είδος Southern rock?

τωρα αν μπουμε στην μαυρη τρυπα του χρονου,,μπαντες οπως οι allman brothers,,lynyrd skynyrd και λοιποι,,ειναι ιδανικοι για ενα ποτακι σε καποιο μπαρ..

οχι ομως για πολλα παραπανω....
φανατικο κοινο στην Ελλαδα δεν νομιζω να εχουν....

Αν μιλάμε για την περίπτωση που υπήρξε Ρόκ (και ότι αυτό εκπροσώπησε ή εξέφρασε ποτέ), αν υπήρξε ποτέ ο όρος Συγκρότημα ή Γκρούπ, με την έννοια μιας Παρέας μουσικών που έπαιζαν και "βρισκόντουσαν" και με κλειστά αυτιά, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, που αν ακούσεις αυτά που έπαιζαν "ζωντανά" (και όχι μόνο στο στούντιο), οργωνοντας όλη την Αμερική, χαζεύεις, τότε οι Allman Brothers Band πρέπει να είναι μέσα στις πέντε κορυφαίες μπάντες που υπήρξαν ποτέ (για αυτούς που ΞΕΡΟΥΝ τα στοιχειώδη και μπορούν να είναι αντικειμενικοί, για μένα που δεν είμαι, είναι πολύ ψηλά στην δική μου πεντάδα).

Οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά τους συνεπώς και η συσχέτισή τους με "λοιπούς" και με σχόλια για "όχι πολλά παραπάνω απο τα ποτάκια στο μπάρ", συνιστά βάναυση Βλασφημία κατα του Ροκ, έτσι όπως το μάθαμε εμείς τουλάχιστον, οι προερχόμενοι από τη "Μαύρη τρύπα του χρόνου" :grandpa:

Καλώς ήρθες καταρχήν στην παρέα!

Είναι ένα είδος που νομίζετε οτι έχει στην Ελλάδα κοινο?
Αγαπημένος καλλιτέχνης η group? του είδους?

Ε, αν κρίνω απο πόσους ξέρουν τους Allman Brothers , μάλλον όχι.
Μετά, πάντα έτεινε να αποκτήσει μια "πλατειά" ερμηνεία ο όρος προσλαμβάνοντας "δάνεια" και επιρροές και από "συγγενικά" είδη του ρόκ.
Γκρούπ οπως οι Little Feat ή οι Canned Heat παρότι West Coasters, συνηθίζεται να περιλαμβάνονται στο "ρεύμα" πράγμα που δεν συμβαίνει π.χ. με τον Christopher Cross :smile: (παρότι ήταν Τεξανός..)

Ε, αν κρίνω απο πόσους ξέρουν τους Allman Brothers , μάλλον όχι.

οι της γενιας μου πάντως τους ξέρουν και πολύ καλα μάλιστα...:music-smiley-005:

Γιωργο μαλλον δεν με καταλαβες...εξεφρασα την δικη μου γνωμη,, μια γνωμη
που δεν στεκεται τοσο στην αντικειμενικη αξια καποιας μπαντας (στην παρουσα φαση
μιλαμε για τους allman brothers μιας και εκει το εστιασες) αλλα σε καθαρα δικες μου οπτικες
γωνιες...
επειδη η λοιπον οι δικες μου οπτικες γωνιες μαλλον ειναι διαφορετικες απ τις δικες σου ,,δεχομαι τον ορισμο "βλασφημος" σε σχεση με τους allman brothers και γενικοτερα για την οποια κριτικη που εκανα για το ειδος (η οποια δεν ειχε καμια δοση ειρωνιας οταν ελεγα
οτι τους ακουω ευχαριστα με καποια παρεα σε ενα μπαρ πινοντας το ποτακι μου..αλλωστε δεν ειναι κακο..) στην τελικη το καθαροαιμο ροκ αυτον το λογο υπαρξης εχει μην το ξεχναμε...περναμε καλα μαζι του...

το να με αποκαλεσεις βλασφημο ομως σε σχεση με το συνολο του ροκ θα μου επιτρεψεις
να μην το δεχτω....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για το μουσικό είδος Southern rock?

Επανέρχομαι:
τωρα αν μπουμε στην μαυρη τρυπα του χρονου,απο κεί προέρχονται όλοι οι Μεγάλοι, αυτοί που η αξία τους μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου σαν το καλό κρασί, οι υπόλοποι μέχρι να γίνει -αν γίνει ποτε -αυτό χαρακτηρίζονται ως σημερινοί ,σύγχρονοι ή και "χθεσινοί",
μπαντες οπως οι allman brothers,,lynyrd skynyrd και λοιποι, δεν υπάρχουν λοιποί, οι πρώτοι που αναφέρεις ειναι ΑΛΛΟΥ, μια κλάση μόνοι τους, πως να το πώ;
ειναι ιδανικοι για ενα ποτακι σε καποιο μπαρ.. σε αυτούς που το "έχουν", δυστυχώς, το ένα ποτάκι τι να τους κάνει..
οχι ομως για πολλα παραπανω.... πες μια γκρουπάρα που είναι για πολλά παραπάνω, να δω τι εννοείς
φανατικο κοινο στην Ελλαδα δεν νομιζω να εχουν.... Εξαρτάται πόσα άτομα "πιάνονται" για "κοινό"..

Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για το μουσικό είδος Southern rock?

στην τελικη το καθαροαιμο ροκ αυτον το λογο υπαρξης εχει μην το ξεχναμε...περναμε καλα μαζι του...

το να με αποκαλεσεις βλασφημο ομως σε σχεση με το συνολο του ροκ θα μου επιτρεψεις
να μην το δεχτω....

Ο λόγος ύπαρξης του "καθαρόαιμου ροκ" επομένως είναι συνυφασμένος με μια ευχάριστη "ελαφρότητα" να πούμε, για να περνάμε καλά..
Το "σύνολο του ρόκ" τι άλλα σπουδαία και σοβαρά περιέχει κατα την γνώμη σου;

εξακολουθεις να μην θελεις να δεις αυτα που γραφω και να τα ερμηνευεις καπως αλλιως...

τωρα τι πρεπει να κανω...να παρω την ιστορια των blues απο την αρχη να μιλησουμε
για τις πραγματικες παρθενογενεσεις,,,
να μιλησω για προσθαφαιρεσεις με ολιγον τι παραπανω γλυστριμα στην ταστιερα ωστε
να μας αντεξουν τα ατομα που "πιανονται" για κοινο??

η να λυσω τις διαφορες που εχουν οι οπαδοι των rolling stones και των beatles,,

μπορω ομως (το επαναλαμβανω) να περασω καλα ακουγοντας το At Fillmore East
σε καποιο μαγαζι με παρεα,,αλλα δεν θα το βαλω να το ακουσω σπιτι ,,,

τοσο κακο ειναι??...

Γιωργο για να μην αγχωνεσαι αλλο οι βολες μου στην αρχη ηταν για την "νεα φουρνια"
του ειδους η δειχνει να εχει υπογραψει συμβολαιο με τους ραδιοφωνικους σταθμους και
οχι με τους allman brothers band που εκτιμω (ισως λιγοτερο απ οτι εσυ,,αλλα τους εκτιμω)

Θα συμφωνησω με τον γειτονα Γ.Κ ..ειναι υποβαθμιση για τους Αllman bros
kai ο ορος southern kai to rock .:lehrer:
Eτυχε απλως να ειναι απο το νοτο και να πατησαν στο ροκ .Ειναι απο τους
κορυφαιους μουσικα ανεξαρτητως ειδους .(κι ας ακουω μονο το At filmore east):tee:

Θα συμφωνησω με τον γειτονα Γ.Κ ..ειναι υποβαθμιση για τους Αllman bros
kai ο ορος southern kai to rock .:lehrer:
Eτυχε απλως να ειναι απο το νοτο και να πατησαν στο ροκ .Ειναι απο τους
κορυφαιους μουσικα ανεξαρτητως ειδους .(κι ας ακουω μονο το At filmore east):tee:

θα συμφωνησω,,,καλως η κακως εκει τους τοποθετησαν....το παιξιμο ομως και η ολη τεχνικη καταρτηση αλλου τους κατατασσει....

Last edited:
Σπύρο, ασφαλώς και δεν τσακωνόματε.. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα
Ουτε να σου αρέσουν με το ζόρι απαιτώ, (πως θα μπορούσα άλλωστε) ούτε προσπαθώ να σε πείσω για να συμφωνήσουμε .
Απαντήσεις δεν πήρα πάντως, καλό βράδυ να είσαι καλά..

Σπύρο, ασφαλώς και δεν τσακωνόματε.. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα
Ουτε να σου αρέσουν με το ζόρι απαιτώ, (πως θα μπορούσα άλλωστε) ούτε προσπαθώ να σε πείσω για να συμφωνήσουμε .
Απαντήσεις δεν πήρα πάντως, καλό βράδυ να είσαι καλά..

τα ερωτηματα δεν βλεπω... καλο βραδυ και σε σενα..

Last edited:
Παίδες, την όποια αξία κάθε είδους την βιώνεις μόνον εάν έχεις την τύχη να ζυμωθείς, έστω και ελάχιστα με τα πρωταρχικά στοιχεία που συνετέλεσαν στην γέννηση/δημιουργία του ....

Στην περίπτωση μας, εάν οδηγήσεις σερί επί ένα τριήμερο στις αλαμπάμες και τα μισισσιπιά, εάν ανταλλάξεις μία δυό κουβέντες με το παράξενο κράμα ανοιχτοσύνης και καχυποψίας των ντόπιων, εάν αφήσεις τον σβέρκο σου να κοκκινήσει ολίγον τι, κλπ. κλπ. αρχίζεις και βλέπεις με άλλο μάτι κάποια πράγματα και να εκτιμάς με άλλα φίλτρα κάποιες μουσικές ... επειδή ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να πάρω γεύση από τα παραπάνω, καταθέτω ότι υπάρχουν εκεί απίστευτες μπάντες που μπορούν χαλαρά, να ''σε πάρουν μαζί τους'' ...

... πίσω στο σπίτι, περιχαρακώνεσαι ξανά στα συνήθη, το χέρι δεν πάει στην τσέπη για να ξαναγοράσεις τέτοια πράγματα.... μα και αυτοί που τα έβγαλαν, δεν απευθύνονται σε σένα φίλε, στο διαμερισματάκι της βρωμερής ελληνικής πόλης ...

Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για το μουσικό είδος Southern rock?

... ... μα και αυτοί που τα έβγαλαν, δεν απευθύνονται σε σένα φίλε, στο διαμερισματάκι της βρωμερής ελληνικής πόλης ...

Σ αυτο διαφωνω ,νομιζω οτι απευθυνονταν εντελως σε μενα ....προσωπικα:grandpa:

Στα υπολοιπα δεν διαφωνω...:a0210: