ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
καλά τα m players αλλά μέσα στα τόσα μοντέλα που βγαίνουν αλλά και στην μαζική προτεραιότητα που δίνει ο κόσμος γιά την εικόνα συνήθως ο ήχος μένει στο περιθώριο.
Γιά το λόγο αυτό τα περισσότερα αρκούνται μόνο σε οπτική έξοδο ή αυτή που θα πάρει σε μιά hdmi.
Για όσους αδιαφορούν γιά την εικόνα, (όχι ακριβώς αδιαφορούν αλλά απλά την έχουν σε δεύτερη μοίρα) και νοιάζονται κύρια γιά τον ήχο, ποιό είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας είναι πιό πιστό στο πρωτόκολλο spdif τουλάχιστον ?

Hxo ? HDX1000 !!!

(Βέβαια...εξαρτάται τι ακούς...τι είδους αρχεία ακούς επίσης ...)

Last edited:
Popcorn hour A-110 με εσωτερικά esata δίσκο 1ΤΒ (extra) και εξωτερικό τροφοδοτικό.

100% συμβατότητα και με υλικό υψηλής ανάλυσης 24-bit /96KHz ( WAV & FLAC) που αποδίδεται bit perfect στην ψηφιακή έξοδο.
Κρίνεται απαραίτητη η χρήση εξωτερικού DAC υψηλής ανάλυσης γιατί η εργοστασιακή αναλογική έξοδος του popcorn είναι απαράδεκτη όπως και στα περισσότερα media players αυτής της κατηγορίας που κυκλοφορούν στην αγορά.

Last edited:
Και εγω ψηφιζω HDX1000!Αξιοπρεπης ηχος με τις αναλοικες εξοδους και μεγα πλεονεκτημα η coaxial εξοδος για συνδεση με dac οπου ο ηχος απογειωνεται!! Εχω κανει μια περιγραφη για τον ηχο του, ψαξε λιγο και θα το βρεις!!

και το xtreamer εχει coaxial αλλα δεν καταλαβαινω, τι παραπανω εχει το hdx1000 στον ηχητικο τομεα?

Μακάρι νάχε...Δεν έχει coaxial το Xtreamer..

Τώρα για τις εντυπώσεις που είχαν διαφοροι από την ποιότητα αναπαραγωγής ήχου υπάρχουν εδώ :http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36178&highlight=HDX+1000&page=8 αλλά και αλλού που θα το βρώ που θα μου πάει...

Last edited:
Eχεις δικιο, το R1 θυμομουν που ειχε πεσει στα χερια μου και εχει coaxial.
Απλα θεμα επιλογης εξοδου ηχου εννοεις και οχι καποια πιο ποιοτικα υλικα/κυκλωματα του hdx...

Μισό λεπτό, γιατί η συζήτηση θα ξεφύγει σε άσχετες αναφορές και συγκρίσεις.

Ο φίλος supersonic, αναφέρεται σε χρήση media player αποκλειστικά για χρήση audio files κυρίως τύπου flac & wav. Και είμαι σίγουρος ότι δεν τον απασχολεί το μέρος που κάνει τη ψηφιαναλογική μετατροπή γιατί θα συνδεθεί με εξαίσια dac's.

Φίλε supersonic σε επίπεδο media players τα οποία βασίζονται στο ίδιο λειτουργικό της Syabas, είναι όλα bit perfect και έχουν όλα την ίδια "ποιοτική" έξοδο. Βάζω στοίχημα (εάν και είμαι σίγουρος ότι θα διαφωνήσεις) ότι δεν υπάρχει ακουστή διαφορά (μιλάμε για ακουστή) μεταξύ οπτικής ή ομοαξονικής εξόδου (όλα spdif). Είμαι κάτοχος Egreat 31B (οπτική) το έχουμε συγκρίνει με αντίστοιχο media (Syabas) με ομοαξονική και διαφορά μηδέν...

Εκεί που για μένα είναι το παιχνίδι, δεν είναι σε επίπεδο hardware αλλά σε επίπεδο λογισμικού. Η Syabas έχει δώσει το μεγαλύτερο βάρος στην προβολή ταινιών και όχι πως παρουσιάζεται το αυτόνομο audio αρχείο.

Για παράδειγμα, τα metadata των flac αρχείων...πουλάκια!
Ο τρόπος που παίζει το audio αρχείο, απαράδεκτος για δύο λόγους:
α) δεν σου δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιείς την ώρα που παίζει την εικόνα, έστω με ένα ρυθμιζόμενο screensaver - με αποτέλεσμα η ακρόαση με μία 42άρα απέναντι στα μάτια σου να ενοχλεί (και εδώ με κατανοείς απείρως το τι θέλω να πω και πόσο ενοχλεί στην ακρόαση μουσικής)
β) δεν σου δίνει τη δυνατότητα την ώρα που παίζει, να ψάξεις για ένα άλλο μουσικό αρχείο.

Εν κατακλείδι ψάχνω και εγώ ένα media player που να πληρεί τα παραπάνω (α) & (β) και να είναι αναπαραγωγέας bit-perfect αρχείων wav & flac.

Eχεις δικιο, το R1 θυμομουν που ειχε πεσει στα χερια μου και εχει coaxial.
Απλα θεμα επιλογης εξοδου ηχου εννοεις και οχι καποια πιο ποιοτικα υλικα/κυκλωματα του hdx...

Αυτό το νήμα που το αναφέρει ψάχνω να βρω αλλά δεν τόχω βρει προς το παρόν. Αναφέρεται σε ανάλυση κάποιου που το άνοιξε - διαπιστώνοντας ποιοτικά υλικά και κυκλώματα αν θυμάμαι καλά - επιλέγοντάς το σαν καλύτερο transport από κάποιο marantz CD player .

ο lemon έχει πιάσει το νόημα.
Ας βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σειρά.
1. Με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση η σωστή αναπαραγωγή του σήματος από spdif. Γι αυτό και ζητάω coax. Αν και η ύπαρξή της και μόνο δεν εγγυάται κάτι τέτοιο. Με ενδιαφέρει και ΣΩΣΤΗ spdif.
2. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το πως ακούγεται, θα χρησιμοποιήσω εξωτερικό dac.
3. Θέλω να έχει ένα λογισμικό που να μπορεί να διαχειρίζεται flac αρχεία όπως πάνω κάτω ένα foobar ή mediamonkey
4. Μια υποφερτή απεικόνιση, θα το συνδέσω με κάτι απλό, πχ μιά 17άρα ή 19άρα
5. Να είναι σταθερό ...να μην κολλάει
6. αν γίνεται να έχει διαδικτυακή σύνδεση και τηλεχειρισμό.
7. Όπως βλέπετε γιά αναπαραγωγή ταινιών δεν έχω γράψει τίποτα.

Απάντηση: Re: ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

ο lemon έχει πιάσει το νόημα.
Ας βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σειρά.
1. Με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση η σωστή αναπαραγωγή του σήματος από spdif. Γι αυτό και ζητάω coax. Αν και η ύπαρξή της και μόνο δεν εγγυάται κάτι τέτοιο. Με ενδιαφέρει και ΣΩΣΤΗ spdif.
2. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το πως ακούγεται, θα χρησιμοποιήσω εξωτερικό dac.
3. Θέλω να έχει ένα λογισμικό που να μπορεί να διαχειρίζεται flac αρχεία όπως πάνω κάτω ένα foobar ή mediamonkey
4. Μια υποφερτή απεικόνιση, θα το συνδέσω με κάτι απλό, πχ μιά 17άρα ή 19άρα
5. Να είναι σταθερό ...να μην κολλάει
6. αν γίνεται να έχει διαδικτυακή σύνδεση και τηλεχειρισμό.
7. Όπως βλέπετε γιά αναπαραγωγή ταινιών δεν έχω γράψει τίποτα.

Επειδή έχω ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό τελευταία, δε νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς με media player για τον ήχο.

Με το πιο ξεφτίλα netbook και μια usb κάρτα ήχου κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά και έχεις πλήρη ευελιξία. Μέχρι και λειτουργικό μπορείς να αλλάξεις.

Για το media player δε θα χρειαστείς και μιά οθόνη για να βλέπεις τι κάνεις? Πόσο πρακτικό και πόσο συμφέρον είναι αυτό?

Προσωπικά έχω την M-audio audiophile 24-96 η οποία είναι καταπληκτική σε στοκ μορφή, φαντάζομαι ότι με λίγο σκάλισμα στην τροφοδοσία θα...πετάξει σε άλλα επίπεδα! (να στη φέρω?) -bye-

Αρα.....μιλάμε για Xtreamer ( το οποίο πληρεί τα α) και β) παραπάνω , χωρίς όμως ύπαρξη λογισμικού διαχείρισης flac)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

Επειδή έχω ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό τελευταία, δε νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς με media player για τον ήχο.

Με το πιο ξεφτίλα netbook και μια usb κάρτα ήχου κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά και έχεις πλήρη ευελιξία. Μέχρι και λειτουργικό μπορείς να αλλάξεις.

Για το media player δε θα χρειαστείς και μιά οθόνη για να βλέπεις τι κάνεις? Πόσο πρακτικό και πόσο συμφέρον είναι αυτό?

Προσωπικά έχω την M-audio audiophile 24-96 η οποία είναι καταπληκτική σε στοκ μορφή, φαντάζομαι ότι με λίγο σκάλισμα στην τροφοδοσία θα...πετάξει σε άλλα επίπεδα! (να στη φέρω?) -bye-

κοίτα...
όλα αυτά τα κάνω ήδη με το λαπιτόπιι μου.
Είπα να γίνω πιό μονδέρνος.
η καρτολίνα που με λες είναι προφανώς πισιάι....
άρα...πού να την βάλω?
αν είναι usb φέρε...

Αρα.....μιλάμε για Xtreamer ( το οποίο πληρεί τα α) και β) παραπάνω , χωρίς όμως ύπαρξη λογισμικού διαχείρισης flac)

νο φλακ νο πλειερ...:grinning-smiley-043

αν και ουσμπ έχω....
αλλά.... λέμε τώρα....

καμιά εξπρεςκαρντ να βρούμε

Απάντηση: Re: ποιό media player με έμφαση στον ήχο?

νο φλακ νο πλειερ...:grinning-smiley-043
Δεν έχει λογισμικό διαχείρισης, αλλά flac παίζει μια χαρά.
Και 24/96 (το δείχνει ο ενισχυτής), από την οπτική.