Ποιό mp3 player;

17 June 2006
14,350
Ψάχνω για μία οικονομική λύση για να ακούω αξιοπρεπώς τα mp3s μου.
Δεν είναι εφικτή η σύνδεση του pc με τον προενισχυτή.
Στο άνω όριο του budget μου, βάζω το Tascam, που όμως είναι σχετικά ακριβό.
Δεν ξέρω αν χρειάζομαι όλα αυτά τα καλούδια που δίνει το Tascam και απευθύνονται κύρια σε επαγγελματίες DJs.

Το βασικό μου player (Marantz 6000OSE) μου κάθεται μιά χαρά για τα κανονικά CDs και το Bluesky δεν μου γράφει τα tracks στην οθόνη: με ένα mp3-CD που έχει folders ή χωράει 120 tracks υπάρχει πρόβλημα.

Προτάσεις;

Κωστή, τσέκαρες αυτό που είχαμε πεί ;
http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=30

Έχει λάμπα στην έξοδο του και πολλοί ορκίζονται ότι παίζει τα mp3s καλύτερα και από 'σύμπακτους δίσκους'.
'Παίζει' περί τα 600 ευρώ.

Επίσης Harman Kardon 970:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9462

Νομίζω ότι παίζει γύρω στα 350 -400 ευρώ

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιό mp3 player;

όσον αφορά τον Κινέζο, είναι πολύ κοντά σε τιμή με το Tascam.
Tο Harman Kardon, φοβάμαι πως, στα κανονικά CDs, υστερεί αρκετά από το Μάραντζ. Δεν το έχω ακούσει ωστόσο...

Η κριτική του Ήχου για το ΗΚ ήταν διθυραμβική, το ίδιο και τα σχόλια στο φόρουμ, αναφορικά με την ποιότητα ήχου του.

Αν δεν θέλεις να αντικαταστήσεις το Μάρατζ, άλλη λύση (φαντάζομαι με κάποιους συμβιβασμούς στην απόλυτη ποιότητα ήχου των mp3s) είναι κάποιο από τα καινούρια Pioneer 400 ή 600, που παίζουν μεταξύ άλλων και sacd -dvd audio -dvd video και θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις upscale τις ταινίες σου στα 1080p και μέσω της hdmi εξόδου να αξιοποιήσεις την τηλεόραση σου.
Αν βέβαια τα συστήματα audio και video τα έχεις ξεχωριστά, τότε το θέμα έχει φασαρία.

Kώστα, αυτό το advance πρέπει να το ακούσεις.

Πρέπει να έχεις δυο players? ένα για τα cdιά και ένα για τα mp3?

Πάντως αν μπορούσες να αλλάξεις τη θέση του pcιού θα ήταν καλύτερα.

Να κοτσάρεις μια καλή εξωτερική κάρτα ήχου και μετά να δίνεις ψηφιακή έξοδο σε κάποιο DAC... χμμμμμμ

Συγνώμη που θα ρωτήσω :blush: αλλά...Τι ακριβώς είναι το DAC; :confused:

DAC= Digital to Analogue Conversion.

Ουσιαστικά είναι το μισό CD.

Μπορείς να έχεις ένα ολοκληρωμένο cdplayer (όπως εσύ) ή μπορείς να έχεις ένα cdplayer με ψηφιακή έξοδο ή ένα transport (με ψηφιακή έξοδο επίσης) και να το συνδέεις με ένα DAC, μέσω ενος ψηφιακού καλωδίου.

Στην περίπτωση που σου προτείνω, το ρόλο του τράνσπορτ παίζει το PC σου και το ρόλο του DAC... οποιοδήποτε DAC μπορείς να βρεις, έστω και παλιό, θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι διατίθεσαι να χρησιμοποιήσεις το PC σου για να ακους μουσική...

Re: Απάντηση: Ποιό mp3 player;

Κώστα αν μπορείς να συνδέσεις με USB το pc με ένα φτηνούλι dac σαν αυτό εδώ

http://www.tnt-audio.com/sorgenti/trendsaudio_ud10_e.html

και φτάνει να τραβήξεις καλώδιο από 'κει στον προενισχυτή, είσαι άρχοντας!

...και που το βρισκουμε αυτο, αν επιτρεπεται??

Υπάρχουν επίσης οι δικτυακοί media players που παίζουν audio πάνω από ethernet/wifi, όπως ο Squeezebox
http://www.slimdevices.com/pi_squeezebox.html#formats
Σε forums έχω διαβάσει αρκετά καλά σχόλια για τον squeezebox, τα specs του φαίνονται επίσης καλά, αλλά κοστιζει $300 και δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμος σε ευρωπαϊκό κατάστημα.

Μια και θέλεις να βλέπεις τίτλους των tracks, μια άλλη λύση θα ήταν να βρεις ένα φτηνό player της τάξης του Bluesky που κάνει αυτή τη δουλειά σωστά, κι ένα DAC όπως το tnt-audio ή τον Ultramatch SRC2496. Συνδέεις τον player ψηφιακά με το DAC, και τον DAC με τον προενισχυτή και τελειωσες :).

Re: Απάντηση: Ποιό mp3 player;

Κώστα αν μπορείς να συνδέσεις με USB το pc με ένα φτηνούλι dac σαν αυτό εδώ

http://www.tnt-audio.com/sorgenti/trendsaudio_ud10_e.html

και φτάνει να τραβήξεις καλώδιο από 'κει στον προενισχυτή, είσαι άρχοντας!

Υπόψην έχει βγει νέα έκδοση, το UD-10.1. :2thumb22sup:
Η τιμή είναι η ίδια, στα 90 περίπου ευρώ.

...και που το βρισκουμε αυτο, αν επιτρεπεται??

Ενδεικτικά:

- buyoyo (έδρα HongKong, καλές τιμές)
- audiomagus (έδρα USA, αν δεν κάνω λάθος, και πουλάει κι άλλα κόλπα όπως ψαγμένους class-T ενισχυτές και mods αυτών)

Από το buyoyo έχω πάρει έναν Trends χωρίς πρόβλημα αλλά και το δεύτερο είναι αξιόπιστο. Μάλιστα το πιθανότερο είναι να μην στο σταματήσει το τελωνείο διότι το πακέτο είναι πολύ μικρό σε μέγεθος και η τιμή χαμηλή.

Είχα βρει και κάτι τύπους στην Ευρώπη που διέθεταν τα προϊόντα της Trends αλλά δυστυχώς έχω χάσει τα link.

εγώ πάντως του πρότεινα να πάρει μιά οθόνη γιά το bluesky ή να το συνδέσει με την οθόνη της τηλεόρασης και να βλέπει τα πάντα...

Νομίζω δεν καταλάβατε το πρόβλημα του Κώστα.
Που είναι: να βλέπει τα ονόματα των folders και των τίτλων στην αναπαραγωγή....
Εσείς τον πήξατε με dac.
Εντάξει θα πάρει dac.
Πάλι όμως τίτλους δεν θα βλέπει...

βρε συ είδες που ήταν το πισι στο σπίτι του...
θα κάνει μεταβολή και θα πηγαίνει παραδίπλα γιά να βλέπει και φτου ξανά για να ακούσει ?

Tο Harman Kardon, φοβάμαι πως, στα κανονικά CDs, υστερεί αρκετά από το Μάραντζ. Δεν το έχω ακούσει ωστόσο...

Μιά δοκιμή στο χώρο σου, θα είναι ότι καλύτερο. Για αυτήν την περίπτωση μπορώ να σου δανείσω το δικό μου. Δώσε στοιχεία, ωστε το.. παιδί με το παπί να μη χάσει το δρόμο :helmet:

ΥΓ. Γύρισα. Καλώς σας ξαναβρίσκω όλους.. -bye-

βρε συ είδες που ήταν το πισι στο σπίτι του...
θα κάνει μεταβολή και θα πηγαίνει παραδίπλα γιά να βλέπει και φτου ξανά για να ακούσει ?

Με 300 ευρά παίρνει ένα λαπτοπάκι P4 στα 2ghz με 30giga σκληρό, το κοτσάρει στο ρακ, βάζει το winamp, τεράστια γράμματα και βλέπει τα τραγούδια από την κορφή της Πάρνηθας! :operator:

Α! και μπορεί να στέλνει με wifi τα τραγούδια στο λαπτόπιο από το ντέσκτοπ ναουμ για να κάνει στρήμινγκ... Σπέσιαλ πράματα σε λέω...

Λέω εγώ τώρα...

Re: Απάντηση: Re: Ποιό mp3 player;

Με 300 ευρά παίρνει ένα λαπτοπάκι P4 στα 2ghz με 30giga σκληρό, το κοτσάρει στο ρακ, βάζει το winamp, τεράστια γράμματα και βλέπει τα τραγούδια από την κορφή της Πάρνηθας! :operator:

Α! και μπορεί να στέλνει με wifi τα τραγούδια στο λαπτόπιο από το ντέσκτοπ ναουμ για να κάνει στρήμινγκ... Σπέσιαλ πράματα σε λέω...

Λέω εγώ τώρα...

Πολύ σωστά.

Κανενα!!

Ενα απλο CD player που να παιζει αντιγραμμενα.

H Καλυτερη Καλυτερη λυση ειναι η εξης:

1> Γραφεις απο τον υπολογιστη τα εμπιτρια σε CD Audio. Aν ειναι απο 192kbps και πανω, πρεπει να προσεξεις για να καταλαβεις τη διαφορα απο κανονικο CD.
2> Με ενα προγραμμα επεξεργασιας ηχου που γραφει μιξαρισμενο CD (WaveLAB, Sony CD Archtect) γραφεις δισκακι χωρις κενα αναμεσα στα τραγουδια, παρολα αυτα με CD text και tracks κανονικα. Παλι με καλη ποιοτητα.
Προβλημα η μικρη ευελιξια, ακους ο,τι εχει το CD. Moνο next μπορεις να πατησεις...

Αλλη λυση ειναι ενα γουαιρλεςς media player σε διαστασεις και σουλουπι DVD player, που κανει 300 και τραβαει απο οπουδηποτε μες το σπιτι βρει υλικο (λαπτοπ, σταθερο, εξωτερικους σκληρους δισκους) και το χειριζεσαι με τηλεκοντρολ δικο του βλεποντας το μενου στην τηλεοραση.
Απο ποιοτητα δεν ξερω τι γινεται μ αυτα.

Αυτα.

http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=30

Έχει λάμπα στην έξοδο του και πολλοί ορκίζονται ότι παίζει τα mp3s καλύτερα και από 'σύμπακτους δίσκους'.
'Παίζει' περί τα 600 ευρώ.

Επίσης Harman Kardon 970:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9462

Νομίζω ότι παίζει γύρω στα 350 -400 ευρώ

Πράγματι το Advance παίζει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ τα mp3 (και wma) όπως δεν τα είχα ακούσει ποτέ μέχρι τώρα. Εγώ έχω κοροϊδέψει πολύ κόσμο σπίτι μου που δεν ήξεραν ότι άκουγαν mp3! :flipout:
Oχι δεν παίζουν καλύτερα από τα Audio CDs, και όταν βάλεις Audio CD τότε καταλαβαίνεις την διαφορά.

Οσον αφορά το "άδειο κουτάκι" που λέγεται Harman Kardon 970 εδώ γελάνε. :silly: Μία ματιά στο εσωτερικό του Advance που σού παραθέτω πιο κάτω είναι αρκετή για να αποκλείσεις το αστείο ΗΚ-970 χωρίς καν να χρειαστεί να το ακούσεις.

Attachments

• insideMCD203II.jpg
    insideMCD203II.jpg
    102.8 KB · Views: 39
Re: Απάντηση: Re: Ποιό mp3 player;

Οσον αφορά το "άδειο κουτάκι" που λέγεται Harman Kardon 970 εδώ γελάνε. :silly:

Καθόλου. Αυτό που βλέπεις εδώ είναι ανώτερο αυτού που εξυμνείς, και εκτείνεται στο 1/6 της επιφανείας του.