Ποιόν AV;

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,257
Αθήνα
Αυτή τη στιγμή έχω τον Pioneer LX70 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Επειδή γι' αυτόν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος, σκέφτομαι να πάρω κάποιον καινούριο αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση τα
2 HDMI out.
Επειδή απ' αυτόν που έχω είμαι απόλυτα ευχαριστημένος κι επειδή μ' αρέσει πολύ και εμφανησιακά, ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Pioneer LX81.
Υπάρχουν κάποιες σοβαρές αντιρρήσεις; Υπάρχουν κάποιες άλλες καλύτερες εναλλακτικές;
Γιά πείτε.

Νομίζω ότι, ειδικά με τα δεδομένα / απαιτήσεις που θέτεις, ο 81 είναι η βέλτιστη λύση.

Αν το οικονομικό δεν ειναι θέμα, τα έχει όλα και συμφέρει: Δυνατά τελικά (ψηφιακά), THX ULTRA2+ κλπ κλπ

Και για εμένα ήταν σοβαρός υποψήφιος αλλά ήθελα το iLink και την σιγουριά των λίγο ισχυρότερων τελικών σταδίων.

Από εμένα (λαμβανομένου υπόψιν και το ''εμφανισιακού'' του θέματος (Once you go Kuro black you never go back tm :p): Go for it με κλειστά μάτια.

ΥΓ Τωρα κατάλαβα γιατί θώπευες στοργικά τον δικό μου προ καιρού.... :p

Last edited:
Να ρωτησω "σφηνα" κατι ?

Τα "τελικα δυνατα ψηφιακα", μπορουν να σε "απαλλαξουν" απο εναν τελικο, εαν
1) δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις, και
2) τα ηχεια σου ειναι 88db / 4 ohm (7 τεμαχια)

Σορρυ για το οφ τοπικ, αλλα θα ηθελα καποιες γνωμες, μιας και εγω ψαχνομαι...

Απάντηση: Re: Ποιόν AV;

ΥΓ Τωρα κατάλαβα γιατί θώπευες στοργικά τον δικό μου προ καιρού.... :p

Τον θώπευα τον θώπευα αλλά όταν φτάσαμε στο "δια ταύτα" μου ζήτησε πολλά.
icon10.gif

Τα 88 δεν είναι νομίζω και ιδιαίτερα υψηλή ευαισθησία νομίζω.

Αλλά το βασικότερο είναι το Nο. 1 που λες: Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, ειδικά σε μουσική, νομίζω ότι δύσκολα θα πεις ότι ένας ψηφιακός δεν θα σε ικανοποιήσει.

Η ικανότητα οδήγησης των ψηφιακών είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι, όποιες, ενστάσεις ανάγονται κυρίως στην ‛ποιότητα (παράγοντας σχετικά υποκειμενικός πάντα).

Σε γενικές γραμμές, για μία “all around’’ – μη pure audiophile / ιδιαίτερων απαιτήσεων περίπτωση (σαν την δική σου πχ), νομίζω ότι ένας αξιοπρεπής ψηφιακός θα σε ικανοποιήσει πλήρως.

Τα παραπάνω σαν γενική αίσθηση πάντα (καθώς πολλά εξαρτώνται προφανώς και από το συγκεκριμένο setup).

ΥΓ Όλο σφήνα αυτό το παιδί ρε γμτ :p

Να ρωτησω "σφηνα" κατι ?

Για μενα σωστο ηχοσυστημα χωρις τελικο δεν.

Να ρωτησω "σφηνα" κατι ?

Εγώ θα σου πώ ναί... Αν ρωτήσεις όμως άλλους θα σου πούνε άλλα...
Μάλλον με καταλαβαίνεις...
icon10.gif

Συριε, ευχαριστω.

Βασικα, το "αγχος" που εχω ειναι οτι μπορει να λεει ενας AV 7x110, αλλα αυτο να ειναι μονο στα χαρτια. Πχ, σε ενα τεστ που εχει το τελευταιο τευχος του ηχου, μετρησαν μολις 7 Χ 14 (!!), στον παραπανω....

Re: Απάντηση: Re: Ποιόν AV;

Εγώ θα σου πώ ναί... Αν ρωτήσεις όμως άλλους θα σου πούνε άλλα...
Μάλλον με καταλαβαίνεις...
icon10.gif

Σε καταλαβαινω απολυτα.

Να σου πω, μηπως θα τον αγοαρασεις απο Λαυριο μερια, να κανεις και κανα stop over ?

Eπι του θεματος, για να μην καταχραστω την ανοχη σας, υπαρχει και ο Denon
AVR-4308A.
(Ισως και onkyo 876 ή 906 ??)

Μπάμπη δεν ξέρω πόσο απαραίτητες σου είναι οι 2 hdmi, σε σημείο τέτοιο που να αλλαζες τον 70άρη έτσι και αλλοιώς.Εαν όμως δεν σου είναι, η δική μου πρόταση είναι να μείνεις σε αυτόν μιά και είσαι ικανοποιημένος και με την διαφορά που θα έβαζες ζορίζεσαι λίγο ακόμη και πάς γιά κάποιον τελικό,έχοντας έτσι έναν πολύ καλό γάμο με τον 70άρη.
Εαν πάλι επιμένεις στο <όλα σε ένα> ο 81 ακούγεται καλός...δεν τον έχω ακούσει γιά να σου πω περισσότερα.

Ντίνε:

Δεν νομίζω να αναφέρεσαι στον 81 καταρχήν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οποιοσδήποτε ενισχυτής και να ήταν, να ήταν στα χαρτιά 7 x 110 και να μετρήθηκε 7 x 14 μου κάνει μάλλον αδύνατον. Κάποιο λάθος παίζει.

Στους ψηφιακούς πάντως, τα νούμερα συνήθως δεν απέχουν πολύ από την πράξη και η ικανότητα οδήγησής τους είναι μεγάλη.

Με ένα μηχανάκι της τάξης του 81 δλδ και αν δεν έχει τέρατα / δύσκολα ηχεία, με τις απαιτήσεις που έχεις, δύσκολα θα έχεις πρόβλημα.

Όσον αφορά τα τελικά στάδια, θεωρώ ότι ο 81 είναι καλύτερος του ‘αναλογικού’ ανταγωνισμού.

Μπίκο ™

Είναι πολλά τα λεφτά όντως (για Susano μεριά) και σίγουρα δεν αξίζει να τα δώσεις αν δεν έχεις πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Μπάμπη δεν ξέρω πόσο απαραίτητες σου είναι οι 2 hdmi, σε σημείο τέτοιο που να αλλαζες τον 70άρη έτσι και αλλοιώς.Εαν όμως δεν σου είναι, η δική μου πρόταση είναι να μείνεις σε αυτόν μιά και είσαι ικανοποιημένος και με την διαφορά που θα έβαζες ζορίζεσαι λίγο ακόμη και πάς γιά κάποιον τελικό,έχοντας έτσι έναν πολύ καλό γάμο με τον 70άρη.
Εαν πάλι επιμένεις στο <όλα σε ένα> ο 81 ακούγεται καλός...δεν τον έχω ακούσει γιά να σου πω περισσότερα.

Γιάννη τελικό έχω, και μάλιστα πάρα πολύ καλό (Bryston 9SST) αλλά έχω σκοπό να τον πουλήσω.Στις εντάσεις που ακούω εγώ ένα τέτοιο μηχάνημα το θεωρώ too much.

Πας εδω http://us.marantz.com/Products/2317.asp# , κρατας το bryston και εισαι αρχηγος. Over and out._

Παναγιώτη, αυτός εδώ στην Ελλάδα κοστίζει 2,850 Ε.
Τόσα λεφτά για Pro, σύν τα διπλάσια που κάνει ο Bryston, που θα πρέπει να κρατήσω, δεν τα δίνω.

Γιάννη τελικό έχω, και μάλιστα πάρα πολύ καλό (Bryston 9SST) αλλά έχω σκοπό να τον πουλήσω.Στις εντάσεις που ακούω εγώ ένα τέτοιο μηχάνημα το θεωρώ too much.

Ok...το είχα ξεχάσει ότι έχεις τελικό.

Ακόμα το ψάχνεις? ONKYO 906 και ξερό ψωμί Μπάμπη!!!! Ίσως και ο 876 να είναι εντάξει για τον χώρο σου. Μιλάμε για ενισχυτές με 2 HDMI out και γκάζια πολλά!!!! :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Ποιόν AV;

Παναγιώτη, αυτός εδώ στην Ελλάδα κοστίζει 2,850 Ε.
Τόσα λεφτά για Pro, σύν τα διπλάσια που κάνει ο Bryston, που θα πρέπει να κρατήσω, δεν τα δίνω.
Πηγε το δολλαριο 0,8.:flipout: Ρε τους μπαγασηδες.

εγω θα ελεγα να κατσεις εδω που εισαι,αν πραγματικα δεν χρειαζεσαι τις δυο εξοδους,αλλα ακομα κι αν τις χρειαζεσαι μου φαινεται λιγο ''τραβηγμενο'' να κανεις την αλλαγη γι αυτον τον λογο.