Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 περιμένει ακόμη δικαίωση!!!

Re: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

"Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Τι περιμένεις!.. Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχα γίνει και εγώ φασίστας."

"Εγώ ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα"

"Αν έλεγε μια κουβέντα παραπάνω, θα τον σκότωνα! Τέτοιος ήμουν. Ενας φασίστας"

"Δεν μπορώ να το συχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!"

"Εργάτης κατάλαβα ότι δεν μπορώ να έχω τα ίδια αιτήματα με τους εργοδότες. "

"Εμένα που μου έμαθαν να μισώ τους κομμουνιστές, ψήφισα δύο φορές KKE"

το μίσος και η αμάθεια κάνουν θαύματα... χείριστο πιόνι!
σας θυμίζει τίποτα από τη σύγχρονη κοινωνία του 2009? εμένα πολλά...

no other comment

Απάντηση: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

Στα ίσα και παλικαρίσια πήρανε δρομο ....

επανήλθαν όμως με την μορφή της οικονομικής ενδείας και της τραπεζιτικής καταδίωξης και μας βαλαν στο χέρι πάλι .....

πιο κυριλέ πιο όμορφα πιο elegant πιο sic πιο glamor .. ... .... πιο φασιστικά από ποτέ

κρίμα και πάλι κρίμα για τον αγώνα του τότε

όλα στράφι .....

η όχι ????

Last edited by a moderator:

Μήν ξεχνάτε οτι ''οι του τότε Πολυτεχνείου'' μας κυβερνάνε σήμερα! άρα?
σας θυμίζει κάτι?

τεριμενο παλιο κουραστικο αλλα αναγκαιο

αν Κυριες μου (Δημητρα 67 καλησπερα) και Κυριοι το νημα παρεκτραπει θα κλειδωθει

και μιας και μου δινετε η ευκαιρια θεωρειστε οτι κλειδωμα σβησιμο και γενικα τροπος να διατηρηθει το πολυ καλο κλιμα που υπαρχει ειναι μονον, ενα διαχειριστικο εργαλειο που ουδενι στοχο και σκοπο του έχει την μείωση της προσωπικοτητας του οποιουδηποτε μελους ανεξαρτητου πολιτικου ή ποδοσφαιρικου χωρου

αν παραυτα καποια μελη μας θεωρουν οτι προσβάλλονται και δεν επιθυμουν να μας το μεταφερουν με καποια μορφης επικοινωνιας ,τοτε μπορουν να πανε σε οποιοδηποτε αλλο χωρο επιθυμουν

και ειναι πολλοι αυτοι οι χωροι

Last edited:

Τότε στο πολυτεχνείο ήμουν πολύ μικρή και εκτός Ελλάδος, άρα δεν έμαθα ποτέ από πρώτο χέρι το τι έγινε. Βέβαια, τότε κανείς δεν έμαθε από πρώτο χέρι τίποτε, αλλά αυτά που θέλανε να μαθευτούν.

Φέτος μου ήρθε ένα mail το οποίο με έβαλε σε βαθιά σκέψη….

Μεταξύ πολλών πραγμάτων όμως ξεχώρισα μερικά…

1. ακριβός αυτό που είπε και ο hvoul, ''οι του τότε Πολυτεχνείου'' μας κυβερνάνε σήμερα! Πολύ από αυτοί, άφραγοι τότε και τώρα με μεγάλες περιουσίες.
2. πάντα ακούμε για τους πολλούς νεκρούς αλλά ποτέ δεν αναφέρονται πουθενά τα ονομαστά τους, εκτός από 1 η 2 ονόματα., ούτε υπάρχει πουθενά κάποιο μνημείο με τα ονομαστά τους.
3. δεν θα ήταν πιο εύκολα να κόψουν το νερό, το ηλεκτρικό και να μην επέτρεπαν τον κόσμο να πηγαίνει φάρμακα και φαγητά τους ανθρώπους που ήταν μέσα στο πολυτεχνείο ώστε να αναγκαστούν να βγούνε από μόνοι τους χωρίς βία?

Δεν ξέρω αν αυτά ισχύουν… εσείς θα μου πείτε…

να συμπληρωσω και εγω για οσους δεν γνωριζουν οτι η γυναικεια φωνη που ελεγε "Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων ..." ηταν της Μαριας Δαμανακη του πασοκ

1. ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Η ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΓΑΝ Η ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ "ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ". 2. 23 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. 3 . ΠΟΤΕ? ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ? ΤΟ "ΚΑΚΟ" ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΓΙΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Η ΒΙΑ ΝΑ ΤΟ "ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ" ΑΜΕΣΑ.

.... παλιότερα πρόεδρος του Συνασπισμού και παλαιότερα στέλεχος της Πολιτκής Γραμματείας του ΚΚΕ.

Φυσικά μας κυβερνάνε οι τότε εξεγερθέντες, όπως και οι Αμερικάνοι το 1776, οι Γάλλοι του 1789, οι Έλληνες του 1821, οι Ρώσσοι του 1917 κοκ, όπως και οι Τσέχοι του 1968, οι Γάλλοι του 1968 κλπ κλπ.
Δεν βλέπω κάτι το αφύσικο σε αυτό.
Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο (μην πω τίποτα χειρότερα) είναι κάθε χρόνο να βγαίνουν κάποιοι να αμφισβητούν τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Το πολυτεχνείο σε αριθμούς:

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ:
866 συλλήψεις (716 άντρες & 150 γυναίκες), ειδικότερα:
456 εργάτες - οικοδόμοι
49 φοιτητές του Πολυτεχνείου
268 φοιτητές άλλων σχολών
74 μαθητές/τριες γυμνασίων

ΘΥΜΑΤΑ:
1. Από τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία - χωροφυλακή)
13 φόνοι
83 απόπειρες ανθρωποκτονίας
(81 άντρες & 15 γυναίκες)
750 τραυματισμοί πολιτών

2. Από τον στρατό
11 φόνοι
45 απόπειρες ανθρωποκτονίας
(45 άντερς & 11 γυναίκες)
350 τραυματισμοί πολιτών

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ 16 ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ:
Η λίστα που διαβάζεται κάθε χρόνο στην επέτειο του πολιτεχνείου περιλαμβάνει 88 ονόματα μέσα στην οποιά περιλαμβάνονται τα θύματα της χούντας από την 21/5/1967 έως και την 23/7/1974.
Οι επίσημοι νεκροί της βραδυάς του πολυτεχνείου με ονοματεπώνυμο ανέρχονται στους 23.
Πρόσφατα βγήκε στην επιφάνεια και μια λίστα 16 ανώνυμων νεκρών για τους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες για την τοποθεσία και τον χρόνο της απώλειάς τους.

ΠΗΓΗ:Ταχυδρόμος 15/11/2003, τεύχος 194
Έρευνα: Πάνος Μπαΐλης

Τον Νοέμβριο του 73, ήμουν δευτεροετής στη Ρόδο. Αυτό που θυμάμαι είναι το ότι η σχολή (οικότροφοι τότε) ήταν περικυκλωμένη από ¨κουστουμάτους Κυρίους¨ τουλάχιστον 5 – 6 ημέρες πρίν την 17η καί κανά δυό μέρες μετά.

Τον Οκτώβριο του 74 παρουσιάστηκα στο Ελληνικό Στράτευμα, μετά την βασική εκπαίδευση πήρα την ειδικότητα του ¨Α/Π¨ στα Μ-47/48 καί βρέθηκα στο Γουδί (το γράφω όπως τα λεωφορεία της εποχής). Σας πληροφορώ λοιπόν ότι η Ιλη που αναφέρεται ο οπλίτης είχε ήδη φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τη βραδιά του Φεβρουαρίου (αν δεν κάνω λάθος) τότε που ο Ιωαννίδης προσπάθησε να κάνει το ανεπιτυχές ¨επαναστατικό¨ κίνημα, ήμουν θαλαμοφύλακας στην ίλη υπηρεσίας καί .......... με είχε πάρει ο ύπνος όταν έκανε το ντού ο αξωματικός υπηρεσίας. Το ξύλο που έφαγα εκείνη τη βραδιά δεν περιγράφεται καί καπάκι περιπολία στον ουλαμό μέχρι το πρωί.

Μετά από μικρή 2μηνη στάση στη Σίνδο, πήρα μετάθεση στην ίλη 2/3 που ήταν στην Πλάτη Ορεστιάδας (λίγο πρίν το Ορμένιο). Οταν πρωτοπήγα όλοι οι έφεδροι έλεγαν ότι αυτοί ήταν που μπήκαν στο Πολυτεχνείο. Ηταν το καμάρι των μαυροσκούφηδων καί οι πολιτικοί γιά να τους τιμωρήσουν τους έστειλαν στα σύνορα γιά να τους ¨κάμψουν το ηθικό τους¨ αλλά αυτοί θα παρέμεναν ¨αγέρωχοι¨. Πολύ αργότερα διαπίστωσα ότι το τάνκ ήταν το Γαλλικό ΑΜΧ-30 καί όχι τα Αμερικανικά Μ-48 καί όλα όσα έλεγαν ήταν η φαντασία τους.

Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά. Απλά γιατί ακόμα καί μετά τον Ιούλιο του 74 καί γιά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αξιωματικοί (καί πολλοί έφεδροι οπλίτες) δεν είχαν καταλάβει – ή δεν ήθελαν να καταλάβουν – ότι η εξουσία του τόπου ήταν πλέον στους πολιτικούς. Πολλοί απ´αυτούς κουβαλούσαν το εθνόσημο της επταετίας καί μας πρόσταζαν να το προσκυνάμε. Αλλοι μας έλεγαν ότι ήταν θέμα χρόνου πριν γίνει καινούργιο κίνημα.

Καί κάτι το τελευταίο ......... γιατί τότε απλά πολλοί από εμάς δεν ξέραμε καί δεν είχαμε την παραμικρή δυνατότητα να μάθουμε.

Δεν κυβερνούν όλοι όσοι αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο τότε. Στην εκάστοτε κοινοβουλευτική 300άδα είναι πολύ μικρή η μερίδα των ανθρώπων εκείνων που συμετείχαν στα γεγονότα εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι ελάχιστοι μόνο απέκτησαν τη διέξοδο που οδηγεί στην εξουσία και έγιναν κομμάτι της με όλες τις συνέπειες που αυτό επιφέρει.
Οι υπόλοιποι (και περισσότεροι εκ των εκπροσώπων του κοινοβουλευτικού μας συστήματος) κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να αποφύγουν νέα Πολυτεχνεία, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να συκοφαντούν υπογείως τον αγώνα εκείνο ενός λαού που βασανιζόταν, δέρνοταν, σκοτώνονταν από ένα στυγνό απολυταρχικό καθεστώς χαφιέδων, με αφορμή την εφημερίδα που διάβαζε, τα φρονήματά του, ακόμα και τα μαλλιά που είχε στο κεφάλι του (στην πιό γελοιοδέστερη κι ανάλγητη μορφή διωγμού απλού κόσμου από δυνάστη)...
Αντίθετα οι περισσότεροι δεν απέκτησαν ποτέ θέσεις εξουσίας ή κοινωνική καταξίωση, και είναι αρκετές εκατοντάδες όλοι αυτοί. Μάλιστα μερικοί διώκονται ακόμα από καιρού εις καιρόν από τις αστυνομικές αρχές για λόγους που δεν δικαιολογούνται στα δημοκρατικά πλαίσια (σύλληψη του Δ.Παπαχρήστου και δημοσιογράφων στα Εξάρχεια πριν λίγες ημέρες).

Κανένας λαός δεν κάνει τα χατίρια γελοίων που αυτοβαφτίζονται Σωτήρες καταλύοντας κάθε έννοια ελευθερίας στη κοινωνική και ατομική ζωή του καθενός. Έρχεται η ώρα που τους παίρνει και τους σηκώνει, πάντα με θυσίες.
Το ότι ακόμη κάποιοι τυφλωμένοι από την άγνοια συκοφαντούν τέτοιες ιερές στιγμές, είναι τουλάχιστον λυπηρό και προσβλητικό για τον απλό κόσμο.

Last edited:

Τον Νοέμβριο του 73, ήμουν δευτεροετής στη Ρόδο. Αυτό που θυμάμαι είναι το ότι η σχολή (οικότροφοι τότε) ήταν περικυκλωμένη από ¨κουστουμάτους Κυρίους¨ τουλάχιστον 5 – 6 ημέρες πρίν την 17η καί κανά δυό μέρες μετά.

Τον Οκτώβριο του 74 παρουσιάστηκα στο Ελληνικό Στράτευμα, μετά την βασική εκπαίδευση πήρα την ειδικότητα του ¨Α/Π¨ στα Μ-47/48 καί βρέθηκα στο Γουδί (το γράφω όπως τα λεωφορεία της εποχής). Σας πληροφορώ λοιπόν ότι η Ιλη που αναφέρεται ο οπλίτης είχε ήδη φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τη βραδιά του Φεβρουαρίου (αν δεν κάνω λάθος) τότε που ο Ιωαννίδης προσπάθησε να κάνει το ανεπιτυχές ¨επαναστατικό¨ κίνημα, ήμουν θαλαμοφύλακας στην ίλη υπηρεσίας καί .......... με είχε πάρει ο ύπνος όταν έκανε το ντού ο αξωματικός υπηρεσίας. Το ξύλο που έφαγα εκείνη τη βραδιά δεν περιγράφεται καί καπάκι περιπολία στον ουλαμό μέχρι το πρωί.

Μετά από μικρή 2μηνη στάση στη Σίνδο, πήρα μετάθεση στην ίλη 2/3 που ήταν στην Πλάτη Ορεστιάδας (λίγο πρίν το Ορμένιο). Οταν πρωτοπήγα όλοι οι έφεδροι έλεγαν ότι αυτοί ήταν που μπήκαν στο Πολυτεχνείο. Ηταν το καμάρι των μαυροσκούφηδων καί οι πολιτικοί γιά να τους τιμωρήσουν τους έστειλαν στα σύνορα γιά να τους ¨κάμψουν το ηθικό τους¨ αλλά αυτοί θα παρέμεναν ¨αγέρωχοι¨. Πολύ αργότερα διαπίστωσα ότι το τάνκ ήταν το Γαλλικό ΑΜΧ-30 καί όχι τα Αμερικανικά Μ-48 καί όλα όσα έλεγαν ήταν η φαντασία τους.

Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά. Απλά γιατί ακόμα καί μετά τον Ιούλιο του 74 καί γιά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αξιωματικοί (καί πολλοί έφεδροι οπλίτες) δεν είχαν καταλάβει – ή δεν ήθελαν να καταλάβουν – ότι η εξουσία του τόπου ήταν πλέον στους πολιτικούς. Πολλοί απ´αυτούς κουβαλούσαν το εθνόσημο της επταετίας καί μας πρόσταζαν να το προσκυνάμε. Αλλοι μας έλεγαν ότι ήταν θέμα χρόνου πριν γίνει καινούργιο κίνημα.

Καί κάτι το τελευταίο ......... γιατί τότε απλά πολλοί από εμάς δεν ξέραμε καί δεν είχαμε την παραμικρή δυνατότητα να μάθουμε.

μερικοί δεν θέλουν να το παραδεχτούν ακόμα φίλτατε:D
κι ενδυόμενοι τον Δημοκρατικό τους μανδύα μπαίνουν και στη Βουλή τελευταία όπου εκπροσωπούν τα ζόμπι που είναι χαμπουργκεροφάγα...

και μην ξχνάμε ότι ακόμα και επί Α. Παπανδρέου, ο δημόσιος τομέας και η Αστυνομία δεν καθάρισε από τα υπολείματα.
Μη φτάσω να πω ότι και στις μέρες μας κάποια γρανάζια παραμένουν κατάμαυρα...

Τότε στο πολυτεχνείο ήμουν πολύ μικρή και εκτός Ελλάδος, άρα δεν έμαθα ποτέ από πρώτο χέρι το τι έγινε. Βέβαια, τότε κανείς δεν έμαθε από πρώτο χέρι τίποτε, αλλά αυτά που θέλανε να μαθευτούν.

Φέτος μου ήρθε ένα mail το οποίο με έβαλε σε βαθιά σκέψη….

Μεταξύ πολλών πραγμάτων όμως ξεχώρισα μερικά…

1. ακριβός αυτό που είπε και ο hvoul, ''οι του τότε Πολυτεχνείου'' μας κυβερνάνε σήμερα! Πολύ από αυτοί, άφραγοι τότε και τώρα με μεγάλες περιουσίες.
2. πάντα ακούμε για τους πολλούς νεκρούς αλλά ποτέ δεν αναφέρονται πουθενά τα ονομαστά τους, εκτός από 1 η 2 ονόματα., ούτε υπάρχει πουθενά κάποιο μνημείο με τα ονομαστά τους.
3. δεν θα ήταν πιο εύκολα να κόψουν το νερό, το ηλεκτρικό και να μην επέτρεπαν τον κόσμο να πηγαίνει φάρμακα και φαγητά τους ανθρώπους που ήταν μέσα στο πολυτεχνείο ώστε να αναγκαστούν να βγούνε από μόνοι τους χωρίς βία?

Δεν ξέρω αν αυτά ισχύουν… εσείς θα μου πείτε…

Υπάρχουν κι άλλοι νεκροί που δεν περιλαμβάνονται ούτε καν σε αυτούς που διαβάζονται τηυν επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Π.χ. στη Μάρνης χτιζόταν τότε μια πολυκατοικία και είχε απλωμένες σκαλωσιές κι ήταν καλυμμένη με λινάτσα. Πολλοί φοιτητές ανέβηκαν στη λινάτσα και κρύφθηκαν πίσω από τις σκαλωσιές. Ασφαλίτες ανέβηκαν 3 φορες στην οικοδομή για να βρουν τυχόν φοιτητές, αλλά δεν βρήκαν κανέναν. Την τελευταία φορά ζήτησαν και ένας στυρατιωτικός με αυτόματο όπλο έριξε δυο ριπές στις λινάτσες.

Σύμφωνα με τον περιπτερά, που βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο, και πήγε να ανοίξει το περίπτερο την άλλη μέρα το πρωί, κατέβασαν κάποιους νεκρούς. Ο ίδιος κατέβασε με έναν ακόμη, τρεις. Ο ένας ήταν ακόμη ζεστός, άρα ψυχοραγγούσε για ώρα αρκετή.

Μου τα είπε ο ίδιος ο περιπτεράς το 1992. Εργαζόμουν τότε στην Αθήνα και κάθε Παρασκευή κατέβαινα στην πλατεία Καραισκάκη για να πάρω το λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη και πάντα έπαιρνα ένα συγκεκριμένο είδος από το περίπτερο. Όταν με ρώτησε και του είπα ότι είμαι ιστορικός, μου τα διηγήθηκε. Πρέπει να είχα ένα παγωμένο χαμόγελο, γιατί ενοχλήθηκε πολύ.

Οφείλουμε να τιμούμε εκείνη τήν σημαντικότατη εξέγερση κατά τής Τυραννίας..
Ειναι μεγαλειώδεις οι στιγμές τής Εξέγερσης που οι φοιτητές τραγουδούσαν τον Εθνικό Υμνο όταν έμπαιναν απο τήν Πύλη τά τάνκς τών Επιόρκων,δείχνοντάς τους πώς η Πατρίδα δεν ειναι δική τους αλλά ανήκει πρωτίστως στον εργαζόμενο κόσμο, στον κόσμο πούχει αρχές και πιστεύει σέ περισσότερη Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εθνική Ανεξαρτησία.
Βέβαια υπάρχουν δυο κατηγορίες σήμερα απο τούς τότε εξεγερμένους..
Αυτοί πού ποτέ δέν εξαργύρωσαν τήν συμμετοχή τους στην Εξέγερση και αυτοί που την εξαργύρωσαν δεόντως γινόμενοι οι ίδιοι Εξουσιαστές..
Για την πρώτη κατηγορία υποκλίνομαι και θα υποκλίνομαι για πάντα.
Για την δευτερη θεωρώ πώς ισχύει οτι ´Τά στερνά τιμούν τά πρώτα.´.
Τους τιμώ μέν για την τότε συμμετοχή τους,αλλά απ´εκεί και πέρα πλεον στά πρόσωπά τους βλέπω την χειρότερη εξελιξη που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος πού ξεκίνησε μέ άλλες Αρχές την ζωή του..

Re: Απάντηση: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

Βέβαια υπάρχουν δυο κατηγορίες σήμερα απο τούς τότε εξεγερμένους..
Αυτοί πού ποτέ δέν εξαργύρωσαν τήν συμμετοχή τους στην Εξέγερση και αυτοί που την εξαργύρωσαν δεόντως γινόμενοι οι ίδιοι Εξουσιαστές..
Για την πρώτη κατηγορία υποκλίνομαι και θα υποκλίνομαι για πάντα.
Για την δευτερη θεωρώ πώς ισχύει οτι ´Τά στερνά τιμούν τά πρώτα.´.
Τους τιμώ μέν για την τότε συμμετοχή τους,αλλά απ´εκεί και πέρα πλεον στά πρόσωπά τους βλέπω την χειρότερη εξελιξη που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος πού ξεκίνησε μέ άλλες Αρχές την ζωή του..

Aκριβώς... πάντα υπάρχει ένα τεράστιο "αλλά"... Βέβαια ήμουν πάντα της άποψης ότι όταν κάποιος έχει επιτελέσει ένα τεράστιο θετικό, καλό είναι να επικεντρωνόμαστε σ'αυτό. Ίσως, ποιός ξέρει, ίσως, ακόμα κι ο τότε αγωνιστής του Πολυτεχνείου που σήμερα κυκλοφορεί με Cayenne, ίσως ακόμα και τώρα σε ακραίες καταστάσεις όπως εκείνη, να συμπεριφερθεί όπως τότε... ποτέ δε θα μπορούσαμε να ξέρουμε. Δεν είναι εγκλημα κάποιος να βγάλει λεφτά ή να ανέβει στην εξουσία. Έγκλημα είναι να ξεφτιλίζει ο ίδιος τα πράγματα για τα οποία κάποτε έδινε τη ζωή του. Και όχι έγκλημα για μας αλλά για τον εαυτό του πιο πολύ απ'όλους.

Last edited:

Για μένα αξιολύπητη είναι η κατάσταση στο Πολυτεχνείο σήμερα. Που αυτή τη μέρα βρίσκουν ευκαιρία όλα τα κομματόσκυλα να κάνουν την προπαγάνδα τους, άλλα με αστείο και άλλα με γελοίο τρόπο.. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που εδώ και κάποια χρόνια δεν κατεβαίνω στην Πορεία, τουλάχιστον όχι με τη σχολή μου... Κάποια πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να τα καπηλεύονται τόσο οι δήθεν κοντά στον πολίτη δεξιοί, όσο και οι και οι lifestyle αριστεροί... Και δυστυχώς αυτοί οδηγούν τα blocks, υψώνοντας πανώ που εξυπηρετούν τις γραμμές του κόμματος.

Θα ήθελα,με την ευκαιρία της επαιτείου,να πώ δυό λόγια,για μιά ηρωϊκή γυναικέια μορφή.Την Νάντια την Βαλαβάνη.

Τα βασανιστήρια και το ξύλο που πέρασαν πάνω απο το σχεδόν εφηβικό κορμί της ήταν απίστευτα.Τα κτήνη δεν λυπήθηκαν ένα κοριτσάκι,που θα μπορούσε να ήταν παιδί τους.

Σήμερα,έιναι μιά καταξιωμένη καλιτέχνης κι ένας θαυμάσιος άνθρωπος,που ο "Σύριζα" -στον οποίο κατάληξε(?),μετά απο μεγάλη διαδρομή στην αριστερά- δεν την θεώρησε άξια να γίνει βουλευτής.

Τέτοιοι,πολλοί πιό ασήμαντοι ή κι άγνωστοι αγωνιστές του τότε,υπάρχουν εκατοντάδες.Ας τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν τότε,όσους βασανίστηκαν ή έχασαν την ζώή τους,για να μπορούν οι σημερινοί άκαπνοι λήσταρχοι να εκμεταλέυονται τους αγώνες τους και κάποιοι μέσα εδώ κι έξω απο εδώ να τους ειρωνέυονται ελεύθερα.