πως να αφαιρεσω το μπασο το απο τα ηχεια

kapazo

New member
12 March 2009
32
Καλησπερα παιδια. Εχω τοποθετησει προσφατα μια 2 din πηγη της eonon. και εχω και ενα σαμπ συνδεδεμενο στις εξοδους του σαμπ. Τα ηχεια παιζουν απο τον ενισχυτη της πηγης, και η πηγη δεν εχει ρυθμιση για crossover στο μενου της. Με ποιον τροπο λοιπον μπορω κροσαρω τα ηχεια να παιζουν πανω απο 80-90 hz ?
 
πυκνωτες βαζουν στα tweeter γιατι εχουν υψηλη συχνοτητα αποκοπης. εγω που θελω χαμηλη στα 80-90 τι πυκνωτες πρεπει να βαλω; γενικα θα προσπαθησω να αποφυγω την λυση του ενισχυτη για να χρησιμοποιησω το κροσ οβερ του.
 
εκουαλαιζερ δεν υπαρχει να μειωσεις απο εκει. ? Μονο presets εχει. ?
 
equalizer εχει αλλα αν ριξω το gain στις χαμηλες συχνοτητες το κοβει και απο την εξοδο του σαμπ και δεν το θελω αυτο.
 
Αν θέλεις να αφερέσεις το Μπάσο απο τα ηχεία, και ειδικά την απόκρουση του Μπάσου ( επειδή αυτό είναι που ενοχλεί πολύ ), μπορείς να το κάνεις με έναν Ισοσταθμιστή ( equalizer ), κατεβάζοντας όσο μπορείς την συχνότητα 160 herz. H συχνότητα αυτή είναι αποκλειστικά για την απέκρουση που κάνει το μπάσο στα ηχεία, και την έχουν όλα σχεδον τα equalizer, είναι μια πολύ χρήσιμη συχνότητα, και πρέπει να είναι πάντα στο χαμηλότερο επίπεδο συντονισμένη σε σχέσει με τις άλλες συχνότητες.
 
Μία καλή λύση ρύθμισης του μπάσου σε πηγή που δεν διαθέτει τέτοια επιλογή είναι η προσθήκη τέτοιου αντάπτορα :

61UIQZpJHeL._SL1038_.jpg


Τέτοιες μικρές συσκευές μπορείς να βρεις πολλές και με διαφορετικά κόστη.
πχ : http://www.amazon.com/Universal-Amplifier-Controller-Volume-Control/dp/B00D6TLYMU