Πώς παρακάμπτω τα georstrictions του Google Play Store?

gorath

Senior Member
16 August 2006
631
Alimos, Greece
Καλησπέρα σε όλους. Έχω να υποβάλλω το παραπάνω ερώτημα. Τι πρέπει να κάνω για να παρακάμψω τα georestrictions του Google Play Store?

• Like
Reactions: maccent
Πρέπει να αλλάξεις το CSC της χώρας. Ανάλογα με το κινητό είναι από εύκολο έως σχεδόν αδύνατο. Βέβαια, θα πρέπει να κάνεις το ίδιο, κάθε φορά που θέλεις κάτι από άλλη χώρα. Ειδικά τώρα που η Google εμποδίζει την εγκατάσταση apk από άλλα stores όπως το aptoide.

Σορρυ, το CSC τι είναι? Εγώ αναφέρομαι σε media player (nvidia shield, google streamer, chromecast κλπ.). Μπορώ να το αλλάξω και από το κινητό (Samsung S24) και να ισχύσει και για το boxακι?

Βασικά θέλω να κατεβάσω εφαρμογές από Βρετανία και ΗΠΑ

Όχι, δεν δουλεύει τελικά τόσο απλά... :(.

Χρειάζεται μάλλον κάποιο άλλο κόλπο.

Σε Fire TV stick δηλώνω διεύθυνση ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας σε κάποιο μενού της σελίδας του Amazon και κατεβάζω ό,τι app θέλω ακόμα και χωρίς VPN. Στο Play Store πώς γίνεται...

Ίσως αν ανοίξεις δεύτερο google λογαριασμό και τον προσθέσεις στο shield. Το έχω κάνει κ πρόσθεσα bbc iPlayer κλπ. Ενώ ο κύριος λογαριασμούς μου είναι US

• Like
Reactions: gorath
Θα το δοκιμάσω και θα αναφέρω.

Έψαχνα όμως για κάτι πιο "απλό" (ίσως με μια δυο αλλαγές στις ρυθμίσεις).

Δοκιμασε να βαλεις το app που θες με sideload. Αλλα κι ετσι για την εγκατασταση θελει vpn αν δεν υπαρχει στην ελληνικη αγορα. Εμενα στο Shield ετσι επαιξε.

• Like
1) Βρισκεις το app που θες στο internet . Πανευκολο. Τα πάντα υπάρχουν. Αν κατεβάσεις το app Aptoide , βρίσκεις όλα τα app εκεί μέσα.
2) κατεβάζεις το apk και το εγκαθιστας . Προφανώς έχεις ρυθμίσει να γίνεται εγκατάσταση από άγνωστες πηγές.
Έτσι έχω κάνει με ένα αμερικάνικο app που δεν το εμφανίζει στο δικό μας play store.
Και μάλιστα όταν θέλω να κάνω αναβάθμιση ψάχνω το app με τον browser, το βρίσκω και επιλέγω να το ανοίξει με το play store μετά μου το κάνει αναβάθμιση από το play store γιατί βλέπει ότι υπάρχει εγκαταστημένο.

Πρόσεξε: μιλάω ότι το ψάχνω με τον browser. Αν το ψάξω με το play store συνεχιζει να μην το βρίσκει (κι ας το έχω εγκαταστημένο).

Δεν πειράζεις κανένα georestriction.

Για ποιό media player μιλάς;
Δες κι εδώ με sideload που σου λέει και ο Geoav75

Last edited:
  • Like
1) Βρισκεις το app που θες στο internet . Πανευκολο. Τα πάντα υπάρχουν. Αν κατεβάσεις το app Aptoide , βρίσκεις όλα τα app εκεί μέσα.
2) κατεβάζεις το apk και το εγκαθιστας . Προφανώς έχεις ρυθμίσει να γίνεται εγκατάσταση από άγνωστες πηγές.
Έτσι έχω κάνει με ένα αμερικάνικο app που δεν το εμφανίζει στο δικό μας play store.
Και μάλιστα όταν θέλω να κάνω αναβάθμιση ψάχνω το app με τον browser, το βρίσκω και επιλέγω να το ανοίξει με το play store μετά μου το κάνει αναβάθμιση από το play store γιατί βλέπει ότι υπάρχει εγκαταστημένο.

Πρόσεξε: μιλάω ότι το ψάχνω με τον browser. Αν το ψάξω με το play store συνεχιζει να μην το βρίσκει (κι ας το έχω εγκαταστημένο).

Δεν πειράζεις κανένα georestriction.

Για ποιό media player μιλάς;
Δες κι εδώ με sideload που σου λέει και ο Geoav75
Τάσο, ανάλογα με το version του Android, η Google έχει αρχίσει και μπλοκάρει τα apk εκτός play store. Το ξέρω πολύ καλά, καθώς είμαι Γαλλία και κατέβαζα τις Γαλλικές εφαρμογές από το Aptoide. Τελικά, αναγκάστηκα να αλλάξω CSC και τώρα έχω το ίδιο θέμα με τις Ελληνικές.
Βέβαια, ανάλογα και με το Box και τι version τρέχει. Το Google TV ας πούμε, δεχόταν ακόμα sideloading.

Πάντως σε Android 14 στο κινητό μια χαρά μπαίνουν τα apk. Δοκίμασα ένα apk πριν 1 λεπτο. Άρα δεν έχει να κάνει το version του Android. Μάλλον το location παίζει ρόλο. Περίεργο πάντως να μην αφήνει να βάζεις apk χεράτα.
O φίλος που ενδιαφέρεται για media player προφανώς θα έχει Android TV οποτε δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.

Καλησπέρα και πάλι. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Με sideload περνάω μέχρι τώρα τα apps από stores άλλων χωρών. Έχω το τελευταίο shield, το google streamer και το chromecast 4K (sabrina).
Ψάχνομαι με το georestriction γιατί μου τη σπάει η διαδικασία του sideloading.
Μόλις έχω χρόνο θα δοκιμάσω με διαφορετικό λογαριασμό όπως πρότεινε πιο πάνω ο φίλος @qwerty1gr .

@pontios Τι είναι το csc και πώς το αλλάζεις?

Καλησπέρα και πάλι. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Με sideload περνάω μέχρι τώρα τα apps από stores άλλων χωρών. Έχω το τελευταίο shield, το google streamer και το chromecast 4K (sabrina).
Ψάχνομαι με το georestriction γιατί μου τη σπάει η διαδικασία του sideloading.
Μόλις έχω χρόνο θα δοκιμάσω με διαφορετικό λογαριασμό όπως πρότεινε πιο πάνω ο φίλος @qwerty1gr .

Για να μην ψάχνω τα προηγούμενα ποστ, ποιο player έχεις φίλε μου?

CSC=Country Specific Code. Κωδικός περιοχής για τη συσκευή σου, με βάση την οποία λαμβάνεις τις ενημερώσεις σου και καθορίζει αν θα έχεις ή όχι κάποιες υπηρεσίες ανάλογα τη περιοχή για την οποία προορίζεται η συσκευή.