Προβλημα με benq w5000

gmavro

Established Member
8 February 2008
183
Καλημερα

Ειναι εδω και 3-4 μερες που ο benq κανει κατι κουλα. Βασικα οταν τον ανοιγω και πηγαινω να δω καποια ταινια απο το pc παιζει για λιγο κανονικα και μετα απο λιγο κλινει την εικονα και στο panel του μηχανηματος επανω , αναβει το λαμπακι lamp , για να τον ανοιχω πρεπει να τον κλεισω απο το ρευμα και μονο τοτε ανοιγει . Αυτο μπορει να το ξανακανει αμεσως μετα η μπορει να μην το ξανακανει καθολου , Βεβαιος 3 συνεχωμενες ημερες το εκανε απο 2-3 φορες την ημερα .
Απο εκει και περα οταν του βαλω να παιξει απο το ps3 κανενα blueray δεν κανει τιποτα απολυτος .

Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει ?

Last edited:
Καλημερα

Ειναι εδω και 3-4 μερες που ο benq κανει κατι κουλα. Βασικα οταν τον ανοιγω και πηγαινω να δω καποια ταινια απο το pc παιζει για λιγο κανονικα και μετα απο λιγο κλινει την εικονα και στο panel του μηχανηματος επανω , αναβει το λαμπακι lamp , για να τον ανοιχω πρεπει να τον κλεισω απο το ρευμα και μονο τοτε ανοιγει . Αυτο μπορει να το ξανακανει αμεσως μετα η μπορει να μην το ξανακανει καθολου , Βεβαιος 3 συνεχωμενες ημερες το εκανε απο 2-3 φορες την ημερα .
Απο εκει και περα οταν του βαλω να παιξει απο το ps3 κανενα blueray δεν κανει τιποτα απολυτος .

Το προβλημα μοιαζει ειτε λαμπας(δυσκολοτερο) ειτε τροφοδοτικο υψηλης (ποιο πιθανο), ακομη κι επαφης καποιου καλωδιου στο εν λογο κυκλωμα.

Επειδη οι μερες ομως ειναι λιγες και εισαι ακομα στο δεκαημερο που οριζει η εγγυηση, τον πας κατευθειαν πισω και στον αντικαθιστουν με καινουργιο οπως οριζει η εγγυηση. Στην 11η μερα κινδυνευεις να αντικατασταθει με αλλον επισκευασμενο.

Καλημερα

Καλημέρα.
Μήπως η θερμοκρασία είτε της ατμόσφαιρας του δωματίου είτε του προβολέα είανι υψηλή και κλείνει η προστασία του?

ότι και να είναι δεν θα πρέπει να τον ξανανοίγεις εαν δεν εχει κρυώσει η λάμπα διαφορετικά την καταστρέφεις.

Το προβλημα μοιαζει ειτε λαμπας(δυσκολοτερο) ειτε τροφοδοτικο υψηλης (ποιο πιθανο), ακομη κι επαφης καποιου καλωδιου στο εν λογο κυκλωμα.

Επειδη οι μερες ομως ειναι λιγες και εισαι ακομα στο δεκαημερο που οριζει η εγγυηση, τον πας κατευθειαν πισω και στον αντικαθιστουν με καινουργιο οπως οριζει η εγγυηση. Στην 11η μερα κινδυνευεις να αντικατασταθει με αλλον επισκευασμενο.

Συμφωνώ με την άποψη του Χρίστου.

οχι ακομα και με aircondition στους 27c και στο ταβανι που ειναι με full αερα δικο του , κανει τα ιδια πραγματα , αυτο που με προβληματιζει ειναι γιατι με το ps3 δεν κανει τιποτα , υπαρχει περιπτωση το hdmi που παει απο το pc στον ενυσχιτη να εχει παθει κατι και να του κανει χαζομαρες ? δεν βλεπω καμια αλλη αλλαγη σε σχεση με το ps3 , απο εκει και περα οταν βγαζει το κοκκινο λαμπακι σταματαει να δουλευουν και τα fan του οποτε δεν κρυωνει η λαμπα . Αλλα παντα το κανει οταν ειναι κρυος και οχι οταν περασουν λιγα λεπτα .

Re: Απάντηση: Προβλημα με benq w5000

Συμφωνώ με την άποψη του Χρίστου.

Ο Projectoras ειναι ηδη 3ων μηνων οποτε αντικατασταση με αλλον καινουργιο δεν υφιστατε , απο εκει και περα αν θα συνεχιστει το προβλημα και πρεπει να τον παω για ελενχο , θα ζητησω να μου επιστρεψουν τον ιδιο . Εξαλου ουτε 70h δεν εχει παιξει ακομα .Κριμα ειναι να παρω καποιον που μπορει να εχει λιωσει , ας ειναι και επισκευασμενος .

Απάντηση: Re: Προβλημα με benq w5000

οχι ακομα και με aircondition στους 27c και στο ταβανι που ειναι με full αερα δικο του , κανει τα ιδια πραγματα , αυτο που με προβληματιζει ειναι γιατι με το ps3 δεν κανει τιποτα , υπαρχει περιπτωση το hdmi που παει απο το pc στον ενυσχιτη να εχει παθει κατι και να του κανει χαζομαρες ? δεν βλεπω καμια αλλη αλλαγη σε σχεση με το ps3 , απο εκει και περα οταν βγαζει το κοκκινο λαμπακι σταματαει να δουλευουν και τα fan του οποτε δεν κρυωνει η λαμπα . Αλλα παντα το κανει οταν ειναι κρυος και οχι οταν περασουν λιγα λεπτα .

Oσον αφορα το καλωδιο, μπορεις να πας το ps3 στο σημειο που εχεις το πισι και να το συνδεσεις . Μου φαινονται ομως ασχετα με το προβλημα και ισως τυχαιο που δεν στο εχει κανει στο ps3. Μπορει και οχι ομως. Αν εχει χοντρο προβλημα το καλωδιο, ενας θεος ξερει τι μπορει να κανει ......

Βασικα σαν πρωτη δοκιμη θελω να βαλω κατευθειαν το καλωδιο του projectora πανω στο pc να δω τι θα κανει , αν δεν ξανακανει κατι τοτε φταιει το καλωδιο , διαφορετικα μαλλον εχει καποιο προβλημα το μηχανημα και βλεπω αυριο να το κανω βολτα να το δουν .

Μήπως πέφτει η τάση του ρεύματος και στιγμιαία σου ανοιγοκλείνει ο προβολέας? Εγώ είχα τέτοιο πρόβλημα, έβαλα ένα ups-σταθεροποιητή και το πρόβλημα λύθηκα. Όχι βέβαια με τον ίδιο προβολέα...

Re: Απάντηση: Προβλημα με benq w5000

Μήπως πέφτει η τάση του ρεύματος και στιγμιαία σου ανοιγοκλείνει ο προβολέας? Εγώ είχα τέτοιο πρόβλημα, έβαλα ένα ups-σταθεροποιητή και το πρόβλημα λύθηκα. Όχι βέβαια με τον ίδιο προβολέα...

Οχι δεν ειναι αυτο , γιατι η γραμμη που ερχεται σε ολλα τα αλλα μηχανηματα παει και σε αυτον , οποτε θα μου εκλειναν ολλα μαζι ... Σημερα εχω δοκιμες και ελπιζω να βρω λυση , γιατι κριμα ειναι , πανω που αρχισαν να τον χερομαι αρχισαν και τα προβληματα .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με benq w5000

Οχι δεν ειναι αυτο , γιατι η γραμμη που ερχεται σε ολλα τα αλλα μηχανηματα παει και σε αυτον , οποτε θα μου εκλειναν ολλα μαζι ... Σημερα εχω δοκιμες και ελπιζω να βρω λυση , γιατι κριμα ειναι , πανω που αρχισαν να τον χερομαι αρχισαν και τα προβληματα .

Μην το υπογράφεις. Εμένα οι άλλες συσκευές ούτε που έπαιρναν χαμπάρι. -bye-

Δεν υπογραφω για τπτ πλεον ... Θα κανω και την δοκιμη με το ups και θα δουμε ... νεοτερα το βραδακι , πιστευω θα εχω βγαλει ακρη ...

Δεν υπογραφω για τπτ πλεον ... Θα κανω και την δοκιμη με το ups και θα δουμε ... νεοτερα το βραδακι , πιστευω θα εχω βγαλει ακρη ...

Κάνε μια δοκιμή και άλλαξε το καλώδιο από το PS3 στο PC και δες αν το κάνει.

Είναι η πιο εύκαιρη και εύκολη.

Κατόπιν δοκίμασε το UPS, αν και τουλάχιστον για τον προβολέα θα πρέπει να υπάρχει μια υποστήριξη γιατί γενικά έχουν πολύ ευαίσθητα ηλεκτρονικά και είναι ευπαθείς με τις μεταπτώσεις ρεύματος.

Αν δεν βρεθεί λύση με καμία από τις προτάσεις τότε θα πρέπει να απευθυνθείς στην αντιπροσωπία.

Είχα συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα με έναν 8720 και αλλάχθηκε η λάμπα.

Αυτο που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι στην εξοδο του ενισχυτη απο τα hdmi εχω εναν spliter που δινει σε projectora και tft , οταν τον παρεκαμψα και εβαλα απευθειας το hdmi στο pc εδιξε να μην το ξανακανει . Βεβαιος δεν ειναι ακομα σιγουρο οτι φταιει αυτο , γιατι υπηρξε και αλλη φορα που δεν το εκανε. Αυριο θα γινουν και αλλες δοκιμες για να ειμαι σιγουρος προτου να αλλαξω η παω κατι πισω .

Μάλλον έχεις βρει το πρόβλημα. Κάτι φταίει με το splitter ( το πιο πιθανό ) η με την έξοδο του ενισχυτή . Παρόμοιο πρόβλημα είχα με μια κάρτα γραφικών που κάπου κάπου μου μπλόκαρε τον BenQ.
προσωπικά αυτά τα splitter και δη τα φθηνά δεν τα έχω και σε εκτίμηση

Αυτο που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι στην εξοδο του ενισχυτη απο τα hdmi εχω εναν spliter που δινει σε projectora και tft , οταν τον παρεκαμψα και εβαλα απευθειας το hdmi στο pc εδιξε να μην το ξανακανει . Βεβαιος δεν ειναι ακομα σιγουρο οτι φταιει αυτο , γιατι υπηρξε και αλλη φορα που δεν το εκανε. Αυριο θα γινουν και αλλες δοκιμες για να ειμαι σιγουρος προτου να αλλαξω η παω κατι πισω .

Μήπως υπάρχουν πολλά μέτρα καλωδίου πριν και μετά το splitter το οποίο δεν έχει ενισχυτή σήματος με αποτέλεσμα να δημιουργεί το πρόβλημα?

Αν είναι έτσι τότε βρέθηκε λύση.

Το καλωδιο απο τον τοιχο μεχρι τον projectora , ειναι 13 μετρα , απο εκει και περα ολλα τα αλλα ειναι μικρα hdmi , υπαρχει περιπτωση να μην μπορει το spliter να παιξει σωστα αυτα τα 13 μετρα ? Αν ναι εχετε να προτινετε καποια λυση για spliter ?

Ξεχασα να αναφερω οτι μεχρι την στιγμη που ειχα πανω στον ενυσχιτη το καλωδιο ηταν ολλα μια χαρα , Απο την μερα που μπηκε το splitter , αρχισαν τα προβληματα , και μαλιστα δεν το παρατηρησα πολυ γιατι επεξεργαζομουν την tv και ετσι τον προβολεα τον ειχα για λιγο στην ακρη ...