Πρόβλημα με λήψη με ίδιο εξοπλισμό-καλωδιώσεις σε 2 διαφορετικες τηλεοράσεις

stefan0s

New member
2 January 2013
8
Καλησπέρα σας.

Ντρέπομαι που παρόλο που σας διαβάζω αρκετό καιρό δεν έγραψα μέχρι τώρα, που επιθυμώ τις γνώσεις σας για πρόβλημά μου.

Έχω κεραία - ενισχυτή κεραίας και σήματος 10ετίας σε μονοκατοικία. Λόγο του οτι έχω πρόβλημα με την λήψη στα πιο 'απομακρυσμένα' δωμάτια θα αντικαταστήσω μέρος του εξοπλισμού (το εξωτερικό καλώδιο και τους ενισχυτές). Όσο πειραματιζόμουν με τα γραφόμενά σας, διαπίστωσα οτι στις ίδιες μπρίζες με τα ίδια καλώδια, οι 2 τηλεοράσεις που έχω LG 42LK450 και SAMSUNG T27B300 έχουν πού μεγάλη διαφορά στη λήψη του σήματος (η SAMSUNG έχει αρκετά πιο ασθενές σήμα σε βαθμό που να μην μπορεί να απεικονίσει το 30% των καναλιών).

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση?
Όπως έγραψα νωρίτερα θα προμηθευτώ ενισχυτές και καλωδιο. Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει?

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Πρόθυμος για κάθε διευκρίνιση.
Φιλικά και με εκτίμηση
Στέφανος
 
επειδή το πιθανότερο (σχεδόν σίγουρο δηλ.) είναι να έχεις σειριακή σύνδεση στο καλώδιο της τηλεόρασης , δηλαδή οι πρίζες της tv να συνδέονται στη σειρά , η μια μετά την άλλη , άπό κάθε πρίζα πάντα έχεις κάποια απώλεια σήματος , γιαυτό στις τελευταίες πρίζες της σειράς το σήμα που φθάνει να είναι ασθενικό . Κάπου , σε ελληνικό φόρουμ είχε πάρει το μάτι μου έναν μαθηματικό τύπο που υπολογίζει τις απώλειες σήματος για κάθε πρίζα . Επίσης η τελευταία πρίζα της αλυσίδας πρέπει να είναι τερματική και όχι διελευσέως . Τώρα αν έχεις μεγάλες απώλειες στο σύστημα προσπάθησε να αλλάξεις και την κεραία με κάποια ποιοτικότερη (δεν γράφεις τι κεραία έχεις ) με μεγαλύτερο gain (απολαβή) , αν και η επιλογή κεραίας πάει πάντα ανάλογα με την περιοχή . Λένε ότι οι κεραίες allforone είναι καλές , και αρκετά ακριβές βέβαια. Τους ενισχυτές κεραιών δεν τους πολυσυμπαθώ και γενικά τους αποφεύγω εκτός αν η κατάσταση δεν διορθώνεται αλλιώς .
Σχετικά με τις tv που αναφέρεις , έχει να κάνει με την ευαισθησία του δέκτη , απότι καταλαβαίνω , χωρίς να είμαι και ειδικός . Και εγώ προσωπικά έχω μια LG και μια Toshiba , η LG τα πιάνει όλα , μιλάμε απίθανα κανάλια , η Toshiba κάνει "κολπάκια" σε κάποιες περιπτώσεις . Κάπου ´είχα διαβάσει ότι η Samsung δεν είναι και ό,τι καλύτερο στην ευαισθησία λήψης . Δεν παίρνω και όρκο δηλ. ας απαντήσουν τα παιδιά που έχουν τέτοιες tv.
 
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη διάθεσή σου να απαντήσεις.
Μου έδωσες και νέες πληροφορίες (οτι η τελευταία πρέπει να είναι τερματική) καθώς και επαλήθευσες αυτό που έβλεπα (διαφορά στη ευαισθησία λήψης).
Κάθε σαββατοκύριακο φτιάχνω και απο κάτι στο σπίτι (αυτή την περίοδο το σύστημα λήψης σήματος) και πραγμάτικά μου έδωσες πληροφορίες χρήσιμες για εμένα.

Φιλικά και με εκτίμιση
Στέφανος