Με την ευκαιρία της άφιξης της LCDTV μου αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή ταινιών από το HTPC μου.
Το σύστημα μου αποτελείται από:
HTPC
AMD 4800+
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
Windows XP SP3
CCC 8.6
TV
Samsung LE40 A559
Η σύνδεση έχει γίνει με HDMI σε ανάλυση 1080 60hz και η TV κλειδώνει 1:1 κανονικά
Το πρόβλημα μου παρουσιάζεται κατά την αναπαραγωγή SD και HD υλικού (xvid, mkvκλπ) ανεξαρτήτως player όπου η εικόνα κάθε περίπου 30 δευτερόλεπτα από ομαλή κίνηση αρχίζει να κάνει κομπιάσματα (αργή κίνηση σαν να χάνει frames) χωρίς να αποσυγχρονίζεται ο ήχος.
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την δύναμη του συστήματος αφού το ίδιο συμβαίνει και σε SD υλικό. Σαν frontend χρησιμοποιώ το MediaPortal αλλά και στο MPC έχω τα ίδια και χειρότερα (σπάει η εικόνα με γραμμές οριζόντιες).
Codecs έχω τους FFDShow, CoreAVC, και Halli.
Δοκίμασα να κατεβάσω την ανάλυση σε 720. Είδα κάποια μικρή βελτίωση χωρίς όμως να λύνει και το πρόβλημα.
Επίσης άλλαξα τους driversτου CCC. Δοκίμασα 8.4, 8.5, 8.6 χωρίς διαφορά.
Καμία ιδέα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Το σύστημα μου αποτελείται από:
HTPC
AMD 4800+
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
Windows XP SP3
CCC 8.6
TV
Samsung LE40 A559
Η σύνδεση έχει γίνει με HDMI σε ανάλυση 1080 60hz και η TV κλειδώνει 1:1 κανονικά
Το πρόβλημα μου παρουσιάζεται κατά την αναπαραγωγή SD και HD υλικού (xvid, mkvκλπ) ανεξαρτήτως player όπου η εικόνα κάθε περίπου 30 δευτερόλεπτα από ομαλή κίνηση αρχίζει να κάνει κομπιάσματα (αργή κίνηση σαν να χάνει frames) χωρίς να αποσυγχρονίζεται ο ήχος.
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την δύναμη του συστήματος αφού το ίδιο συμβαίνει και σε SD υλικό. Σαν frontend χρησιμοποιώ το MediaPortal αλλά και στο MPC έχω τα ίδια και χειρότερα (σπάει η εικόνα με γραμμές οριζόντιες).
Codecs έχω τους FFDShow, CoreAVC, και Halli.
Δοκίμασα να κατεβάσω την ανάλυση σε 720. Είδα κάποια μικρή βελτίωση χωρίς όμως να λύνει και το πρόβλημα.
Επίσης άλλαξα τους driversτου CCC. Δοκίμασα 8.4, 8.5, 8.6 χωρίς διαφορά.
Καμία ιδέα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων