Προενισχυτής με νεα HD format ήχου

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,475
Ελευσίνα
Τι επιλογές υπάρχουν (αν υπάρχουν) σε προενισχυτές που να υποστηρίζουν/αποκωδικοποιούν και τα νέα high definition format ήxoυ?

το γεναρη ισως να υπαρχει ενας φτηνος sunfire
και τον ιουνη ο ακριβος sunfire
αυτα εμαθα στην εκθεση δια στοματος sunfire
αλλο δεν βλεπω να βγαινει

thnx,

Αληθεια γιατι δεν υπάρχει ενδιαφέρον σε αυτη την κατηγορία μηχανακίων απο τους κατασκευαστες?
Φταιει γενικότερα η ελευση των νεων format ή οτι ο κόσμος προτιμα τους av ενισχυτές?

Φραγκισκο, μηπως να κοιταγες μια καλη καρτουλα ηχου η δεν σε ενδιαφερει ?

βεβαιως και θα με ενδιέφερε αλλα φοβάμαι προβλήματα θορύβου.
εχουν ξεπεραστει αυτα?

Απο γνωστους και φιλους που χρησιμοποιουν τον συγκεκριμενο τροπο , ακομα και απο χρηστες στο εξωτερικο, δεν εχω ακουσει αναφορα η παραπονο περι θορυβου ! (Εκτος βεβαια αν η καρτα ειναι "χαλια" )

thnx,

Αληθεια γιατι δεν υπάρχει ενδιαφέρον σε αυτη την κατηγορία μηχανακίων απο τους κατασκευαστες?
Φταιει γενικότερα η ελευση των νεων format ή οτι ο κόσμος προτιμα τους av ενισχυτές?
δεν ειναι τοσο ευκολο οσο νομιζεις μεχρι να παρουνε τα τσιπακια στα χερια τους και να σχεδιασουνε πανω σε αυτα σχεδον εχει βγει κατι πιο καινουργιο ,πιο καλο πιο.πιο πιο.
και ειναι δυσκολο να ακολουθησουν τους ρυθμους της τεχνολογιας συν σχεδον δεν κανουν αποσβεση κοστους καποιες φορες
ταδε εφη mr sunfire στην εκθεση που εγινε

Σορρυ, αλλά εδώ ο κ. Sunfire πιστεύω ότι υπερβάλλει.

Εδώ επιζεί ολόκληρη αγορά πληροφορικής με ρυθμούς απίστευτους σε σχέση με την αγορά του HiFi και του Home Cinema!

Θέλει να μας πει ότι τα ~10 χρόνια που κυκλοφορούν τα DD / DTS δεν του έφτασαν για να κάνει απόσβεση στο development?!

Μάλλον η αγορά στην οποία απευθύνεται είναι πολύ μικρή / εξειδικευμένη και ντρέπεται να το πει.. :blush:

την τελαυταια 4ετια μονο το dolby
εγινε dolby pro logic- pro logic II pro logic IIx dolby digital plus
δεν ειναι δικαιολογια αλλα μικρη πραγματικοτητα

Στην εκθεση ειχαμε τον Yamaha 3800 ο οποιος υποστηριζε ολα τα νεα φορμα και επαιζε μια χαρα..

Πάντως εμένα η καραμέλα "νέα φορμά ήχου" δεν μου λέει και πολλά.

Προτείνω να αργήσουμε να τσιμπήσουμε στο νέο δόλωμα και να αλάζουμε ενισχυτές και προ

1. Που δεν το βλέπω κιόλας το δόλωμα = software
2. Οταν το δούμε θα ακούγονται διαφορές ? .

- μας ζητάνε να τσιμπήσουμε στο αγκίστρι σκέτο :tdown:

Last edited:
Μα δε αλλάζουμε.... ρωτάμε τι υπάρχει που βρίσκονται οι κατασκευαστές τι εναλλακτικές υπάρχουν για να ειμαστε έτοιμοι οταν ερθει η ώρα....

την τελαυταια 4ετια μονο το dolby
εγινε dolby pro logic- pro logic II pro logic IIx dolby digital plus
δεν ειναι δικαιολογια αλλα μικρη πραγματικοτητα

Ουσιαστικά το dolby Digital (1992) έγινε DD+ και TrueHD το 2005. Αγόρασε ποτέ κανείς μηχάνημα για τα PL IIx, Surround EX, KTLTM*;

* Kai To Louri Tis Manas (tm) :flipout:

Απάντηση: Re: Προενισχυτής με νεα HD format ήχου

Πάντως εμένα η καραμέλα "νέα φορμά ήχου" δεν μου λέει και πολλά.

Προτείνω να αργήσουμε να τσιμπήσουμε στο νέο δόλωμα και να αλάζουμε ενισχυτές και προ

1. Που δεν το βλέπω κιόλας το δόλωμα = software
2. Οταν το δούμε θα ακούγονται διαφορές ? .

- μας ζητάνε να τσιμπήσουμε στο αγκίστρι σκέτο :tdown:

To software σαφώς υπάρχει στα HD DVD και Blu-ray. Για τις διαφορές, ο κόσμος λέει ότι είναι αντιληπτές. Προσωπική εμπειρία δεν έχω...

Απο ΠΡΟ-ενισχυτές που να υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν έχει και πάρα πολλούς !

Integra DTC-9.8 (που δεν εισάγεται στην Ευρώπη)
Onkyo PR-SC885P (που επίσης δεν εισάγεται στην Ευρώπη)
NAD T175 (που θα εισαχθεί- αλλά πότε όμως ? - στην Ευρώπη)

Οι δε τιμές τους είναι
$ 1599
$ 1649 και
$ 1530

αντίστοιχα....
Η τιμή του NAD είναι απο εδώ, η τιμή καταλόγου του είναι $1999.... στην Δυτική Ευρώπη θα έρθει κάπου στα 2000 Ευρώ, στη δε Αγγλία στις 1400 Λίρες.

Από ολοκληρωμένους έχει μερικούς, αλλά - αν κατάλαβα καλά - εδω δεν ενδιαφερόμαστε για τελικά στάδια, οπότε Denon, Yamaha, Pioneer κλπ είναι μη σχετικά...

Επίσης, αρχές του 2008 αναμένεται στην Ευρώπη και ο Denon AVP-A1HD που είναι προενισχυτής μεν, αλλά με τιμή που σκοτώνει την τσέπη δε (5000 Λίρες αναμένεται στην Αγγλία)!

Φίλιππος

Last edited:
Thanx for the info
Πάντως ετσι που πάει το πράγμα με βλέπω με καμμια δυνατή κάρτα στο HTPC ετσι και αλλιως απο εκει θα παίζει το HD και SD υλικό....

Ουσιαστικά το dolby Digital (1992) έγινε DD+ και TrueHD το 2005. Αγόρασε ποτέ κανείς μηχάνημα για τα PL IIx, Surround EX, KTLTM*;

εγω πριν 3 χρονια τον pioneer αχ5 αιs
και πριν 2,2 χρονια τον προ μου

Integra DTC-9.8

attachment.php

Onkyo PR-SC885P

attachment.php

Attachments

• integra.jpg
    integra.jpg
    72.5 KB · Views: 61
  • onkyo.jpg
    onkyo.jpg