Προκατασκευασμενα Σπιτια

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,205
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
δεν θελω να μαθω τα θετικα τους. αρχισα απο σημερα να ψαχνω στο google και διαβαζω μονο τα θετικα που σου προσφερουν. θα ηθελα να μαθω απο εσας που εχετε προκατ σπιτι(α) τα αρνητικα που εχουν αυτα. ολο και κατι θα εχουν.

αν υπαρχει θεμα σχετικα με προκατ ας μεταφερθει.
ευχαριστω.

Τι ωραία που έπλεαν τα γιαπωνέζικα προ-κατ με το τσουνάμι... σαν καραβάκια.

δεν ειμαι σιγουρος πιο ειναι προτιμοτερο.να εχω πανω απο το κεφαλι μου μια βαρια κατασκευη απο μπετον που αμα σωριαστει θα γινει ο ταφος μου,η μια ελαφρια και ελαστικη που αμα ερθει τσουναμι 15 μετρα θα γινει βαρκουλα.παντως εγω καποια στιγμη θα φτιαξω κορμοσπιτο..

Γρήγορη κατασκευή άρα οικονομία (σε εργατικά και ένσημα)και λιγότερο άγχος.
Τίποτε άλλο!!!
Από αρνητικά;
Ίσως πρέπει να αναρωτηθείς γιατί κατασκευάζονται ελάχιστα.
Περιορισμοί στη σχεδίαση,τακτική συντήρηση είναι κάποια που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό.

Βρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι... αυτά τα προκάτ μπαίνουν όπου θέλεις?
Ακόμα και σε μη οικοδομήσιμα οικόπεδα?

Στο εξωτερικο, ελαχιστες κατασκευες γινονται με το συμβατικο τροπο. Ακομα και σε μερη που εχουν σεισμους.

Αναμεσα στο συμβατικο μπετον και το προκατ, μια ενδιαμεση λυση ειναι το μεταλλικο. Εξισου γρηγορο και οικονομικο με το προκατ, και με απεριοριστη ευελιξια στα αρχιτεκτονικα, περισσοτερη απο το μπετο.

Re: Απάντηση: Προκατασκευασμενα Σπιτια

Βρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι... αυτά τα προκάτ μπαίνουν όπου θέλεις?
Ακόμα και σε μη οικοδομήσιμα οικόπεδα?

Οχι βεβαια.

Σε μη οικοδομησιμο μπορεις να βαλεις οτιδηποτε χωρις θεμελιωση. Τροχοσπιτο, ISOBOX, κτλ.

A OK... Δεν ήξερα ότι χρειάζεται θεμελίωση!

Γιατί χρειάζεται θεμελίωση? Κάτι διαφημιστικά που έχω δει στο δρόμο δεν έχουν θεμελίωση!

A OK...

Δεν ήξερα ότι χρειάζεται θεμελίωση!

Γιατί χρειάζεται θεμελίωση? Κάτι διαφημιστικά που έχω δει στο δρόμο δεν έχουν θεμελίωση!

Δεν μου λες????? Σκέφτεσαι να μετακομίσεις στο βουνο???? αν ναί μέσα κι εγώ!!!!!!!!:flipout:

A OK... Δεν ήξερα ότι χρειάζεται θεμελίωση!

Κοίταξε όπως το δεις. Εάν φυσήξει κανένας γερός άνεμος πας δωρεάν ταξίδι.

Να προτιμήσεις σύμμεικτες και βαρειές κατασκευές οι οποίες υπερτερούν, η αγορά πλέον έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής που σίγουρα μας προκαλούν θαυμασμό.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους κατασκευής έχουν να δείξουν, μέγιστη αντισεισμική προστασία και αντοχή.

Η σύμμεικτη κατασκευή βασίζεται αποκλειτσικά στη συνεργασία χαλύβδινων διατομών και στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος και στοχεύει στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ιδιοτήτων τους προς όφελος της κατασκευής.

Σε αυτές τις κατασκευές, υπάρχει αντισεισμική θωράκιση με μεταλλικό σκελετό.

Για τον φίλο που ρώτησε:
Μίλα με τεχνική εταιρία που ειδικεύεται στε αυτού τύπου τις κατασκευές.
Δες εδώhttp://www.smartbuilding.gr/index.php

Δεν μου λες????? Σκέφτεσαι να μετακομίσεις στο βουνο???? αν ναί μέσα κι εγώ!!!!!!!!:flipout:

Όχι ρε! Έχω ένα οικόπεδο 200τμ κεντρικό σε λεωφόρο, αλλά ανήκει σε οικ. τετράγωνο που είναι χαρακτηρισμένο πράσινο.... φυσικά ποτέ δεν έγινε πράσινο, ούτε αποζημιώνουν, υπάρχουν άλλες δύο νόμιμες οικοδομές στο ίδιο οικ. τετράγωνο (!) και ο Δήμος μου το έχει αποχαρακτηρίσει.... απλά στο ΥΠΕΧΩΔΕ δε μπορώ να βγάλω άκρη (το αποχαρακτήρισαν και αυτοί με νόμο, αλλά τον ακύρωσαν κάποιοι οικολόγοι με καταγγελία στο ΣτΕ).... τσπ μεγά λη ιστορία και αδιάφορη...

Το ερώτημα είναι αν μπορείς να στήσεις ένα προκατ, χωρίς θεμέλια και να το αξιοποιήσεις εμπορικά!
Αυτό θα ήταν super πλεονέκτημα για τα προκατ! Έτσι δεν είναι?

Αλλά γίνεται προκατ (πχ. 60-70 τμ χωρίς θεμελίωση???)

ps. Spart. το έχω έτοιμο στο βουνό! Όποτε θες μαναμ!!! Να γνωρίσεις και τη Β. Ελλάδα... όλο κάτω από το αυλάκι τριγυρνάς βρε... ;)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προκατασκευασμενα Σπιτια

Κοίταξε όπως το δεις. Εάν φυσήξει κανένας γερός άνεμος πας δωρεάν ταξίδι.

Αυτό είναι θέμα βάρους βρε Τάσο... τι σχέση έχουν τα θεμέλια?

ps. Spart. το έχω έτοιμο στο βουνό! Όποτε θες μαναμ!!! Να γνωρίσεις και τη Β. Ελλάδα... όλο κάτω από το αυλάκι τριγυρνάς βρε... ;)

Άν είναι να μείνουμε μόνιμα..............έρχομαι! :BDGBGDB55:

Προς το παρόν αποφεύγω τα Βόρεια μέρη, μόλις γύρισα από Κοπενγάγη καί έχω αρπάξει άγρια γρίπη!!!!!!!! :violent-smiley-030:

Δεν έχω ιδέα για το θέμα, αλλά ειχα διαβάσει για την περιπτωση ενός στην Αττική που οταν πήγε μετα απο καιρό στο προκατ εξοχικό του, το...είχαν σηκώσει απο τα θεμέλια! Άλλο αρνητικό, τουλάχιστον για τα ξύλινα προκατ που βλέπω σε ελληνικές διαφημίσεις, είναι προφανώς ότι ...καίγονται εύκολα, αν λοιπόν στηθεί κοντά σε πευκοδάσος ή και...μέσα σ αυτό το ρισκο ειναι σημαντικό...

Δεν έχω ιδέα για το θέμα, αλλά ειχα διαβάσει για την περιπτωση ενός στην Αττική που οταν πήγε μετα απο καιρό στο προκατ εξοχικό του, το...είχαν σηκώσει απο τα θεμέλια! Άλλο αρνητικό, τουλάχιστον για τα ξύλινα προκατ που βλέπω σε ελληνικές διαφημίσεις, είναι προφανώς ότι ...καίγονται εύκολα, αν λοιπόν στηθεί κοντά σε πευκοδάσος ή και...μέσα σ αυτό το ρισκο ειναι σημαντικό...

Το κοντά δεν το καταλαβαίνω εκτός εάν φυσικά εννοείς εντός δασικής περιοχής αυτό είναι παράνομο εάν δεν υπάρχει η έγκριση δασαρχείου, πολεοδομίας κτλ.:a0210:

Γιά να μην είμαι συνεχώς :offtopic: γιά όσους ενδιαφέρονται γιά ποιότητα καί αντοχή, (καί πελώριο μεγεθος) καλό είναι να κοιτάξουν την Σκανδιναυική αγορά. Βέβαια η τιμή είναι τελείως διαφορετική, αλλά πραγματικά αξίζουν!

http://www.villaflex.dk/

http://www.nynorm.dk/00004/00028/

http://www.frifeldt.dk/hustyper_classic_fritid/?newsid=633

Σίμο το γνωρίζεις το θέμα? Όντως χρειάζεται άδεια ακόμα και αν δεν κάνεις θεμελίωση?

Να προσθέσω στους παραπάνω προβληματισμούς ότι έχω δει στη Αμερική προκατ κατασκευές που στην ουσία είναι άκαυτες.

Υπάρχουν ειδικά βερνίκια ξύλου ή άλλα ειδικά υλικά που αρπάζουν σε θερμοκρασίες και χρόνους που θα καιγόταν και ένα κανονικό σπίτι.
Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και εδώ αντίστοιχα υλικά... δεν γνωρίζω όμως το κόστος. Πάντως στην Αμερική θεωρούνταν φτηνές κατασκευές...