ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,891
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παλληκάρια , δέν ξέρω πόσοι εξ ημών ασχολούνται ΜΕΘΟΔΙΚΑ με κάποιου ειδους προπόνηση αντοχής με αντίσταση ή κάποιο άλλο σπόρ/άθλημα

Ευκαιρία να συζητήσουμε αν θέλετε τα τής προπόνησης / διατροφής
...δηλαδή
Σωματότυποι (στήν χώρα που ζούμε )
Αερόβια και Αναερόβια άθληση
Διατροφή
Ειδικη Διατροφή για πάσχοντες απο χρόνια προβλήματα του πεπτικού
Ηλικία (βιολογική) και αποτελεματα
Τα "Μη" και τα "Γιατί" τής καθημερινότητάς μας
Προγράμματα Ελλάτωσης /αυξησης Βάρους
Κατακράτηση υγρών λόγω τών τροφών
Αλλαγή τρόπου ζωής /διατροφικές συνήθειες κλπ
Συμπληρώματα διατροφής
Χάπια Ανορεξίας
Εργογόνες /λιποτροπικές/και άλλες Ουσίες ...
κλπ κλπ

Σουβλάκια, κοκορέτσια, εξοχικά είναι σπόρ που χρειάζονται σκληρή προπόνηση.
Για να σοβαρευτούμε και λίγο, ο αθλητισμός είναι εξαιρετική άσκηση η διαφωνία μου είναι με τον πρωταθλητισμό.

Eγώ ασχολούμαι μόνο με τέννις, μίνι ποδόσφαιρο, σκι στο χιόνι και γυμναστήριο, δεν ξέρω τίποτα απο αυτά...χαχα

Δεν το πιστεύω...

Εμάς ρωτάς μωρέ ? Κοτζάμ εμπειρία που έχεις δεν αρκεί ?

Ωχ, παθιάστηκε με τα γυμναστήρια πάλι ..:grinning-smiley-043

....Σταύρο μάνα μου , δέν μου πέρασε ποτέ , απλά τώρα αποφάσισα να κλέψω χρόνο (εδώ κι ένα εξάμηνο ) για να "παίξω"
Και είπα , επειδή ξαναθυμήθηκα πολύ ωραία πράγματα (που δουλεύουν γρήγορα και υγειεινά ) να τα συζητήσω με κάναν άνθρωπο που ασχολείται και γουστάρει :grinning-smiley-043

Πριν το καλοκαιρι πηγαινα 3 φορες την εβδομαδα για κανα 2μηνο και ετρεχα 10 γυρους sprint, σε τοπικο στοιβο που εχουμε εδω κοντα μου, και αποτελεσματα δεν ειδα. Μετα τις διακοπες δεν εχω ξαναπαει. Περιμενω να αποφασισω ποιο mp3 να παρω μπας και ξαναρχισω να πηγαινω.

Ξερετε, μια αφορμη...

Παντως εγώ με διατροφή και ελεγχο των θερμιδων που λαμβανω καθημερινα εχασα 13 κιλα σε ακριβως 3 μηνες.Ημουνα 100 κιλά και 1,82 υψος.Βεβαια πηγα σε διαιτολογο και εμαθα αρκετα πραγματα που πριν δεν τα έδινα σημασια.

Πριν το καλοκαιρι πηγαινα 3 φορες την εβδομαδα για κανα 2μηνο και ετρεχα 10 γυρους sprint, σε τοπικο στοιβο που εχουμε εδω κοντα μου, και αποτελεσματα δεν ειδα. Μετα τις διακοπες δεν εχω ξαναπαει. Περιμενω να αποφασισω ποιο mp3 να παρω μπας και ξαναρχισω να πηγαινω.

Ξερετε, μια αφορμη...

Ναι , παράλληλα με τήν άσκηση Αυξήσατε τίς θερμίδες που καταναλώνατε , οπότε ισοφαρίστηκε το ισοζύγιο ημερήσιων θερμίδων , οπότε τα κιλά έμειναν ιδια . Φυσικά η καρδιοαναπνευστική ικανότητα , όπως και κάποιες άλλες παράμετροι που αφορούν πχ HDL και LDL σαφώς και βελτιώθηκαν ...

...εδώ μιά λεπτομέρεια λέει οτι πρέπει να δείτε τήν διατροφή σας απο πλευράς κάποιων στοιχείων που μπορεί να λείπουν απο το καθημερινό φαγητό (πχ CLA ..) ή και να δείτε αν έχετε κάποιο θέμα με τον θυρεοειδή ..

Επίσης το οτι το βάρος έμεινε το ιδιο , σε κάποιον που δέν έχει υπερβολικά κιλά να χάσει παρά μόνο τοπικό λίπος , δέν λέει και πολλά γιατί η εντατική άσκηση , ακόμα κι αν δέν είναι άσκηση με αντίσταση (βάρη-κωπηλασία-κλπ ) οπως και νάχει κάποιο μυϊκό βάρος αντικατέστησε κάποιο λίπος και κάποια εξωτερικά (του μυικού ιστού ) υγρά (απ αυτά ειδικά υποφέρουν πολλοί )

Ενα άλλο θέμα κάπως πιο προχωρημένο , είναι τα ειδη τών υδατανθράκων (αναλογα με τον σωματότυπό μας ) που πρέπει να τρώμε οταν θέλουμε αποτελεσματα ...

Re: Απάντηση: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παντως εγώ με διατροφή και ελεγχο των θερμιδων που λαμβανω καθημερινα εχασα 13 κιλα σε ακριβως 3 μηνες.Ημουνα 100 κιλά και 1,82 υψος.Βεβαια πηγα σε διαιτολογο και εμαθα αρκετα πραγματα που πριν δεν τα έδινα σημασια.

Ναί υπάρχουν κάποια "μυστικά" που μόνο μυστικά δέν είναι , αλλά κάπως θα πρέπει να τα μάθουμε αν θέλουμε αποτελέσματα , τουλάχιστον να μήν πηγαίνει χαμένος ο κόπος μας

ε αντε λεγε ναουμ!

εγω εχασα απο τα 92 κιλα (172) τα 15 σε 3 μηνες
το προγραμμα ειχε αρκετη φυσικη ασκηση (λογω εργασιας) συγκρατημενο διαιτολογιο (αδειασμα ντουλαπιων απο αηδιες κλπ) και κατι απο γυμναστηριο.

μια περιοδο που δεν μπορουσα να παω γυμναστηριο εφαρμωσα ενα συστημα γυρναω-απο-τη-δουλεια-με-τα-ποδια (6.5 με 9 χιλιομετρα αναλογα τη διαδρομη) .
αποτελεσμα αρκετη λιποδιαλυση , οχι τοσο βεβαια φυσικη κατασταση (εκει θελει τρεξιμο) αλλα τουλαχιστον σωνεις αρκετα

Μανώλη μου δεν είναι τίποτα....Μια απλή ιωσούλα με παρενέργειες....
Ξάπλωσε 2-3 μέρες, πάρε μερικές ασπιρινούλες και θα σου περάσει...:grinning-smiley-043

Αν παρ' όλα αυτά παραμένει, τότε πρέπει να γίνει εξονυχιστική συζήτηση....

στο ψαρονέφρι φυσικά...:flipout: :flipout: :flipout:

Τα τελευταία 2 χρόνια κάνω 2 ώρες βάρη και μια ώρα τρέξιμο κάθε μέρα
εκτός σ/κ.
Υποκλίνομαι
Μπράβο

..ερώτηση : το κάνετε γιατί είχατε πρόβλημα με κιλά , εμφάνιση ή συνδυάζετε άθληση , εμφάνιση, υγεία ?

Σουβλάκια, κοκορέτσια, εξοχικά είναι σπόρ που χρειάζονται σκληρή προπόνηση.
Για να σοβαρευτούμε και λίγο, ο αθλητισμός είναι εξαιρετική άσκηση η διαφωνία μου είναι με τον πρωταθλητισμό.

....Ναι τήν παρούσα χρονική στιγμή και ηλικία (μου) , συμφωνούμε ώς πρός τον αθλητισμό
Μπορώ να καταλάβω τούς λόγους που διαφωνείτε με τον Πρωταθλητισμό. Πάντως δέν ξέρω αν έχετε ιδία άποψη , αλλά ο πρωταθλητισμός οταν τον προσπαθείς σε κάνει και νοιώθεις μοναδικά συναισθήματα μαζί με μπόλικα μπάνια αδρεναλίνης κι αν καταφέρεις να επιβιώσεις χωρίς προβλήματα , τότε μάλλον έχει προσφέρει άλλου είδους αυτογνωσία και αυτοκριτική.

Μανώλη μου δεν είναι τίποτα....Μια απλή ιωσούλα με παρενέργειες....
Ξάπλωσε 2-3 μέρες, πάρε μερικές ασπιρινούλες και θα σου περάσει...:grinning-smiley-043

Αν παρ' όλα αυτά παραμένει, τότε πρέπει να γίνει εξονυχιστική συζήτηση....

στο ψαρονέφρι φυσικά...:flipout: :flipout: :flipout:

...καλά μάνα μου .....θα σε φτιάσω εσένα :slapface: :flipout: -bye-

Input =
1) Θελω να αδυνατισω 10 με 15 κιλα (ειμαι 92, 1.75, 44+).
2) Δεν εχω χρονο για γυμναστηρια.
3) Δεν θελω να παιξω με συμπληρωματα και φαρμακα.
Output = ?????

Eγώ που ασχολούμουν με πρωταθλητισμό στο άθλημα του τέννις από τα 8 μου και αφού μετά από κάμποσα χρόνια το γύρισα στο ερασιτεχνικό πλέον αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτό αλλά επίσης πρόσθετα και νέες εμπειρίες σε άλλα αθλήματα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα κιλά μου και πριν μερικούς μήνες μόνο και από περιέργεια έκατσα και ασχολήθηκα λίγο με το τί σημαίνει διατροφή.
Eγώ αυτό που λέω πάντα και επειδή το έχω δεί και από τον εαυτό μου είναι ότι το ακλύτερο από όλα για ένα μικρό παιδί αλλά και γιατί όχι και για έναν μεγαλύτερο (ποτέ δεν είναι αργά) ο αθλητισμός και ύστερα η γυμναστική είναι ευεργετικά και θα έλεγα MUST! Tα οφέλη που δίνει ο αθλητισμός και η γυμναστική είναι άπειρα και πιστεύω ότι κάποιος πάντα μπορεί να βρεί χρόνο αρκεί να το θέλει πραγματικά. Eγώ τώρα πλέον κάθε Σάββατο παίζω μίνι ποδόσφαιρο, το χειμώνα κάνω σκί στο χιόνι και κάθε Δευτ-Tετ-Παρ πάω γυμναστήριο 9-11 το βράδυ. Όσων αφορά το φαγητό καλόα είναι να τρώμε πολλά μικρά γεύματα με την ποσόστητά τους να μικραίνει όσο περνάει η μέρα... WORK OUT KYPIOI!!!

Input =
1) Θελω να αδυνατισω 10 με 15 κιλα (ειμαι 92, 1.75, 44+).
2) Δεν εχω χρονο για γυμναστηρια.
3) Δεν θελω να παιξω με συμπληρωματα και φαρμακα.
Output = ?????

Ίδια περίπτωση, ίδιοι προβληματισμοί ...

Να συμπληρώσω ένα input ακόμη ?
4) Δεν θέλω να φορέσω ροζ μαγιό
:D :D