ΠΡΟΣ CHIEF ΤΗΝ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ...

Nikos F

Supreme Member
19 June 2006
6,220
Αλιμος
O τύπος είναι pro με πολλά μίλια στο κοντέρ του... εκτός από το
προφανές ταλέντο διαθέτει και εξαιρετικό γούστο.
Η όποια αποψή μου περιορίζεται αναγκαστικά σε αυτή του απλά εμπειρου ακροατή (με 26 χρόνια ακροάσεων) την ειδικότερη αναλυτικότερη προσέγγιση την αφήνω στους ειδικούς...

Πάντως τον έχω ήδη pmάρει για να συμπεριλάβει και την kate στο repertoire του,
αυτή είναι ούτως ή άλλως (μαζί με τον πυρήνα dan) η αγαπημένη των μουσικών.

ιδού...

εξαιρετικός.
Πολύ κοντά και αυστηρά στη μελωδία, αν και τυπική jazz ανάλυση του κομματιού (τυπική - αν φυσικά μπορείς να παίξεις έτσι!).
Είναι το στυλ που όσοι το κατέχουν έτσι κάπως πρέπει να ακούγονται.
Φυσικά και λίγο μοναχικό και κάπως αδιάφορο γιά ροκάδες κλπ.
(όπως φυσικά και το maxine - εντελώς παρεξηγημένο κομμάτι - τωρά να μην πω γιά όλο το δίσκο ....)

ωραία πράγματα ξετρυπώνεις Νικολάκη...
thanks

Εγώ Δημήτρη επειδή πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ακουσά αρκετές από τις ''δουλειές'' του ένα μου έκανε εντύπωση (ως απλός ακροατής που έχω τυπωμένες στο μυαλό μου από τις άπειρες ακροάσεις τις συνθέσεις των dan)
το πόσο πιστές στο πρωτότυπο αλλά και με σωστή αίσθηση ρυθμού είναι οι
version του , εδώ στο third world man αγγίζει ακόμα και την οriginal χρονική του διάρκεια . ( τι σύνθεση και αυτή βρε παιδί μου , απίστευτη)

του έστειλα pm και μου απάντησε σχεδόν αμέσως (Αμερική είναι) λεγοντάς μου ότι μελετά τα πλεον ενδιαφέροντα bass guitar solos από το έργο Kate και λιαν
συντόμως θα επανέλθει...

ακούστε εδώ
την εκπληκτική εκδοχή του στο third world man... εγώ πάντως ήδη την καταχώρησα στο pc..

Όταν μιλάμε για τέτοιους ύμνους...

Παίζει καταπληκτικά και το Babylon Sisters ο τύπος!

Σε όλα είναι πολύ καλός.
Καλύτερος όμως στο maxine και στο babylon sisters.
Όμως...
όσο και νάθελα να μπορώ να παίζω σαν αυτόν δυστυχώς όλα ακούγονται το ίδιο.
Δεν θέλω στο παραμικρό να μειώσω τον άνθρωπο, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.
Άκουσες ένα, τα άκουσες όλα.

Μπράβο του πάντως.
Ειλικρινά σας λέω θέλει να βρέξεις πολύυυυ κώλο...

Δημήτρη κάπου διάβασα ότι τους top drawer σεσιονάδες τους τους ξεζούμιζαν
κανονικά , μιλάνε ορισμένοι εξ αυτών με τρόμο για τα όσα ''έπαθαν'' 100 takes
λένε και στο τέλος τους έκοβαν , Κιουμπρικικό σύνδρομο...

Δημήτρη κάπου διάβασα ότι τους top drawer σεσιονάδες τους τους ξεζούμιζαν
κανονικά , μιλάνε ορισμένοι εξ αυτών με τρόμο για τα όσα ''έπαθαν'' 100 takes
λένε και στο τέλος τους έκοβαν , Κιουμπρικικό σύνδρομο...

έχω κάπου κρατημένες κάτι συνεντεύξεις από το guitar player της εποχής.
Γιά να ψάξω

Πολύ ενδιαφέρον topic αυτό Δημήτρη , είδα τον mike mcdonald να λέει πως
τον τσίτωναν , αλλά και να τους αποκαλεί το καλύτερο ''μουσικό κολέγιο''
που θα μπορούσε να έχει φοιτήσει σε ολόκληρη την ζωή του...

Ψάχνω να βρώ μιά συνέντευξη του Jay Graydon γιά το Peg.

πάντως γιά δείτε εδώ αυτόν που παίζει ένα μάτσο σόλα των dan τα περισσότερα του Carlton.
Φυσικά πιό δύσκολο είναι να τα κατεβάσεις από την κούτρα σου, παρά να τα βρείς έτοιμα, αλλά είναι καλός...
http://www.youtube.com/watch?v=VZs4pK-aBuE

να και ένας άλλος

http://www.youtube.com/watch?v=GSDXPWBUl3s&feature=related

δείτε τα και θα επανέλθω με τη συνέντευξη και σχόλια...

Οι sessions που εμφανίζονται στο dvd Two against Nature πάντως είναι απλά τεράστιοι.
Από εκεί ήταν η πρώτη μου επαφή με Steely Dan και έκτοτε κατάλαβα τι έχανα... Tεράστιο κεφάλαιο.

Tο κλασικό πλέον σόλο του Larry Carlton στο third world man ,είναι γεγονός
ότι είχε μείνει αρχικά έξω από το τελικό μιξάζ !
Εδώ απλά να ενημερώσουμε ότι το gaucho παραδόθηκε από το ντουέτο (fagen/becker) με δύο χρόνια καθυστέρηση από την προβλεπόμενη ημερομηνία..

Όπως σας υποσχέθηκα βρήκα μιά συνέντευξη του jay Graydon που είναι ο κιθαρίστας που παίζει το solo στο Peg από το Aja.
Το σόλο κρατάει νομίζω 13 δλ και θεωρείται σχεδόν μνημειώδες στην ολότητά του, τη σύλληψη και την περιεκτικότητά του.
Ας δούμε λοιπόν τι λέει ο Jay στο guitar player τεύχος Φεβ 1982 στον επίσης κιθαρίστα Tommy Tedesco.

The story of Peg solo by Jay Graydon

Tedesco: Jay, give them the Peg background with the different guys...

Graydon: I don't know if you know how Steely Dan works- it takes them
a couple of years to make a record. They'll sit there a month with one word.
I mean they're insane. And when you listen to the record, it's just track!
It's a little guitar part an a vocal, and you hunt for why it took two years,
you know. But it's real stuff. So the deal is, Roger Nichols, tells them about me
time and time again. They don't know who I am. I was just servicing as a studio
player/soloist. They had six solos already on tape. I was the seventh guy they tried.

Tedesco: Who were the six guys?

Graydon: Robben Ford, Elliott Randal, Dennis Budimir, Tom Scott, and Walter Becker,
who's in the group. I can't remember the sixth. I heard all those solos later, and
every one of them was a bitch! I don't know what the problem was here. I mean,
obviously my ego made me like mine more, but they were still damned good, and I knew it.
But I did'nt hear them until the end. The session ended up being four hours on 13 bars
and about two hours on the fade.
It was like three hours befor the first lick came up, and it's a lick that I've worn out
over the years. It was hard to bring myself to play it again, so I changed it around a bit.
Tedesco sat next to me and heard it a million times before. But it worked for this trip
and we pieced it togehter. The solo was done in three sections, and they were patient,
man, but that's where they're at. They would go a night with me, and if I didn't get
anything, so what ? They've got six more solos, and they'll try it with somebody else.
And I'll tell you something:that sol did me a lot of good. I don't mind sitting there
being abused by guys like them if there's real ground for it. If the music is really great,
I don't midn sitting there playing the shit over and over and over. I'll come up with
something eventually