Προσθήκη sub σε δικάναλο σύστημα

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Αθήνα - Χολαργός
Εντάξει, το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά τα πράγματα στο δικό μου sub δείχνουν λίγο περίεργα και το manual δεν με διαφωτίζει.

Πρόκειται για το SuperBass 10 της Crystal Audio. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τα ρυθμιστικά για την στάθμη και το crossover και 1 είσοδος "Low level inputs"(2 RCA, R/L) και 4 κλιπς ηχείων που γράφουν "High level in/out from amplifier" κι αλλα 4 κλιπς που γράφουν "To speakers R/L". Oι δυο τετράδες ειναι τοποθετημένες η μια κάτω από την αλλη.

Πώς το συνδέουμε στον ολοκληρωμένο και τα ηχεία; Υπέθετα οτι αφου υπάρχει crossover στο sub, δίνω την pre-out του ενισχυτη στο crossover, κι απο εκεί παίρνω κροσαρισμένες τις εξόδους για τα ηχεία. Τα κλιπς και οι επιγραφές ομως μ' εχουν μπερδέψει... Έχετε καμια ιδέα; Μήπως ακούσω επιτέλους κάτω απο τα 50Hz!

Y.Γ. Τι εννοεί ως High Level και Low Level inputs;

Last edited:
Εντάξει, το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά τα πράγματα στο δικό μου sub δείχνουν λίγο περίεργα και το manual δεν με διαφωτίζει.

Πρόκειται για το SuperBass 10 της Crystal Audio. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τα ρυθμιστικά για την στάθμη και το crossover και 1 είσοδος "Low level inputs"(2 RCA, R/L) και 4 κλιπς ηχείων που γράφουν "High level in/out from amplifier" κι αλλα 4 κλιπς που γράφουν "To speakers R/L". Oι δυο τετράδες ειναι τοποθετημένες η μια κάτω από την αλλη.

Πώς το συνδέουμε στον ολοκληρωμένο και τα ηχεία; Υπέθετα οτι αφου υπάρχει crossover στο sub, δίνω την pre-out του ενισχυτη στο crossover, κι απο εκεί παίρνω κροσαρισμένες τις εξόδους για τα ηχεία. Τα κλιπς και οι επιγραφές ομως μ' εχουν μπερδέψει... Έχετε καμια ιδέα; Μήπως ακούσω επιτέλους κάτω απο τα 50Hz!

Δεν ξέρω πόσο μπορώ να βοηθήσω αλλά θα προσπαθήσω!!γιατί δεν έχω ασχοληθεί με sub.
Κατ αρχάς άσε τα ηχεία όπως είναι στον ενισχυτή και δώσε προενίσχυση στην χαμηλή είσοδο του sub απο tape out ή pre-out.
αν δεν δουλέψει τότε δοκίμασε την υψηλή είσοδο
βάλε τα καλώδια απο την έξοδο του ενισχυτή στο sub και πάρε έξοδο απο το sub για τα ηχεία...
καλή επιτυχία.

Mάλλον το δευτερο ισχύει...Μόλις το είδα και σε άλλο thread που έγραφαν για αντιστοιχη σύνδεση με sub. Eυχαριστώ για την βοηθεια!

Οπότε συνδέω τις εξόδους των ηχείων του ολοκληρωμένου στις high level εισοδους του sub, κι απο τις εξόδους ηχειων παιρνω για τα ηχεία. Το sub θα πάρει απο τις high level ή θέλει και σύνδεση του pre-out στην low level εισοδο του sub;
(θα μου πείτε "Δοκίμασε!"...αλλά είναι αργα :) )

Last edited:
...

Στις "High Level inputs" συνδέεις το σαμπ από τα καλώδια των ηχείων δηλαδή στην έξοδο του ενισχυτή. Στις "Low Level inputs" το συνδέεις σε κάποια έξοδο προενίσχυσης αν υπάρχει.

Αν κατάλαβα καλά απο την περιγραφή σου μάλλον δεν έχεις low level output. Αυτό σημαίνει ότι το σαμπ έχει παθητικό φίλτρο για να αποκόπτει τις χαμηλές από τα ηχεία. Η γνώμη μου είναι αυτά τα φίλτρα να αποφεύγονται. Αρα άσε τα ηχεία σου στον ενισχυτή ως έχουν και σύνδεσε το σαμπ με μακριά ιντερκονεκτ από την pre out του ενισχυτή στη low level input του σαμπ.

Last edited:
Mάλλον το δευτερο ισχύει...Μόλις το είδα και σε άλλο thread που έγραφαν για αντιστοιχη σύνδεση με sub. Eυχαριστώ για την βοηθεια!

Οπότε συνδέω τις εξόδους των ηχείων του ολοκληρωμένου στις high level εισοδους του sub, κι απο τις εξόδους ηχειων παιρνω για τα ηχεία. Το sub θα πάρει απο τις high level ή θέλει και σύνδεση του pre-out στην low level εισοδο του sub;
(θα μου πείτε "Δοκίμασε!"...αλλά είναι αργα :) )

το sub θα πάρει απο τις high level..
πρόσεχε μην χρησιμοποιήσεις τους 2 τρόπους σύνδεσης ταυτόχρονα
μπορεί να προκαλέσεις ζημιά.